Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
klikOzovna Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Izvucite pjesmu iz naftalina
citat: Viski wrote:
citat: klikOzovna wrote:
8(*_*)8
E, evo "citam vas" sada i lupam glavom...blokada u mozgu... na vr` mi jezika
"Devojko u sutonu tihom, pokraj reke sto koraca, sa tuznom sjenom na licu tvom,kosom neznom...kosom plavom kao lan..."
Cini mi se da tako nekako ide, a da me ubijete ne mogu da se setim cija je stvar.
Cini mi se da su i oni plagijatori "osvajaci", to "obradili"...mozda i gresim, ne uzimajte me za ozbiljno.
Ovo je stara pesma, mozda se viski ili Vizi sete:-)
Sace da me utepaju, sto ih vodim pod "staro"...hahhahahaha
Sta je malisa napisao sve o Divljim jagodama strah me napisati da Jedinu moju sviraju te bezzezze Divlje jagode. 
Tako znaci, vodis me pod staro? Necu te utepati ali posto volis mladje muskarce ne bi bilo zgoreg da provjeris zasto narod kaze "bez starca nema udarca"
8(*_*)8
Hhehehe, setih se ja i te,ali ostavih tebi da mi ti to ovako sa gustom kazes
Apropo staraca, setih se tamo negde onog miminog bliskog susreta sa Son Konerijem i kako sam joj samo zavidela,na tom za mene Spilbergovkom "bliskom susretu trece vrste".
Eto, nekom opanci,a nekom obojci
|
17-12-2003 at 10:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
mima Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-08-2002 Odgovori: 785 IP: Maskiran
|
Re: Izvucite pjesmu iz naftalina
Veceras, drugovi moji, zasvirajte po jednu, Njemu i meni za srecu, za nase dvije duse i za Nasu srecu. Veceras njemu, a jutros meni ... Svatko od Vas, tko nabase, tko zaluta ili maksuz dodje na Forum neka za Nas dvoje odabere jednu, sebi najmiliju pjesmu. I kad se sve te pjesme zbroje i usuglase, to Vam je Nasa, moja i Njegova pjesma, Nasa poruka da se uzajamno pronalazite u ovom ludom svijetu, postujete i uzgojite Ljubav. Pa kad ona izraste i postane istina, onda cu znati da sam bila u pravu. Veceras dobri moji, Njemu posvecujem pjesmu i Vas zovem za svoj sto, uzdravlje svima, sretna Vam Nova, volite njezno i strasno. Radite, ako imate srecu da imate posao, ljubite onog za kojim vam srce ide, ne tajite osjecaje i nemojte biti tuzni danas. Za mene i za Njega. Za sve nas.
Jedan divan mladi momak iz Splita, Luky, pjeva meni tako dragu pjesmu More:
Sva ljubav koju tija dat´ san tebi,
Nece stat u ovu pismu,
Jer je veca nego more,
Sta niz verse jos se cidi,
Sva ljubav koju tija dat´ san tebi
Nima sad se gdi iskrcat´,
I to brime nece podnit´ moja zarobljena dusa,
Al´ je cuvam, jer te ljubim,
Ti si more, ja te cutim, ja te cutim .... "
A ONDA KRENU MANDOLINE ... I JA LETIM K NJEMU!
Mima
[Edited by mima on 17-12-2003 at 10:32 GMT]
[Edited by mima on 17-12-2003 at 10:36 GMT]
|
17-12-2003 at 10:29 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Re: Re: Re: Izvucite pjesmu iz naftalina
citat: klikOzovna wrote:
Kad sam proglasen starim evo jedne za mene, Vizija, mimu, Rafu itd.
Sjedim u jednom pariskom lokalu
lazno se smijesim covjeku sto gleda
svuda oko mene djevojke se ljube
a ja trazim oci, oci kao tvoje
Ja te sanjam ........
8(*_*)8
Ajd` kad dosanjas, reci mi ciji su to stihovi
Sedim u jednom pariskom lokalu
lazno se smesim coveku sto gleda
svuda oko mene devojke se ljube
a ja trazim oci, oci kao tvoje
Muzika svira, lelujaju senke
mahnite od snage ovog letnjeg vina
misli sve su dalje a samo ja sam ovde
sedim tako sama kao dobra vila
Ja te sanjam ove noci
moja dusa zbog tebe vene sad
ja te zovem iz daljina
jer te volim, do groba...
Pjesmu je pjevala Olivera Katarina.
8(*_*)8
Priznajem, potpuno mi je nepoznato a Oliveru sam svega par puta slusala na TV-u.
Za ovakve reci muzicka podloga,gotovo da nije ni potrebna:-)
|
17-12-2003 at 11:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Re: Izvucite pjesmu iz naftalina
citat: malisa wrote:
hajde necu dalje da pravim frku oko necega sto mnogo mnogo volim - muziku.
evo jos jedna vrlo malo poznata iz naft. od mene i ako neko prepozna stvar neka se javi.
obrada/parodija na pjesmu lepe brene koju sam jednom prilikom pustio preko skolskog razglasa na kraju 4 razreda osnovne. dosla gratis vinil singlica u novoj stripoteci koju sam kupio na velikom odmoru da imam sta citati ostatak dana u skoli, a posto u to vrijeme nisam imao gramofona kod kuce ja nazad u skolu pravac skolski razglas da je cujem dok nije zavrsio veliki odmor.
Grupa se zove Griva a refren ovako:
"sitnije sestro sitnije
pokazi mi najbitnije"
ne sjecam se ostatka teksta, ali se sjecam da sam proveo par sati kod pedagoga i direktora skole, i sjecam se da su mi supci zaplijenili vinil. ne sikirate se, kupio sam ja drugu stripoteku. bas sam jutros pokusao pronaci istu, ali ne znam gdje se zavukla. ako jos nije ni u garazi, jebi ga onda.
8(*_*)8
Ako te zanimaju parodije na poznate "naslove", onda si mozda cuo za vatrogasce i DJ.Krmka...a?
Urnebes, ja se poslednje dve nedelje odvaljujem od smeha,
jer do sada nisam ni cula za njih.
Ovo sto si ti pomenuo, nije mi poznato.
Poz.
[Edited by klikOzovna on 18-12-2003 at 15:13 GMT]
|
18-12-2003 at 15:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: 4dm1r, Ane, April18, desa, falcon, ilarija, lam3r, maid00, Majstor221, masterlee, omcho, pank, X-master
|
FORUM : Kafiæ `Sunce´ : Izvucite pjesmu iz naftalina |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|