|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorkama (samo nemojte pitati kako se prave djeca)
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Bolje biti dosljedan nego idealan roditelj
citat: statebriga wrote:
e, upravo tako! to sam i htjela rec', vidis, nisi ti dzabe u prosvjeti, a ja za hastalom, vidi se ta razlika 
nego, tacno kao sto si napisala... od prvog dana, naravno, moguceg dana, krene pospremat svoje igracke, uzme jednu, ostavi drugu, to su prvi koraci ka stvaranju zdrave obaveze - ne sto ce meni, kao majci, pomoci, nego sto ce znati da se bavi sobom kad odraste!
a citanje, jbg, ja tu nisam bila dovoljno dosljedna, a moja mati je fino uvijek govorila. daj joj slikovnicu, nek' je gleda 3 minuta prije nego zaspi, onda ce uvijek citat... a ja, dam slikovnicu, pa procitam nesto, pa ovo ono, kad dijete malo odraste, ja prestala da govorim... uvijek joj je knjiga bila mrska 
što se èitanja tièe,ja sam i tu bila vrlo dosljedna..slikovnice i " njigice " su spas da se kod djeteta razvije ljubav prema èitanju i književnosti uopšte...moja i dan danas obožava èitanje knjiga i njena velika želja je bila da studira književnost,ali na žalost nije uspjela u ostvarenju te svoje želje...
ljubav i intersovanje prema crtanju nažalost nije kod nje upalilo,naprosto iz razloga što nije od takvog "štofa" napravljena,nema talenta ma koliko se trudila...
|
|
24-03-2012 at 19:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Bolje biti dosljedan nego idealan roditelj
citat: Black0ut wrote:
A nista turski
Zasto truski, i zasto ta faca?
Zasto izvlacis primjer mog djeteta?
Ako te zanima, mom sinu je "prvi" jezik, onaj kojeg ga uci uciteljica ne roditelji (jer je znao slova i brojeve davno prije skole) bio njemacki. Logopet mu je trebao da vrati neke nase glasove.
Dobro je da djeca vrlo rano, i u nekom obdanistima sada uce strane jezike jer oni to naprosto upijaju, pa je tako naucio i engleski.
Trenutno u skoli ima i engleski i njemacki i zasto ne bi to znanje sirio citanjem na stranim jezicima a ne gusio?
Ne znam da li si roditelji, ali nema te sile kojom roditelj moze natjerati dijete da radi sto ne voli, dakle i da hocu ne radim to ali rado ga podsticim i jako mi je drago sto voli citanje i sto mu idu jezici.
I jos nesto, ovdje pisemo o djeci i roditeljima, neka svi pisu svoje misljenje, a mislim da je u najmanju ruku ruzno ironizirati o tudjoj djeci.
|
|
25-03-2012 at 19:54 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Black0ut Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-11-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 613 IP: Maskiran
|
Re: Re: Bolje biti dosljedan nego idealan roditelj
citat: sunce wrote:
Zasto truski, i zasto ta faca?
Zasto izvlacis primjer mog djeteta?
Ako te zanima, mom sinu je "prvi" jezik, onaj kojeg ga uci uciteljica ne roditelji (jer je znao slova i brojeve davno prije skole) bio njemacki. Logopet mu je trebao da vrati neke nase glasove.
Dobro je da djeca vrlo rano, i u nekom obdanistima sada uce strane jezike jer oni to naprosto upijaju, pa je tako naucio i engleski.
Trenutno u skoli ima i engleski i njemacki i zasto ne bi to znanje sirio citanjem na stranim jezicima a ne gusio?
Ne znam da li si roditelji, ali nema te sile kojom roditelj moze natjerati dijete da radi sto ne voli, dakle i da hocu ne radim to ali rado ga podsticim i jako mi je drago sto voli citanje i sto mu idu jezici.
I jos nesto, ovdje pisemo o djeci i roditeljima, neka svi pisu svoje misljenje, a mislim da je u najmanju ruku ruzno ironizirati o tudjoj djeci.
sunce, ja fakat nisam mislio nista lose. sve sto si napisala ja u potpunosti podrzavam. uopste nisam mislio na tvoje dijete niti je tvoje dijete bilo poenta moje sale. nego s obzirom na sve ove turske sapunice, nase odnose sa tom zemljom..., posalio sam se da bi bilo super da i taj jezik nabada i uci. ne samo on, nego sva nasa djeca. nisam roditelj, ali aBd kada budem imao svoje dijete od malena cu sa njim pricati na dva jezika.
dakle, pogresno si shvatila moju salu.
|
|
26-03-2012 at 00:41 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|