|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Revolucionarni Pokret Bosne i Hercegovine
ne bih da ostanem ne shvacen pa cu pokusati sto jasnije, realnije i logicnije iznijeti svoje misljenje,
da se razumijemo ovo je samo moje misljenje,
prije svega zbog one svoje musice koja mi neda da samo grebem po povrsini i koja me tjera da sirim objektive svojih pogleda, kako u prostoru u kojem zivimo tako i u vremenu, iz razloga sto smo svi duzni ostaviti neko dobro iza sebe (u ammanet), buducem naravno,
zbog politicke i ekonomske situacije razumijem nezadovoljstvo cak i frustracije velikog dijela grdjana ove zemlje i sam sam ponekad razocaran u neke stvari i ljude koji na razne nacine vode nas i ovu zemlju,
medjutim pogledajte da je ista ili cak gora slika u, malte ne, cijelom svijetu,
NE postoji idealan drustveni sistem, bar nikad do sad nije, uvijek je bilo i bi'ce za neke nepravde, nezadovoljnih a uz njih i onih malo bezobrazbih koji su zakasnili da danas shvate "vec" novi svijetki poredak koji nam se polako uvlaci u sve aspekte zivota,
da navedem primjer radi lakseg shvatanja, recimo danas imamo na birou za zaposljavanje ljudi sa ViVSS koje su zavrsili skole, sjede i cekaju da im sistem da poso u ruke... zao mi je gospodo (stvarno mi je zao) to je nekad moglo, nema toga vise nigdje, trziste rada je danas sve nepredvidljivije,
bez obzira koje zvanje imali, ako smo bez posla treba ustati za hljebom, a ne ispijati kafe dali od svoje marke, marke koju ti je neko dao ili od one sto cekas da ti neki frend baci ko zadnjem klosaru,
vjecno se buniti, osnivati ovakve ili onakve grupe, revolucionarne, buntovnicke ili kakve god, samo da se izrazi neko nezadovoljvstvo jer se nema love u padze, a sjedi se...
helem, moja poenta je... nama prvo trebaju ujedinjenja a ne razjedinjenja nekim pokretima, grupama, novim politickim partijama i slicno, ova drzava MOZE funkcionisati kao aparat sa tri konstitutivna naroda a to je jacanje saamouprave entiteta i Autonomija RSu ako je potrebno ali uz obavezu prema centralnoj vlasti, medjutim bosnjacki (da nazovem korpus) je razjedinjen, neorganizovan i najvise podijeljen,
da bi u jednom drustvu bili uvazavani moramo biti jedinstveni i jaki,
danas Bosnjaci jos to nisu, jos nam se uvaljuju koje kakve patke kroz ovakve ili onakve programe... uz svo duzno postovanje ka ostalima i svima ostalima, ja volim svoju zemlju, volim sve narode u noj (bez obzira na duhove proslosti, ja sam ih vec zaboravio), ja volim Bosnu i Hercegovinu
|
|
20-01-2013 at 06:24 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|