Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Izbjeglika kriza
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Izbjeglika kriza

Budimo ljudi i pomozimo u svojim mogunostima onima kojima je pomo potrebna. Bilo smo u ovoj situaciji i znamo kako je. Dobro djelo je pored moralne i svake druge obaveze svakom insanu, sevap.

Kontakt informacije za donacije, moete nai direktnim klikom na link.

citat:


Sjea li se '92,hladnih noi '93,krvave '94,a trebam li ti spomenuti '95? Tebi,koji se sjea,kako je to biti i gladan i edan,kako je to zivjeti bez svjetlosti,kako je slusati zvizduke granata,snajepera ..tebi koji se sjea kako je to uzeti izbjeglicku kesu i krenuti iz doma svoga,se obraam! Vrte mi se slike naroda moga,majke sa djecom u naruju ,mau kroz prozor autobusa,onima koji ostaju.. Nane i dede, kako hramlju i uzdiu, sinove Bosne sa pukom u ruci na menjiku svoje Domovine. Kao to smo bili mi,sada su oni! Bjee od istog onog od ega su bjezali mnogi Bosanci i Hercegovci,rasuti po bijelome svijetu. Izbjeglica pod nebom zemaljskim, drugo im je ime. Nemaju dom, ali imaju dostojanstvo, zato ga ne gazimo, to je sve to imaju! IML TV u suradnji sa Udruenjem "Hava", organizuje bajramsku radost za izbjeglice iz Sirije smjetenih u Beogradu i Subotici. Prvobitna zamisao je bila paketii za djecu, meutim stanje na terenu pokazalo je da se oni otimaju i za bananu. Prisutan je strah od gladi! ta vi trebate uraditi? Uzeti jednu kartonsku kutiju od cipela, staviti konzerviranu hranu ili hrana za djecu, slatkie koje se ne tope, higijenske potreptine i po jedan odjevni predmet, kao i igraku. (po elji)... Onda to lijepo upakujte i ukrasite, naznaite za koga je, DJEAK ili DJEVOJICA, ukoliko su paketii za djecu. Ako je za odrasle, ne morate pakovati i ukraavati. Vodite rauna da se ne topi, zbog transporta, ukoliko stavljate odjevni predmet iskljuivo nova garderoba...


http://islammylife.tv/vijesti/humanitarni-rad/item/10037-pomozimo-djeci-sirije-obradujmo-ih-za-bajram
11-09-2015 at 20:06 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Izbjeglika kriza

naravno da cemo pomoci ukoliko dodju u BiH . Nekoliko akcija je u toku a jedna od njih je i od strane Vijeca ucenika Srednje medicinske skole.

Tuzla4Syria - Mladi Tuzle pomau sirijskim izbjeglicama je humanitarni projekat kojeg je iniciralo Vijee uenika Medicinske kole u Tuzli i Medicus - Udruenje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli, a ogleda se u prikupljanju pomoi sirijskim izbjeglicama kroz niz humanitarnih akcija koje e se ponavljati sve do zavretka ove humanitarne krize.Lagerovat ce u skoli....

19-09-2015 at 02:32 | Ukljui u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Izbjeglika kriza

Pozdravljam projekat i trud mladih da pomognu manje sretnoj kategoriji stanovnitva, kao to su izbjeglice! Nijednu no ne zaspem da ne pomislim na taj goloruki narod bez igdje ieg, kao to su mnogi od nas bili nedavno u svojoj zemlji i drugim evropskim dravama.

Snijeg koji je danas pao u Njemakoj, dodatno pogorava situaciju izbjeglica. U vedskoj ih smjetaju u ski-centre.

Ni izbjeglicama, ni evropskim dravama koje im pomau nije lahko jer valja tolikim masama obezbijediti hranu, vodu, odjeu, zdravstvo, krov nad glavom, kolu... Puno je naroda ukljueno u pruanje pomoi i nadam se da e se to nastaviti. Nije problem s izbjeglicama prestao, a neki predviaju da nije ni dostigao vrhunac. U svakom sluaju, svi rade daleko vie od onih kao to je Neislamska drava, Nusra i drugi koji su tolike ene, djecu, odrasle mukarce, stare osobe ostavili bez ieg.

15-10-2015 at 19:27 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: devill, Franyo, Gagi, IsmarBegic, jasmin_bihac, Patricia, put some vindex on, sandra0158, Sony
FORUM : Politika : Izbjeglika kriza New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice