Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
wolfofgreenforest
Nivo: Forumas sa iskustvom
Èovjek je èovjeku grob
Registriran(a): 02-11-2007
Odgovori: 36
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegvini!
Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegvini!


Izetbegoviæeva vlast, od 2010. ponovo predvoðena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM! = Kadija te tuži, kadija ti sudi! = Tamni vilajet! / SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HRCEGOVINI!

Tamnovilajetska sudska vlast samo masovno izvršava presude izvršne i zakonodavne vlasti, kojima a masovno krše ljudska prava i osnovne slobode u Bosni i Hercegovini. Vjerovatno, najmasovnije na kugli ovozemaljskoj, s obzirom da je njihova zaštita jedino u Bosni i Hercegovini ustavna odrednica, nadreðena lokalnim zakonima (èitaj: zakonodavcima i izvršiocima im).

"Nepravde kraljeva umiru sa njima, dok nepravde zaknodvaca traju generacijama." Skapali su kraljevi zla, Miloševiæ, Izetbegoviæ i Tuðman. Meðutim, Izetbegoviæevi zakonodavci ne odustaju od realizacije cilja njegovog kvislinško-kriminanog projekta, tj.od bosnocida. Najistaknutiji meðu njima je Zlatko Lagumžija, Miner.

Šta, uostalom, oèekivati od sudske vlasti gdje je, npr., za sudije ustavnog suda jedni uvjet da to budu "istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda." Po tom kriteriju, npr., sutkinja toga suda je SDA-prvakinja, Seada Palavriæ. Naravno, ona æe neupitno braniti (svoju!) izvršnu vlast po principu da ta vlast radi po zakonu koji je, naravno, obznanila (njezina) zkonodavna vlast. A to što je taj zakon neustavan, za ustavni sud je potpuno irelevantno.

Potom, Izetbegoviæeva vlast, od 2010. ponovo predvoðena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM, ne izvršava ni presude Evropskog suda za ljudska prava. S druge strane, u ime OUN-a i EU-e, Valentin Inzko i Peter Sorensen šire laži o bh-demokratiji (èitaj: demonkratiji!) i, tako, bh-graðanima onemoguæavaju azilantsku zaštitu od tamnovilajetskog terora.
_____________________________________________

Oslobaðanje Bosne i Hercegvine mora zapoæeti oslobaðanjem politièkih stranaka od njihovih vlastodržaca - lidera i liderstava, koji uživaju na lovorikama genocida. Ti vlastodršci uveli su Bosnu i Hercegovinu u završnu fazu bosnocida, a ona predpostavlja instaliranje i održavanje ustavno-pravne anarhije, pod kojom su bh-graðani bukvalno bez ikakve moguænosti da zaštie ljudska prava i snovne slobode od nesnošljivog terora vlastodržaca.

Stoga, zahtjevajmo od politièki stranaka da se oslobode vlastitih im vlastodržaca i onemoguæe njihovo sudjelovanje na predstojeæim izborima u Bosni i Hercegovini, odnosno i u politièkom i javnom životu uopæe. Zahtjevajmo to i od Valentina Inzka i Petera Sorensena.

U suprotnom, masovno izaðimo na predstojeæe izbore i na izbornim listiæima napišimo, samo: OHR BiH te EUD i EUSR u BiH
_______________________
Nomen Nescire

[Edited by wolfofgreenforest on 25-08-2014 at 09:51 GMT]

25-08-2014 at 09:50 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovini!

[Edited by oddodood on 25-09-2014 at 17:32 GMT]

25-09-2014 at 17:31 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg
Nivo: Forumski doajen
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Lokacija: naci cu te sigurno-K
Odgovori: 1379
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Tema ti je za, onako...

30-09-2014 at 20:18 | Ukljuèi u odgovor
Iamback
Nivo: Novi forumaš
Volim žene pa i one vole mene

Registriran(a): 03-09-2014
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 27
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

tema je ko kita,
pa šta si oèekivao od èaršijskih komunjara Tita ti

ovaj naš napaæeni yebeni narod u ovoj napaæenoj yebenoj zemlji nikako da shvati tronacionalnu BH politiku, nema veze kako si se izjasnio na popisu, partizan, 'tica ili kamen, ako ti je ime bošnjaèko ti si za sve druge i strane Bošnjak i "ðe svi Turci tu i mali Mujo" sve ostale ideje, partije, želje i simpatije su samo razjedinjavanje bošnjaèkog vitalnog interesa, kakav SDP, kakvi bakraèi Ceriæ i ostala g***a, Bošnjaka ima 55% u ovoj zemlji a to se uporno i zvijerski pokušava prikriti jer to mijenja cijelu stvar...
samo vi komunjare forsirajte neko kvazi jedinstvo, vidjeli ste to jedinstvo 15. Maja na Brèanskoj, pa 25. Maja na Kapiji, pa u Srebrenici itd. itd.

P.S. IDIOTI jedni rušite svaki napredak u ovoj državi

01-10-2014 at 10:24 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin









01-10-2014 at 13:51 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt demonkratiji! - Sloboda demokratiji!

Moguæi model borbe za oslobaðanje Bosne i Hercegovine iz bosnocidnog zagrljaja kvislinško-kriminalnih bh-vlasti


I - Nevladin sektor i graðani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od politièkih stranaka/partija u Bosni i Hercegovini da - do 09. maja, 2016. godine - iz partijskih/stranaèkih organe odstrane:


(1) Svakog pojedinca, koji je obavljao bilo koju od stranaèkih funcija u ijednoj od stranaka koje su bile na vlasti ili u opoziciji od poèetka 1990. do kraja 1995. godine;


(2) Svakog pojedinc, koji je u ime ijedne od stranaka koje su bile na vlast ili su bile u opoziciji od poèetka 1990. do kraja 1995. godine, bio u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, na svakom od organizacionih nivoa te vlasti;


(3) Svakog pojedinca, koji je bio na ijednoj od vodeæih pozicija u vojnim, sigurnosno-obavještajnim, policijskim, medijskim, diplomatskim, ekonomskim, finansijskim, upravnim, administrativnim, kulturnim, nauènim, obrazovno-odgojnim, zdravstvenim, penzionim, socijalnim, humanitarnim i drugim strukturama, koje su egzistirale na tlu Bosne i Hercegovine i u inozemstvu u periodu od poèetka 1990. do kraja 1995. godine.


II - Takoðer, nevladin sektor i graðani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od politièkih stranaka/partija u Bosni i Hercegovini da - do 09. maja, 2016. godine:


(1) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o trajnoj zabrani osnivanja i registriranja u BiH-i nacionalistièko-fanatièkih i drugih teroristièkih stranaka/partija;


(2) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o trajnoj zabrani osnivanja i registriranja u BiH-i stranaka/partija od strane, u I-(1)(2)(3) tretiranih pojedinaca, kao i trajnoj zabrani sudjelovanja tih pojedinaca u sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH-i i u svim državnim strukturama i društvenim institucijama za koje je, na svim nivoima u BiH-i, ta vlast neposredno odgovorna;


(3) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o sudjelovanja u sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodeæim pozicijama na svim nivoima u BiH-i, za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 15% mlaðih od 30 godina i 51% mlaðih od 51 godine;


(4) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodeæim pozicijama na svim nivoima u BiH-i, za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 49% žena;


(5) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o izborima u Bosni i Hercegovini, koji nije zasnovan na pretpostavkama koje generiraju diskriminaciju, a u skladu sa Aneksom 4. Èlan II: Ljudska prava i temeljne slobode Ustava Bosne i Hercegovine;


(6) Saèine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o izborima u Bosni i Hercegovini, koji æe omoguæiti pravo glasa djeci sa napunjenih 15 godina života.


III - Potom:


(1) Nevladin sektor i graðani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od OHR-a u BiH-i i DEU&EUSR-a u BiH da ih u iskreno i efektivno podrže u realizaciji ovih zahtjeva;


(2) U suprotnom, zahtijevat æe se promjene lidera i liderstava u njima, odnosno i zatvaranje kancelarija – ukoliko budu ignorirale ove zahtjeve.


IV - Ukoliko politièke stranke/partije u Bosni i Hercegovini ne ispune upuæene im zahtjeve, na lokalnim izborima u BiH-i, 2016. godine, uèinimo sljedeæe:


(1) Masovno izaðimo na izbore, vlastitim potpisom oznaèimo izborni listiæ i na njemu napišimo: "Glasam za Valentina Inzka i Lars-Gunnar Wigemarka." Neka OUN-a i EU-a znaju da znamo ko je lider u ubijanju Bosne i Hercegovine, tj. u BOSNOCIDU. A tzv. domaæi lideri su samo njihova politièka - kvislinško-kriminalna! - kopilad.


V – Pošto je Bosna i Hercegovina èvrsto u zagrljaju najbosnocidnijeg dvora od njenog postojanja, svjesni da je borma za njen opstanak globalnog karaktera, posljednji mirni pokušaj da se vlasti i vlastodršci u Bosni i Hercegovini demokratiziraju i, tako, omoguæi državi evropska buduænost, jeste:

(1) Organiziran put reprezentativnog (masovnog!) uzorka bh-državljana ka Berlinu. Odakle je bh-tragedija zapoèela, tu neka se i završi. To je, izgleda, jedini legalan i legitiman naèin da Zid berlinski definitivno nestane u tamnom vrtlogu historije. Uvjeren sam – ovo nam je i obaveza: bosanskohercegovaèka, balkanska, evropska, globalna… ljudska!

_________________________________________________________

Sve aktivnosti pratio bi kvalitetno planiran, organiziran i izvršavan pritisak nevladinog sektora i graðana u Bosni i Hercegovini, težišno ispoljen pred politièkim središtima, središtima sudske, zakonodavne i izvršne vlasti u BiH. Od èega nisu izuzeti ni OHR i DEU&EUSR.

_________________________________________________________


Ovo je moguæi model i otvoren je za kvalitetne dorade i nove prijedloge.

_________________________________________________________


SMRT DEMONKRATIJI! – SLOBODA DEMOKRATIJI!

22-01-2016 at 17:03 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: admin, Daks, Little One, mace, Morton1905, Prosvjetar, sana
FORUM : Politika : Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice