cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
Re: Tuzla 92-95 (arhiva slika)
Stupine, druga zgrada od hotela Tuzla.
5.maja 1993 granata je direktno uletila u stan porodici Mot (Vera Mot i? nisam 100% siguran za imena ) roditelji ginu na licu mjesta, dijete povridjeno. Posto je granata uletila u stan ne vidi se na zgradi koji je tacno stan.
U istu zgradu granata udara u stan na potkrovlju. Sada je renovirano ali se ipak malo vidi
Registriran(a): 07-07-2004 Lokacija: Italia Odgovori: 16483 IP: Maskiran
drugi sprat ,cupo, drugi sprat-evo sva se tresem B-4, L-3...moj otac i ostale komsije su usli u taj stan odmah nakon explozije...izostavicu detalje-bolje je...a tek su uselili bili...
Iz istog ulaza je i moja bivsa kona Amira Mehinovic, poginula na Kapiji..
cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
Ok tnx Tanitha . Znao sam odprilike gdje je na vrhu zgrade mozda predzadnji ulaz, al kako reko sad se nista ne vidi hebiga. Valjda cu uspjeti pronaci jos nekih slika, otici cu do arhiva oni bi trebali imati.
25.januara 1994 od gelera granate smrtonosne povrede dobija 5 osoba, 3 su ostale mrtve na licu mjesta a 2 su podlegle u bolnici...od 5 poginulih cak 3 su bili djeca, koja su se igrala ispred zgrade. To se desilo na ovom mjestu preko puta zgrade "Zvijezda"