Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Delegacija Udruženja generala Armije RBiH kod Izetbegoviæa

"Èlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegoviæ održao je danas sastanak s delegacijom Udruženja generala BiH, na kojem je bilo rijeèi o aktuelnoj politièkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sve uèestalijem procesuiranju pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine za navodne ratne zloèine, kao i o ostvarivanju prava pripadnika braniteljske populacije."

(1) Znaèajno i njihovom zaslugom, ovoj gospodi, u penzionim papirima piše da su "od 18.09.1991. do 22.12.1995. godine staž ostvarili u Oružanim snagama Federacije Bosne i Hercegovine". Što, onda, oni brinu za BiH-u, kada ih je zbrinula FBiH-e?!

(2) A o "sve uèestalijem procesuiranju pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine za navodne ratne zloèine" predmetna gospoda se izjasnila, uglavnom, najkonkretnije:

"Dobro je pod bh-nebom i vrabac preživio. Komandant Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine, general pukovnik Rasim Deliæ, ratni je zloèinac. Pa zašto to ne bi bio i njegov naèelnik štaba, general Sefer Haliloviæ? - pitaju se Izetbegoviæeve generalštablije, meðu kojima je i Sefer Haliloviæ, neizostavno.

Evo, šta o sebi samima misle Izetbegoviæevi generali:
Izdaja Hercegovine
ZLOTVOR - 1
ZLOTVOR - 2
ZLOTVOR - 3
ZLOTVOR - 4

I šta, onda, reæi za komandante i štabove taktièkih jedinica - koji, de jure i de facto, ni za što nisu ni pitali? I šta, onda, reæi za potpuno obespravljene i sotonizirane hrabre i èasne borce? Ništa, što veæ nije reèeno. I zašto je, znaèajno, zaslužna predmetna gospoda - uporno je na strani kvislinga, (po)ratnih profitera i kriminalaca. Naravno, interes je obostran - bez jednih ne bi bilo ni drugih, u proèelju i proèeljima.

(3) O "ostvarivanju prava pripadnika braniteljske populacije": "Generali su informisali Izetbegoviæa o problemima s kojima se oni i drugi pripadnici boraèke populacije susreæu u ostvarivanju prava na praviènu penziju, naglasivši da žele donošenje kvalitetnijih zakonskih rješenja koja se tièu prava iz ove oblasti u Federaciji BiH."

Generalski, nema šta - rat "odbrambenooslobodilaèki", a populacija "braniteljska" - taèno onako, kako to odgovara Izetbegoviæevom Lagumdžiji, tj. njegovim šegrtima, Neki i Zlukanu.

"Èlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegoviæ istakao je da podržava iznalaženje praviènog rješenja u ovoj oblasti, u skladu s odredbama Ustava BiH koje ne dopuštaju bilo koju vrstu nejednakosti i diskriminacije."

Pravo na penziju je radno pravo i, konkretno, kada su u pitanju profesionalna vojna lica - poslodavac je ministarstvo odbrane. Pravo na boraèku nagradu je posebno pravo i, kao akt milosrða, realizira se preko ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilaèkog rata. Pritom, iz milosrða je izuzet poseban ratni (radni!) staž, pošto su (Izetbegoviæevi) borci bili plaæeni sa po 400/500 DM mjeseèno.

S iskljuèivom namjerom da sotonizira ratne komandante i potèinjene im, koji su profesionalno, hrabro i èasno izvršavali ratne i radne obaveze, Izetbegoviæev najodaniji šegrt, sluèajnoprolazeæi Zlatko Lagumdžija, radnu kategoriju "poseban" (posebno zahtjevna profesija) zamijenio je kategorijom "povoljan" (politièki) i sve - kvislinge, (po)ratne profitere i kriminalce - po skraæenom postupku strpao u jedan, Lagumdžijin "JEDINSTVEN ZAKON O POVOLJNIJEM PENZIONISANJU BRANILACA ODBRAMBENO-OSLOBODILAÈKOG RATA" (znaèi, bh-državljani su branili rat, a ne RBiH-u) Zakon mu je prošao u dogovoru sa generalima i nosiocima ratnih priznanja, nakon što su isti u njemu posebno povoljnije tretirani.

Izetbegoviæev najodaniji šegrt, sluèajnoprolazeæi Zlatko Lagumdžija isto je pokušao i u vrijeme Alijanse (kada nije bilo MMF-ovih tranši), ali je uspio samo sotonizirati ratne komandante i potèinjene im, koji su profesionalno, hrabro i èasno izvršavali ratne i radne obaveze - ogranièivši im penzije na 520 KM. Naravno, neustavno i nezakonito. I prije toga, 1993. godine, kao potpredsjednik Izetbegoviæeve vlaade, sudjelovao je u umanjenje veæ ostvarenih penzija vojnim penzionerima na 50%. Ta uredba je i danas na snazi.

Po kakvom osnovu i u èije ime generali informiraju "Izetbegoviæa o problemima s kojima se oni i drugi pripadnici boraèke populacije susreæu u ostvarivanju prava na praviènu penziju?"

Kakva je, to, pravièna penzija? Je li to ona, s kojom æe ih obradovati Izetbegoviæev novi premijer FBiH-e, Novaciæ? Èovjek je potpuno jasan: “Sve te konvencije koje obraðuju, Ženevska i tako dalje, kažu da su rješenja o penzionom sistemu konaèna i da se ne može govoriti o vraæanju nazad." Znaèi, treba omoguæiti penzionerima - kao što je omoguæeno, npr, ratnim zloèincima - da biraju povoljniji im zakon, tj. zakon po kojem su prvi put penzionisani, ili retroaktivni Lagumdžjin zakon, kojeg su podržali generali i nosioci ratnih priznanja.

U penziju se ide iz radnog, a ne iz ratnog statusa. Naravno, na zaraðenu penziju može se dodati boraèki dodatak, srazmjerno ratnim mjesecima - plaæenim po 400/500 DM. Svaki drugi pristup je diskriminirajuæi. A postboraèke probleme neka rješava socijalno ministarstvo. Izostavljeno je boraèko, zato što su, ono i izbjeglièko, najkriminaliziranija ministarstva i treba ih ukinuti.

24-01-2016 at 15:14 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi



Danas, prvi put da se jedinstveno krenulo prema kvislinško-kriminalnim vlastima, dajuæi im do znanja da novca može nestati, ali na zakonit naèin i ni na èiju štetu materijalizirana prava su neupitna.

Inaèe, cilj kvislinško-kriminalnih vlasti, koji od strane Velekvislinga bio dodijeljen Lagumdžiji Izetbegoviæu Drakonu, jeste da sistemom "zavadi, pa vladaj" unese razdor meðu one, koji su se samoorganizirali i uspjeli odbraniti državu Bosnu i Hercegovinu, kupujuæi (njegovim jedinstvenim boraèkim zakonom) pojedine nesretnike meðu njima i huškajuæi ih na suborce koji su konkurisali i bili primljeni u aktivnu vojnu službu u VFBiH i, potom, iz radnog statusa (a ne iz boraèkog kako to divani Drakon) otišli u penziju.

Cilj kvislinško-kriminalne vlasti je podjela BiH, po modelu iz 1993. godine. Smetnja k tome su pripadnici OS RBiH, te ih treba uništiti na naèin da im se sataniziraju komande i štabovi, tj. glava, nakon èega æe tijelo samo odumrijeti.

Najbolji metod je podmiæivanje najpodmitljivijih uz, istovremeno, iznalaženje krivca za katastrofalan status boraca za RBiH-u u "izdaji interesa demobiliziranih boraca" od strane njihovih komandanata i komandira i, potom, generala, oficira i podoficira. Takvim èinjenjem, kvislinško-kriminalne vlasti nastoje satanizirati nepodmitljive komandanate i komandire i, potom, generale, oficire i podoficire te i borce, što æe im omoguæiti što duži ostanak na vlasti i, istovremeno, produžavanje agonije bh-graðana, bh-društva i bh-države.

Do sada su to ostvarivali zahvaljujuæi, uglavnom, svojim boraèkim ministarstvima i svojim boraèkim udruženjima. Današnji protest je – prvi put! – pokazao da kvislinško-kriminalne vlasti više neæe moæi manipulirati „demobiliziranim borcima“ i ostalim „boraèkim kategorijama“ i, ukoliko se ispoljeno jedinstvo održi, oèekivati je radikalne promjene u odnosu vlasti prema bh-graðanima, bh-društvu i bh-državi.

Meðutim, sva obeæanja su novo bacanje genocidne prašine u oèi bh-graðanima, bh-društvu i bh-državi, samo bolje kurtonizirano od strane Novaciæa, novog premijera Prica Kuge:

Dolje Princ Kuga!

citat:
"Nakon ovoga Vlada Federacije æe poèeti sveobuhvatnu i brzu reformu ove oblasti, uspostavljanjem Jedinstvenog registra boraèke populacije koji æe sadržavati sve potrebne podatke o ovoj kategoriji, jer pojedinci ostvaruju primanja po razlièitim osnovama iz više izvora, dok su najveæem broju pripadnika boraèke populacije uskraæena osnovna prava. Namjera je Vlade Federacije BiH da na ovaj naèin prava boraèke populacije moraju biti jasna, pravedna i pravièna", kaže se na kraju saopæenja.




[Edited by oddodood on 16-12-2016 at 08:14 GMT]
16-12-2016 at 08:13 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 60
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice