Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : PARKING NA KLINIÈKOM CENTRU TUZLA
Strana: 1 2
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Platonix
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 21-03-2011
Odgovori: 363
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon PARKING NA KLINIÈKOM CENTRU TUZLA

Da korupcija nema granica govori i naplata parkinga na klinièkom centru u Tuzli. Da li ste došli autom po bolesnog oca, majku, dijete koji su otpušteni iz bolnice, moæi æete uæi ako platite portirima ulaz. Ako ste došli u posjetu takoðe ste prinuðeni ostaviti auto van kruga klinike ako ne namjeravate platiti ulaz. Da li ima dovoljno prostora za parking možete i sami vidjeti u priloženim slikama. Tko je odgovoran za ovakav tretman graðana !??

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
< script language=javascript src="http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/poll/poll.php?broj=247">

[Edited by Platonix on 20-11-2011 at 19:40 GMT]

20-11-2011 at 19:25 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Nivo: Forumski doajen
Ordo ab Chao

Registriran(a): 01-04-2004
Odgovori: 1349

icon Re: PARKING NA KLINIÈKOM CENTRU TUZLA

Koliko ja znam ,parking u krugu UKC je za uposlenike,cak i da uposlenici placaju parking mjesto (imali auto ili ne).
Nikad portir nije nikome zabranio da ude u krug UKC i naravno po istovaru oboljelog da napusti isti.A , isto znam da parking kod Zidovskog groblja zjapi prazan , ali treba prosetati nekih 300 metara,a mi rodeni sa volanom u rukama...cccccc
I ne vidim u cemu je proble.Parking u UKC prazan...a zasto do skora nismo mogli parkirati na parking kod Cipelca...uzorpirao MUP...dodes u MUP po dokumenta i parkiras auto ...nema sanse...eto ...
I ne grijesi duse ...jer za fotografisanje u krugu UKC bez njihove dozvole...moguce da ti slijedi i prekrsajna prijava

[Edited by kagemusha on 20-11-2011 at 21:08 GMT]

20-11-2011 at 21:07 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

Nije istina da se placa portirima za parking, ima jedan prije kruga bolnice na kojem se regularno vrsi naplata.

Stanje sa parkingom je gore inace katastrofa, ali ne treba jos i dodavati, pusti portir da se prodje, a i nema mjesta da se mogu svi koji idu u posjetu parkirati, posebno kada se zna da se kod nas malo ko drzi vremena posjete.

I svi uposlenici placaju parking, odbija im se od plate i to naravno bez cuvanja i garancije.

Ima kod nas inace svasta ali vala i ljudi i nekulture, i nepostivanja propisa za knjigu napisati.

20-11-2011 at 22:03 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

I da dodam, bas sam veceras isla gore, nisam ni pokusavala uci kolima, parkirala se sa strane, kad je neka frka, ne moze se hodati, vozi se ko bolestan ok, a inace mogu se i noge protegnuti.

20-11-2011 at 22:06 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

E pa ne znam kad si ovo slikao , ali ovo je prosto nemoguæa slika do 16h u UKC-u.
I još da dodam , zaposleni u UKC-u mjeseèno plaæaju svoje parking mjesto, pa molim te kako bi ja trebala reagovati kad dodjem na posao i na svom parking mjestu zateknem neko drugo auto??

20-11-2011 at 22:12 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

I jos nesto PLATONIX ....tim istim portirima se odbije od plate 10 pa i vise % zbog nase (ne)kulture ... izdu nam u susret ...prevarimo ih da se vracamo za pet minuta...parkiramo na tude mjesto...nama lijepo...a on osta bez plate...i naravno zbog nase kulture bacanja smeca i opusaka po krugu UKC...oni su ti koji moraju da pokupe nasa obiljezlja da smo "bili tu "...i naravno opet kazna sto te nije opomenuo....eto root to nema ni na Ozrenu ...Uviejk baratas pogresnim..provokativno bezobraznim podatcima....pa se zamislim...ima li ista dobro ovdje i sada...

[Edited by kagemusha on 21-11-2011 at 00:21 GMT]

21-11-2011 at 00:19 | Ukljuèi u odgovor
Platonix
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 21-03-2011
Odgovori: 363

citat:
kagemusha wrote:
I jos nesto PLATONIX ....tim istim portirima se odbije od plate 10 pa i vise % zbog nase (ne)kulture ... izdu nam u susret ...prevarimo ih da se vracamo za pet minuta...parkiramo na tude mjesto...nama lijepo...a on osta bez plate...i naravno zbog nase kulture bacanja smeca i opusaka po krugu UKC...oni su ti koji moraju da pokupe nasa obiljezlja da smo "bili tu "...i naravno opet kazna sto te nije opomenuo....eto root to nema ni na Ozrenu ...Uviejk baratas pogresnim..provokativno bezobraznim podatcima....pa se zamislim...ima li ista dobro ovdje i sada...

-Prvo smatram da zaposlenici ne trebaju plaæati parking kako vi navodite- jer parking ne plaæaju zaposlenici Opæine Tuzla, niti profesori koji parkiraju ispred fakulteta i srednih škola, ne plaæaju ni radnici u vladi TK- zašto bi onda plaæali radnici na UKC- to je obièna laž !

-Drugo, portiri ne daju ulazak prilikom posjete što smatram pogrešnim odnosom prema graðanima koji svojim porezima plaæaju zdravstvo, a izmeðu ostalog i plaæu portiru i èistaèicama površina na UKC.

-Da portiri puštaju onog koga žele džaba ili za pare , uvjerio sam se i svaka prièa o tome je suvišna.
- Ako su portiri dobili naredbu od naèelnika UKC da vrše zabranu ulaza graðanima u UKC - takva zabrana je neosnovana i služi da se zaposlenici UKC šepure pri ulaz a portirima to doðe kao odlièna dodatna zarada.
[Edited by kagemusha on 21-11-2011 at 00:21 GMT]

[Edited by Platonix on 21-11-2011 at 13:37 GMT]
21-11-2011 at 13:35 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

Prijatelju...svi mi placamo koristenje vazdusnog prostora BiH a samo Mirnes Ajanovic ima svoj avion....hahhhaa
malo sale...a nisi u pravu ...posjeta u UKC ...imas li ti predstave koliko lezi ljudi u UKC..ocito da ne...da ti Bog da da radis u UKC i da se ti sepuris kao i oni...
Jos jednom ..parking je za uposlenike UKC i za prevoz pacijenata do UKC i iz UKC ...jesi se ti Amerikanizovao...iz auta bi i cigare kupovao...ccccccc

21-11-2011 at 16:45 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

Platonix..u jednom postu si napisao da ti je otac RVI...hmmmmmmmmmmmm...nesto tu ne mirise kako treba...jer ako je RVI -tezi kako si napisao (ako sebe nisi slagao ) onda ima pravo na nalijepnicu iz MUP-a za laksi pristup parkingu (s tom naljepnicom se ne placa nigdje u svijetu osim na Sarajevskom aerodrumu)...nego de razmisli o cemu ti uopste zelis pisati prije nego sto pocnes...

21-11-2011 at 19:10 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

citat:
Platonix wrote:

[Edited by Platonix on 21-11-2011 at 13:37 GMT]

Jedina laž koja ovdje postoji je da radniku obezbjedjenja UKC-a možeš platiti da se parkiraš u krugu UKC-a
Eto sluèajno radim gore i uredno svakog mjeseca mi se od plate odbija naplata za parking mjesto i zato imam "karticu za parking" bez koje ne mogu uæi i krug UKC-a

Radnik obezbjedjenja ne pušta doktore da se parkiraju na tudje mjesto, jer ne smije , a kamoli tebe, osim ako ne udješ na prevaru i sl.

A što se tièe plata koje spominješ , samo da ti kažem da u Americi kad dodješ pred bolnicu , prvo što gledaju je kolko imaš para na kartici zdr. osiguranja , a onda kolko para tolko muzike...a isto tako objesi ti tu prièu, jer se vrlo dobro zna kolko je dužnih koji koriste zdravstvene usluge koje UKC nikad , a možda ni tad ne naplati!!!

I na kraju , ne prima onaj na ulazu platu samo za "tvoje" ili moje parkiranje , nego za mnogo više posla koji danas odrade!!

[Edited by andjela on 21-11-2011 at 23:46 GMT]
21-11-2011 at 23:41 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Tuzlarije : PARKING NA KLINIÈKOM CENTRU TUZLA New Topic Post Reply

Strana: 1 2

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net