Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
wolfofgreenforest
Nivo: Forumas sa iskustvom
Čovjek je čovjeku grob
Registriran(a): 02-11-2007
Odgovori: 36
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegvini!
Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegvini!


Izetbegovićeva vlast, od 2010. ponovo predvođena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM! = Kadija te tuži, kadija ti sudi! = Tamni vilajet! / SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HRCEGOVINI!

Tamnovilajetska sudska vlast samo masovno izvršava presude izvršne i zakonodavne vlasti, kojima a masovno krše ljudska prava i osnovne slobode u Bosni i Hercegovini. Vjerovatno, najmasovnije na kugli ovozemaljskoj, s obzirom da je njihova zaštita jedino u Bosni i Hercegovini ustavna odrednica, nadređena lokalnim zakonima (čitaj: zakonodavcima i izvršiocima im).

"Nepravde kraljeva umiru sa njima, dok nepravde zaknodvaca traju generacijama." Skapali su kraljevi zla, Milošević, Izetbegović i Tuđman. Međutim, Izetbegovićevi zakonodavci ne odustaju od realizacije cilja njegovog kvislinško-kriminanog projekta, tj.od bosnocida. Najistaknutiji među njima je Zlatko Lagumžija, Miner.

Šta, uostalom, očekivati od sudske vlasti gdje je, npr., za sudije ustavnog suda jedni uvjet da to budu "istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda." Po tom kriteriju, npr., sutkinja toga suda je SDA-prvakinja, Seada Palavrić. Naravno, ona će neupitno braniti (svoju!) izvršnu vlast po principu da ta vlast radi po zakonu koji je, naravno, obznanila (njezina) zkonodavna vlast. A to što je taj zakon neustavan, za ustavni sud je potpuno irelevantno.

Potom, Izetbegovićeva vlast, od 2010. ponovo predvođena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM, ne izvršava ni presude Evropskog suda za ljudska prava. S druge strane, u ime OUN-a i EU-e, Valentin Inzko i Peter Sorensen šire laži o bh-demokratiji (čitaj: demonkratiji!) i, tako, bh-građanima onemogućavaju azilantsku zaštitu od tamnovilajetskog terora.
_____________________________________________

Oslobađanje Bosne i Hercegvine mora zapoćeti oslobađanjem političkih stranaka od njihovih vlastodržaca - lidera i liderstava, koji uživaju na lovorikama genocida. Ti vlastodršci uveli su Bosnu i Hercegovinu u završnu fazu bosnocida, a ona predpostavlja instaliranje i održavanje ustavno-pravne anarhije, pod kojom su bh-građani bukvalno bez ikakve mogućnosti da zaštie ljudska prava i snovne slobode od nesnošljivog terora vlastodržaca.

Stoga, zahtjevajmo od politički stranaka da se oslobode vlastitih im vlastodržaca i onemoguće njihovo sudjelovanje na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, odnosno i u političkom i javnom životu uopće. Zahtjevajmo to i od Valentina Inzka i Petera Sorensena.

U suprotnom, masovno izađimo na predstojeće izbore i na izbornim listićima napišimo, samo: OHR BiH te EUD i EUSR u BiH
_______________________
Nomen Nescire

[Edited by wolfofgreenforest on 25-08-2014 at 09:51 GMT]

25-08-2014 at 09:50 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovini!

[Edited by oddodood on 25-09-2014 at 17:32 GMT]

25-09-2014 at 17:31 | Uključi u odgovor
mustajbeg
Nivo: Forumski doajen
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Lokacija: naci cu te sigurno-K
Odgovori: 1379
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Tema ti je za, onako...

30-09-2014 at 20:18 | Uključi u odgovor
Iamback
Nivo: Novi forumaš
Volim žene pa i one vole mene

Registriran(a): 03-09-2014
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 27
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

tema je ko kita,
pa šta si očekivao od čaršijskih komunjara Tita ti

ovaj naš napaćeni yebeni narod u ovoj napaćenoj yebenoj zemlji nikako da shvati tronacionalnu BH politiku, nema veze kako si se izjasnio na popisu, partizan, 'tica ili kamen, ako ti je ime bošnjačko ti si za sve druge i strane Bošnjak i "đe svi Turci tu i mali Mujo" sve ostale ideje, partije, želje i simpatije su samo razjedinjavanje bošnjačkog vitalnog interesa, kakav SDP, kakvi bakrači Cerić i ostala g***a, Bošnjaka ima 55% u ovoj zemlji a to se uporno i zvijerski pokušava prikriti jer to mijenja cijelu stvar...
samo vi komunjare forsirajte neko kvazi jedinstvo, vidjeli ste to jedinstvo 15. Maja na Brčanskoj, pa 25. Maja na Kapiji, pa u Srebrenici itd. itd.

P.S. IDIOTI jedni rušite svaki napredak u ovoj državi

01-10-2014 at 10:24 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

01-10-2014 at 13:51 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin

Smrt demonkratiji! - Sloboda demokratiji!

Mogući model borbe za oslobađanje Bosne i Hercegovine iz bosnocidnog zagrljaja kvislinško-kriminalnih bh-vlasti


I - Nevladin sektor i građani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od političkih stranaka/partija u Bosni i Hercegovini da - do 09. maja, 2016. godine - iz partijskih/stranačkih organe odstrane:


(1) Svakog pojedinca, koji je obavljao bilo koju od stranačkih funcija u ijednoj od stranaka koje su bile na vlasti ili u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine;


(2) Svakog pojedinc, koji je u ime ijedne od stranaka koje su bile na vlast ili su bile u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine, bio u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, na svakom od organizacionih nivoa te vlasti;


(3) Svakog pojedinca, koji je bio na ijednoj od vodećih pozicija u vojnim, sigurnosno-obavještajnim, policijskim, medijskim, diplomatskim, ekonomskim, finansijskim, upravnim, administrativnim, kulturnim, naučnim, obrazovno-odgojnim, zdravstvenim, penzionim, socijalnim, humanitarnim i drugim strukturama, koje su egzistirale na tlu Bosne i Hercegovine i u inozemstvu u periodu od početka 1990. do kraja 1995. godine.


II - Također, nevladin sektor i građani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od političkih stranaka/partija u Bosni i Hercegovini da - do 09. maja, 2016. godine:


(1) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o trajnoj zabrani osnivanja i registriranja u BiH-i nacionalističko-fanatičkih i drugih terorističkih stranaka/partija;


(2) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o trajnoj zabrani osnivanja i registriranja u BiH-i stranaka/partija od strane, u I-(1)(2)(3) tretiranih pojedinaca, kao i trajnoj zabrani sudjelovanja tih pojedinaca u sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH-i i u svim državnim strukturama i društvenim institucijama za koje je, na svim nivoima u BiH-i, ta vlast neposredno odgovorna;


(3) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o sudjelovanja u sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH-i, za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 15% mlađih od 30 godina i 51% mlađih od 51 godine;


(4) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH-i, za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 49% žena;


(5) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o izborima u Bosni i Hercegovini, koji nije zasnovan na pretpostavkama koje generiraju diskriminaciju, a u skladu sa Aneksom 4. Član II: Ljudska prava i temeljne slobode Ustava Bosne i Hercegovine;


(6) Sačine, dostave u proceduru i osiguraju usvajanje Zakona o izborima u Bosni i Hercegovini, koji će omogućiti pravo glasa djeci sa napunjenih 15 godina života.


III - Potom:


(1) Nevladin sektor i građani u Bosni i Hercegovini, ultimativno i neodgodivo traže od OHR-a u BiH-i i DEU&EUSR-a u BiH da ih u iskreno i efektivno podrže u realizaciji ovih zahtjeva;


(2) U suprotnom, zahtijevat će se promjene lidera i liderstava u njima, odnosno i zatvaranje kancelarija – ukoliko budu ignorirale ove zahtjeve.


IV - Ukoliko političke stranke/partije u Bosni i Hercegovini ne ispune upućene im zahtjeve, na lokalnim izborima u BiH-i, 2016. godine, učinimo sljedeće:


(1) Masovno izađimo na izbore, vlastitim potpisom označimo izborni listić i na njemu napišimo: "Glasam za Valentina Inzka i Lars-Gunnar Wigemarka." Neka OUN-a i EU-a znaju da znamo ko je lider u ubijanju Bosne i Hercegovine, tj. u BOSNOCIDU. A tzv. domaći lideri su samo njihova politička - kvislinško-kriminalna! - kopilad.


V – Pošto je Bosna i Hercegovina čvrsto u zagrljaju najbosnocidnijeg dvora od njenog postojanja, svjesni da je borma za njen opstanak globalnog karaktera, posljednji mirni pokušaj da se vlasti i vlastodršci u Bosni i Hercegovini demokratiziraju i, tako, omogući državi evropska budućnost, jeste:

(1) Organiziran put reprezentativnog (masovnog!) uzorka bh-državljana ka Berlinu. Odakle je bh-tragedija započela, tu neka se i završi. To je, izgleda, jedini legalan i legitiman način da Zid berlinski definitivno nestane u tamnom vrtlogu historije. Uvjeren sam – ovo nam je i obaveza: bosanskohercegovačka, balkanska, evropska, globalna… ljudska!

_________________________________________________________

Sve aktivnosti pratio bi kvalitetno planiran, organiziran i izvršavan pritisak nevladinog sektora i građana u Bosni i Hercegovini, težišno ispoljen pred političkim središtima, središtima sudske, zakonodavne i izvršne vlasti u BiH. Od čega nisu izuzeti ni OHR i DEU&EUSR.

_________________________________________________________


Ovo je mogući model i otvoren je za kvalitetne dorade i nove prijedloge.

_________________________________________________________


SMRT DEMONKRATIJI! – SLOBODA DEMOKRATIJI!

22-01-2016 at 17:03 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 14
Skriveni clanovi: 1
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: Behar1, djurdja1963, huska74, lav76, Mr Lion, Rufous, Soljanin
FORUM : Politika : Smrt tamnom vilajetu! - Sloboda Bosni i Hercegovin New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING