Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Kakvu državu Želimo?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kakvu državu Želimo?

citat:
Shaban wrote:
Želim državu i društvo jednakih. Želim socijaldemokratsko društvo u pravom smislu ove složenice. Èovjek na prvom mjestu. Da na njenom èelu budu ljudi koji brinu o drugim ljudima i buduænosti a ne o sebi i svojim familijama i interesnim skupinama. Da djeluju u onom zakonskom okviru koji æe onemoguæiti korupciju, nepotizam i mitomaniju. Državu sa èijeg æe èela otiæi genracija potrošenih politièara tipa: Lagumdžije, Èoviæa, Dodika, Tihiæa, Silajdžiæa, Ganiæa, Ljubiæa... te njihovih satelita.
Utopija. Jašta je. I dobro nam je kakvi smo

nije utopija...sam si jednom rekao da živimo politièki kapitalizam,jednostavno moramo kao ljudi proæi tu fazu politièke( a i ekonomske) tranzicije...svijest ljudi se najsporije mjenja...kad èovjek u globalu pogleda rezultate izbora u suštini smo svi zarobljenici nekih nacionalizama..o procentu onih koji nacionalno poistoveæuju sa religijsko / vjersko ne vrijedi trošiti rijeèi,to je katastrofa...nije ni èudo jer veliki je procenat funkcionalno nepismenih ljudi (na nivou države èak i do 24%)...nezaposlenost je veæa od 50%,korupcija -još malo pa smo prvaci Evrope...i 90% stanovništava koje se "hrani" svojom konstitutivnošæu...
14-06-2012 at 16:00 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

icon Re: Kakvu državu Želimo?

Država treba politièarima.
Narodu ne treba.Narodu ne treba ništa.Nit da jede,nit da pije,ama baš ništa...

14-06-2012 at 20:55 | Ukljuèi u odgovor
arnie
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Odgovori: 4391

Moæ, sila, nepravda, zulum… curi na sve strane, kao iz sepeta, i sve to kapa po obiènim ljudima. Društveno-politièke oligarhije haraju, a multikultura se obiènom èovjeku cereka drito u lice. Da, multikultura! O, kako je to opasna stvar, barem u našem sluèaju.

Mi to ne znamo koristiti, to je „terapija“ koja nam ne koristi, jer negdje dobro fulamo. Jer, kakva je to multikultura ako te od nje stalno boli glava?! I ako ti od nje strada sto hiljada tvojih sunarodnjaka i bude porušeno na hiljade džamija! Nešto ne štima s multikulturom?!

15-06-2012 at 10:59 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

Moj arnie,mene i od moje,a i tuðe kulture glava zaboljela

15-06-2012 at 17:27 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

Državu za èovjeka

15-06-2012 at 19:40 | Ukljuèi u odgovor
arnie
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Odgovori: 4391

Citat:

"svi pederi imaju veæa prava u ovoj državi nego muslimani" dok se u Evropi poziva na slobodu za homoseksualce, a zabranjuje se ženama da nose nikab.

... postavlja se pitanje, jel' ovakvu drzavu mi fakat zelimo

dje se pederluk, podstican od cafirski pro-orijentisanih jugonostalgicnih bolida i dijabola u ovoj zemlji, zavlaci u svaki aspekt naseg zivota,
a s druge strane forsira svojevrsna diskriminacija Muslimana...

ne bih reko
Bosanci ne zele ovakvu drzavu, oni koji da, nisu dobro dosli i vrata su im otvorena i lijevo i desno (o.p.a Stojan) ali za izlaz...

16-06-2012 at 05:46 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

Blažo Stevoviæ: Emir Kusturica napravio je stravièan napad na kulturu i historiju Trebinja

Emir Kusturica napravio je stravièan napad na kulturu i historiju Trebinja, rušeæi utvrðenja stara više od 100 godina bagerima, uz svesrdnu podršku lokalnog klera i lokalne vlasti, ocijenio je danas u izjavi predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevoviæ.

Da Kusturica ne stoji sam iza ovog varvarizma potvrðuju mi pozivi na uzdržanost iz najužeg rukovodstva vladajuæe stranke u RS-u, kao i sinoænji iznenadni poziv da se ja, Blažo Stevoviæ, obratim povodom svega medijima u RS-u, što bi samo po sebi znaèilo izdaju mojih principa. Paradoksalno je da oni koji moje izjave kao disidenta ne objavljuju od 2006.godine hoæe sada da ih objave. Vjerovatno misle da stojim iza “trebinjske bune” i ostalih buna, koje svesrdno podržavam, kao što je ona u Banjoj Luci, kaže Stevoviæ.

Naglašavjuæi da on ne stoji iza ovih “buna”, Stevoviæ poruèuje Rajku Vasiæu, izvršnom sekretaru vladajuæeg SNSD-a, da ne stoje ni lideri opozicionig partija, DP-a i PDP-a, Dragan Èaviæ i Mladen Ivaniæ.

No, neæu da ulazim u prljave varvarske duše Kusturice i njegovih mentora od Grigorija, Dodika, Æuka, Koštunice, Tadiæa i drugih. Oduševljen sam narodom, a naroèito mladima, koji su i juèer i danas i sutra spremni da kažu Kusturici, Grigoriju, Dodiku, i Æuku “Ne”!, kaže Stevoviæ.
Naglašava da je jutros s advokatskim timom do 10 sati pokušavao stupiti u kontakt sa Slobodanom Raduljom, pravobraniocem Republike Srpske, ali nije uspio.

Bilo kako bilo, Emir Kusturica, koji ima oèiglednu “zaleðinu”, morat æe na sud. Valjda postoji sud i za Emira Kusturicu, dobitnika Ordena “Svetog Save”. Molim sve pripadnike nevladinih organizacija i ostale graðane da mirno uèestvuju na braniku svoga grada i ne dozvole nikakav upliv tzv. politièara u akcije zaštite kulturno-historijskog naslijeða našeg drevnog Trebinja. Hvala i komšijama Bošnjacima koji su unijeli novu injekciju odvažnosti u zaštiti našeg grada. Došlo je vrijeme da zajedno možemo sve, poruèuje Stevoviæ.

16-06-2012 at 07:56 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

meni se cini,najteze je biti NORMALNA DRZAVA

16-06-2012 at 23:16 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

ne znam jel ovo istina, ali je moguce..
"Istraživanje Call centra SDP BiH, èiji cilj je bio da se utvrdi trenutno raspoloženje biraèa ove partije i rejting koji ona uživa u javnosti, naprasno je prekinuto nakon što se ispostavilo da bi rezultati mogli biti katastrofalni po Lagumdžiju i ekipu oko njega, saznaje Bportal od izvora dobro upuæenih u dešavanja u ovoj partiji.

Naime, anketari SDP-a pozivali su biraèe za koje se pretpostavlja da su simpatizeri ove partije i da su joj na posljednjim izborima povjerili glas.

Anketiranima je postavljana pitanja o tome da li bi danas dali glas SDP-u. Nakon što se èak 58 odsto izjasnilo da su razoèarani rezultatima politike SDP-a i ne bi glasali za ovu partiju, istraživanje je prekinuto..."
bilo bi dobro da postoji nacin ili neka institucija koja bi unajmila neku firmu iz Kambodze ili bilo gdje drugo, gdje su ljudi malo culi o desavanjima u BiH, pa da oni odrze izbore i pravilno prebroje glasove? nema nacina da se ovo sprovede.. i dalje ce se izbori namjestati i bit ce sve gore.. sve dok oni ne odu ili ih neki "Mevlid" ne pobije tek onako, da se i on pojavi na dnevniku..

04-07-2012 at 08:21 | Ukljuèi u odgovor
fijubriju
sanjar lutalica

Registriran(a): 21-12-2004
Odgovori: 28091

Svedsku naravno

04-07-2012 at 09:41 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Kakvu državu Želimo? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net