Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Ženski minder : Fizièki izgled ?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
racionalna manjina
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Fizièki izgled ?

Fizièki izgled, koliko mu pažnje pridajete, kako želite izgledati i zašto?
Slažete li se da uska odjeæa nije za svakoga

22-08-2010 at 14:07 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

icon Re: Fizièki izgled ?

citat:
racionalna manjina wrote:
Fizièki izgled, koliko mu pažnje pridajete, kako želite izgledati i zašto?
Slažete li se da uska odjeæa nije za svakoga

hm...interesantno pitanje i tema
Fizièki izgled,ni tudji ni lièni,ne smatram mjerilom za odredjivanje neèije(svoje) liènosti.Zadovoljna sam svojim izgledom (naroèito kad skinem višak kilograma,po svojim mjerilima)
Intelekt je nešto što me može mnogo više fascinirati od bilo kakve "fasade",makar koliko bila vrhunska i originalna.
Onako kako veæ izgledam,prija mojoj ženskoj sujeti(privlaèi muške poglede ).Ali i ženske,pomalo zavisti nije na odmet("više volim da me mrze ,nego da me sažaljevaju"-moto moje dobre prijateljice,koji sam prigrabila za svoj).Ukratko,zadovoljna svojim fizièkim izgledom,nemam kompleksa.Njegovana žena ,prije svega, je uvijek lijepa i primjeæena.Takodje i muškarac.
Uska odjeæa ,slažem se, nije za svakoga niti je za svaku priliku.Ali je sexy ,kako na fizièki proporcionalnoj ženi tako i na muškarcu.

P.S.Psiholog,jesam li položila ?
22-08-2010 at 15:31 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

...jasta neg bitan....mislim cak da je najbitniji...pogotovo ako je kontakt na jednu noc

22-08-2010 at 15:53 | Ukljuèi u odgovor
flor
Registriran(a): 24-06-2010
Odgovori: 1156

Pretjerano bitan - anoreksija, bulimija...
Nikako bitan - pretilost...

Eto, sva sreæa pa su ljudi na planeti uglavnom negdje u sredini, gdje umjerena težnja dobrom izgledu pomaže samopouzdanju.

Priznajem, ja veæ neko vrijeme i ne vodim raèuna o izgledu, samo o higijeni

Dobra tema, podržavam

22-08-2010 at 16:12 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

icon Re: Re: Fizièki izgled ?

citat:
soraya wrote:

hm...interesantno pitanje i tema
Fizièki izgled,ni tudji ni lièni,ne smatram mjerilom za odredjivanje neèije(svoje) liènosti.Zadovoljna sam svojim izgledom (naroèito kad skinem višak kilograma,po svojim mjerilima)
Intelekt je nešto što me može mnogo više fascinirati od bilo kakve "fasade",makar koliko bila vrhunska i originalna.
Onako kako veæ izgledam,prija mojoj ženskoj sujeti(privlaèi muške poglede ).Ali i ženske,pomalo zavisti nije na odmet("više volim da me mrze ,nego da me sažaljevaju"-moto moje dobre prijateljice,koji sam prigrabila za svoj).Ukratko,zadovoljna svojim fizièkim izgledom,nemam kompleksa.Njegovana žena ,prije svega, je uvijek lijepa i primjeæena.Takodje i muškarac.
Uska odjeæa ,slažem se, nije za svakoga niti je za svaku priliku.Ali je sexy ,kako na fizièki proporcionalnoj ženi tako i na muškarcu.

P.S.Psiholog,jesam li položila ?

Fizièki izgled nam može reæi dosta toga o liènosti, ali èeste se pogreške u zakljuèivanju o psihièkim osobinama neke liènosti samo na osnovu njenog fizièkog izgleda.
Psihièki zdravoj osobi je stalo do toga kako izgleda, zato što je svjesna èinjenice da je fizièki izgled ono na osnovu èega okolina donosi prve utiske o njoj. Ostaviti pozitivan uticaj na okolinu bi trebala biti jedna od težnji zdrave liènosti.
Vidiš, tebi je prva asocijacija na usku odjeæu bio seksi izgled, a ja sam mislio da tim primjerom kažem da postoje ljudi ( a i žene ) koji su zadovoljni svojim izgledom pa žele da priušte zadovoljstvo i okolini, ali èest je sluèaj da njihov izgled ne prouzrokuje osjeæaj zadovoljstva njihove publike Svi smo mi pomalo egzibicionisti,ali postavlja se pitanje kako treba da izgledamo da bi bili ponosni na svoj izgled. Treba nam neki model ( orijentir) izgleda kojemu trebamo težiti.
Ja kad vidim neku osobu koja nosi usku odjeæu a salo preljeva na sve strane, donosim zakljuèak da je to previše samouvjerena osoba (osoba koja misli da nema mana)pa zbog toga nema šta da "maskira". "Maskiranje" eventualnih tjelesnih nedostataka je za mene pokazatelj samokritiènosti koja je odlika zdrave liènosti.
P.S. ja nisam psiholog tako da nemam diplomu koja bi mi dala pravo da vršim psihološku procjenu
22-08-2010 at 17:58 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
Dilber wrote:
...jasta neg bitan....mislim cak da je najbitniji...pogotovo ako je kontakt na jednu noc

Za kontakt na jednu noæ osim izgleda je bitan i stepen uraèunjivosti
22-08-2010 at 18:03 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

citat:

Za kontakt na jednu noæ osim izgleda je bitan i stepen uraèunjivosti

....meni ne smeta neuracunjivost ako joj je ona sexy kuglica u ustima
22-08-2010 at 18:05 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
flor wrote:

Pretjerano bitan - anoreksija, bulimija...
Nikako bitan - pretilost...

Ima onih kojima fizièki izgled nije nikako bitan a nisu ni pretili a ni anoreksièni. Možeš ih prepoznati po tome što uopšte ne obraæaju pažnju na to šta æe odjenuti pa zbog toga znaju izgledati veoma živopisno i upadljivo, iako im to nije namjera
22-08-2010 at 18:11 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

citat:

Ima onih kojima fizièki izgled nije nikako bitan a nisu ni pretili a ni anoreksièni. Možeš ih prepoznati po tome što uopšte ne obraæaju pažnju na to šta æe odjenuti pa zbog toga znaju izgledati veoma živopisno i upadljivo, iako im to nije namjera

...mladi moj kolega,moras prihvatit zensko onakvo za sta ju je bog dao...A DAO IH JE DA MJESE PITU I GLADE KITU
22-08-2010 at 18:14 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
Dilber wrote:

...mladi moj kolega,moras prihvatit zensko onakvo za sta ju je bog dao...A DAO IH JE DA MJESE PITU I GLADE KITU

Ja nisam religiozan, tako da preispitujem "božije upute" Ako se neka pokaže ispravnom prihvatiæu je,ali kakvih sve žena ima danas teško je povjerovati da ih je sve isti bog stvorio
22-08-2010 at 18:20 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Ženski minder : Fizièki izgled ? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net