Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
Re: hip-hop dance
Nema probllema djecko. Mozes me popitati, propitati, ispitati. Ranije smo znali kazati. Moram pitati(hraniti) dijete, nisam napitala (nahranila) dijete, itd
[Edited by Dajdza on 12-01-2012 at 05:42 GMT]
Ovaj post je premjesten sa topica Re: Malo smijeha
12-01-2012 at 05:41
senzualna Nivo: Forumski doajen posjed dvostrukog mira
citat:Dajdza wrote:
Nema probllema djecko. Mozes me popitati, propitati, ispitati. Ranije smo znali kazati. Moram pitati(hraniti) dijete, nisam napitala (nahranila) dijete, itd
[Edited by Dajdza on 12-01-2012 at 05:42 GMT]
djeckic je na ovoj temi mnogo opusteniji od dajdze
dajdza sta ´bi djeckic trebao da napise da bih se ti opustio i srdacno nasmijao =Ovaj post je premjesten sa topica Re: Re: Malo smijeha
12-01-2012 at 11:24
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
Pa ja sam pokusao da ga malo nasmijem. Napisao sam vic koji sam davno cuo. Ne znam sta je u mom tekstu strogo napisano.
Moj kratki komentar nije bio kriticki prema djecku. Ja sam se zelio malo nasaliti- nasmijati djecka, a nikako ukoriti kako si ti to shvatila. Njegov komentar dozivio sam kao malu salu,a ne kao neku uvredu.
Pa ja sam pokusao da ga malo nasmijem. Napisao sam vic koji sam davno cuo. Ne znam sta je u mom tekstu strogo napisano.
Moj kratki komentar nije bio kriticki prema djecku. Ja sam se zelio malo nasaliti- nasmijati djecka, a nikako ukoriti kako si ti to shvatila. Njegov komentar dozivio sam kao malu salu,a ne kao neku uvredu.
Ama i ja cirkuzijam,a znam da se šališ ,de ako naðeš kakvu sliku od dvocijevke,da vidim kako i to èudo izgleda Ovaj post je premjesten sa topica Re: Re: Malo smijeha
Ranije smo znali kazati. Moram pitati(hraniti) dijete, nisam napitala (nahranila) dijete, itd
hahahhahahaha, e, s ovim si me pravo nasmijao... hahahaha, sjecam se, cula bih od ljudi da kazu "napitat", al´ onda smo mi obavezno i bez dvojbe znali odakle je hahaha, sjecam se togaOvaj post je premjesten sa topica Re: Re: Malo smijeha
13-01-2012 at 09:08
Doajen forumas.
Ti sigurno znas sadasnjost ali ne poznajes proslost.
Moras znati da smo se od 1960.godine sluzili pravopsinim prirucnicima radjenim na osnovu Novosadaskog dogovor, koji nisu uvazavali posebnosti bosanskog jezika. Normativni rjecnici su obuhvacali tek negdje 1,8% bosanskih izvora. Iz tog razloga ti smatras da je izraz "pitati", popitati" pogresan. Pogresan je iz tvog ugla, jer si ucio srpskohrvatski a ne bosanski jezik.
Da li znas sta sve moze da znac irijec "pitati" zavisno od akcenta, a sta znaci " mi se moramo popitati. Ako znac objasni ?
14-01-2012 at 01:17
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
FUG MAJSTOR
Ovaj post je premjesten sa topica Re: Najstariji zanat na svijetu