sagwa Nivo: Forumas sa iskustvom dobra ko hljeb
Registriran(a): 03-10-2007 Odgovori: 54 IP: Maskiran
|
Re: Re: Šta mislite o rehabitacionom centru ¨SMOLUÆA¨
citat: nevenkagaragic wrote:
Zalosna je cinjenica da takav centar vodi jedna verska zajednica, pitanje je kako izlaze na kraj sa troskovima, da li su donacije dovoljne? Koliko znam, a cesto gledam i slusam g-dina Cokica, oni sami brinu o sebi.
Taj centar, uz otvaranje novih, bi trebao biti prioritet prioriteta drzave, opstine, kantona.
Svedoci smo svakodnevnog propadanja mladih ljudi. Kakve ce nam biti sledece generacije?
Zalosno, zalosno...
Da uistinu bi drzava i Opstina trebali pomoci Centru, ali se ne bih slozila da je zalosno sto Centar vodi IZ. I u drugim drzavama postoje slicne ustanove koje vode vjerske ustanove i organizacije. ima tamo negdje jedan grad gdje kisa mora stati, kad cujem pjesmu ptica, djecji smijeh, tad cu znati....
|
13-03-2008 at 20:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
halosvabija Nivo: Forumski doajen nisam pri sebi
Registriran(a): 24-03-2006 Lokacija: svabija Odgovori: 7386 IP: Maskiran
|
Re: Šta mislite o rehabitacionom centru ¨SMOLUÆA¨
eh,ja ne znam sta da mislim o tome.daleko bilo,imam dvoje djece,i strasno mi je o tome i misliti.
ja mislim da je preventiva tu jako vazna,znaci,razgovarati sa djecom prije nego postanu ovisnici,pratiti ih,objasniti im sve u vezi droge.
negdje sam procitala nesto kao: "da li je rano da sa desetogodisnjim djetetom pricam o drogi? -ne,jer dileri pricaju i sa jos mladjom djecom."
znam da to nije tema,ali da nastavim.ne bih rado,ali bih podnijela koketiranje sa drogom.nevjerovatno je koliki je postotak mladih ljudi koji trenutno uzimaju bobe ili travu s vremena na vrijeme.probala sam i ja.ali mislim da se u ovim centrima radi ispiranje mozga,zato vecinom takve centre i drze neke vjerske organizations.rade se molitve,zivi se isposnickim zivotom,bez medija,rano se lijeze,rano ustaje,vecina se hrani sopstvenim produktima,znaci neki zivot koji u danasnje vrijeme nije uobicajen,da ne kazem nije normalan.
kad su izlijeceni-vracaju se kucama,u isto ono okruzenje u kome su i poceli svoju ovisnost.....izgubila sam nit....ne znam da zakljucim pricu,ali u principu mislim da teski ovisnik nikad ne moze potpuno biti zdrav.... a sad nosim kako mi ga skroje,<br /><br />
po meni se nista nece zvati
|
14-03-2008 at 00:51 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 13
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: aba, Alija I., Andjela-tz, crveno-crni, DRAGANA BALJAK, Kicho, kovac86, lojalan, malabosanka, mea, mir, MuKi, Nesko CA, ovan, prodajem frizider, Rodjeni
|
FORUM : Otpisane teme : Daje ili uzima mito isto je |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|