Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Kultura : Priznanje za glumicu Ivanu Milosavljeviæ
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
admin
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 10-09-2000
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1966
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Priznanje za glumicu Ivanu Milosavljeviæ

Glumica Ivana Milosavljeviæ dobitnica prestižnog meðunarodnog priznanja

Meðunarodni struèni žiri u sastavu Ljubica Ostojiæ (BiH), Ljubica Beljanski-Ristiæ (Srbija), Vlado Krušiæ (Hrvatska), Novica Bogdanoviæ (BiH) i Sead Ðuliæ (BiH) odluèio je da ove godine dodijeli èetiri ravnopravne Meðunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot" za 2016. godinu.

Nagradu "Grozdanin kikot” osvojili su dramski pedagog, glumac i redatelj iz BiH Željko Miloševiæ, dramski pedagog i glumac iz Hrvatske Zoran Josiæ, dramski pedagog i glumac iz Hrvatske Davor Dokleja, te dramska pedagoginja i glumica iz Tuzle mr. umjetnosti Ivana Milosavljeviæ.

Tuzlarije


Specijalnu nagradu osvojio je profesor hrvatskoj jezika i književnosti iz Hrvatske Petar Buljeviæ.

Sveèana dodjela nagrada uprilièit æe se u sklopu obilježavanja važnih pozorišnih datuma.

- Mnogo sam sretna na dodijeljenom priznanju za sve ono što sam ostvarila na polju dramskog odgoja u prošloj godini. Zahvaljujem Centru za dramski odgoj i struènom žiriju na odabiru i vrednovanju - kazala je Ivana za Tuzlarije.

Sve je zapravo zapoèelo odliènom saradnjom s umjetnièkim voditeljem Teatra kabare Tuzla Vladom Keroševiæem i uvaženom profesoricom Maricom Petroviæ iz èega je proistekla predstava ‘’Bosanska kraljica’’, kazala je Ivana.

Tuzlarije


- U projektu kojeg je realizirala Amica educa Tuzla radila sam i na edukaciji volontera za izradu Forum predstava s kolegom Enverom Hasiæem, a naravno kao temelj u mom radu je dramska grupa koju vodim veæ devetu godinu u Opæoj gimnaziji Katolièkog školskog centra ‘’Sv. Franjo’’ Tuzla - dodala je Ivana zahvalivši se ravnatelju mr. Vlatku Rosiæu, direktorici Žani Altumbabiæ, profesorima, uèenicima, roditeljima i svim priljateljima i simpatizerima koji prate njen umjetnièko-pedagoški rad s djecom i mladima.

- Možda upravo zato što ne radim ni u jednoj instituciji, mi daje moguænost da se kao slobodan umjetnik i pedagog studiozno bavim pitanjem djece i mladih te njihovog psihofizièkog rasta i razvoja svih kompetencija - dodala je Milosavljeviæ.

S.P.
23-05-2017 at 22:42 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: AK-47, Ceznja, Chello, dada, davor m, gardista4795, habul, komentatorka72, mihajlod, preslano, salt city boy
FORUM : Kultura : Priznanje za glumicu Ivanu Milosavljeviæ New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice