Lida Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-06-2008 Lokacija: Tuzla, Odgovori: 7274 IP: Maskiran
|
Re: Re: Narode, kako živite?
citat: nevenkagaragic wrote:
Nigde ne cvetaju ruze!
Nikada nisam bila za odlazak (bezanje) u inostransvo i moram reci da sam i sada na istom stanovistu.
Malopre sam razgovarala sa prijateljicom, zvala je iz Amerike, tamo je 11-12 godina.
Ako kazem da sam stajala sa slusalicom 90 minuta , da, da, 2 skolska casa, i da sam joj na kraju MORALA reci da je proslo 90 minuta, onda mozete misliti kako joj je tamo "fino"!
Ne radi finansijske situacije, to je sve u redu, ali sve ostalo .. ma to su pravi isprogramirani roboti, korupcija nezaobilazna, kradja ideja (onog casa kad je nekom kolegi samo spomene), poltronstvo... ma uglavnom sve sto je nama (nekada) bilo strano.
Misljenja sam da bi se vrlo dobro snasna i ovde da je ostala, ali eto, svako je kovac svoje srece.
Draga Nevenka, njima nedostaje nešto, a nama nedostaje svašta. Tu ima razlike. Oni makar žive u ureðenoj državi, a mi? Priroda je najbolji dizajner.
|
|
22-11-2008 at 22:55 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
citat: andjela wrote:
Znam ja jednu,koja je bila 14 godina u Americi i dosla u rodnu Bosnu,bila 4 god. i razocarana prosle godine ponovo otisla tamo
Kako da se snadje kad za svaki korak ovdje treba ti najmanje 4000km...za posao (koji nije siguran) sada traze i po 8 000 km pa ti vidi kako ces!!!
Draga Andjela, pretpostavljam da si mislila na naše marke (KM), a ne na kilometre (km), ali upravu si, kad je u pitnju plaæanje za dobijanje posla (do 8000) u KM, treba pobjeæi ( do 4000) u km. Žalosno, ali tako je. Priroda je najbolji dizajner.
|
|
22-11-2008 at 23:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Ego Nivo: Forumski vuk Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.
Registriran(a): 23-05-2008 Lokacija: Tuzla downtown Odgovori: 756 IP: Maskiran
|
Re: Narode, kako živite?
Eto, sad ce ispast da ja pametujem, ali ljudi moji, kakvih sve ima nesrtenih drzava i naroda u svijetu, vjerujte mi na rijec, kod nas je dobro. Ruzno je da imenujem, ali vecina naroda u Aziji i Africi zivotari.
Mi, ipak, jos uvijek zivimo.
Daleko od toga da se treba s gorim porediti, ali malo utjehe nije na odmet.
Putovanje je zlato, tacno vidis gdje si.
I sto vise putujem, Bosna mi je draza. Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
|
|
24-11-2008 at 07:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Narode, kako živite?
citat: Ego wrote:
Eto, sad ce ispast da ja pametujem, ali ljudi moji, kakvih sve ima nesrtenih drzava i naroda u svijetu, vjerujte mi na rijec, kod nas je dobro. Ruzno je da imenujem, ali vecina naroda u Aziji i Africi zivotari.
Mi, ipak, jos uvijek zivimo.
Daleko od toga da se treba s gorim porediti, ali malo utjehe nije na odmet.
Putovanje je zlato, tacno vidis gdje si.
I sto vise putujem, Bosna mi je draza.
I bez putovanja, Bosna mi je draga, u duši i srcu. Poreðenje sa nekim narodima u Aziji i Africi, nije adekvatno poreðenje. U BiH se nekada dobro živjelo, (bili smo Evropa, kad ostali nisu ni znali šta je to), a tamo nikada nije bilo dobro. Sjeæam se da smo za dosta njih skupljali humanitarnu pomoæ. Kod nas je rat i poslijeratna nakaradna politika, dovela do toga da nam je ovako, kako je. Teže je kad imaš, pa nemaš, nema gore kletve, a nas kao da je neko baš tako prokleo. Narodu nije lako i to definitivno treba priznati i sebi i drugima.
[Edited by Lida on 24-11-2008 at 19:57 GMT] Priroda je najbolji dizajner.
|
|
24-11-2008 at 19:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
hurija Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
citat: Lida wrote:
I bez putovanja, Bosna mi je draga, u duši i srcu. Poreðenje sa nekim narodima u Aziji i Africi, nije adekvatno poreðenje. U BiH se nekada dobro živjelo, (bili smo Evropa, kad ostali nisu ni znali šta je to), a tamo nikada nije bilo dobro. Sjeæam se da smo za dosta njih skupljali humanitarnu pomoæ. Kod nas je rat i poslijeratna nakaradna politika, dovela do toga da nam je ovako, kako je. Teže je kad imaš, pa nemaš, nema gore kletve, a nas kao da je neko baš tako prokleo. Narodu nije lako i to definitivno treba priznati i sebi i drugima.
[Edited by Lida on 24-11-2008 at 19:57 GMT]
je li ovo znaèi "šuti i trpi"
|
|
24-11-2008 at 21:39 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
|
| FORUM : Ekonomija : Narode, kako živite? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|