|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Platonix Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 21-03-2011 Lokacija: Jupiter Odgovori: 363 IP: Maskiran
|
Re: KAKO UNIVERZITET PLJAÈKA STUDENTE
Kad želiš kupiti mlijeko , onda imaš izbor da kupiš jeftinije, ili skuplje od trgovaca , a možeš da odeš i kupiti mlijeko kod poljoprivrednika- poenta je imaš izbor!
Plaæanje PDV-a,porez na plaæe je itekako pljaèka jer uzimaju više nego što treba ali te pare idu za policiju, vlast, vojsku!!!
Cijena od 50 KM za sveèanu dodjelu diploma je monopolna, velika, i studenti su diplome veæ zaradili školovanjem od 4, 5, 6 godina i ne trebaju plaæati ono što je njihovo što je neuporedivo sa mlijekom koje je neko drugi proizveo.
|
|
18-12-2011 at 20:04 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Azur Nivo: Forumski doajen xxxxxyyyyy
Registriran(a): 24-07-2005 Odgovori: 5025 IP: Maskiran
|
Re: KAKO UNIVERZITET PLJAÈKA STUDENTE
citat: MelMel wrote:
Koliko mogu da primjetim, Tuzla sada ima sve moguce fakultete, uostalom kao i svi drugi gradovi po BIH.
Ono sto mene interesuje, sta ce BIH sa tolikim visoko obrazovnim kadrom? Hoce li ga zaposliti u struci ili ce izvoziti pamet u inostranstvo?
Nema zemlje na zemaljskoj kugli koja proizvodi veci broj fakultetski obrazovanih ljudi po kvadratnom metru od BIH. I opet, cini mi se da vecina tih zemalja ipak posluje bolje, efikasnije i pametnije od BIH.
Citam na vijestima, postoji samo jedno prodajno mjesto gdje svi studenti mogu kupiti obrazac za prijavu ispita. I zaboga, jos se pitaju zbog cega su guzve. Pa to nigdje nema u svijetu.
Eto dokaza da Univerzitet i kvantitet nema nikakve veze sa kvalitetom.
Mislim da je BIH zemlja puna nepotrebne administracije. Ali izgleda da je jos jedino administarcija profitabilna grana, pa zbog toga valjda i fercera tako uspjesno.
Sad malo da zacatam, uvijek se sjetim rodnog lista koji lafo vazi samo 6 mjeseci. hahahahhahaha, to samo kod nas fercera. Money making machine. Pa majku mu, valjda smo se rodili samo jednom, pa bi nam valjda taj jedan rodni list trebao biti vazeci non stop!
Ja se iskreno divim nasem narodu kako strpljivo trpe svu tu administraciju i silne saltere kroz koje moraju proci da bi pozavrsavali najobicnije poslice.
Sta bi ti Mel?? Dizala neciju penziju, ko je umro prije 20 godina, i to samo po osnovu rodnog lista. Zato je uvedeno 6 mjeseci i tom periodu i sve promjene za neko lice se moraju regisrirati u maticnom listu. Zato se i zove MATICNI list.
[Edited by Azur on 12-02-2012 at 11:04 GMT]
|
|
12-02-2012 at 10:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|