|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
usamljena Nivo: Forumski doajen ma boli me briga za sve
Registriran(a): 14-11-2011 Lokacija: gdje me vidis Odgovori: 1976 IP: Maskiran
|
Re: Kratke price
Istinite ljubavne price
--------------------------------------------
Evo ja cu da odvojim ovu pricu moze se reci da je i tuzna i srecna ko kako gleda procitajte obavezno
Upoznala ga je sa 14 godina, on je bio stariji od nje, njemu je bilo 19 god. No, to njega nije sprijecilo da pridje malom njeznom plavom bicu. Od prvog pogleda u plavim i crnim ocima ostala je zvijezda koja je bila tek pocetak plamena njihove ljubavi. Poceli su da se zabavljaju. I bili su mnogo sretni, on je bio dosta romantican i njezan prema njoj. To je i bio najveci razlog sto se ona u njega zaljubila, jer do tada nikada nije ostjetil neku n jeznosti, dakle bio joj je prvi momak. Pisao joj je pjesme, sastavljao predivne i prelijepe stihove, pjevao joj je prelijepim i njeznim glasom, pjevao joj je dosta njeznih rock pjesama koje je samo za nju pisao. Jendom je od njega dobila jabuku koja je bila crvena kao krv koja joj je tekla ispod koze, i na kojoj su bili urezani stihovi samo za nju pisani. Voljeli su se, nakon dvije godine zabavljanja uzeli su se. Iako je ona bila mlada tek 16 godina, bila je spremna da stupi sa njim u brak, i da svoju ljubav tako zauvijek svezu. Bili su sretni, njihova prva ljubavna noc ostavila je traga u njoj, sto ce je uskoro napraviti majkom. U njoj je raslo njihovo prvo dijete, porod za nju je bio veoma tesko iskustvo, jer je ipak bila mlada, ali ostala je snazna, i rodila se njihova kerka. On je bio presretan, ovo je bio dokaz njihove ljubavi. I ostali su sretni, nakon nekoliko godina, ona je ponovo ostala trudna, rodila je ponovo djevojcicu, i opet nakon nekoliko godina, rodila mu je sina.
Bili su sretna i emocionalno bogata porodica. On je imao hoby, volio je da ide u lov sa svojim drustvom.
Jednog dana, ona nesluteci sjedeci u dnevnom boravku, zazvoni telefon, najstarija kcerka se javila, zvala je majka od nje, ona se javila, i slusalica joj samo pade iz ruke, i ona se srusi. STA JE BILO? Izbila je panika? Sta se desilo njoj? STA JOJ JE? Kcerka je opet uzela slusalicu i upitala sta se desilo? OTAC JE RANJEN!!! Pocela je da place, i ona i mladja sestra, a brat nista nije znao tek je imao 1 godinu.
Pucali su u njega ne znajuci da je on nego misleci da je neka zivotinje koja se sunja iza grmlja. 3 metka su ga pogodili, jedan u stomak, drugi kraj srca, a treci groz grlo dusnik i glasne zice.
Ostao je u bolinici, nije znao za sebe, prosao je kroz mnoge operacije, i nista nije osjecao, nije mogao da govori, sta mislite kakav je to osjecaj kada pjesniku nestane ono sto ga cini, njegov glas, nije vise mogao da prica. 3 mjeseca je lezao u bolnici, a onba je svaku noc, sjedila budna pored njega. Brisuci njegove suze, cisteci njegove rane, ljubeci njegove ruke, gledajuci u njegove polumrtve oci. Kroz previse operacija je prosao, isrcpljen je bio. I zadnja operacija, bila je operacija njegovih glasnih zica. Dugo je trajala. Ona je sjedila u njegovoj sobi i cekala, cekala samo da joj kazu hoce li uopste prezivjeti operaciju i da li ce opet moci govoriti. Cekala je i cekala, odjednom zacula je necije korake... ustala je, na vrata je usao on, hodao je, pogledao u nju, i prvo sto joj je rekao bilo je VOLIM TE, otrcala mu je u zagrljaj, plakala, i ljubila ga. Bili su presretni. Prezivio je svo ovo i njihova ljubav je prevazisla jos jenu planinu jos jednu oluju, da bi na kraju sunce zasjalo.
I dan danas su sretni i zaljubljeni kao prvoga dana, mada se ce tragovi oziljaka zbog ovoga uvijek na srcu ostati......
|
|
23-09-2012 at 21:46 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
usamljena Nivo: Forumski doajen ma boli me briga za sve
Registriran(a): 14-11-2011 Lokacija: gdje me vidis Odgovori: 1976 IP: Maskiran
|
Vedrana Rudan
Ubilo me kad je otišao. Nazvala sam je. Rekla sam joj da moj muž ima staru majku kojoj æe ona prati plastiène zube, mijenjati pelene, da on ne smije jesti masno jer od toga podriguje, da je razlika u godinama izmeðu njega i nje nepremostiva, petnest godina je mnogo godina.
foto: biala9
On voli našu djecu, kad plati alimentaciju postat æe crkveni miš, dok doðe do svog dijela braène teèevine proteæi æe mnogo vode ispod nekog mosta i još sam joj rekla da je kurvetina kojoj ništa sveto nije… Spustila mi je slušalicu.
Njegovoj majci nisam odlazila, djecu sam mu svakog vikenda slala na ruèak, kæi je èesto znala i prespavati kod njih. Rekla je da je ženska sasvim okej i da odlièno kuha. Osjeæala sam da me kæi izdala.
Konaèno sam ga otpisala onoga dana kad sam krenula na manikuru? Cura mi je gelom za samo sto kuna oblikovala nokte i i premazala ih žarkocrvenim lakom.
Odjurila sam frizeru, naravno da je mali peder ali èitav grad, i muško i žensko koje drži do sebe svoje dlake prepušta njegovim škarama. Druga žena!
Zbog korote sam izgubila deset kila pa navukla na sebe traperice šest brojeva manje. Krenula sam u kino. Preciznije, u Art kino. Tamo èovjek može vidjeti filmove u kojima su glavni likovi najnesretnija biæa na svijetu pa onda veselo otiæi doma.
Jedne me veèeri zgodan muškarac pozvao na piæe. Super. Slobodna sam žena i mogu se ponašati kako me volja. Doma mi djeca ne plaèu, muž torba kurvetinu, njegova je majka možda zabunom progutala zube, ne moram misliti na baku svoje djece.
U kafiæu sam popila punè. Èovjek je mlaði od mene, svi su mlaði od mene, ostavila ga žena, provjerila sam, nije zbog moga muža, ipak vjeruje u ljubav…
Ne kažem da me oborio s nogu ali sam se dobro zabavila. Isprièao mi je vic, lik urla u slušalicu, alo, alo, alo, da li je to Energo? Ne, ovdje Elektroprimorje. Nema veze, i vama j***m mater!
Možda nije smiješno ali meni je punè krenuo kroz nos jer zaista èovjek ne zna dokle æe ti kreteni dizati cijenu struje. Naruèila sam drugi punè, treæi, onda je on pitao, kod mene ili kod tebe, ja sam rekla, kod tebe.
Braèni seks i vanbraèni seks, nebo zemlja. Skupa smo pijuckali u kadi punoj pjene, voda mu se ne grije na bojler pa nismo drhtali nakon deset minuta.
Pjenušavi smo krenuli u spavaæu sobu, posteljina je bila èista, tko zna zbog koga, nije mogao znati da æe naletjeti baš na mene ali me nije bilo briga.
Punè na punè, punè na punè, šampanjac u kadi, vrištala sam onako kako sam sa mužem vrištala sedamdeset i devete. Ujutro me probudio miris kave. Sve kao na filmu.
Dok sam spavala Ivan je skoèio do Mlinara i kupio za mene francuski, hrskavi kruh sa maslinama, luda sam za njim, debelo ga namazao putrom, vruæa kava, pogled sa balkona na gradske krovove, ogromna terasa, toplo, nitko nas nije mogao vidjeti osim perverznjaka iz okolnih kuæa koji vole buljiti kroz dalekozor.
Veæ godinu dana jednom tjedno uživam poput praseta u prljavoj vodi. Doduše, najnovija istraživanja govore da prasad voli èistu vodu ali nije to poanta.
Prošle smo subote bili u Klagenfurtu. Kupio mi je prekrasne blijedozelene Silit padele. Ne kuham. Otkako sam napuštena jedem vani, ali Silit padelama ne mogu odoljeti. Imam tri kompleta, jedan boje antracita, drugi crveni i sad ovaj zeleni. Dobila sam i tamnosive vojnièke èizme i Palmers, svilenu spavaæicu.
A onda mi se sinoæ na vratima ukazao muž. Žut, izgleda da ima neku frku sa jetrima. Pogriješio je, neka sjednemo kao ljudi. Zamolio me da mu skuham biljni èaj, donio ga je sa sobom, skuhala sam.
Voli me više nego ikad, izgledam odlièno, gdje mu je bila glava, kurvetina ga je iskoristila i ispljunula onako kako njegova bezuba majka iz ustiju ispušta sažvakanu koricu kruha…Zamolila sam ga da ne bude previše slikovit i da mi da tjedan dana vremena. Poslala sam ga na ultrazvuk abdomena, doktor Baniæ je najbolji u gradu.
Djeca su presretna, tata se vraæa doma. Nazvala sam onu ženu i preklinjala je da se pomire. Rekla mi je neka se j***m i ja i moj muž i njegova mama i moja djeca…Gospoða je bila strašno neugodna.
Što æu uèiniti? Jedna sam od rijetkih žena kojoj se muž vratio. Sjedim u onoj kadi punoj pjene i gledam u blistave smeðe oèi, meðu nogama mi se meškolji želja moga ljubavnika.
A doma me èeka Masna Jetra. Što æu uèiniti?! Pomognite mi ako me volite.
|
|
14-10-2012 at 17:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Azur Nivo: Forumski doajen xxxxxyyyyy
Registriran(a): 24-07-2005 Odgovori: 5025 IP: Maskiran
|
Re: Re: Kratke price
citat: usamljena wrote:
Vedrana Rudan
Ubilo me kad je otišao. Nazvala sam je. Rekla sam joj da moj muž ima staru majku kojoj æe ona prati plastiène zube, mijenjati pelene, da on ne smije jesti masno jer od toga podriguje, da je razlika u godinama izmeðu njega i nje nepremostiva, petnest godina je mnogo godina.
foto: biala9
On voli našu djecu, kad plati alimentaciju postat æe crkveni miš, dok doðe do svog dijela braène teèevine proteæi æe mnogo vode ispod nekog mosta i još sam joj rekla da je kurvetina kojoj ništa sveto nije… Spustila mi je slušalicu.
Njegovoj majci nisam odlazila, djecu sam mu svakog vikenda slala na ruèak, kæi je èesto znala i prespavati kod njih. Rekla je da je ženska sasvim okej i da odlièno kuha. Osjeæala sam da me kæi izdala.
Konaèno sam ga otpisala onoga dana kad sam krenula na manikuru? Cura mi je gelom za samo sto kuna oblikovala nokte i i premazala ih žarkocrvenim lakom.
Odjurila sam frizeru, naravno da je mali peder ali èitav grad, i muško i žensko koje drži do sebe svoje dlake prepušta njegovim škarama. Druga žena!
Zbog korote sam izgubila deset kila pa navukla na sebe traperice šest brojeva manje. Krenula sam u kino. Preciznije, u Art kino. Tamo èovjek može vidjeti filmove u kojima su glavni likovi najnesretnija biæa na svijetu pa onda veselo otiæi doma.
Jedne me veèeri zgodan muškarac pozvao na piæe. Super. Slobodna sam žena i mogu se ponašati kako me volja. Doma mi djeca ne plaèu, muž torba kurvetinu, njegova je majka možda zabunom progutala zube, ne moram misliti na baku svoje djece.
U kafiæu sam popila punè. Èovjek je mlaði od mene, svi su mlaði od mene, ostavila ga žena, provjerila sam, nije zbog moga muža, ipak vjeruje u ljubav…
Ne kažem da me oborio s nogu ali sam se dobro zabavila. Isprièao mi je vic, lik urla u slušalicu, alo, alo, alo, da li je to Energo? Ne, ovdje Elektroprimorje. Nema veze, i vama j***m mater!
Možda nije smiješno ali meni je punè krenuo kroz nos jer zaista èovjek ne zna dokle æe ti kreteni dizati cijenu struje. Naruèila sam drugi punè, treæi, onda je on pitao, kod mene ili kod tebe, ja sam rekla, kod tebe.
Braèni seks i vanbraèni seks, nebo zemlja. Skupa smo pijuckali u kadi punoj pjene, voda mu se ne grije na bojler pa nismo drhtali nakon deset minuta.
Pjenušavi smo krenuli u spavaæu sobu, posteljina je bila èista, tko zna zbog koga, nije mogao znati da æe naletjeti baš na mene ali me nije bilo briga.
Punè na punè, punè na punè, šampanjac u kadi, vrištala sam onako kako sam sa mužem vrištala sedamdeset i devete. Ujutro me probudio miris kave. Sve kao na filmu.
Dok sam spavala Ivan je skoèio do Mlinara i kupio za mene francuski, hrskavi kruh sa maslinama, luda sam za njim, debelo ga namazao putrom, vruæa kava, pogled sa balkona na gradske krovove, ogromna terasa, toplo, nitko nas nije mogao vidjeti osim perverznjaka iz okolnih kuæa koji vole buljiti kroz dalekozor.
Veæ godinu dana jednom tjedno uživam poput praseta u prljavoj vodi. Doduše, najnovija istraživanja govore da prasad voli èistu vodu ali nije to poanta.
Prošle smo subote bili u Klagenfurtu. Kupio mi je prekrasne blijedozelene Silit padele. Ne kuham. Otkako sam napuštena jedem vani, ali Silit padelama ne mogu odoljeti. Imam tri kompleta, jedan boje antracita, drugi crveni i sad ovaj zeleni. Dobila sam i tamnosive vojnièke èizme i Palmers, svilenu spavaæicu.
A onda mi se sinoæ na vratima ukazao muž. Žut, izgleda da ima neku frku sa jetrima. Pogriješio je, neka sjednemo kao ljudi. Zamolio me da mu skuham biljni èaj, donio ga je sa sobom, skuhala sam.
Voli me više nego ikad, izgledam odlièno, gdje mu je bila glava, kurvetina ga je iskoristila i ispljunula onako kako njegova bezuba majka iz ustiju ispušta sažvakanu koricu kruha…Zamolila sam ga da ne bude previše slikovit i da mi da tjedan dana vremena. Poslala sam ga na ultrazvuk abdomena, doktor Baniæ je najbolji u gradu.
Djeca su presretna, tata se vraæa doma. Nazvala sam onu ženu i preklinjala je da se pomire. Rekla mi je neka se j***m i ja i moj muž i njegova mama i moja djeca…Gospoða je bila strašno neugodna.
Što æu uèiniti? Jedna sam od rijetkih žena kojoj se muž vratio. Sjedim u onoj kadi punoj pjene i gledam u blistave smeðe oèi, meðu nogama mi se meškolji želja moga ljubavnika.
A doma me èeka Masna Jetra. Što æu uèiniti?! Pomognite mi ako me volite.
Hebem te tamo glupu...jesi li udata ili nisi, imas li muza ili ne?? Daj odluci se!!Ili se ne radi samo o bolesnoj jetri nego i o pokvarenoj "ribi"??
|
|
14-10-2012 at 20:49 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Ema Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 23-03-2012 Lokacija: Tuzla Odgovori: 4829 IP: Maskiran
|
Budi èovjek i voli ljude
Žena bjelkinja, stara oko pedeset godina, ulazi u avion i doznaje da bi trebala sjediti pokraj jednog afroamerikanca.
Vidno uznemirena pozove stjuardesu.
Stjuardesa : – U èemu je problem, gospoðo?
Bijela žena: – Zar ne vidite? Smjestili ste me pored jednog crnca!!! Nezamislivo mi je sjediti pored jednog od tih… tih odvratnih ljudi. Dajte mi drugo mjesto, molim vas!!
Stjuardesa: – Èini mi se da su sva mjesta zauzeta. Provjeriæu ima li koje slobodno mjesto.
Stjuardesa se udaljila i vratila nakon nekoliko minuta:
- Gospoðo, u ekonomskoj klasi nema mjesta. Imamo još jedno jedino mjesto u prvoj klasi.
Prije nego je gospoða uspela izustiti i jednu jedinu rijeè, stjuardesa nastavi:
- U našoj aviokompaniji je gotovo nedopustivo da putnik iz ekonomske klase sjedi u prvoj klasi. Ali, isto tako, bilo bi skandalozno siliti nekoga da sjedi pored osobe koja je ispod svih nivoa.
Zatim se okrene njenom suputniku i reèe:
- Dakle, gospodine, ako želite, uzmite svoj ruèni prtljag i premjestite se u prvu klasu.
Putnici koji su slušali ovaj razgovor spontano su poèeli pljeskati.
Jednom prilikom kada je Albert Einstein došao u Sjedinjene Amerièke Države, pitali su ga koje je rase.
A on je odgovorio je: „Ljudske!“.
Ne sudi, ne uzdiži se, budi èovjek i voli ljude.
|
|
03-04-2013 at 11:54 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
djecko Nivo: Forumski doajen nisam nehljebar
Registriran(a): 28-03-2005 Lokacija: SFRJMAKEDONIJA Odgovori: 13657 IP: Maskiran
|
GREŠKA NA ŽENI:
Kada je Bog stvorio ženu, došao je do šestog dana, radeæi prekovremeno. Jedan Anðeo je došao i upitao ga:
“Zašto trošiš tako puno vremena na nju?”
Bog odgovara: “A jesi li ti vidio sve specfikacije koje sam napravio da je formiram?"
Evo, vidi:
“Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike, imati više od 200 pokretnih zglobova, a svi moraju imati moguænost za zamjenu, i usput svaka dijeta mora funkcionisati, i još mora imati krilo za najmanje èetvoro djece. U isto vreme treba znati dati poljubac, izlijeèiti od jednog povrijeðenog koljena do slomljenog srca i sve to mora raditi samo sa dvije ruke.”
Anðeo se zaèudio svim tim zahtjevima:
“Sa samo dvije ruke?….Nemoguæe!“ I ovo je samo standardni model?! Pa æe Bogu: “To je puno posla za jedan dan… prièekaj sutra, pa je dovrši“.
"Ne želim to!", protestvovao je Bog :
"Tako sam blizu da dovršim ovo biæe, meni toliko drago. Kad se razboli, sama æe se izboriti za svoje ozdravljenje i moæi æe da radi 18 sati dnevno."
Anðeo se približio i dotaknuo ženu.
“Bože, kako si je napravio tako meku?”
“Jeste, mekana je”, kaže Bog, "ali napravio sam je da ima i veliku snagu. Neæeš vjerovati šta sve može uèiniti i izdržati.”
“A može li misliti?" pita Anðeo.
Bog odgovara: “Ne samo da može misliti, ona može i saraðivati i dogovarati se."
Anðeo je ugledao nešto što mu je privuklo pažnju, pa dotakne ženino lice..
“Bože, izgleda da ovaj model ipak ima jedan propust. Rekao sam ti da previše stvari stavljaš na nju..."
“Nije to nikakav propust. To je jedna suza”, ispravi ga Bog.
“A zašto to, èemu služi?" upita Anðeo.
I Bog kaže:
“Suza je njen naèin da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoæa, njen bol i njen ponos.”
Ovo je ostavilo jak utisak na Anðela: “Ti si genijalac, Bože. Na sve si mislio! Žena je sjajno biæe!!”
To je istina! Žena ima snagu, zato joj se èovek divi. Ona podnosi teškoæu, nosi tugu, ali zna za sreæu, ljubav i svoje mišljenje. Ona se smije kad želi da vrisne. Žena pjeva kada želi da plaèe. Plaèe kad je sreæna i smješka se kad je nervozna. Bori se za ono u šta vjeruje. Ona je protiv nepravde. Ne priznaje “ne” za odgovor, ako ima drugi i bolji naèin za rešenje. Sve od sebe daje za svoju porodicu. Ona prati prijateljicu kad ide kod doktora, zato što se ova boji. I žena voli bez granica...
Ona plaèe od sreæe kad joj djeca nešto novo u životu dožive, raduje se dobroti svojih prijatelja. Sreæna je kad èuje za neko roðenje ili vjenèanje. Njeno srce se lomi kada èuje za smrt neke drage osobe. Tuguje za izgubljenim voljenim osobama, ali je jaka i kad nema više ništa za šta bi se borila.
Žena zna da jedan poljubac i jedan zagrljaj može izlijeèiti slomljeno srce.
"ALI....", Bog æe zabrinuto:
"IMA JEDNA GREŠKA KOD ŽENE...i ne znam kako da je ispravim...
ONA ZABORAVLJA KOLIKO VRIJEDI.
|
|
26-05-2013 at 22:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Umjetnost : Kratke price |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|