Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Domaæe vijesti : Tajanstveni direktori Aerodroma
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
admin
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 10-09-2000
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1966
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Tajanstveni direktori Aerodroma

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je 30.12.2019. dala saglasnosti za imenovanje direktora JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., izvršnog direktora za saobraæaj i tehniku JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o, izvršnog direktora za marketing i razvoj JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o i izvršnog direktora za finansijsko – komercijalne poslove JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Zanimljivo, jos niko nije saopstio ni objavio ko su ti direktori.

03-02-2020 at 10:49 | Ukljuèi u odgovor
admin
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 10-09-2000
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1966
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tajanstveni direktori Aerodroma

Nisu vise tajanstveni, bar ne onaj glavni:

Predstavljamo novog starog direktora Aerodroma Tuzla

Tuzlarije
Foto: wikimedia.org


Ako ste pomislili da je novi stari direktor Rifet Karasalihoviæ, pogriješili ste, novi direktor Aerodroma Tuzla je još stariji. Rijeè je o Esedu Mujaèiæu koji je bio direktor prije Karasalihoviæa. Zamjena Eseda Rifetom bila je prilièno buèna, zamjena Rifeta Esedom bila je tiha, možda i previše.

Rifeta je postavila plenumska Vlada "revolucionarne" 2014. godine. Esed je tada presavio tabak, podnio tužbu sudu zbog nezakonite smjene, i dobio, èak tri presude. Prva je bila veæ nakon nekoliko dana, vraæanje na poziciju direktora kao privremena mjera osiguranja donesena od Opæinskog suda Tuzla, zatim rješenje i zakljuèak o izvršenju donešen od Opæinskog suda u Živinicama, po kojima je trebalo smijenjenog direktora Mujaèiæa odmah vratiti na poziciju sa koje je nezakonito smijenjen i to pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Tuzlarije
Bivši (Karasalihoviæ) i sadašnji direktor (Mujaèiæ)


Presude, naravno, nisu izvršene pa je Esedov predmet stigao i do Kantonalnog suda koji je u oktobru 2017. godine donio pravosnažnu i izvršnu sudsku presudu kojom se poništava odluka Nadzornog odbora JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. od 23.07.2014. godine o smjeni direktora Aerodroma gosp. Mujaèiæ Eseda te da isti mora biti vraæen na mjesto direktora u roku od petnaest dana od dana preuzimanja presude.

Tuzlarije
Esed Mujaèiæ


Prošla je cijela 2018-ta, onda i 2019-ta da bi 2 dana do konca godine bila objavljena štura informacija u kojoj se kaže da je u okviru kadrovskih pitanja Vlada TK 30.12.2019. dala saglasnosti za imenovanje direktora JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., izvršnog direktora za saobraæaj i tehniku JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o, izvršnog direktora za marketing i razvoj JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o i izvršnog direktora za finansijsko – komercijalne poslove JP "Meðunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Imena nisu spomenuta i sve do juèer nije nigdje zvanièno objavljeno ko je taj novoimenovani direktor Aerodroma Tuzla. Uèinila je to Kantonalna TV u prilogu pod naslovom "Najavljena nova infrastrukturna i kapitalna ulaganja u Meðunarodni aerodrom Tuzla".



Uz pretpostavku da ste pogledali prilog nema potrebe da ponavljamo šta je u njemu reèeno ali smetaju nepotrebne nepreciznosti. Na primjer, nije taèno da se sa Aerodroma Tuzla može letjeti na šesnaest destinacija u sedam evropskih zemalja. Trenutno ih je dvanaest u pet država, a od aprila æe ih biti 15 u šest država.

Prièu kako æe vrlo brzo biti riješeni imovinsko pravni odnosi pa æe prilazna svjetla biti produžena sa 700 na 900 metara, pet godina je prièao i Mujaèiæev prethodnik Karasalihoviæ pa je to bolje i ne spominjati.

Najvažnija je prièa o produženju ugovora sa Wizz Airom koji istièe u junu. Sluèajnost je bila da je Mujaèiæ bio direktor i 2014. godine kada su pregovori sa Wizz Airom umalo propali jer je tadašnja Vlada TK od Wizz Aira tražila da plaæa puno skuplju naknadu po odlazeæem putniku.

Bitno je da pregovori oko novog ugovora budu okonèani nastavkom letova Wizz Airovih aviona, a što se Mujaèiæa tièe veæ smo mu jednom poželjeli sreæu 2013. godine, istina, ne zbog njega veæ zbog Aerodroma jer je baš tad Wizz Air poèeo da leti sa našeg Aerodroma.

Na prvi pogled bi se moglo reæi da naša tadašnja želja nije pomogla Mujaèiæu jer je smijenjen 2014. godine ali to je samo na prvi pogled. Presuda o nezakonitoj smjeni podrazumijeva i obešteæenje za neisplaæene plate pa æe to biti znaèajan iznos za godine koje nije radio.

Inaèe, neki mediji uz Mujaèiæevo ime su pisali "perspektivni kadar Stranke za BiH" aludirajuæi na èinjenicu da je na direktorsko mjesto došao kao penzioner. U to vrijeme Mujaèiæ je dao izjavu koja odslikava svu bijedu stranaèkog kadriranja rekavši "Stranka jeste dobila taj mandat, tu poziciju. Procijenili da ja kao diplomirani inženjer saobraæaja mogu najviše odgovoriti toj poziciji. Nisam ja jedini penzioner koji je umirovio svoju penziju i poèeo nešto raditi".

Gotovo da se mogu zamisliti stranaèki kadrovici kako za kafanskim, ili nekim drugim stolom, kontaju: "Dobili smo i onaj Aerodrom. Imamo li koga tamo za direktora? Mogli bi onog Mujaèiæa, inženjer je saobraæaja, istina željeznièkog ali saobraæaj je saobraæaj."

A.M.

Vezani tekstovi:

15.12.2013.
Esed Mujaèiæ, direktor Meðunarodnog aerodroma ½Tuzla½:
½MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zraèna luka u BiH½


21.04.2014.
Ministar Mustafa Isabegoviæ posjetio Meðunarodni aerodrom Tuzla


23.04.2014.
Wizz Air i zvanièno objavio:
Od juna se iz Tuzle avionom može u pet gradova u èetiri države


18.07.2014.
Vlada od Wizz Aira traži poveæanje prihoda za Aerodrom Tuzla
Moguænosti za cargo saobraæaj Aerodroma Tuzla


02.08.2014.
Esed Mujaèiæ, direktor Aerodroma Tuzla:
½Državu sam branio puškom, a Aerodrom æu svim pravnim sredstvima½


30.08.2014.
Esed Mujaèiæ vraæen na mjesto direktora aerodroma Tuzla
Karasalihoviæ ne da peèat


28.11.2017.
Saopštenje Kantonalne organizacije Stranke za BiH TK:
Sudska presuda, vraæanje Eseda Mujaèiæa na mjesto direktora aerodroma, nije izvršena


31.01.2018.
Direktor Aerodroma Tuzla podnio ostavku, Nadzorni odbor je prihvatio:
Vlada TK nije dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora


30.12.2019.
Vlada TK, kadrovska pitanja:
Data saglasnost za imenovanje direktora Aerodroma Tuzla


07-02-2020 at 23:10 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 34
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adnan_, Adnan_ IRAQ, Ajvi, antepavelic, goca, Herodot.H, joskobra, Lastavica, LilyL, nele73, Pasha_car_aga, rafa, SEMY_, Tuc-Muc-SRB, zaza
FORUM : Domaæe vijesti : Tajanstveni direktori Aerodroma New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice