|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Abulafija Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Baš mi se jede...
citat: Aidatuzla wrote:
pravim ja djetetu za dorucak
zna biti bas
Pa ja, jel se pocelo po Doknju hodati, i popara se pravi 
Ili "privrate" 
Oni debeli palacinci, baba Luca ih je zvala privrate, nemam pojma zasto.
Ko sad se sjecam, jutara u kojima me probudi miris privrata iz kuhinje.
I izadjem iz "male" sobe, koja je bila i spavaca, gladno gledajuci prema sporetu, na kome baba pece gorepomenute.
I ne znam zasto, al, nekad je znala unijeti mali stolic i postaviti ga pred otoman, odmah tu do sporeta, pa nam na njemu servirati dorucak, u ovom slucaju privrate, sa domacim kajmakom i crvenim lukom, nasjeckanim pored.
Uh.....
|
|
22-08-2011 at 10:15 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Baš mi se jede...
citat: Abulafija wrote:
Pa ja, jel se pocelo po Doknju hodati, i popara se pravi 
Ili "privrate" 
Oni debeli palacinci, baba Luca ih je zvala privrate, nemam pojma zasto.
Ko sad se sjecam, jutara u kojima me probudi miris privrata iz kuhinje.
I izadjem iz "male" sobe, koja je bila i spavaca, gladno gledajuci prema sporetu, na kome baba pece gorepomenute.
I ne znam zasto, al, nekad je znala unijeti mali stolic i postaviti ga pred otoman, odmah tu do sporeta, pa nam na njemu servirati dorucak, u ovom slucaju privrate, sa domacim kajmakom i crvenim lukom, nasjeckanim pored.
Uh.....
moja nena nije iz Doknja ,ali je spremala isti specijalitet po kodnim nazivom PREVRTE opcija uz je malo suhog mesa,kajmak,pavlakaili pekmez...ko šta voli ...ljubav prema toj ðakoniji je prenijeta i na moje dijete
|
|
22-08-2011 at 10:46 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
| FORUM : Gastronomija : Baš mi se jede... |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|