Cupo, svaka cast za ove fotke... Bio sam u ovoj zgradi kad je granata udarila ovde, i ova slika je, mada gotovo svakodnevno prolazim ovuda, upravo ozivjela sjecanja na taj ruzni trenutak...
Cupo,odlicna ti je ideja i ima jos slika u nasoj bazi,moram i ja pogledati.Meni nekad bude zao sto se nesto renovira jer ce se to sve zaboraviti.Zgrada koja je bas unistena kao ona u bivsoj ulici Matije G.,preko puta Pozorista i ta slika ima negdje na Forumu,nazalost tu su ljudi i ranjeni i poginuli i to kao posljednje civilne zrtve u ratu.
Znam djevojku u ciji stan je pogodila granata u Jupiteru,sva sreca nikome nije nista bilo.
cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
Re: Tuzla 92-95 (arhiva slika)
Hajde super sunce pronadji te slike pa da ovdje smjestimo sav materijal. A i ostali nek se raspitaju i da vidimo do koliko slika mozemo da dodjemo. Ima tog materijala dosta.
cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
Ovo sam sliko sa tv-a, sa kasete pa su malo losiji snimci. Nakon 25 maja djeca su trasnportovana sirom svijeta na lijecenje. Ovo su snimci sa Sickog Broda odakle su polijetali halikopteri. Svaki dan nakon 25 maja odlazile su grupe ranjene djece, neki se nisu nikada vratili.
Na slici: Biohemijska labaratorija, bolnica Gradina, 31 jula 1992. godine
Djeèija klinika na Gradini pretpjela je znatna ošteæenja od topništva sa Majevice krajem jula 1992. godine
2.decembar 1992. godine je jedan od najtežih dana u Tuzli kada je od agresorske granate poginulo 11 nedužnih civila, a meðu njima i djevojka Danijela Miholiæ (Slika iz Rudarske ulice)