Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Jovanka Broz
Strana: 1 2
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
naivna
Nivo: Forumski doajen
Dr.Vejsil Hetjimitj

Registriran(a): 23-08-2008
Odgovori: 1324
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jovanka Broz

Ipak,ko je i zasto ubio dzemala bijedica i njegovu suprugu,ostace vjecna tajna.

Svakako da je to djelo jugoslavenske obavjestajne sluzbe ali ko tacno stoji iza toga necemo vjerovatno nikada saznati.Moze se samo naslucivati.Zasto je ubijen?Tu su stvari vec jasnije.Ipak je on bio samo balija a poletio je visoko.Od socijalistickog samoupravljanja cime je Jugoslaviju spasio od propasti komunisticke utopije,do pokreta nesvrstanih cime je jugoslavenskoj industriji otvorio ogromno trziste za plasman svih mogucih proizvoda od zvakacih guma do oruzija.

Vjerovati da podredjeni Stane Dolanc drzao Titu pistolj na celu,prijetio mu,odvojio od njega zenu moze samo budala.

31-10-2013 at 20:48 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

icon Re: Re: Jovanka Broz

citat:
MelMel wrote:
Kazu de je cinjenica da je ispred njene kuce strazario udbas cijelo vrijeme.

Mislim nije mi jasno, ako su se toliko cuvale tajne, a ona ih kao sve zna, zar im nije bilo lakse da joj podmetnu da padne niz stepenice i umre u nesretnim okolnostima?

mozda je negdje imala sakrivenu neku svesku na kojoj pise: "objaviti u slucaju da padnem niz stepenice"..
31-10-2013 at 23:11 | Ukljuèi u odgovor
MelMel
Registriran(a): 23-03-2010
Odgovori: 24670

citat:
camac wrote:

mozda je negdje imala sakrivenu neku svesku na kojoj pise: "objaviti u slucaju da padnem niz stepenice"..

moguce je da je imala.

cudi me da nije negdje imala svesku na kojoj pise - "objaviti u slucaju da me drze vise od par godina bez penzije i grijanja i hrane, jer ipak sam ja supruga druga Tita".
01-11-2013 at 00:08 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

U svoje vrjeme koka ipo bila

Btw...svojevremeno u bivsoj JNA strazario ispred njene kuce

01-11-2013 at 01:02 | Ukljuèi u odgovor
naivna
Dr.Vejsil Hetjimitj

citat:
MelMel wrote:

moguce je da je imala.

cudi me da nije negdje imala svesku na kojoj pise - "objaviti u slucaju da me drze vise od par godina bez penzije i grijanja i hrane, jer ipak sam ja supruga druga Tita".

imala je dakle sve to osim licne karte i pasosa.I primanja,nije penzija ali dobra primanja i grijanje i sve ostalo.Sad sto pred kraj nije htjela banke dati da joj se popravi sta u VILI koju je besplatno dobila,to spada ili u njen komunisticki mentalitet navikoa na dzabaluk ili u medijsku pripremu svega sto ce slijediti.Ja ipak mislim da je u pitanju medijska priprema,jer ipak iza nje ostao je znacajan dokument,dakle citava knjiga,koji itekako mijenja historiju.Upravo smo bili svjedoci jednog od falsifikata historije....
01-11-2013 at 10:59 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
MelMel wrote:

moguce je da je imala.

e takvu nije mogla imat, jer je stalno bila pod nadzorom i imala je ono sto su joj dali.. plus, koliko je tih poklonika druga Tita i dan danas, siguran sam da je ona imala puno vise nego se to u novinama objavljivalo.. znam da neces reci, al sigurno si joj i ti slala koju funtu podrske, da joj se nadje..
01-11-2013 at 20:20 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

Kako je tepala èojku "sine"

17-11-2013 at 19:57 | Ukljuèi u odgovor
naivna
Dr.Vejsil Hetjimitj

samo glupani mogu vjerovati u navodnu nevinost i naivnost Jovanke Broz.Sve obavjestajne sluzbe,a pogotovo CIA,su u to vrijeme planirali "dan D"-kodno ime za dan kada ce umrijeti Josip Broz,te sta ce se desiti sa jugoslavijom i silnom vojnom masinerijom.vec tada su i Srbi i Hrvati poceli pripreme za preuzimanje vlasti,a Jovanka je bila samo dio tih priprema.ipak ljudi i generali koji bi njoj pasali nisu odgovarali americkoj CIA,jer su u to vrijeme bili naklonjeni SSSR-u. Zato je zavrsila kako je zavrsila...

27-11-2013 at 22:45 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Jovanka Broz New Topic Post Reply

Strana: 1 2

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net