|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: Re: Revolucionarni Pokret Bosne i Hercegovine
citat: neveli wrote:
Isti ili vjerovatnije jos gori!
Veliki drustveni prevrati uvijek izbace sljam na povrsinu i onda trebaju decenije drustvenog prociscenja, da se stvari normaliziraju i da sistem vrijednosti se uklopi sa moralnim normama koje bi bile u sluzbi blagostanja drustvene zajednice!
Slika politicara evo iskljucivo u FBiH je preslikan narod, mi imamo demokratske izbore, mnostvo stranaka, pravo smo pluralisticko drustvo kad je FBiH u pitanju, i bez obzira sitnicarski, uskogrudni, korumpirani sljam na vrhu!
Ali takav je narod, pricamo o korupciji, a od portira do ministra svi su u nekim semama i svi se uklapaju u veze i vezice!
Da krenemn od najbanalnijih stvari, smece leti sa spratova zgrada, voda se istresa, kese se bacaju onako po ulici, i kako takva vecina da ima svijest o cijelokupnoj zajednici? Nemoguce, kad nema svijest o svom uzem okruzenju!
Onda dodju Tihic i Lagumdjija bas ono k'o neki najbolji pretstavnici!
Kod nas narod mora dozivjeti katarzu, onda cemo imati i bolje politicare!
RS da ne spominjem, sovinizam i svo ono idiotsko ludilo - imamo skoro zavrsen rat, sve popaljeno poruseno i pobijeno i u RS-u je za vecinu to i danas normalno!
Nikad ne bi ni došlo do ovog sranja u BiH da na vrijeme smjeniše Muradifa portira
<br /><br /><br /><br />
|
|
10-01-2013 at 11:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Isti ili vjerovatnije jos gori!
Veliki drustveni prevrati uvijek izbace sljam na povrsinu i onda trebaju decenije drustvenog prociscenja, da se stvari normaliziraju i da sistem vrijednosti se uklopi sa moralnim normama koje bi bile u sluzbi blagostanja drustvene zajednice!
Slika politicara evo iskljucivo u FBiH je preslikan narod, mi imamo demokratske izbore, mnostvo stranaka, pravo smo pluralisticko drustvo kad je FBiH u pitanju, i bez obzira sitnicarski, uskogrudni, korumpirani sljam na vrhu!
Ali takav je narod, pricamo o korupciji, a od portira do ministra svi su u nekim semama i svi se uklapaju u veze i vezice!
Da krenemn od najbanalnijih stvari, smece leti sa spratova zgrada, voda se istresa, kese se bacaju onako po ulici, i kako takva vecina da ima svijest o cijelokupnoj zajednici? Nemoguce, kad nema svijest o svom uzem okruzenju!
Onda dodju Tihic, Lagumdjija, Covic i ekipa bas ono k'o neki najbolji pretstavnici!
RS da ne spominjem, sovinizam i svo ono idiotsko ludilo - imamo skoro zavrsen rat, sve popaljeno poruseno i pobijeno i u RS-u je za vecinu to i danas normalno!
Odlièno zapažanje.Mislim da nigdje na dunjaluku ne postoji narod sa izraženijom dozom imbecilnosti kada je u pitanju odbrana neèeg što se ne da braniti.Postali smo uniformisana stranaèka stoka koja po svaku cijenu brani stavove voljenih nam voða bez obzira što smo itekako dobro svjesni da nas poèesto ti stavovi vode u sunovrat!
A te bitange koje svaki put mi svojim glasovima dovedemo na vlast dobro znaju da je javno mnjenje kod nas žabokreèina i onda to itekako zloupotrebljavaju da nas onako baš svojski jašu i tetoše!
Pomenuh u svom postu na temi o Šæepanu jednu dijalošku emisiju na tv tk u kojoj gostovaše predstavnisi svih politièkih stranaka u Skupštini TK.Aaaaa majko mila tuge i oèaja.Poèevši od Merseda Šerifoviæa polupismenog kretena pa do ovog hairlije Šaboviæa kojeg eto smjeniše zbog utaje poreza
Eto i ovaj skup zakazan u subotu na najplastièniji naèin æe oslikati stanje tog javnog mnjenja i bojim se da æe se na trgu okupiti silna masa od 5-6 graðana!!!
Bit æe ipak da nam je dobro samo mi toga još nismo svjesni
<br /><br /><br /><br />
|
|
10-01-2013 at 11:55 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
To je to.
|
|
10-01-2013 at 12:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Revolucionarni Pokret Bosne i Hercegovine
citat: Abulafija wrote:
Mescini drugovi i drugarice, to vi o prociscenju nekakom ovdje, al ko biva, od sebe bi trebalo poceti.
Pa hajte, licno i pojedinacno, per'te se i prociscavajte u katarzicnom smislu 
Sta ste, i dje zasrali al VI LICNO, nije politicari.
Morebit ce i oni, kad se ugledaju na vas, poceti sa vlastitim prociscenjem 
Ja sam svoj post i pisao u prvom licu jer ne želim sebe amnestirati od dijela odgovornosti,ali problem je abulafija u tome što eto te eventualne greške nas obiènih smrtnika nemaju tako pogubne reperkusije na veæi broj osoba.One se eventualno mogu ticati našeg najužeg okruženja ali greške ovih bitangi imaju nesagledive negativne refleksije na ogroman dio populacije i tu je suština prièe.
Naravno uvijek æe se naæi neko ko æe dijelom i s pravom reæi, pa vi ste ih birali ali u normalnim zemljama postoji nešto što se zove odgovornost vlasti!
Ja sam svojevremeno kao èlan jedne opæinske komisije potegao pitanje moralnosti isplate tih naknada za rad komisije i zamalo što mi nisu zatražili ljekarski nalaz da vide jesam li normalan!!Bilo kakav pokušaj narušavanja tih utabanih lezileboviæevskih staza biva osujeæen u startu.Vele hairlije nismo budale da sjeèemo granu na kojoj sjedimo!
Ja se naprosto ježim od pomisli ko upravlja našim životima jer sam jakoo dobro upoznao mnoge od njih!!!
[Edited by yugi on 10-01-2013 at 15:03 GMT]
<br /><br /><br /><br />
|
|
10-01-2013 at 15:02 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|