Info: Ovo nije bogomolja, ovo je samo forum, ovdje ne vaze pravila ponasanja kao za njih ali je uljudnost i tolerancija pozeljna.
Ovdje se raspravlja o religijama i filozofiji, ali forum nije vjerski ni filozofski i ne pripada ni jednoj religiji, ni jednoj filozofiji.
|
e-dina Nivo: Novi forumaš Registriran(a): 25-08-2008 Odgovori: 8 IP: Maskiran
|
Re: Mudre izreke
Sretan je ko umije da voli
" Sto sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je zivot pruzao i sve jasnije sam shvatao gdje treba traziti prave izvore radosti i smisla. Naucio sam da biti voljen ne znaci nista, a da je voljeti sve, da je sposobnost da osjecamo, ono sto daje vrijednost i i ljepotu nasem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono sto se moze nazvati srecom, bilo je satkano od emocija. Novac nije nista, moc nije nista. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrecni. Ljepota nije nista, vidio sam lijepe muskarce i lijepe zene koji su bili nesrecni uprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeca; bilo je bolesnika punih volje za zivotom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli muceni strahom od patnje.
Ali sreca je uvjek bila tamo gdje je neko umjeo da voli i zivio za svoja osjecanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruza radost onome ko je poseduje, vec onome ko umije da je voli i da joj se divi..."
Hermann Hesse
|
25-08-2008 at 23:52 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan_tz, AMKO, cor, LAB, Lafica, mr.te-ze, Mulan, MuRe_X, Nikkey, ozzytz, smesni_ste, vib, ziggy, ZIGGY_TZ
|
FORUM : Religija i filozofija : Mudre izreke  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|