Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Ibrahim1 Nivo: Novi forumaš Registriran(a): 24-11-2011 Odgovori: 12 IP: Maskiran
|
Re: Re: Èorokot - Smiješno bi bilo dalje raspravljati
Dragi brate, mozemo se i persirati, nema problema
Uopste se ne radi o konkurenciji nego o savjesnom radu. Stvarno mi je zao naseg napacenog naroda kojem sa svih strana nesto poturaju (bilo to na polju politike, zdravstva, ekonomije ili neceg sasvim treceg), a mi to konzumiramo i “trujemo se”.
Ne vjerujem da ti je namjera da nekog trujes, al budite sigurni da nacinom na koji radite mozete nekom i stetu naciniti. Evo Vam i par primjera:
1. Certifikat koji ste prilozili ce mozda nekom na prvi nacin izgledati ok. Ima stembilj, kontrole su vrsene … Medjutim ako ga malo bolje razmotrite primjeticete sljedece:
- firma koja je radila kontrolu je prilicno nepoznata i nisam siguran da je priznata od drzavnih institucija, al eto recimo da je priznata.
- Kontrole koje su radili su po mom misljenju prilicno smijesne i ovisne o subjektivnom utisku, a to se kod ovakvih kontrola ne bi smjelo desiti. Primjer: na certifikatu stoji „Okus i miris: svojestveni za sirovinu od koje se dobija proizvod“. Pa svi znamo da covjek kad opere zube drukcije dozivljava okus, a da ne govorimo ako je mahmuran doso na poso , kad je prehladjen ne osjeca uopste miris..... Al eto recimo da su to neki nepogresivi kontrolori koji imaju super culo okusa i mirisa, opet ne mogu biti u stanju razlikovati ukuse i mirise razlicitih sjemena iz familije Nigella (ima ih preko 20 vrsta), jer neke od njih imaju miris ili ukus ili oboje skoro identican kao i Nigella sativa (tzv. Corokot)
2. S drugim certifikatom koji ste prilozili upadate u jos vecu konfuziju, jer se tim certifikatom uopste ne kontrolise porijeklo sjemena nego eventualne kontaminacije mikroorganizmima.
3. I dalje ostajem pri tvrdnji da pogresno prevodite tekstove iz naucnih radova sto ukazuje na nemarnost i nesavjesno shvatanje posla, a sto se tice zemalja kao sto je Kuvajt vjerujem da je ocigledno da oni ne investriraju u nauku nego u skupa auta koja im proizvode Amerikanci ili Nijemci, a sami nemaju ni tvornicu bicikala. Volio bih da je drugacije, ali nazalost nije. Pa sve i da jeste opet se radi o jednom prilicno diskutabilnom naucnom radu.
4. Govorite o 20.000 zadovoljnih korisnika produkta. Posto se u nekim dijelovima teksta pozivate i na vjeru Islam mogu Vam reci da u Kur’anu stoji da pretpostavke nisu nimalo od koristi istini. Vasih „20.000 zadovoljnih korisnika“ treba potkrijepiti cinjenicama. U normalnim zemljama se rade studije i statistike pa se tek onda daju ovakve izjave. Npr. Imate li potpise od svih korisnika (kako Vam mogu vjerovati da ih je toliko bilo zadovoljno?). Recimo da ih je toliko bilo zadovoljno, a koliko ih je onda bilo nezadovoljno? 10.000, 50.000? KAd ste vec spominjali placebo efekat onda se treba zapitati koliko ih je bilo zadovoljno zbog autosugestivnog efekta? Zatim trebate isto znati da je rata spontanog lijecenja (organizam posjeduje mehanizme za samostalno lijecenje) vrlo visoka, pa se onda mozete zapitati i koliko ljudi koji su uzimali Vase produkte bilo izlijeceno spontano (tj. da nije nista uzimalo).
Ne zelim da osporim ucinkovitost Vasih produkata, jer ne znam da li su takvi, ali sam u jedno prilicno siguran, a to je da to ni Vi sami ne znate, pa to ili svjesno tajite ili se nesvjesno zbog zelje za uspjehom povodite pretpostavkama sto se u ovoj bransi (farmacija i medicina) ne bi smjelo raditi.
Bio bih pravo sretan kada biste uspjeli da na trziste iznesete hiljade prirodnih lijekova i pomognete bolesnom narodu, ali ni u kom slucaju da bolestan svijet koristite za pokusne kunice.
Sa iskrenom zeljom da popravite Vas rad i budete najbolji, najsavjesniji i najjaci producent prirodnih lijekova u Evropi
Svako dobro
citat: izlijecise wrote:

Uploaded with ImageShack.us
Obzirom da ste vidjeli u ovome neku vrstu konkurencije,sa ovim navodom æu prekinuti ovu respravu,koja nema nikakvu svrhu.
Mi vam ne možemo nikako biti konkurencija obzirom da naša firma uspješno i na zadovoljstvo od preko 20.000 korisnika naših produkata radi na proizvodnji preparata koji služe za poboljšanje zdravlja ljudi veæ punih 6 godina.
Kako vidim vi ste tek u nekoj ranoj manufakturnoj proizvodnji,tako da ne možete u nama gledati konkurenciju.
U prilogu šaljem još jedan dokaz o ispravnosti Ulja ckoje mi proizvodimo,a najbolji dokaz kvaliteta su ponavljam zadovoljni klijenti koji su poboljšali svoje zdravstveno stanje koristeæi naše Ulje.
Hvala vam još jednom na inspiraciji koju ste mi pružili
|
22-12-2011 at 23:52 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|