Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da potuju forumska pravila.


FORUM : Vijesti iz svijeta : Re: U Mozaiku akcijske cijene za posjetioce
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: U Mozaiku akcijske cijene za posjetioce

Pridrui se najboljoj ponudi u grad:

U "Mozaiku" akcijske cijene za posjetioce

Lanac ugostiteljskih objekata "Mozaik" za posjetioce je pripremio akcijske cijene za svoje proizvode. Uz svaku naruenu JUMBO PIZZU na poklon dobijate dva mini bageta, a druga akcija je umjesto dosadanjih 6KM za tri vrste pizza plaate 5KM, a na poklon dobijate prirodni sok po vaem izboru. Ova ponuda vrijedi u objektu u centru grada i Merkator centru.Kada je u pitanju prva akcija, ponuda vrijedi za sve narudbe putem kune dostave ili ukoliko naruite u MOZAIK-u 4 jumbo pizzu "za ponijeti".Kuna dostava vam je i dalje na raspolaganju svaki dan od 8 do 22h - a nedjeljom od 10 do 22h[Edited by cupo on 10-10-2018 at 14:14 GMT]

[Edited by cupo on 10-10-2018 at 14:15 GMT]

10-10-2018 at 14:13 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: U Mozaiku akcijske cijene za posjetioce

Islamska vjerska tradicija u Koraju ima svoje korijene od prvih koraka prihvatanja islama od strane starosjedilakog stanovnitva, o emu svjedoe brojne vjersko prosvjetne ustanove, damije, medresa, mektebi, a prva takva je Atik (stara) damija sagraena
1516. godine.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i Koraj od danas su bogatiji za jo jedan mekteb i tekijski kompleks koji su uvakufili hadi Demil Karamovi i njegova supruga Seida iz Koraja.

Sveanosi u ovom mjestu prisustvovali su naelnik opine eli Sead Muminovi, Sead-ef. Seljubac, izaslanik muftije tuzlanskog, ejh Asim-ef. akar, glavni imam Medlisa Islamske zajednice eli Demal-ef. adi, zatim predstavnici optine Lopare, brojni imami kao i gosti koji su pristigli iz svih krajeva da uveliaju ovu sveanost.

Dobrodolicu svim prisutnima poelio je Mersudin Nakievi, glavni imam u dematu Koraj.

- Otvaranje ovog mekteba i tekijskog kompleksa je velika ast za na demat. Jedan djeak od 6 godina prije 77 godina gledao je kako se rui i gori posljednji mekteb u Koraju tzv. Begov han. I ve tada se zarekao da e napraviti novi mekteb, ako mu Allah d.. podari ivota. Upravo danas mu se ta zakletva ispunila i taj djeak, sada ve ovjek u poznim godinama, sa svojom hanumom Seidom nam predaje kljueve ovog kompleksa i mekteba. Allahu smo zahvalni to nam je sauvao naeg vakifa hadi Demila u njegovu hanumu, kazao je Nakievi u obraanju prisutnima.

Novootvoreni kompleks vakufa sadrava: vakufsku kuu, musafirhanu, tekiju, mekteb i vonjak.
[Edited by cupo on 13-10-2018 at 19:22 GMT]

13-10-2018 at 18:56 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sajam domaih proizvoda na Trgu slobode

Sajam domaih proizvoda na Trgu slobode:

ene sa sela zadovoljne kupcima

Tuzlaci i svi prolaznici danas su na Trgu slobode mogli po veoma povoljnim cijenama kupiti domae proizvode iz Tuzle, Cerske, Konjevi Polja, Srebrenice, Bratunca, Vlasenice i drugih mjesta.

- Sada ve tradicionalni sajam organizuje se u povodu Meunarodnog dana ena na selu koji se obiljeava svakog 15. oktobra. Sajam organizujemo treu godinu za redom, a na ovogodinjem uestvuje sedam udruenja graana sa podruja Podrinja kae Mirna Dahi, koordinatorica projekta iz Udruenja Vive ene u Tuzli dodajui da je glavni cilj sajma je da se iroj javnosti predstavi ime se bave ene u ruralnim sredinama i kako one doprinose zajednici i svojim porodicama.

Razne vrste demova, meda, pekmeza, vina, rakije, prirodnih sokova, ali i odjevnih predmeta i ukrasa, krasili su tandove kojima se teko mogli prii zbog velikog broja graana koji su razgledali, razgovarali sa proizvoaima, ali i kupovali domau hranu sebi i svojoj porodici.

U domu Nezire Sejmenovi iz mjesta Cerska svaka jesen posveena je tradicionalnoj pripremi zimnice. Ajvar, pekmez, kiseli kupus i krastavci, arena salata i punjene paprike samo su dio zimske ponude iz njenog pajza.

Proizvodi od aronije, kupine i male nastali su u domainstvu Mevlide Mehanovi iz srebrenikoh sela Daljegota, koja se prije est godina vratila na svoje ognjite. Kako nam je kazala, upravo tu se i najbolje osjea.

Inae, dananji sajam uprilien je pod okriljem projekta "Osnaivanje ena u ruralnim zajednicama", a za iju je implementaciju zadueno tuzlansko Udruenje graana Vive ene.

Nakon sajma u restoranu Little Italy u Tuzli organiziran je zajedniki ruak sa uesnicima sajma. Sudei prema komentarima, sve ene koje su izlagale na dananjem sajmu kazale su da su zadovoljne prodajom.[Edited by cupo on 14-10-2018 at 16:57 GMT]

14-10-2018 at 16:52 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: Azrail sto vadi dushe, br-tz, djole, HULK, nanii, Obelix, Omerica, reka, selmica, Un1c0rn, vazda_kontra, von_admir
FORUM : Vijesti iz svijeta : Re: U Mozaiku akcijske cijene za posjetioce New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba