Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : Kako Izlijeèiti rak
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Kako Izlijeèiti rak

Kako Izlijeèiti rak

Rak je jedna od bolesti suvremenog društva koja najviše zastrašuje, odnosno koja se smatra smrtnom kaznom.

Osnovna je misao da se rak može izlijeèiti samo kad se èovjeka sagleda cjelovito, holistièkom pristupom.

Lothar Hirneise u svojoj potrazi za terapijama lijeèenja raka koje pokazuju dobre rezultate autoru nije bila intencija prikloniti se nekoj unaprijed zadanoj opciji. Ipak, njegova su ga istraživanja veæeg broja metoda lijeèenja dovela do zakljuèaka koliko je znaèajno pravilno se hraniti, odstraniti sve nataložene toksine iz našeg tijela i napuniti se pozitivnom energijom za savladavanje stresa.

Autorova logika, ustrajnost i discipliniranost njegove su najveæe odlike. Iako se mnogi neæe složiti s njime, njegovo je znanje o raku tako sveobuhvatno da mu je teško naæi Ahilovu petu. Osobno je istraživao svaku metodu lijeèenja kako bi donio vlastiti zakljuèak. Sažetak njegova istraživanja je cjelovito promatranje oboljelog èovjeka - holistièki pogled prevladavanja bolesti.

Prvi dio
http://www.youtube.com/watch?v=jkW_pgttDu0&feature=player_embedded

Drugi dio
http://www.youtube.com/watch?v=CdFP2BUDa9A&feature=related

Treci dio
http://www.youtube.com/watch?v=GH2Ix0M0hGE&feature=related

Cetvrti dio
http://www.youtube.com/watch?v=uA5pyIQ9k68&feature=related

29-11-2010 at 17:18 | Ukljuèi u odgovor
Matea
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-07-2007
Lokacija: Blizu
Odgovori: 6187
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

Nemaju nasi doktori vremena da se time bave, na zalost.
Kod nas te odmah prilikom dijagnoze otpisu, ostaje ti da se sam boris i molis za terapije. Barem sam ja imala takav slucaj.

01-12-2010 at 09:55 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

Evo jedan interesantan clanak iz BHDANA:

Margarin protiv Nobelove nagrade

Kod konvencionalnih metoda lijeèenja tumorskih oboljenja u klasiènoj medicini postotak izljeèenja jedva doseže 10 posto. S druge strane, uljnoproteinska dijeta doktorice Johanne Budvvig ili Nova njemaèka medicina doktora Geerda Hamera imaju postotak izljeèenja veæi od 90 posto. No, uprkostome, ove i sliène metode su na meti žestokih udara klasiène medicine i doktora. Zašto?



Samo 10 posto ljudske DNK koristi se za izgradnju proteina
Nijemac Lothar Himeise unazad desetak godina proputovao je cijeli svijet tragajuæi za najuspješnijim terapijama za lijeèenje raka. Na tim putovanjima Himeise se susreo sa desetinama hiljada Ijudi koji su se na razne naèine uspjeli izlijeèiti od ove teške bolesti. Sve što je saznao iz prve ruke, dakle od izlijeèenih Ijudi, studiozno je objedinio i sortirao te napravio vjerovatno najveæu bazu podataka o altemativnim metodama lijeèenja onkoloških (tumorskih) oboljenja.
veæ na poèetku svog neobiènog istraživanja Himeise je bio prilièno iznenaðen èinjenicom da širom svijeta postoji nekoliko veoma efikasnih terapija za lijeèenje tumorskih oboljenja o kojima klasièna medicina ne zna apsolutno ništa. No, otkrio je nešto još gore: klasièna medicina ne samo da ne zna ništa o tim metodama, nego i neæe da zna! Himeise je zbog toga osnovao u Njemaèkoj Centar za rak, posredstvom kojeg danas pokušava oboljelima da ukaže i na druge metode lijeèenja nasuprot klasiènoj medicini.

Pod kontrolom mozga Himeise je prouèavao više od stotinu raznih alternativnih metoda lijeèenja rakate je na kraju izdvojio najefikasnije. To su (1) uljnoproteinska dijeta doktorice Johanne Budvvig, (2) nova njemaèka medicina doktora Geerda Hamera i (3) takozvana frekvencijska terapija grupe ruskih nauènika.
Nobelovac Linus Pauling rekao je zadr. Johanu Budwig da je bez sumnje najveæi i najznaèajniji nauènik 20. vijeka. Studirala je hemiju, a potom i medicinu. Magistriralaje natemi farmacije, a zatim dva puta doktorirala na biologiji i kvantnoj fizici. Doktorat iz kvantne fizike se kasnije pokazao presudnim, jer je njeno razumijevanje èudesnog svijeta subatomskih èestica bilo presudno za nauèni rad, ali i za shvatanje funkcioniranja stanica Ijudskog organizma. Zahvaljujuæi tom znanju, dr. Budvvig je 1951. godine izumila naèin detektiranja masnoæa u krvi, poznatog i pod imenom papirna kromatografija.
Igrom sluèaja, dr. Budvvig se upustila i u istraživanje biohemijskevažnosti esencijalnih masnih kiselinalinolne i linolenske u respiraciji Ijudske stanice i metabolizmu. Vremenom je primijetila da membrane tumorskih stanica kod oboljelih od raka ne sadrže ove masne kiseline, te se zatim poèela baviti i naèinom dopreme tih masnoæa do stanica putem krvi. Na taj naèin je složila takozvani Budvvig protokol (poznat i pod imenom uljnoproteinska dijeta), pri èemu je osnova prehrane i terapije dobro izmiješano hladno cijeðeno laneno ulje, ko
je je bogato esencijalnim masnim kiselinama, sa svježim kravljim sirom, koji je bogat aminokiselinama sa sumporom, metioninom i cisteinom. Kombinacija lanenog ulja i kravljeg sira u omjeru 1:2 doprema pomenute masne kiseline do tumorskih stanica, odnosno do membrane. Popunjavanjem membrane oboljele stanice potrebnim masnoæama, one se prestaju nekontrolisano dijeliti i vraæaju se pod "kontrolu mozga", odnosno reagiraju na takozvanu apoptozu.
Dr. Budvvig je takoðer shvatila i da transmasne kiseline, koje se dobijaju hidrogenizacijom ulja, u Ijudskom organizmu kao uljez ulaze u proces izgradnje stanice i njene respiracije i tu respiraciju zagušuju. Njen je zakljuèak bio da se stanica tako poène ponašati anaerobno, da šeæer umjesto kisika postaje gorivo i to je zapravo poèetak nastanka tumora. Buduæi da transmasnih kiselina najviše ima u margarinu, rafiniranim uljima i puteru, dr. Budvvig je došla u sukob sa proizvoðaèimatih prehrambenih proizvoda koji su joj onemoguæili nastavak istraživanja. I ne samo to: dr. Budvvig bila je sedam puta kandidirana za Nobelovu nagradu, ali je nikada nije dobilazbog, kakojesamakazala, lobista industrije margarina.
Meðutim, Budvvig protokol ne zasniva se samo na unošenju lanenog ulja i kravljeg sira, nego i izbjegavanja stresa (ona je smatrala da je stres glavni okidaè za poèetak i razvoj bolesti), svakodnevnog izla
ganja suncu (uticaj kvantne f izike i shvatanje važnosti fotona za Ijudski organizam), na pijenju najmanje dva litravode dnevno (zbog detoksikacije organizma) i na vegetarijanskoj prehrani s naglaskom na sirovoj hrani, kao i veliku pažnju na balans alkalnokisele prehrane. Nakon što su joj zabranili daljnja istraživanja, dr. Budvvig je poèela i sama da lijeèi Ijude oboljele od raka. Prema dostupnim podacima, postotak izljeèenja najtežih, takozvanih terminalnih pacijenata je bio viši od 90 posto! Vremenom, pacijenti koji su se izlijeèili pritisnuli su njemaèke zdravstvene službe, pa danas fondovi u ovoj zemlji, doduše nerado, poèinju da refundiraju oboljelimatroškove lijeèenja po metodi dr. Budvvig.

Nova njemaèka medicina Još jedna izuzetno efikasna metoda lijeèenja tumorskih oboljenja, s postotkom izljeèenja èak veæim od ionako nevjerovatnih 90 posto, takoðer dolazi iz Njemaèke. Rijeè je o takozvanoj Novoj njemaèkoj medicini, èiji je tvorac doktor Ryke Geerd Hamer. Dr. Hamer je bio šef onkološke klinike u Munchenu kada je 1978. godine njegov sin Dirk ubijen na Ijetovanju u Italiji. Dva mjeseca nakon smrti sina, kod dr. Hamera je dijagnosticiran rak testisa.
Buduæi da je kao Ijekar konstantno provjeravao svoje zdravlje, bio je prilièno uvjeren da je tumor kod njega nastao kao rekacija na gubitak sina. Poèeo je potom ispitivati i ostale pacijente na klinici te je ustanovio da se kod svakog pacijenta prije javljanja tumora pojavila neka stresna situacija, odnosno neki "biološki konflikt", kako ga je nazvao dr. Hamer. Potom je snimio i prostudirao 15.000 CT snimaka glave pacijenata oboljelih od raka i kod svakog ali baš kod svakog! na snimcima uoèio svojevrsne koncentriène lezije na mozgu koje nastaju nakon konfliktašoka.
U trenutku konfliktašoka u Ijudskom mozgu se desi nešto poput "kratkog spoja" i u zavisnosti od sadržaja konflikta, lezije se pojavljuju na odreðenom dijelu. Potom se u zavisnosti od položaja lezije u tijelu razvijatumor nataèno odreðenom organu. Dr. Hamer je bio u stanju dijagnosticirati tumor i njegov stadij i lokaciju sa preciznošæu od 100 posto samo na osnovu kratkog uvida u CT glave pacijenta. On je potom razvio mo
del koji sugeriše veze izmeðu odreðenog konflikta i pojave tumora na nekom organu. Tako, na primjer, stres ili biološki konflikt majke s djetetom ili oko doma, uvijek rezultira tumorom dojke, ružan, neprobavljiv sukob rezultira tumorom na debelom crijevu, porodièni problemi završe s tumorom želuca i tako dalje. Zbog toga je Dr. Hamer rak nazvao bolešæu duše.
Dr. Hamer je zatim prvo izlijeèio sebe, a onda je poèeo da lijeèi i druge pacijente. Terapija se sastojala uglavnom od razgovora i pokušaja pronalaska konfliktne situacije i njenog rješavanja, nakon èega se tumor sam povlaèi. Meðutim, klasièni doktori proglasili su ga "šarlatanom i varalicom", uprkos èinjenici da je stepen izljeèenja njegovih pacijenata bio veæi od 90 posto. Potom ga je klasièna medicina poèela i zakonski proganjati, te mu je na kraju na sudu oduzeta dozvola za rad.
No, prilikom tog sudskog procesa i službeno je potvrðeno i dokazano da je dr. Hamer od 6.500 pacijenata oboljelih od raka uspio svojim metodama izlijeèiti ravno 6.000! S druge strane, klasièna medicina i konvencionalni doktori od 6.500 hiljada pacijenata uspiju izli
jeèiti jedva oko 500, no to im i dalje ne predstavlja problem da ismijavaju dr. Hamera i nazivaju ga šarlatanom. Interesantno je takoðer da je dr. Hamer tvrdio da Jevreji znaju za ovaj naèin lijeèenjatumora, ali da ne žele te metode podijeliti s ostatkom svijeta. Hamer je i zbog te tvrdnje završio na sudu, iako je èinjenica da je tada, kao i danas, u Izraelu postojalo nekoliko klinika koje lijeèe po metodi Nove njemaèke medicine.

Frekvencijska buduænost medicine Treæa efikasna metoda lijeèenja su brojne takozvane frekvencijske terapije. "Uvjeren sam da æe ove terapije odrediti buduænost medicine, jer kada budemo u stanju izmjeriti frekvenciju naše staniène komunikacije, moæi æemo odrediti i ispravnu frekvenciju za njeno lijeèenje", napisao je svojevremeno Himeise. Na utjecaju frekvencije na Ijudske stanice najviše je radio ruski biofizièar i molekulami biolog dr. Pjotr Garjajev. On i njegove kolege istraživali su i vibracijsko (frekventno) ponašanje DNK. Oni su uspjeli modulirati odreðene frekvencije obrasce koji su uticali i na Ijudsku DNKfrekvenciju, a samim tim i na genetske informacije.
Ruski genetièari su otkrili da živa DNK tvar (u živom tkivu, a ne in vitro) uvijek reaguje njihovim "jezikom" modulirane frekvencije, odnosno vibracije, pa èak i na radijske valove. Time se konaèno i nauèno objašnjava zašto afirmacije, autogeni trening, hipnoza i slièno imaju tako snažan uèinak na Ijude i njihova tijela. Jer, sasvim je normalno i prirodno za Ijudsku DNK da reagira na njoj razumljiv "jezik". I dok su zapadni istraživaèi izrezivali pojedine gene iz nizova DNK, pa ih onda ubacivali negdje drugdje, ruski istraživaèi predano rade na ureðajima koji mogu utjecati na stanièni metabolizam putem pogodno moduliranih radio i svjetlosnih frekvencija, koje na taj naèin mogu popraviti i genetske defekte. Osim toga, postoji još jedna izuzetno važna razlika izmeðu zapadnih i ruskih genetièara i istraživaèa. Naime, samo 10 posto Ijudske DNK koristi se za izgradnju proteina. Taj podskup DNKje predmet interesovanja zapadnih nauènika, genetièara i istraživaèa, koji ujedno smatraju da je preostalih 90 posto DNKzapra
vo "junk" (junk eng. smeæe). Meðutim, ruski genetièari nevjeruju daje priroda "tolikoglupa" kako seto prepotentno misli na Zapadu, te su u svoja istraživanja ukljuèili i preostali 90 posto "junk" DNK

Sve je biznis Dakle, pojednostavljeno reèeno, ruski nauènici su otkrili kako zvuènim frekvencijama mogu uticati na DNK i na Ijudske gene. Naravno, pri tome frekvencija mora biti apsolutno taèna. Meðutim, tu se stvara i krupan problem, jer je jako teško pogoditi odreðenu frekvenciju, odnosno izabrati odgovarajuæi "jezik" za DNK Ruski istraživaèi sada rade na metodi koja nije ovisna o pojedinaènim faktorima i koja bi trebala uvijek "da djeluje". Oni su otkrili, na primjer, da frekvencija od 528 Hz (herca) može da popravlja i lijeèi Ijudski DNK i od ove metode se dosta oèekuje u narednom periodu. Klasièna medicina i konvencionalni doktori još uvijek nisu poèeli napadati ovu metodu, prvenstveno zbog toga što još uvijek ne shvataju o èemu se tu radi i o èemu je tu rijeè. No, nema nikakve sumnje da
æe napadi krenuti istog trenutka èim se ova metoda potvrdi u praksi.
Imajuæi sve pomenuto na umu, prvo se nameæe pitanje zbog èega se klasièna medicinatoliko protivi novim metodama i zašto se proganjaju, negiraju, ne priznaju i omalovažavaju Ijudi koji rade na njima? Zar ne bi bilo logièno da se i klasièna medicina zainteresira za te nove metode kako bi pomogla pacijentima?
No, to bi zaista i bilo logièno da u svemu tome nema i poslovnih interesa i da nije u sve ukljuèen i novac. Naime, krupni farmaceutski biznis je danas u svijetu toliko moæan i razvijen, a sve se više shvata i da su doktori zapravo tek marionete u rukama farmaceutskog i ostalog biznisa. Sjetite se, na primjer, da su u prvoj polovini prošlog stoljeæa doktori u Americi reklamirali cigarete i pušenje kao zdravo i korisno, a pedijatri su èak s reklamnih panoa trudnicama preporuèivali koje cigarete da puše kako bi njihovo dijete sutra bilo zdravo. Koliko je farmaceutska industrija jaka, svjedoèi i sljedeæe: doktorima u Americi je i dandanas zakonom zabranjeno savjetovati pacijente da se lijeèe bilo kakvim drugim metodamaosim konvencionalnih. To bukvalno znaèi da vam doktor u Americi zakonski ne smije protiv prehlade preporuèiti limun ili èaj od kamilice!
U naredna tri mjeseca i u zemljama EU usvojit æe slièan zakon, kojim æe se na neki naèin potpuno "zabraniti" prirodni lijekovi.
Istraživanja dr. Budvvig nisu odgovarala proizvoðaèima margarina i lijekova, baš kao što istraživanja dr. Hamera ne odgovaraju farmaceutskim kompanijama. Jer, kako bi ondafarmaceutske kompanije mogle zaraðivati po 5.000 eura po jednoj kutiji citostatika, kada se bolest koju tretiraju ti lijekovi može lijeèiti i besplatno po metodi dr. Hamera, ili satroškom od pet eura mjeseèno po metodi doktorice Budvvig. Nažalost, danas je u svijetu sve biznis, pa se èak i zdravIje Ijudi na listi prioriteta èovjeèanstva nalazi daleko ispod stvaranja profita.





Nasljedni faktor



Hipoteza koja nikada nije dokazana


Ako pitate bilo kojeg doktora klasiène medicine šta je uzrok tumorskom oboljenju, on æe vam bez ikakve sumnje reæi da se tu radi o nasljednom faktoru i genima. Takve æete ocjene pronaæi i u medicinskim udžbenicima. Meðutim, paralelno s tim, veoma malo Ijudi u svijetu zna da je teorija o genima i prenošenju bolesti s koljena na koljeno zapravo tek hipoteza koja nikada nije praktièno potvrðena i dokazana. No, najnovija istraživanja pokazuju da ta hipoteza nije taèna.
Dr. Bruce Lipton, amerièki biolog i nauènik koji je 20 godina radio na projektu amerièke vlade u genetskom inženjeringu i kloniranju Ijudskih stanica, kaže da što se više bavio istraživanjima gena, sve je više shvatao da su temeljne postavke u današnjoj medicini jednostavno pogrešne. Rezultati do kojih je dr. Lipton došao eksperimentima potvrðuju zapravo teze dr. Geerd Hamera i ne idu uopæe u prilog tezama klasiène medicine (predavanje dr. Liptona možete pogledati na www.novodoba.ba).
"Donedavno se smatralo da su geni samoaktualizirajuæi, što znaèi da se mogu sami ukljuèivati i iskljuèivati. Kao rezultat toga, mnogi Ijudi danas vjeruju da su oni samo genetski strojevi i da im njihovi geni kontroliraju živote i bolesti. Meðutim, moja istraživanja predstavljaju jedno potpuno novo razumijevanje nauke o stanicama. Ova nova biologija nam otkriva da mi kontroliramo naš genom, a ne da on kontrolira nas. Sada se priznaje da prirodna okolina, a posebno naša percepcija ili interpretacija prirodne okoline direktno upravIja aktivnošæu naših gena. To objašnjava zašto Ijudi mogu imati takozvane spontane remisije ili oporavljati se od ozljeda za koje se pretpostavljalo da æe ih zauvijek onesposobiti", kaže dr. Lipton.
Dr. Lipton je otkrio još nešto izuzetno važno. Naime, prema njegovim istraživanjima utjecaj mozga (dakle, Ijudskih misli) na stanice nekog organa u tijelu je 400 do 500 puta jaèi od utjecaja bilo kakve farmaceutske supstance. Metodu lijeèenja zasnovanu na ovoj konstataciji uspješno provodi ruski akademik Georgij Nikolajeviè Sitin, èetverostruki doktor nauka, koji jednostavnom snagom koncentriranih misli uspijeva lijeèiti najteža oboljenja, ukljuèujuæi i tumore. Interesantno je takoðer pomenuti i da je Sitin kod sebe na neki naèin uspio usporiti proces starenja. Doktori su, naime, konstatovali da je on u 75. godini života imao tijelo sa karakteristikama 40godišnjaka! Sitin danas ima više od 90 godina i još uvijek uspješno radi i lijeèi ljude.





Nevjerovatni spisak Lothara Hirneisea



Tian Xian, cvekla, placenta...


Osim tri u ovom tekstu pobrojane alternativne metode za lijeèenje tumorskih oboljenja, postoji još veliki broj isto tako manje ili više efikasnih naèina. Lothar Himeise pominje neke od njih: tu je, recimo, èuvena ruska veoma uspješna metoda doktora Valentina Govalla koja se sastoji, vjerovali ili ne, od jedne jedine inekcije tvari koja se dobiva iz placente iz ženskog tijela. Zatim, tu je kineska tekuæina Tian Xian, Gersonova metoda prehrane i detoksikacije, terapija prehrane sirovom hranom, Breussova metoda sa postom i sokovima od sirove mrkve i cvekle, izuzetno efikasna metoda lijeèenja obiènom sodom bikarbonom talijanskog ljekara Tulia Simoncinia i tako dalje. Naravno, klasièna medicina ismijava sve ove metode, iako su one daleko, daleko efikasnije od svih konvencionalnih metoda zajedno.



03-02-2011 at 20:08 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
Nivo: Forumski doajen
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Lokacija: Germany
Odgovori: 10797
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

ja ne vjerujem da u danasnje vrjeme klasicna medicina alternativnu medicinu ismijava ,(osim industrijskih giganata i politike kemijske industrije (ovi u principu samo svoje produkte poznaju i istrazuju )
ee ovo je jedna zasebna politicka markenting prica ,
i oni na svu srecu ne mogu sve ljekare (neutralni docks)
strpati u saku i kupiti ih kako samo njima godi ,,barem po mojoj videnoj praxi ne mogu izmanipulisati one ljekare koji imaju jos veliku porciju humanosti u sebi i odnosu prema pacijentu jer vole covjeka kao bice i bore se za zivotni opstanak ali ne pod svaku cjenu,, i usput imaju i veliku volju uz medicinsko znanje...
.uz ove sve ljekare s kojima ja svakodnevno dolazim u kontakt i u onkoloskoj ordinaciji svakodnevno pored citostatika nudi se i kineska razlicita alternativna metoda kao npr akupunktura raznorazni mixevi ljekovitih cajeva ili coctail injekcija (ljekoviti sastojci iz kine)uz ovu alternativnu medicinu imamo u timskom radu i nutricistkinje koje pacijente edukuju o zdravoj prehrani ( od prirodnih ulja do vitamina iz voca i povrca )
kao i dodatno pracenje psiholoskih usluga (psiholog,psihijatar)vida savjetovanja ,,razbijanje nakupljenih bioloskih stresnih situacija i straha od smrti,,)
...sto znaci edukativno napodeseni zajednicki timski rad je jako bitan u borbi protiv racnih stanica..
(sam onkolog ili sam alternativac bez udruzenih snaga su po meni gora alternativa na polju u borbi protiv cancera..

[Edited by senzualna on 04-03-2011 at 11:02 GMT]

04-03-2011 at 10:58 | Ukljuèi u odgovor
bosnian
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 10-11-2007
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 47
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

www.recancostat.de

23-03-2011 at 00:06 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-02-2010
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 11437
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

Rano otkrivanje, hirurško otstranjivanje u potpunosti rakom zahvaæenog dijela tkiva i poslije toga kemoterapija ili zraèenje, je jedini efikasan lijek protiv raka! Ako se rak otkrije kasno, ako se operacijom ne odstrani svo zahvaæeno tkivo, teško da æe bilo kakav lijek uspjeti da izlijeèi rak, nažalost.

24-03-2011 at 19:49 | Ukljuèi u odgovor
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

LIMUN - LIJEK PROTIV RAKA.

PROÈITAJTE PAŽLJIVO - PREVOD S FRANCUSKOG О LIJEÈENJU RAKA PREMA OBAVJEŠTENJU DOVIVENOG IZ NAUÈNOG INSTITIUTA ZA ZDRAVLJE U BALTIOMORU, МЕRILEND, SAD

Ovo je posljednja vijest iz medicine u borbi protiv raka.

BLAGODATI LIMUNA
Limun (citrus) је èudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih æelija.
Snažniji je 10.000 (deset hiljada) puta od hemoterapije.

Zašto mi ovo saznajemo tek sada?
Zato što postoje laboratorije koje su zainteresovane za proizvodnjujedne sintetièke verzije koja æe im donijeti ogromnu zaradu.

Njegov ukus je prijatan i ne stvara one strašne posljedice kao hemoterapija.
Ако imate moguænosti, zasadite limunovo drvo na verandi ili u bašti.
Koliko ljudi umire dok se ljubomorno èuva ova tajna, da ne bi bili pogoðeni multimilioneri velikih korporacija.

Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima.
Možete da uzimate limun na razne naèine: možete da jedete plod, da ga cijedite i da pravite razna piæa i kolaèe.

Pripisuju mu se razna svojstva, ali najpovoljniji efekat ima na ciste i tumore.
Ova biljka je dokazani lijek protiv svih tipova raka.
Smatra se takoðe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcijai gljivica, da je efikasan protiv internih parazita i crva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i nervne poremeæaje i djeluje antidepresivno.
Izvor ove informacije je fascinantan: on potièe od jednog od najveèih proizvoðaèa lijekova na svijetu, koji tvrdi da poslije više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. godine je konstatovao da limun uništava maligne èelije u 12 vrsta raka, meðu kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluèa i pankreasa.

Sastojci ove biljke su pokazali da djeluju 10.000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kanceroznih æelija.
Ono što je još iznenaðujuæe je to što limun uništava kancerogene æelije, a ne utièe na zdrave æelije.
Nauèni institut za zdravlje , L. L. C. ; 819 N. Koz ul., Baltimore, MD, 1201. Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.

P.S.
U tradicionalnoj medicini limun se smatra lijekom protiv bolesti krvožilnog sustava, migrene i starenja, služi i za uklanjanje sunèanih i crvenih pjega, poboljšava ten, obnavlja kožu i kosu, pomaže protiv stresa, a stotinu grama limuna sadrži samo 26 kalorija. Plod sadrži 30 posto soka, u kome ima šest do osam posto limunove kiseline, kao i vitamina A, B i C. Svi sastojci limuna, ali prvenstveno vitamin C, jaèaju kosti i vezivno tkivo, štite od infekcija, smanjuju sklonost pucanju kapilara te su važni u zaštiti zubnog mesa. Limun je dobro uzimati i uz špinat, jer pojaèava asimilaciju željeza iz njega. Limun se takoðer koristi i kao èistaè krvi, diuretik, sredstvo za smirenje živaca, pomiješan s medom pomaže protiv angine, a razblažen se koristi protiv lišajeva i bradavica.

U starim vremenima vjerovalo se da limun uklanja anksioznost, poveæava sposobnost pamæenja te poboljšava kvalitetu spavanja i rad probave. Kako su pokazala savremena istraživanja, takva vjerovanja nisu bila pogrešna. Naime, nauèno je dokazano da limun zaista smanjuje anksioznost i ima efikasno djelovanje na mozak. Dokazano je èak i da èaj od limuna ublažava simptome demencije. Ako imate takvih tegoba, nastojte što èešæe konzumirati limun. Posebno se preporuèuje èaj od limuna koji možete konzumirati svakodnevno.


POŠALJITE SVIMA

P.S. KORU LIMUNA NE bacajte.
Stavite je u posudu sa vodom, osvježit æe prostoriju udišuæi C vitamin. Idealno je da stoji na radijatoru.



ENGLISH; LEMON - cancer drug.

El Limón (Citrus limonun Risso , Citrus limon ( L. ) Burm. , Citrus medica) is a miracle product to kill cancer cells. It is 10,000 times more potent than chemotherapy . Why are not aware of it? Because there are organizations Interested in finding a synthetic version , which allows them to make great profits. So from now on you can help a friend in need , letting you know that you should drink lemon juice to prevent the disease. Its flavor is pleasant. And of course, produces the horrible effects of chemotherapy . And it has the opportunity to do so , plant a lemon tree in your yard or garden. All parts are useful.


The next time you want to drink a juice , natural lemon ask for it without preservatives.


How many people die while this has been a closely guarded secret so as not to multimillion-dollar irrigation profits of large corporations ?


As you well know the lemon tree is low. Does not occupy much space, is known by the name of lemon , lemon , lime, Limoeiro ( gal. ) LLIMONA ( cat.) , limoiaritz ( eusk. ).


The fruit is a citrus fruit that comes in different forms flesh can eat it directly or it is normally used to make drinks , sherbet , sweets etc.



The interest of this plant is due to its strong anti-cancer effects . And although he attributed many more properties, the most interesting is the effect it has on the cysts and tumors. This plant is a proven cancer remedy for cancers of all types. Some people say it is very useful for all varieties of cancer.


It is considered also as an anti- microbial spectrum against bacterial and fungal infections , is effective against internal parasites and worms , regulates high blood pressure and antidepressant , combat stress and nervous disorders.


The source of this information is fascinating : it comes from one of the largest drug manufacturers in the world, who says that after more than 20 laboratory tests, conducted since 1970 revealed that the extracts :


Destroy malignant cells in 12 types of cancer, including colon , breast , prostate , lung and pancreas ...


The compounds of this tree showed 10,000 times better act by slowing the growth of cancer cells that the product Adriamycin, a chemotherapeutic drug , normally used in the world.


And what is even more astonishing : this type of therapy, lemon extract , only destroys malignant cancer cells and does not affect healthy cells.

Institute of Health Sciences , L.L.C. 819 N. Charles Street Baltimore , MD 1201


Health Benefits od limuna / Lime
http://www.lifemojo.com/lifestyle/health-benefits-od-limuna---lime-53489474/hr


Dijeta s limunom.
http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/lifestyle/zdravlje/dijeta_s_limunom

Kiseli kupus - bolji od naranèe.
http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/02/18/0020006.html
Navika zbog koje uzalud gutate multivitamine.
http://www.net.hr/zdravlje/page/2011/01/20/0455006.html

10-06-2011 at 15:36 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
Nivo: Forumski doajen
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Lokacija: Germany
Odgovori: 10797
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kako Izlijeèiti rak

citat:
racionalna manjina wrote:
Rano otkrivanje, hirurško otstranjivanje u potpunosti rakom zahvaæenog dijela tkiva i poslije toga kemoterapija ili zraèenje, je jedini efikasan lijek protiv raka! Ako se rak otkrije kasno, ako se operacijom ne odstrani svo zahvaæeno tkivo, teško da æe bilo kakav lijek uspjeti da izlijeèi rak, nažalost.

da,tako je .
21-06-2011 at 14:58 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kako Izlijeèiti rak

Neki kazu Brojsova terapija?

18-07-2011 at 03:58 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 50
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Zdravlje : Kako Izlijeèiti rak New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice