visental Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Zasto volim Bosnu
citat: ISTINA wrote:
Visental,
Ti si uzeo ime po cuvenom Zidovu Vizentalu. Znaci da si kosmopolita, a ne fundamentalista. Tuzlanski Srbi koje ja znam vole Bosnu jer su ostali, a mogli su otici kao mnogi koji su otisli.
Znam ja da ti neces meni kupiti rucak ili tu majicu zasto da preuvelicavam pa kazem da si ti bolji nego neki Zapadnjak. Ponasanje je isto, svako dzep cuva. Ali ti si mi blizi jer imamo valjda istu religiju- ako si Musliman- isti jezik i sta jos, reci?
Nigdje ja ne spomenuh tuzlanskog Srbina.
Jevrejin kojeg spominjes nije visental, nego Visenthal.
POzdravcic.
jos uvijek ujutro se ustaje s osmijehom
|
|
23-01-2003 at 11:33 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
HUG Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Zasto volim Bosnu
Wiesenthal a ne Visenthal
|
|
23-01-2003 at 22:58 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Re: Zasto volim Bosnu
citat: HUG wrote:
Wiesenthal a ne Visenthal
More bit, ali provjericu.
Thank you
|
|
23-01-2003 at 23:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Napisao si ti pravilno: Visental
Ti si mislio na civenog Zidova, lovca na naciste.
http://www.brama.com/survey/messages/11980.html
Pomenuo si Srbe jer oni kao ne vole tvoju majicu. Ja sam mislila da si u Tuzli zato sam onako odgovorila , a ono ti muhadzir. Kako je to gdje zivis, ne znam.
Od koga si ti utekao ako nosis tu majicu? Ja kao bivsi komunist nemam Bujruma u mnogim djelovima Bosne ali ti veliki Bosanac /Bosnjak ??
Nego, na avion "Pozdravcicu" pa za Tuzlu i kupi te sirnice jer nema dzabalame nigdje.
Selam, selam-pozdrav Visental
Zasto si ti bivsa ili bivsi komunst to samo ti znas. A majice sa "ljiljanima" su nosili i nose mnogi komunisti i nose ih i danas dan. To je simbol drzave, a komunizam je pokret, potreba covjecanstva za jednakoscu i oslobodjenjem od takvih kojima smetaju simboli slobode jedne zemlje ili im smeta sve sto se ne uklapa u njihove okvire simbola kao stu su crne zastave sa mrtvackim glavama, koje su harale Bosnom i Hrvatskom, a najposlije i Kosovom. Ta ista zastava je zeljela i u Tuzlu, gdje sam bio tokom cijelog rata.Jasno mi je da nije svaki Srbin tuzlanski ucestvovao u agresiji na Tuzlu ili Bosnu i ja im cestitam na tome. I ja ih znam poprilican broj. O kome sam govorio : o jednom Srbinu i njegovom komentaru i ako si procitao/la cijeli tekst shvatices da se nisam raspravljao, nego hladno odj***o komentatora, kao sto i tebi sad kazem : odjebi!
Vidim da pratis sta volim da jedem i unaprijed me optuzujes (prilicno naivno) da hocu besplatno, da ne platim,dzabalame,etc.
Mogao/la si onda da primijetis da trazim recepte, a ne pakete da mi salju sa hranom.
P.S. Primjecujem da je za tebe, kao i za onog kojem smetaju "ljiljani" smetnja sto ovakvi kao ja postojimo i masemo vam pod nosom simbolom odbrane nase nam jedine Bosne i Hercegovine.
Eto zasto ja volim Bosnu, vama uinat!
|
|
24-01-2003 at 02:14 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re:
Ti si mislio na civenog Zidova, lovca na naciste.
http://www.brama.com/survey/messages/11980.html
Pomenuo si Srbe jer oni kao ne vole tvoju majicu. Ja sam mislila da si u Tuzli zato sam onako odgovorila , a ono ti muhadzir. Kako je to gdje zivis, ne znam.
Od koga si ti utekao ako nosis tu majicu? Ja kao bivsi komunist nemam Bujruma u mnogim djelovima Bosne ali ti veliki Bosanac /Bosnjak ??
Nego, na avion "Pozdravcicu" pa za Tuzlu i kupi te sirnice jer nema dzabalame nigdje.
Selam, selam-pozdrav Visental
Istina ,
zanimljivo mi je kako mi svi razlicito tumacimo necije rijeci .
Prvo (ako dozvolis) mi ne mozemo znati sta je neko mislio ,a ti cak tvrdis "ti si mislio na ...." i je li i bitan njegov nick?
Drugo ,u slucaju koji nam je Visental ispricao (Srbin-logo na majici) ako ja dobro procitah u pitanju je bio jedan jedini Srbin i Visental mu nije nista ni odgovorio a ti sad pricas o nekom generalnom misljenju o svim Srbima.
Trece ,je li ti mislis da nemas bujruma u mnoge dijelove BiH sto si bivsi komunista ili Bosnjak ?To nisam shvatila.
I sve to nije bitno .Tema je "zasto volim Bosnu" i ja bih rado procitala sta imaju da kazu i ostali i ljudi kao Malisa ,zato sto je mlad i trenutno u TZ a i svi drugi .
Zasto je neko otisao ili ostao ne tice se nikoga .
btw. ja Visentalu ,obrazovanom covjeku, kapu skidam sto nije bio na socijali nego je radio i zaradjivao sa svojih 10 prstiju dok nije dosao do boljih dana .A mnogi su jos na socijali ,cekaju da im nesto padne s neba bilo da su u Bosni ili su otisli i kukaju na sve zivo .
Visental i ja sam se propila i ovo je u tvoje zdravlje 
|
|
24-01-2003 at 08:52 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
mima Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-08-2002 Odgovori: 785 IP: Maskiran
|
Re: Zasto volim Bosnu
Ja æu opet svu vašu prièu svesti na - ljubav.
Tko voli - ne sumnja, ni mrve, veæ nastoji tu svoju ljubav pokazati i dokazati (ženi, muškarcu, SVOJOJ ZEMLJI, djetetu ...) i dat´ æe sve od sebe da to uradi. I nije važno jesam li ja u Bosni ili na nekim dalekim obalama. Sve je isto, volim li ja Njega ili Bosnu. Princip ljubavi je isti.
Ne reci- volim, uzalud, ako imalo sumnjaš u zemlju Bosnu i njene ljude, veæ joj pomozi, ma gdje da si. Loše misli brže se i èvršæe vežu u zlo od dobrih vibracija.
|
|
24-01-2003 at 10:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Vjeène teme : Zasto volim Bosnu |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|