Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdija te tui, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

Vlasti predvoenoj ZL-om je potpis biti, ili ne biti. I to dvostruko, zbog: (1) kupljenog uzorka tzv. boraca koji e morati glasati za vlast predvoenu ZL-om, jer znaju da su u pravo uvedeni iskljuivo kvislinko-kriminalnom voljom vlasti predvoene ZL-om i (2) MMF-ovog kredita, kojim e ih kvislinkokriminalna vlast predvoena ZL-om isplatiti i finansirati samu sebe.

Zbog prethodno navedenog, najvjerovatnije i za ivka Budimira je potpis biti, ili ne biti. On sigurno zna da mu je vlast predvoena ZL-om samo omoguila da doe u Predsjednitvo FBiH i potpie i, potom, ode na godinji odmor, eventualno u Hrvatskoj.
___________________________________________
LINK: Palac

citat:
Nakon pritvora ponovo na poslu Budimir potpisao Zakon o povoljnijem penzionisanju boraca


Izetbegovieva vlast predvoena ZL-om ostaje na vlasti do zadnjeg pedlja Bosne i Hercegovine i zadnjeg Bonjanina u njoj, a ivko Budimir ide na zaslueni odmor u Hrvatsku. ak ga ni trofejni pitolj bez papira kojekakvog kantonalnog MUP-a nee sprijeiti u tome.
27-05-2013 at 21:50 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

Poniteno rjeenje kojim je Budimir puten na slobodu!

citat:
Sud BiH danas odluio po albi Tuilatva BiH Poniteno rjeenje kojim je Budimir puten na slobodu!


S. CENI
citat:
Imam osjeaj da bi vladajue strukture sada najradije izvukle ivka Budimira iz zatvora da potpie ta je potrebno za etvrtu tranu MMF-a, a onda ga ponovo vratili u zatvor samo da dou te pare. Na taj nain bi ponovo prikrili svoj apsolutni nerad - smatra Ceni.


Tipina politiko-pravna raomonijada vlasti predvoenih ZL-om, koje svakodnevno demonstriraju u kojoj mjeri su spremne da (legalno i legitimno) teroriziraju graane BiH, i to pod apsolutnim protektoratom OUN-a i EU-e.

I ta sad, znai vie ne vai ni palac ivka Budimira na Lagumdijin jedinstven boraki zakon. Naravno, to za vlasti predvoene ZL-om nee biti tako, a da terorizirani graani stignu do nadlenih sudova i to dokau, trebat e im desetak godina.
31-05-2013 at 19:46 | Ukljui u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

ja bih prije reko da Lagumdija i tui i sudi i sjecka i otima i pljaka i... yebe materi mater i nama svima i... vri, kako ree, nevieni genocid nad ovim napaenim narodmom... da da nevieni jer og Srebrenice i rata u BH emo se oporavit ali od Lagumdije NIKAD!!!
medjutim jo nije prekasno, uhapsit seto i drvenim maljem u potiljak na sred Baarije...

Budimir je sasvim neto drugo, njemu se sudi za neto zato ne postoje valjani dokazi, ne kaem da nije kriv ali je i nevin dok se ne dokae suprotno, ustvari pokuava ga se sklonuti na svaki mogui nain i time skrenuti panja od SDPovih orgija nesposobnosti i haranja ovom zemljom,
Ustav ove zemlje jasno kae, nepostoji niti jedno tijelo koje moe smijeniti niti razrijeiti dunosti Predsjednika FBH osim Ustavnog Suda ili njegove line ostavke

31-05-2013 at 20:15 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

zahtjev-ustavnom-sudu-ocjena-ustavnosti

citat:
Zahtjev Ustavnom sudu: Ocjena ustavnosti povoljnijeg penzionisanja Ustavnom sudu FBiH upuen je zahtjev za ocjenu usklaenosti Zakona o povoljnim mirovinama sa Ustavom Federacije BiH. Podsjetimo, usvajanjem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju borakih kategorija ispunjeni su uslovi za nastavak stand by aranmana BiH sa Meunarodnim monetarnim fondom. Dom naroda FBiH usvojio je zahtjev delegata Josipa Peria da premijer FBiH Nermin Niki 30 dana od usvajanja ovog zakona podnese zahtjev Ustavnom sudu FBiH za ocjenu njegove ustavnosti. Ono to je on zaboravio, uradilo je 27 delegata. Nezvanino, i ivko Budimir, predsjednik FBiH, poslao je po istom pitanju apelaciju Ustavnom sudu FBiH.


U tamnovilajetskim dvorima, u kojima danas caruje vlast predvoena ZL-om, normalno je da visokopozicionirani niskosortni egrti te vlasti - poput premijera FBiH, Nermina Nikia - zaboravljaju vlastite im ustavne i zakonske obaveze, poto je njihova supozicija zasnovana iskljuivo na odanosti vlastodrcu, i to bez obzira koliko su posljedice takvog sistema vlasti i vladanja neustavne i nezakonite te, potom, katastrofalne za bh-graane i BiH-u.
25-06-2013 at 10:19 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

Ustavni sud FBiH odbio Nikiev zahtjev, presudio u korist Budimira

citat:
Odluujui po Budimirovom zahtjevu, Ustavni sud FBiH donio je odluku da je Zukan Helez bio duan ispotovati odluku o razrjeenju lanova Revizorskog tima za koordinaciju koju je donio Budimir. Ova odluka znai da e revizija boraca/branitelja i invalida rata u ovom bh. entitetu biti obustavljena do izbora novog revizorskog tima. Predsjednik FBiH ivko Budimir kazao je da je oekivao ovakvu odluku. "Odluka Ustavnog suda potvruje ono to sam ja sve vrijeme govorio, a to je da su predstavnici u Vladi FBiH duni potivati instituciju predsjednika FBiH i provoditi njegove odluke. Sud je jasno rekao da je ministar Helez bio duan provesti odluku predsjednika FBiH, a sada emo razmotriti sljedee postupke", kazao je Budimir. U drugom sluaju, Ustavni sud FBiH odbacio je zahtjev premijera Nikia u sporu sa potpredsjednikom Vlade FBiH Jerkom Ivankoviem Lijanoviem i osam ministara u Vladi FBiH, a koje se odnose na Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije BiH i Zakljuka Vlade FBiH od 19. marta. Naime, tog dana devet ministara izglasalo je izmjene Poslovnika o radu Vlade, nakon ega su Niki i ministri iz SDP-a napustili sjednicu Vlade FBiH. Ovim izmjenama Poslovnika predvieno je da potpredsjednik Vlade FBiH moe zakazivati sjednice i potpisivati akte Vlade, nakon ega je Niki pokrenuo pitanje ustavnosti ove odluke. "Odbacuje se zahtjev premijera FBiH za rjeavanjem spora sa dopremijerom Jekom Ivankoviem Lijanoviem i osam ministara u Vladi FBiH", kazala je predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak na poetku obrazloenja odluke. U presudi se dodaje da osporena odluka i zakljuak Vlade nisu objavljeni u Sluebenim novinama FBiH te samim tim nisu ni pravno valjani.

ta rade visokopozicionirani niskosortni egrti vlasti predvoene ZL-om, na elu sa predsjednikom Vlade FBiH Nerminom Nikiem, dobro je prokomentirao pravni zastupnik devet ministara Ahmed ili:
citat:
"Ovom odlukom Suda pokazano je da je potrebno da pravna drava ue u Federalnu vladu. Veina ministara e nastaviti raditi u skladu sa procedurama kao i dosada i veina ima prava koja joj pripadaju. Vjerujem da e premijer i ostale politike snage nakon ovog uvidjeti da opstrukcije rada Vlade nemaju mjesta u dravi utemeljenoj na vladavini prava"


Meutim, umjesto da podnese ostavku i sam predloi da odrobija uestale neustavne rabote, visokopozicionirani niskosortni egrt vlasti predvoene ZL-om, predsjednik Vlade FBiH Nermin Niki, ponovo dri politikopravne pridike, poluistinama pljujui po bh-graanima: Parlamentarna veina u FBiH postoji i ona funkcionira
citat:

Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Niki (SDP BiH) rekao je za Fenu da je oekivao ovakvu odluku Ustavnog suda Federacije BiH jer je ova situacija bila vie nego oigledno krenje Ustava FBiH i Zakona o Vladi Federacije BiH, koje je sprijeeno time to on nije elio, kako kae, potpisati takvu odluku jer nije elio legalizirati takvo djelovanje. - Naalost, stranke koje ne ine parlamentarnu veinu ve godinu dana kre Ustav i zakone kako bi se odrali na vlasti izrugujui se volji graana ove zemlje iskazanoj na izborima, te ismijavajui elementarne demokratske principe- rekao je Niki dodajui da je cilj bio da se protivustavnim djelovanjem donesu odluke kojima bi se uspostavila kontrola SDA, NSRZB, i HSP-a nad finansijskim, kadrovskim i svim drugim polugama vlasti i resursima Federacije BiH. Niki tvrdi da je ovom odlukom Ustavni sud FBiH sprijeio uspostavu anarhije u FBiH i zato se sada moraju nastaviti procesi koji e takvo stanje definitivno zaustaviti te procesi kojim e se na adekvatan nain kazniti vinovnici ovog pokuaja pua. On smatra da bi bilo moralno, logino i politiki korektno kada bi devet ministara koji su nakon ove odluke Ustavnog suda evidentno radili na temelju nepostojeeg akta, odstupili sa svojih pozicija, pri emu se ne smije zaboraviti da je njima, kao i ostatku Vlade, izglasano nepovjerenje u Parlamentu FBiH. Niki kae da parlamentarna veina koju sainjavaju SDP, SBB, HDZBiH i HDZ 1990 postoji i ona funkcionira tamo gdje joj se dozvoljava da funkcionira. - Apsolutno razumijem stavove triju stranaka koje nemaju svoje predstavnike u Vladi, da oni nemaju namjeru slijepo provoditi politiku koju kreira Vlada kojoj su izglasali nepovjerenje. Ono to je bitno jeste da su ove stranke pokazale politiku zrelost i odgovornost na mnogim vanim pitanjima poput usvajanja budeta za 2013. godinu ili na nekoliko vanih zakonskih projekata. Koristim se prilikom da im na tome estitam. Puno posla je pred nama, morat emo donijeti mnoge teke i vane odluke da bi se ivot graana FBiH poboljao, i mi smo spremni preuzeti odgovornost za te postupke. Meutim, ako se demokratski procesi kao do sada nastave blokirati, onda politike stranke koje se time bave moraju preuzeti odgovornost za posljedice koje e takvo ponaanje neminovno proizvesti- zakljuio je Niki.


Uistinu, uzalud je troiti ikakve rijei na skotove u sistemu vlasti predvoene ZL-om. Ali i na korumpirane tuioce, koji svesrdno tite te skotove. Graanima su preostale jedino usrane motke da uspostave kvalitetan politikopravni sistem vlasti, koji e funkcionirati u njihovu korist.
26-06-2013 at 13:41 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

presuda
pobuna

citat:
"O nacrtu zakona Visoko sudsko i tuilako vijee (VSTS) BiH je u vie navrata dalo negativno miljenje, a na tetnost je upozoravalo i Tuilatvo BiH, jer bi se navedenim zakonom ugrozila nezavisnost pravosua i pravosue dovelo u podreen odnos institucijama vlasti i politikim strankama", navodi se u saoptenju. Iz Tuilatva pojanjavaju da se predvienim Nacrtom zakona sudije i tuioci pokuavaju uvesti u rang dravnih slubenika, kojima bi institucije vlasti mogle odreivati prihode i primanja i na taj nain "disciplinovati" pravosue, "vjerovatno u sluaju da se osobe iz politikog ivota ili vrha politikih stranaka nau pred procesuiranjem za krivina djela".


Visokom kvislinko-kriminalnom vijeu i onima koje ono zastupa treba ukinuti plate, zato to su ortodoksno tamnovilajetski, pri emu sudska vlast izvrava presude izvrne vlasti.
____________________________________________________________

Zaboravih dodati, tamnovilajetska sudska vlast samo masovno izvrava presude izvrne i zakonodavne vlasti, kojima a masovno kre ljudska prava i osnovne slobode. Vjerovatno, najmasovnije na kugli ovozemaljskoj, s obzirom da je njihova zatita jedino u BiH ustavna odrednica, nadreena lokalnim zakonima (itaj: zakonodavcima i izvriocima im).

"Nepravde kraljeva umiru sa njima, dok nepravde zaknodvaca traju generacijama." Skapali su kraljevi zla, Miloevi, Izetbegovi i Tuman. Meutim, Izetbegovievi zakonodavci ne odustaju od realizacije cilja njegovog kvislinko-kriminanog projekta, tj.od bosnocida. Najistaknutiji meu njima je Zlatko Lagumija, Miner.

ta, uostalom, oekivati od sudske vlasti gdje je, npr., za sudije ustavnog (itaj: usranog!) suda jedni uvjet da to budu "istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda." Po tom kriteriju, npr., sutkinja toga suda je SDA-prvakinja, Seada Palavri. Naravno, ona e neupitno braniti (svoju!) izvrnu vlast po principu da ta vlast radi po zakonu koji je, naravno, obznanila (njezina) zkonodavna vlast. A to to je taj zakon neustavan, za (tamnovilajetski) ustavni sud je sasvim irelevantno.

Potom, vlast predvoena ZL-om ne izvrava se ni presude Evropskog suda za ljudska prava. S druge strane, u ime OUN-a i EU-e, Valentin Inzko i Peter Sorensen ire lai o bh-demokratiji (itaj: demonkratiji!) i, tako, bh-graanima onemoguavaju azilantsku zatitu od tamnovilajetskog terora.
_________________________________

Vlast, od 2010. ponovo predvoena Zlatkom Lagumdijom - ZLOM! = Kadija te tui, kadija ti sudi! = Tamni vilajet! /

SMRT TAMOM VILAJETU! - LOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
17-04-2014 at 19:43 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

citat:
arnie wrote:
ja bih prije reko da Lagumdija i tui i sudi i sjecka i otima i pljaka i... yebe materi mater i nama svima i... vri, kako ree, nevieni genocid nad ovim napaenim narodmom... da da nevieni jer og Srebrenice i rata u BH emo se oporavit ali od Lagumdije NIKAD!!!
medjutim jo nije prekasno, uhapsit seto i drvenim maljem u potiljak na sred Baarije...

Budimir je sasvim neto drugo, njemu se sudi za neto zato ne postoje valjani dokazi, ne kaem da nije kriv ali je i nevin dok se ne dokae suprotno, ustvari pokuava ga se sklonuti na svaki mogui nain i time skrenuti panja od SDPovih orgija nesposobnosti i haranja ovom zemljom,
Ustav ove zemlje jasno kae, nepostoji niti jedno tijelo koje moe smijeniti niti razrijeiti dunosti Predsjednika FBH osim Ustavnog Suda ili njegove line ostavke


nenadlenost!

Budimir osloboen!

Izetbegoviev visokopozicionirani niskosortni egrt, Zlatko Lagumdija, predao je unitenu SDP-u BiH pogancu nad pogancima, Nerminu Nikiu, da je sahrani.
19-03-2015 at 16:15 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

Ministar Mandilovi odbio smanjenje borakih penzija


citat:
Ministar Mandilovi odbio smanjenje borakih penzija Ministar rada i socijalne politike FBiH Milan Mandilovi uputio je danas odgovor Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje u kojem je odbio prijedlog smanjenja koeficijenta penzija korisnicima koji su penzionisani na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilakog rata, saopeno je iz Mandilovievog kabineta.

Kako navode, zbog nedostatka sredstava i poveanja broja korisnika ove penzije, Zavod PIO/MIO zatraio je od ministra Mandilovia da uputi prijedlog Vladi Federacije BiH kojim bi se koeficijent ovih borakih penzija smanjio na 0,432.

Istiu da je pored toga to je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilakog rata odbilo da se izjasni po ovom pitanju , Mandilovi u odgovoru na zahtjev Zavoda PIO naveo: "imajui u vidu ukupnu socijalno-ekonomsku situaciju borake populacije, odnosno korisnika penzija ostvarenih po ovom Zakonu, smanjenje isplatnog koeficijenta predloeno od Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, dovelo bi ih u jo nezavidniji poloaj.

Imajui u vidu finansijsku situaciju u Federaciji BiH, Mandilovi rjeenje ovog problema vidi kroz dalje utede i angaovanje unutranjih rezervi, odnosno kroz rebalans Budeta Federacije BiH za 2015. godinu.

"U Federaciji BiH i u ovoj zemlji uopte, ima puno drugih trokova i stavki gdje se mogu ostvariti utede. Na liniji reformske politike i programa nove Vlade FBiH svi trebamo podnijeti teret reformi i uteda, ali penzioneri, invalidi i boraka populacija su posljednja grupa stanovnitva u ija prava treba zadirati. Ako im ne moemo poboljati finansijsku situaciju, makar je ne smijemo pogoravati", kazao je Mandilovi.


I nakon Izetbegovieve vlasti, predvoene Zlatkom Lagundijom - ZLOM, Izetbegovieva kvislinko-kriminalna vlast nastavlja sa satanizacijom svih onih subjekata iz odbrambeno-oslobodilakog uzorka bh-populacije, koji ne pripadaju kvislinko-kriminalnom safu. Naravno, Izetbegovieva kvislinko-kriminalna vlast zna da su ba ti subjekti organizirali odbrambebo-oslobodilaki front, te da ih je ba Izetbegovi onemoguio da odbranjenu RBiH i oslobode. Naravno, i to primarno, oslobaanje (R)BiH pretpostavlja njeno oslobaanje i od Izetbegovieve kvislinko-kriminalne vlasti.

Po tamnovilajetskom principu funkcioniranja Izetbegovieve kvislinko-kriminalne vlasti, "kadija te tui, kadija ti sudi", diskriminacija prava subjekata iz odbrambeno-oslobodilakog uzorka bh-populacije u korist pripadnika kvislinko-kriminalnog safa projecirana je na odnos 0,432 : 1,78.

SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
11-05-2015 at 22:45 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi - Mandilovi ne zna zakonMandilovi ne zna zakon

citat:
Ministar rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine Milan Mandilovi (DF) oito ne poznaje zakone, kae za "Dnevni avaz" Zijad Krnji, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, reagirajui na saopenje ministra o borakim penzijama.


Naravno, Krnji je iz prvog kvislinko-kriminalnog safa, koji funkcionira iskljuivo po tamnovilajetskom zakonu "kadija te tui, kadija ti sudi".


SMRT TAMNOM VILAJETU"! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
11-05-2015 at 22:50 | Ukljui u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdija te tui, Budimir ti sudi

Nesporno, kljuni problem znaajnog dijela bonjalog uzorka bh-populacije je ad hock (itaj: vehabijski profilirana!) iskljuivost svakoga i svega to nije izetbegovievski tamnovilajetsko. Tim slijedom, izmiljena je kategorija "borac" i "povoljni uvjeti", s ciljem da se ozakoni kvislinko-kriminalno ratno pravo i, potom, nadredi radnom - materijalnom pravu. Rezultat je satanizacija svih onih koji su po osnovu radnog odnosa ostvarili pravo na penziju, te proteiranje "boraca", koji su to pravo ostvarili pod "povoljnim" uvjetima. to, konano, znai da je iskljuiva namjera jedinstvenog borakog zakona Izetbegovievog Lagumdije ozakonjenje prava Izetbegovia i egrta mu na izdaju, ratno profiterstvo, teror i kriminal.

Para nema zato to su ih Izetbegovievi kvislinzi, ratni profiteri i i kriminalci opljakali, sa iskljuivom namjerom da konano dohakaju Bosni i Hercegovini. Sa istom namjerom, instalirali su i razvili sudsku, zakonodavnu i izvrnu vlast, koja je ozakonila i koja brani pravo Izetbegovievih kvislinga, ratnih profitera i kriminalca na bosnocid i, potom, terorizira sve dravotvorno opredijeljene bh-subjekte.

Naravno, sve prethodno najneposrednije superviziraju Ujedinje nacije i Evropska unija, u ijoj funkciji su leinarski Meunarodni monetarni fond i Svjetska banka.

13-05-2015 at 11:42 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: aerborne, blue_fan, bozana, buba38, maxx, Milaa, mire, nabrijani, Ninna, panonika, sanjalica, senad.h, sultan, TML, Tz_G, ziza
FORUM : Politika : Lagumdija te tui, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice