kaharlija Nivo: Forumski doajen mi smo ljiljani medju trnjem Registriran(a): 19-10-2005 Lokacija: PNE Odgovori: 1121 IP: Maskiran
Re: IN MEMORIAM Tuzlanska Kapija 25.05.1995.g
cujem cesto da je smrt tek pocetak.
smrt ce zadesiti jednog dana i ubice nepodnosljivog zlocina na Kapiji, ali se pitam, ako smrt je pocetak novog zivota koliko ce zla naciniti tamo u novom pocetku ovi sto ubise tu djecu?
Jasminka Sarajlic je zivjela u istom ulazu na Sjenjaku gdje i ja. Sjecam se pocetka rata i kako bi mi dosla da vjezba sa mnom matematiku. Bila je divna i prelijepa djevojka. Uvijek mi je tesko kad procitam njeno ime na spisku stradalih. Nek joj dragi Allah podari lijepi dzennet kao i svoj ostaloj djeci. Rahmet im dusi.
Ovo je jedan od rijetkih dana kada sam iskreno zahvalna na zivotu.
I may not be always happy when I laugh, I may not be always sad when I cry, I may not be always strong when I look strong, but I'm always hopeful... even when you don't see it.
Anna Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 03-06-2004 Odgovori: 7792 IP: Maskiran
Re: IN MEMORIAM Tuzlanska Kapija 25.05.1995.g
Baka Mira je Dijanu zvala andjeo ...i sada kada o tome razmisljam, kontam da je tu bilo neke simbolike
Dragi nasi sugradjani, mozda jedina utjeha koju imamo je da je za vas sve zavrseno: i patnja i bol i tuga....a nama ostaje da vjecno patimo za vama.