VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: povelja kulina bana
Tobejarabi.
|
18-09-2012 at 21:45 |
| Uključi u odgovor
|
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: povelja kulina bana
U ime Tita i partije. Ja, faraon tuzlanski, obećavam Tebi kneže Bandiću i svim građanima Zagrepčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ.
Svi Zagrepčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon(jedan manji stančić i ja zadovoljan). Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli.
Neka mi Bog pomogne(ups ovdje je greška ja sam ateista) i svo Sveto Evanđelje(ovo mora ići radi multi kulti).
Ja Boris faraonov pisar pisah ovu knjigu faraonove povelje od rođenja Kristova dvije tisuće i dvanaest ljeta, mjeseca septembra i osamnaesti dan, (na dan) sunećenja Aida Bevbića .
<br /><br /><br /><br />
|
18-09-2012 at 21:55 |
| Uključi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata
|