|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatoru
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Satovi
Satovi, satovi.....
Pronasao sam staru ocevu Certinu iz 1970, mehanicku.
Dobio ju je djed svojevremeno prilikom odlaska u penziju, pa je poklonio ocu, a ovaj mu zauzvrat kupio "raketu" (imam i nju).
Oba sata su u uzasnom stanju, i pitanje je uopste, da li se mogu restaurirati. Navodno su mehanizmi ispravni kod oba, ali nisam htio testirati. Za sad sam zainteresovan samo za restauraciju Certine, ako je uopste moguca.

Uploaded with ImageShack.us
Evo i Rakete, djedove.

Uploaded with ImageShack.us
Ima nesto u ovim starim satovima, dzaba je....
Na zalost, u Tuzli niko ne restaurira 
[Edited by Abulafija on 03-01-2013 at 12:13 GMT]
|
|
03-01-2013 at 10:18 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Satovi
citat: Abulafija wrote:
Satovi, satovi.....
Pronasao sam staru ocevu Certinu iz 1970, mehanicku.
Dobio ju je djed svojevremeno prilikom odlaska u penziju, pa je poklonio ocu, a ovaj mu zauzvrat kupio "raketu" (imam i nju).
Oba sata su u uzasnom stanju, i pitanje je uopste, da li se mogu restaurirati. Navodno su mehanizmi ispravni kod oba, ali nisam htio testirati. Za sad sam zainteresovan samo za restauraciju Certine, ako je uopste moguca.
Ima nesto u ovim starim satovima, dzaba je....
Na zalost, u Tuzli niko ne restaurira 
ja sam imala u amanet ostavljen oèev Omikron,koji je morao takodje da bude restauriran...Sjeæam se da sam to nosila jednomstarom sajdžiji u Sa,ali nije ništa uradio pa sam odnijela u jednu antikvarnicu u BG...otkupili su mi ga za polijepe pare i bez restauracije(poslije mi bilo žao,ali poslije j...nema k...doduše,nije imao posvetu,a da jeste ne bih ga dala ni za kakve pare...
djed je ostavio prekrasan Darwilov,onaj džepni na lancu ,mom burazu..i eno nosi snaha oko vrata
|
|
03-01-2013 at 14:57 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Satovi
citat: soraya wrote:
ja sam imala u amanet ostavljen oèev Omikron,koji je morao takodje da bude restauriran...Sjeæam se da sam to nosila jednomstarom sajdžiji u Sa,ali nije ništa uradio pa sam odnijela u jednu antikvarnicu u BG...otkupili su mi ga za polijepe pare i bez restauracije(poslije mi bilo žao,ali poslije j...nema k...doduše,nije imao posvetu,a da jeste ne bih ga dala ni za kakve pare...
djed je ostavio prekrasan Darwilov,onaj džepni na lancu ,mom burazu..i eno nosi snaha oko vrata
Ima mati Darwila, i njega cu restaurirati, pa zeni dati, il ljubavnici kakoj, ako zasluzi
|
|
03-01-2013 at 17:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Muški minder : Satovi |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|