Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Tanitha Nivo: Forumski doajen 1971
Registriran(a): 07-07-2004 Lokacija: Italia Odgovori: 16483 IP: Maskiran
|
Re: Re: Moralna dilema
citat: besmir wrote:
Ma kod Šefke mi je kljuè.
Mislio sam joj reæ da je sad moj red da idem na godišnji i da me nema do kraja oktobra, pa da æu joj se tad javit...
Ja tebi rekoh da se ti udas za mene, a ti neces pa et  ...sad ne bi imo tih moralnih dilema ...nego , sta ja znam, Sefka se bogami nije dobro ponasala, reci da si mislio da je stan sredjen , pa si se isprovaljivao pred gostima koji su ti se naprasno najavili ... a ono ni Sefke, ni kljuca , ni poruke "vraticu se kad mi bude cejf"
...ima pravo Statebriga...2 sata sedmicno nije nista pa mozda Sefka kontala da ti neces ni primjetit ... vidi kojoj vise treba posao 
...a vlasnik tog restorana? hajd sve, al nekad covjeku i nije bas do miris janjetine, pogotovo svaki dan
..imas li ti komsiluk i kucni savjet?
napujdaj njih ...ne znas nikad kad ti moze ko doc, a prazan frizider... ;hanka
|
27-08-2009 at 01:27 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
tuba Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 02-06-2006 Odgovori: 17436 IP: Maskiran
|
Re: Moralna dilema
citat: besmir wrote:
Dobro, moja prva moralna dilema je bila: da li da se posvaðam sa komšijom koji ima restoran i koji me gotivi, ali èije su mušterije strašno glasne i koji nema napu pa mi èitav stan èitave godine miriše na kebab i janjetinu, pa smo o tome raspravljali prošli put.
Kao što znate, nismo izašli ni sa èim zadovoljavajuæim, a sada imam i najnoviju moralnu dilemu.
Naime, moja Šefka, žena koja mi èisti po stanu, je otišla na godišnji. Nije mi javila da ide. I meni je zatrebalo opeglat i malo prašinu obrisat. I ja zovem, zovem, zovem, ona se ne javlja. I poslije par dana èujem ja da je na godišnjem, a niko ne zna ni kaæe se vratit.
I ja ti tu sebi ne dozvolim da me to smete, i nazovem Snježu, jer, šta æu, trebalo mi je da mi se uradi po kuæi. I, kako Šefke nema, Snježa mi je dolazila svake sedmice po dva sata. I vrlo sam njome zadovoljan.
I, prošli put, kad je Snježa izlazila iz stana, ja njoj kažem: "Snješka, hoæeš mi onda ti moæ dolazit svake sedmice po dva sata, da uzmem ja kljuè od Šefke kad se vrati?" Kaže Snježa, može.
Kad, sinoæ, drobim ja one tablete protiv hrkanja da metnem ovom Turèinu u èaj, kad stiže poruka: Šefka je, vratila sam se, hoæul nastavit dolazit?
A Šefka je diiiiiiivna... a ja sam preletio sa Snješkom, trebao sam èekat da se Šefka vrati.
I ne znam šta da radim... Šta da radim sad? Da li da otkažem Šefki i da uzmem Snježu?
Ja bih natjer'o tog turchina da chisti i pegla kad vec dolazi a mozhda vec ima i kljuch.
|
27-08-2009 at 09:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|