Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Dijaspora : Tudje drzavljanstvo
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
jalijas
Nivo: Forumski doajen
JA IZDATI NEZNAM

Registriran(a): 15-02-2002
Odgovori: 2780
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: tudje drzaljanstvo

citat:
senzualna wrote:

to ti vec sad krenuo jordamiti,,

senzo jesul ovo tvoje bube na avataru 

Za mene mjesta

u dzenetu nejma
24-04-2009 at 22:57 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797

icon Re: tudje drzaljanstvo

ja sam ti sa jugoslovenskog skocila na njemacko i nikada problema nikavih na granicama nisam imala sa njemackim pasosom..
siguran osjecaj na svim granicnim prijelazima
.a i cijena njemackog pasosa kada istekne je najjeftiniji od svih nasih ..

24-04-2009 at 22:57 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

citat:
jalijas wrote:

senzo jesul ovo tvoje bube na avataru

koje bube ljubavi..
24-04-2009 at 22:58 | Ukljuèi u odgovor
Ane

Registriran(a): 26-10-2005
Odgovori: 15087

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage

ja bi uzeo dirzavljanstvo bilo koje drzave pa cak i one koja moze ici u jos manje zemalja od nas bez viza smo da se pasos nemjenja svake dvije tri godine

u PM ozracise me slikajuci  

24-04-2009 at 23:10 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Odgovori: 9833

citat:
Trucker wrote:
za moje americko drzavljanstvo je krivo nase ambasade i konzulati

ona kucka u Chicagu kad je nazoves (a mozes je nazvat od 10-2) kaze ti...posalji fax i na faxu napisi sta ti treba

- pa reko,kako ja znam da li je to neko procitao kad vec nemam dokumentacije mjesec dana

-jos nigdje nisam putovao van amerike sa njihovim pasosom ;hanka

Posto pripadas Cikagu, evo ti jedan e-mail, pa probaj ovako:

Po¹tovani,

Obavje¹tavamo Vas da je Generalni konzulat Bosne i Hercegovine (GK BiH) Èikago kreirao internet stranicu konzulata. Na¹a internet stranica ima adrese www.gkbihcikago.com ili www.cgbhchicago.com

Putem na¹e internet stranice dr¾avljani BiH sada mogu predati zahtjeve za paso¹/putovnicu, ¹tampati potrebne formulare i uputstva, dobiti odgovore na èesto postavljena pitanja, te dobiti vi¹e informacija o na¹oj dr¾avi Bosni i Hercegovini.

Skreæemo pa¾nju da je stranica jo¹ uvijek u izradi te da æemo obavijestiti na¹e dr¾avljane putem saopæenja za javnost kada stranica bude uskoro zavr¹ena. S obzirom na veliki broj zahtjeva koji na¹ konzulat prima u ovom dijelu godine, vjerujemo da æe ova stranica pomoæi na¹im dr¾avljanima da do potrebnih informacija i formulara doðu na br¾i naèin.

Na kraju Vas molimo da proslijedite ovaj email va¹oj rodbini, prijateljima, drugim organizacijama i udru¾enjima koje okupljaju dr¾avljane Bosne i Hercegovine i koji ¾ive na jurisdikicionom podruèju GK BiH Èikago.

Jurisdikciono podruèje na¹eg konzulata ukljuèuje savezne dr¾ave Arizona, California, Colorado, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Tennessee, Utah, Washington, Wisconsin i Wyoming. Za ostale savezne dr¾ave, na¹i dr¾avljani se trebaju obratiti na¹oj Ambasadi u Washington, D.C. www.bhembassy.org)

S po¹tovanjem,

Eldin Kajeviæ
Generalni Konzul
Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine
737 North Michigan Avenue, Suite 820
Chicago, IL
60611
Tel: 312-951-1173
e-mail: [email protected]
25-04-2009 at 09:03 | Ukljuèi u odgovor
lola

Registriran(a): 11-12-2003
Odgovori: 9851

citat:
Ane wrote:
ja bi uzeo dirzavljanstvo bilo koje drzave pa cak i one koja moze ici u jos manje zemalja od nas bez viza smo da se pasos nemjenja svake dvije tri godine

u PM ozracise me slikajuci

svako da su to razlozi mnogih gradjana koji su se odrekli drzavljanstva BiH.

25-04-2009 at 10:07 | Ukljuèi u odgovor
Mr.Sojic

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 2769

citat:
lola wrote:

svako da su to razlozi mnogih gradjana koji su se odrekli drzavljanstva BiH.

ma vala nije samo do zracenja nego vala i do placanja vize--jos samo fali da platimo i havu koju disemo

04-06-2009 at 19:01 | Ukljuèi u odgovor
ZEHRUDIN
Registriran(a): 28-10-2007
Odgovori: 5981

Cackam malo po forumu pa naidjoh i na ovo Mislim da se to pitanje posmatra iz dva razlicita svijeta i ugla. Na to ce oni koji zive u Bosni dati sasvim drugi odgovor od onih kiji su u dijaspori. Razloga ima more a po mom misljenju jedan od presudnih je pitanje neke ekonomske sigurnosti, mogucnosti zaposljavanja, skolovanja i studiranja, socijalne sigurnosti itd. Prosirenjem EU prema istoku i pojava globalne ekonomske krize mnogo toga je promijenjeno i otezano tako da je sada neuporedivo teze doci do vize a kamoli drzavljanstva neke od zemalja zapada. Koliko je meni poznato bar ovde u Austriji otezano je cak i spajanje porodica gdje je jedan od bracnih partnera Austrijanac a drugi drzavljanin trece zemlje (ne iz EU) jer prednost u dodjeli boravisne vize a posle odredjenog vremena provedenog u zemlji i dodjele drzavljanstva imaju gradjani iz EU.
Naravno da strano drzavljanstvo ima dosta prednosti u poredjenju sa Bosanskim ali odluciti se za jedno a ispisati se iz drugog nije mi bilo bas lako a uradio sam to prije vise od 25.godina, papir se promijenio a ja u dusi i srcu bio i ostao Bosanac, a ako Bog da pa budem zdrav i ziv i za koju godinicu dodjem u penziju, vracam se, bar povremeno u svoje staro gnijezdo, u svoj cosak Bosne, malo dusu da odmorim a mozda i svoje stare kosti u Bosni da ostavim

12-06-2009 at 11:42 | Ukljuèi u odgovor
Aykira
Registriran(a): 17-05-2009
Odgovori: 2062

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage

citat:
ZEHRUDIN wrote:
Cackam malo po forumu pa naidjoh i na ovo Mislim da se to pitanje posmatra iz dva razlicita svijeta i ugla. Na to ce oni koji zive u Bosni dati sasvim drugi odgovor od onih kiji su u dijaspori. Razloga ima more a po mom misljenju jedan od presudnih je pitanje neke ekonomske sigurnosti, mogucnosti zaposljavanja, skolovanja i studiranja, socijalne sigurnosti itd. Prosirenjem EU prema istoku i pojava globalne ekonomske krize mnogo toga je promijenjeno i otezano tako da je sada neuporedivo teze doci do vize a kamoli drzavljanstva neke od zemalja zapada. Koliko je meni poznato bar ovde u Austriji otezano je cak i spajanje porodica gdje je jedan od bracnih partnera Austrijanac a drugi drzavljanin trece zemlje (ne iz EU) jer prednost u dodjeli boravisne vize a posle odredjenog vremena provedenog u zemlji i dodjele drzavljanstva imaju gradjani iz EU.
Naravno da strano drzavljanstvo ima dosta prednosti u poredjenju sa Bosanskim ali odluciti se za jedno a ispisati se iz drugog nije mi bilo bas lako a uradio sam to prije vise od 25.godina, papir se promijenio a ja u dusi i srcu bio i ostao Bosanac, a ako Bog da pa budem zdrav i ziv i za koju godinicu dodjem u penziju, vracam se, bar povremeno u svoje staro gnijezdo, u svoj cosak Bosne, malo dusu da odmorim a mozda i svoje stare kosti u Bosni da ostavim

moji starci su od 60tih u njemackoj, ja sam ko vise manje beba se doselila takodjer tu, brat a i poslije moja kcerka su tu rodjene. no opet smo jugoslovenske putovnice zamjenili sa dvojnim HR + BiH. njemacku nikad nebi uzela, sa ovom vizom mi je dozvoljeno sve, osim na izbore da idem. kcerka je dobila njemacko drzavljanstvo na osnovu mene i oca.
12-06-2009 at 12:06 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

citat:
Aykira wrote:

moji starci su od 60tih u njemackoj, ja sam ko vise manje beba se doselila takodjer tu, brat a i poslije moja kcerka su tu rodjene. no opet smo jugoslovenske putovnice zamjenili sa dvojnim HR + BiH. njemacku nikad nebi uzela, sa ovom vizom mi je dozvoljeno sve, osim na izbore da idem. kcerka je dobila njemacko drzavljanstvo na osnovu mene i oca.

koji je razlog da kcerka uze njemacko drzavljanstvo
15-06-2009 at 14:27 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 20
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: barak, gogotz, iko, MILAN SAMPION, naivna, rainbow, solar
FORUM : Dijaspora : Tudje drzavljanstvo New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata