Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Re: ZAŠTITA NACIONALNIH PRAVA BOŠNJAÈKE DJECE
citat: laly wrote:
za mene su djeca sva ista i nema dalje,pricamo o Bosni i Herecegovini i nakradnom sistemu u cijeloj zemlji...
pricamo.. vidis, bar mozemo da pricamo.. je li mogao iko da prica, da kritikuje, sugerise, kad se u ovoj zemlji ucio srpskohrvatski? nije..
mnogi ce se pozvati na ustav, ako kazemo da su srpski i hrvatski jezik- strani jezici na teritoriji ove zemlje i samo zbog toga je sistem nakaradan, a ovdje se naslov teme bavi iskljucivo jednim pitanjem, pa bi bilo lijepi reci svoje misljenje o konkretnom problemu koji je naveden u uvodu, ne uopstavati kao sto ti radis, ne traziti pravopisne greske i ismijavati se istima, kao sto neki drugi rade (btw. za mene licno je to najnizi stepen pismenosti u virtualnom svijetu) a da ne spominjem mazohizam koji neki potezu vodjeni tvojim komentarima..
ovo kazem zato sto na ovaj nacin upropastavate temu..
druga je stvar ako vam je to cilj, tu se onda ne zelim mijesati..
|
13-10-2013 at 17:08 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Re: ZAŠTITA NACIONALNIH PRAVA BOŠNJAÈKE DJECE
citat: camac wrote:
pricamo.. vidis, bar mozemo da pricamo.. je li mogao iko da prica, da kritikuje, sugerise, kad se u ovoj zemlji ucio srpskohrvatski? nije..
mnogi ce se pozvati na ustav, ako kazemo da su srpski i hrvatski jezik- strani jezici na teritoriji ove zemlje i samo zbog toga je sistem nakaradan, a ovdje se naslov teme bavi iskljucivo jednim pitanjem, pa bi bilo lijepi reci svoje misljenje o konkretnom problemu koji je naveden u uvodu, ne uopstavati kao sto ti radis, ne traziti pravopisne greske i ismijavati se istima, kao sto neki drugi rade (btw. za mene licno je to najnizi stepen pismenosti u virtualnom svijetu) a da ne spominjem mazohizam koji neki potezu vodjeni tvojim komentarima..
ovo kazem zato sto na ovaj nacin upropastavate temu..
druga je stvar ako vam je to cilj, tu se onda ne zelim mijesati.. 
nemam ja sta sa vama vise pricati, meni su stvari jasne. od mene veliki i dovidjenja
|
13-10-2013 at 17:16 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
neveli Nivo: Forumski vuk Baška ilum, baška pamet. Registriran(a): 08-04-2006 Odgovori: 604 IP: Maskiran
|
Re: ZAŠTITA NACIONALNIH PRAVA BOŠNJAÈKE DJECE
BRUTALNOST GENOCIDNE PRAKSE LJUDSKE HISTORIJE SE PONAVLJA U BOSNI I HERCEGOVINI PO NALOGU ENTITETSKIH VLASTI RS
(BINA 12.10.2013.) Univerzalno ljudsko pravo na obrazovanje, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine regulisano Ustavom i kao pravo na obrazovanje na svom maternjem jeziku i u skladu sa svojim kulturnim i duhovnim identitetom, samovoljom vlasti RS uskraæeno je djeci Bošnjacima iz Konjeviæ Polja. Èinom javnog kršenja povelje ljudskih prava i Ustava Bosne i Hercegovine, politièki vrh RS po ko zna koji put legitimiše se u odnosu na Bošnjake sa teritorije ove administrativne jedinice kao okupatorska vlast najprimitivnijeg tipa. Pravo na obrazovanje na maternjem jeziku, bilo je uskraæeno samo u dva najbrutalnija perioda ljudske istorije: u genocidnoj praksi osvajaèa nad indigenim stanovništvom Amerike i Australije, te u prvoj fazi kolonijalistièke ekspanzije.
Bošnjaèka Akademija Nauka i Umjetnosti poziva vlast RS da se hitno usaglasi sa realnošæu modernog i civiliziranog svijeta i da djeci Bošnjacima iz Konjeviæ Polja, kao i na cijeloj teritoriji RS, omoguæi nesmetanu primjenu Ustavom zagarantovanog prava na obrazovanje na maternjem, bosanskom jeziku, u skladu sa kulturnim i duhovnim identitetom Bošnjaka i njihovom tradicijom.
BANU poziva sve graðane Bosne i Hercegovine da podrže i aktivno pomognu da se djeci Bošnjacima iz Konjeviæ Polja vrati pravo koje imaju i djeca Srbi i djeca Hrvati na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve direktore osnovnih i srednjih škola, fakulteta i univerziteta, kao i sve uèitelje, nastavnike, profesore i osoblje angažovano u prosvjeti da svoj profesionalni kodeks, moralnu odgovornost i ljudsku savjest poštuju kako njima dolikuje, da zastanu na stranu pravde i istine, i da tako daju primjer svim ostalim segmentima društva u Bosni i Hercegovini.
U zahtjevu za poštovanjem prava svoje djece, ljudi iz Konjeviæ Polja ne smiju ostati sami, kaže se u saopæenju BANU.
Prof. dr. Ferid Muhiæ
Predsjednik BOŠNJAÈKE AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI
|
13-10-2013 at 21:57 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|