Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Vijesti iz svijeta : Tariq Ramadan na sudu je saslušan.
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Tariq Ramadan na sudu je saslušan.

Tariq Ramadan na sudu je saslušan.

Razgovor koji je trajao više od dva sata, gdje su njegovi zastupnici i odvjetnik Marsigny bili u stanju objasniti na odreðenim taèkama, a posebno izložiti nove dokaze koji još jednom dokazuju da nikada nije bilo silovanja.
Saslušanje je omoguæilo profesor da otkrije nove dokaze da su nedavni struèni izvještaji naglasili. Fotografija koja bi dokazala da je Paule Emma Aline bila na konferenciji u datom momentu silovanja još uvijek nisu analizirali eksperti..
Takoðer je trenutak za postavljanje pitanja, kako je uputio Marsigny, protiv lažnih optužbi za silovanje u kontekstu istraga, suoèavamo se s najgorim: laži, podvale...Ako su neki ranije sumnjali u to, istraga dokazuje da je istina poèela da se razvija.

Tariq Ramadana sluèaj æe nesumnjivo biti pravosudni skandal stoljeæa...

https://www.facebook.com/FreeTariqRamadanCampaign/posts/2252131034815339



10-11-2018 at 03:46 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tariq Ramadan na sudu je saslušan.

Poèela sezona skijanja u Kladnju: Ski lift Karaula spreman da doèeka goste

Nekoliko stotina ljubitelja skijanja iz Tuzlanskog kantona i sjeveroistoène Bosne, uživalo je danas u zimskoj turistièkoj ponudi na otvaranju sezone skijanja u Kladnju.



Manifestaciju otvaranja zimske sezone podržalo je i Ministarstavo za trgovinu, turizam i saobraæaj Tuzlanskog kantona i Turistièka zajednica Tuzlanskog kantona.



- Kada je u pitanju ljetnji period mi u Tuzlanskom kantonu imamo zaista dosta sadržaja. Tako nam je cilj da i u zimskom periodu ponudimo graðanima i turistima prostor za uživanje i rekreaciju. Želimo da turizam u Tuzlanskom kantonu funkcioniše tokom cijele godine - istakao je ministar Mirsad Gluhiæ.

Èlanovi Ski kluba za sve posjetioce pripremali su besplatan grah i dijelili èaj, a održano je takmièenje u skijanju za veterane i mlaðe kategorije.

- Imamo jednu stazu koja je malo zahtjevnija i koriste je iskusniji skijaši. S druge strane, tu su i dijelovi staze koje mogu koristiti rekreativci. Svi oni koji uživaju u sniježnim sportovima ovdje su dobro došli - kazala je Dragana Èauševiæ, direktorica Ski-lifta Karaula u Kladnju.

Prema njenim rijeèima, od ove godine posjetioci mogu korstiti i dodatnu stazu za sankanje.



Miralem Meškoviæ, voditelj Ureda turistièke zajednice izrazio je zadovoljstvo zbog sve veèeg interesa graðana za posjetu planinama u Tuzlanskom kantonu.

- Konjuh, padine Majevica, Trebava, sve su to idealna mjesta za bavljenje zimskim turizmom, dodao je Meškoviæ.

Ski lift Karaula u Kladnju nastavit æe sa radom i narednih dana sve dok bude dovoljno snijega.

Inaèe, prvi ski lift u Kladnju poèeo je sa radom u februaru 1985. godine, godinu dana nakon održavanja zimske Olimpijade u Sarajevu. Lift je bio u funkciji sve do 1992. godine.

Novi ski lift je izgraðen 2006. godine i kapaciteta je 1.200 skijaša/1 sat. Dnevna karta korištenja lifta je 14KM, dok za djecu iznosi 12KM. Cijena poludnevnog boravka za djecu 8KM, a za odrasle 10KM. Novina su i grupne karte za djecu po cijeni od 10KM i 12KM za odrasle.















22-12-2018 at 16:03 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tariq Ramadan na sudu je saslušan.

Svjetski dan poezije u Intermezzu:

Tuzlaci pisali o ljubavi, proljeæi, migrantima...

U Caffeteriji Intermezzo u centru grada i ove godine obilježen je Svjetski dan poezije , tako što su posjetiocima stihovima plaæali svoju kafu, a ne novcem. Svi koji su danas napisali stih, a bilo ih je mnogo, platili su kafu svojom kreativnošæu.



- Gostima smo dan ranije najavili ovu akciju, tako da smo zadovoljno odzivom. Pouèeni ranijim iskustvima i pozitivnom reakcijom posjetilaca, zadovoljstvo nam je da i ove godine obilježimo Svjetski dan poezije. Nešto drugaèije, kreativnije, i na kraju da se svi skupa lijepo zabavimo - navode iz Caffetterije Intermezzo.

Bilo je zanimljivih stihova, ljubavnih izjava ​i​ poruka, posebno kada je rijeè o parovima, ali bilo je i​​ nekih zaboravljenih stihova koji su na ovaj naèin ponovo aktuelizirani. Tuzlaci su takoðer pisali poruke koje aktueliziraju problem migranata u našem gradu, o èemu još uvijek nema prijeko potrebnog sistemskog rješenja. Pisci stihova nisu zaboravili ni Meðunarodni dan Down sindroma.



Svjetski dan poezije na ovaj naèin se obilježava u 23 zemlje, 1.100 gradova, a šalje globalnu poruku "Pokažimo svijetu da su osjeæanja vrednija od novca".

Za vas smo izdvojili neke od napisanih poruka.















































21-03-2019 at 17:08 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 18
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Vijesti iz svijeta : Tariq Ramadan na sudu je saslušan. New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice