Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Gastronomija : Sta pravite za dorucak?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Cloe
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2973
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sta pravite za dorucak?

Alehandra,daj ba recept za tu poprskusu

20-10-2011 at 11:05 | Ukljui u odgovor
alehandra
Nivo: Forumski vuk
traveling incognito

Registriran(a): 13-09-2011
Lokacija: tu i tamo
Odgovori: 616
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sta pravite za dorucak?

citat:
Aidatuzla wrote:


moram probati i tu poprskusu
i ja sma ogladnila


evo ovako ja je pravim

pustim da voda provre,a vamo u zdjelu stavim brasna otprilike i poslim ga ,i onda uzmem onu drvenu kasiku i pomalo dodajem vode,i zamjesujem smjesu,da se sve poveze fino.Ne smije biti tecno.Onda kada se malo ohladi tu smejsu oblikujem kao da sam zakuhala pravu pitu.Odkidam komadice i redam u tepsiju,a stavim poprilicno ulja da se lakse razabiru komadici.Kada sam to sve tako ispleskala po tepsjiji (eto zasto joj je ono drugo ime )uzmem kasiku (onu metalnu sto jedemo s njom)i sa strane kasikom probadam da se moze bolje ispeci.I kad je pecena zalijem kajmakom.Nije neki zahmet je napravit...

Ima u onom filmu "ALija gleda lijepu Nizamu",u jendom dijelu pravi njena mati tu pitu

[Edited by alehandra on 20-10-2011 at 11:07 GMT]

[Edited by alehandra on 20-10-2011 at 11:08 GMT]
20-10-2011 at 11:07 | Ukljui u odgovor
alehandra
Nivo: Forumski vuk
traveling incognito

Registriran(a): 13-09-2011
Lokacija: tu i tamo
Odgovori: 616
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sta pravite za dorucak?

ko 1/4 litre vode, 1 kasika masnoce, malo soli, braSna koliko bude trebalo, malo masnoce za tepsiju, kajmaka oko 10 dkg (kiselog vrhnja oko 20 dkg). aaaa nema luka haha...

Nacin Pripreme:
stavi se voda u lonac da provrije, doda masnoca i pusti opet da prokuha. Malo se posoli. zatim se sipa braSno mijeSa, tako da se dobije smjesa koja se moZe izliti u tepsiju (ni cvrsto ni mehko tijesto). Tepsija se pomasti, izlije tijesto, rasporedi ravnomjerno po tepsiji i pece.
Kada je peceno, pospe se kajmakom (kiselim vrhnjem) i malo ostavi joS u toploj pecnici

____________________________________________

evo ja nadjoh recept,ali ja ne koristim masnocu kad stavim da voda proprvi,i smjesa mi bude crvsca,jer je prekuham rukom ponovo...

20-10-2011 at 11:16 | Ukljui u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sta pravite za dorucak?

danas je na meniju pura od kukuruznog zutog brana sa puterom i obilno posuta rendanim parmezanom

16-03-2013 at 10:12 | Ukljui u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sta pravite za dorucak?

http://diply.com/creativeideas/egg-cellent-cobbler/12001

08-12-2013 at 13:14 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 16
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: lili, Slavinovic, svetica, wirisidze
FORUM : Gastronomija : Sta pravite za dorucak? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba