Bambi Nivo: Forumski doajen since 1974
Registriran(a): 08-01-2003 Lokacija: Tuzla Odgovori: 20623 IP: Maskiran
|
Re: Sportske vijesti
Nikad vise u Hrvatsku
Nekadasnji nogometas FK Sarajeva Albin Pelak trenutno je igrac bez angazmana. Nakon neslavne epizode u Dinamu nekadasnji mladi reprezentativac BiH, koji je svojevremeno bio i najveca nada bh. fudbala trenutno radi individualno i vaga ponude. Kaze da ga iz Premijer lige BiH niko nije zvao, a da ima nekoliko primamljivih ponuda iz vana. Ipak, ukoliko mu se sve opcije izjalove Pelak nam je nagovijestio da cak razmislja i o prekidu karijere... “U Dinamu se nisam nikako proveo. Glupo je da se sada vadim. Izmijenila su se tri trenera dok sam ja bio na Maksimiru , ali politika kluba je bila da se meni ne da prava prilika. Znam da nije bilo do mene i to mi je nekakva satisfakcija”, kaze Pelak i nastavlja: “Kako vise nisam mogao to trpiti samo sam pokupio stvari i otisao iz Zagreba. Nisam nikoga ni obavijestio ni pitao... Poslije su me zvali i kazali da im je zao sto se sve tako dogodilo i obecali mi dati slobodne dokumente da bar odem bez obestecenja, koje je inace bilo milionsko”. Pelak dodaje kako mu Zdravko Mamic nije ostao u dobrom sjecanju, iako mu je na kraju izasao u susret i dao dokumente. Ipak, zbog neugodnosti koje je dozivio u Dinamu Pelak vise nema zelju nastupati u Hrvatskoj. “Zvali su me iz Rijeke i Slaven Belupa, ali u Hrvatsku vise ne bih nikada”, kaze Pelak koji je slobodan igrac. “Prelazni rok traje do 25. januara, ali se ne opterecujem time gdje cu igrati. Znam da sam maksimalno spreman i cekam pozive. Konkretno nemam nista, niti imam nekih ambicija, a ako ne budem imao ponuda onda vise neci ni igrati”, kazao nam je Pelak. Recimo da bi bila velika steta kada za bh. fudbal kada bi Pelak zaista odlucio napustiti nogomet, jer je ovaj nogometas, koji je igrao u Sarajevu i Japanu, bio predvodnik mlade reprezentacije BiH, koja je sjajno igrala s njim u ekipi.
|
27-12-2004 at 09:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 20
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Bozica, damcho, Donji Mosnik, ekolog, enko, fmjazz1973, JelenaStojkovicMiric, MojaLelaa, nile, Soul 0711, tdituning, vikalj
|
FORUM : Sport : Sportske vijesti |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|