Info: Ovo nije bogomolja, ovo je samo forum, ovdje ne vaze pravila ponasanja kao za njih ali je uljudnost i tolerancija pozeljna. Ovdje se raspravlja o religijama i filozofiji, ali forum nije vjerski ni filozofski i ne pripada ni jednoj religiji, ni jednoj filozofiji.

FORUM : Religija i filozofija : Ogovaranje i klevetanje kao grijeh (u islamu)
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
borbeni
Nivo: Forumski doajen
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Odgovori: 8575
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ogovaranje i klevetanje kao grijeh (u islamu)

citat:
Aidatuzla wrote:
Bongo, samo prva recenica do veznika ima veze s temom a ostalo je samo pripremljen odgovor na svaku temu ovdje. Samo ovo s kupacim kostimima sam citala jedno 8 puta. Jel ti to imas pripremljene copy/paste odgovore za podforume politika i religija? Ako nije problem, koriguj malo post ili predji na zapricano na religiji pa opleti.

da proèita neko ko nije u BiH rek'o bi èoj'k da svi ljudi ovdje ne dižu glavu sa kožice, a ne samo nekih 20-30% stanovništva.

nego, i ja da malo oftopièim, može li neko da mi uporedi situaciju sa drugim zemljama u kojima je bivše politièko ureðenje komunizam? rusija, rumunija, bugarska, srbija, hrvatska, ukrajina itd... kakva je tamo situacija, kad se uporedi 5 vakata i korupcija i kakvi smo mi u poreðenju sa njima

[Edited by borbeni on 04-12-2013 at 22:18 GMT]
04-12-2013 at 22:17 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

icon Re: Re: Ogovaranje i klevetanje kao grijeh (u islamu)

citat:
sunce wrote:

Pa ne, zato sam i rekla nema selektivnog, ili se po pravilima ili nije.

A znas da kod nas recimo neki ne jedu svinjetinu, ali piju i sl,

Ovo je ipak citat iz knjige, kao nesto za razmisljanje, a valjda je do sada jasno da se ja trudim da zivim po pravilima ljudskosti a vjerskim.

Camac, procitaj sta sam napisala, da ne ponavljam

sunce, ako ja npr. pricam sa Aidom i kazem: "Joj ona sunce svaki dan nosi jedne te iste cipele." - a ti fakat nosis jedne te iste cipele, je li to pricanje o nekom, ili ogovaranje?
04-12-2013 at 22:37 | Ukljuèi u odgovor
Bongo
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 05-03-2013
Odgovori: 647

citat:
borbeni wrote:

da proèita neko ko nije u BiH rek'o bi èoj'k da svi ljudi ovdje ne dižu glavu sa kožice, a ne samo nekih 20-30% stanovništva.

nego, i ja da malo oftopièim, može li neko da mi uporedi situaciju sa drugim zemljama u kojima je bivše politièko ureðenje komunizam? rusija, rumunija, bugarska, srbija, hrvatska, ukrajina itd... kakva je tamo situacija, kad se uporedi 5 vakata i korupcija i kakvi smo mi u poreðenju sa njima

[Edited by borbeni on 04-12-2013 at 22:18 GMT]

Mah , pusti Aidu, Aida se zabrinula o haramli kupanja u kostimu...

Borbeni, tih 20-30% moras preokrenuti, toliko njih ne ide na kozicu, ostali su aktivni u molitvi a po pitanju korupcije, zlatna sredina, 72 mjesto.
04-12-2013 at 22:42 | Ukljuèi u odgovor
naivna
Dr.Vejsil Hetjimitj

Registriran(a): 23-08-2008
Odgovori: 1324

citat:
Bongo wrote:

Evo ja se prvi smijem baciti kamenom kada je kleveta u pitanju, nikada to nisam ucinio niti cu sigurno uciniti, ali ima malo hejbe stvari za koje nebi smio baciti kamen, primjera radi:
poslije sporta nista ljepse nema nego hladnu pivu popiti, to rado cinim a i casa vina je nesto za ne oprostiti.

Na drugu stranu smo kolektivni bludnici, tacnije receno, nase zene u Bosni i Hercegovini, svake godine uvjek nanovo nase plaze u Neumu i bilo gdje drugo su pune sa nasim haman nagim/golim hanumama...kako je to moguce da se pred tudzim/stranim muskarcima skidaju takoreci do gole koze, jedan od kapitalnih harama.

Po pitanju harama, nema nigdje vecih haramlija kao kod nas Bosanaca i Hercegovaca uzmemo li u obzir pojam novonastalih vjernika takozvani pokret M92, svi se Bogu molimo, 5 namaza klanjamo a iz nas 100 shejtana viri.

Nigdje u Evropi nema vece korupcije i kurvaluka kao kod nas, nije li to zabrinjavajuce kod tolikog broja vjernika ?

jes vala jes se sve izopacilo i ove katolkinje se zegaju prije braka,jos i kurtone koriste,pa poslije fino u crkvu na vjencanje i to nemalo ispod hrvatske zastave
05-12-2013 at 00:14 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

citat:
camac wrote:

sunce, ako ja npr. pricam sa Aidom i kazem: "Joj ona sunce svaki dan nosi jedne te iste cipele." - a ti fakat nosis jedne te iste cipele, je li to pricanje o nekom, ili ogovaranje?

mogu li ja da odgovorim?

može da bude, a može i da ne bude

ako si mislio u fazonu: vidi, ova sunce nosi stalno iste cipele "možda nema da kupi druge, šta misliš da joj mi poklonimo jedan par" - NIJE GRIJEH

a, ako si mislio: vidi, ova sunce nosi stalno iste cipele "zar ona ne prati modu, zna li ona da to svijet vidi" - JESTE GRIJEH
05-12-2013 at 07:01 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

citat:
Bongo wrote:

Borbeni, tih 20-30% moras preokrenuti, toliko njih ne ide na kozicu, ostali su aktivni u molitvi

misliš, pa za nas onda ima nade.

ma hajde bolan, briga te ti i onako pakuješ kofere
05-12-2013 at 07:05 | Ukljuèi u odgovor
Bongo
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 05-03-2013
Odgovori: 647

citat:
borbeni wrote:

misliš, pa za nas onda ima nade.

ma hajde bolan, briga te ti i onako pakuješ kofere

cestitam na nadi, nadajte se, koferi se ne pakuju, koferi su spakovani.
haram je djecu odgajati u ovom mracnom vilajetu
05-12-2013 at 09:17 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

citat:
borbeni wrote:

mogu li ja da odgovorim?

ako si mislio u fazonu: vidi, ova sunce nosi stalno iste cipele "možda nema da kupi druge, šta misliš da joj mi poklonimo jedan par" - NIJE GRIJEH

a, ako si mislio: vidi, ova sunce nosi stalno iste cipele "zar ona ne prati modu, zna li ona da to svijet vidi" - JESTE GRIJEH

Hocu li ja to dobiti cipele , primjer je bezazlen i inace na takva nazovi ogovaranja nisam osjetljiva. U ljudskoj je prirodi da o nekome tu i tamo nesto pricaju, svi to rade, i ja naravno. Na to sam dosta tolerantna, osjetljiva sam na krupne neistine i kad mi neko dijete i inace moje proziva bez razloga.

S takvima nemam vise sta da pricam.
05-12-2013 at 09:40 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
borbeni wrote:

mogu li ja da odgovorim?

znaci da se pricanje o nekom i ogovaranje moze uporediti i da zavisi od nacina i namjere izgovora..
hvala na odgovoru..
05-12-2013 at 10:20 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

citat:
sunce wrote:

Hocu li ja to dobiti cipele , primjer je bezazlen i inace na takva nazovi ogovaranja nisam osjetljiva. U ljudskoj je prirodi da o nekome tu i tamo nesto pricaju, svi to rade, i ja naravno. Na to sam dosta tolerantna, osjetljiva sam na krupne neistine i kad mi neko dijete i inace moje proziva bez razloga.

S takvima nemam vise sta da pricam.

kontam baš do hametove danas, koji broj nosiš

ni ne treba biti osjetljiv na ogovaranje, jer onaj ko nas ogovara nam sigurno èini dobro. zašto? jer, ili nam tovari svoja dobra djela ili nam skida dio naših grijeha i tovari sebi
05-12-2013 at 10:37 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almir_tz, de ba, djuka, e38i, Elly, emir_I, giulaalavaro, liverpool, Pariz i Mi, Plumberservice12, R A V E N, satan, slx
FORUM : Religija i filozofija : Ogovaranje i klevetanje kao grijeh (u islamu) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net