|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
XMRVICAxTZ Nivo: Forumski doajen sitna al dinamitna
Registriran(a): 05-01-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9833 IP: Maskiran
|
Re: Re: tudje drzaljanstvo
citat: Trucker wrote:
za moje americko drzavljanstvo je krivo nase ambasade i konzulati
ona kucka u Chicagu kad je nazoves (a mozes je nazvat od 10-2) kaze ti...posalji fax i na faxu napisi sta ti treba
- pa reko,kako ja znam da li je to neko procitao kad vec nemam dokumentacije mjesec dana
-jos nigdje nisam putovao van amerike sa njihovim pasosom ;hanka
Posto pripadas Cikagu, evo ti jedan e-mail, pa probaj ovako:
Po¹tovani,
Obavje¹tavamo Vas da je Generalni konzulat Bosne i Hercegovine (GK BiH) Èikago kreirao internet stranicu konzulata. Na¹a internet stranica ima adrese www.gkbihcikago.com ili www.cgbhchicago.com
Putem na¹e internet stranice dr¾avljani BiH sada mogu predati zahtjeve za paso¹/putovnicu, ¹tampati potrebne formulare i uputstva, dobiti odgovore na èesto postavljena pitanja, te dobiti vi¹e informacija o na¹oj dr¾avi Bosni i Hercegovini.
Skreæemo pa¾nju da je stranica jo¹ uvijek u izradi te da æemo obavijestiti na¹e dr¾avljane putem saopæenja za javnost kada stranica bude uskoro zavr¹ena. S obzirom na veliki broj zahtjeva koji na¹ konzulat prima u ovom dijelu godine, vjerujemo da æe ova stranica pomoæi na¹im dr¾avljanima da do potrebnih informacija i formulara doðu na br¾i naèin.
Na kraju Vas molimo da proslijedite ovaj email va¹oj rodbini, prijateljima, drugim organizacijama i udru¾enjima koje okupljaju dr¾avljane Bosne i Hercegovine i koji ¾ive na jurisdikicionom podruèju GK BiH Èikago.
Jurisdikciono podruèje na¹eg konzulata ukljuèuje savezne dr¾ave Arizona, California, Colorado, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Tennessee, Utah, Washington, Wisconsin i Wyoming. Za ostale savezne dr¾ave, na¹i dr¾avljani se trebaju obratiti na¹oj Ambasadi u Washington, D.C. www.bhembassy.org)
S po¹tovanjem,
Eldin Kajeviæ
Generalni Konzul
Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine
737 North Michigan Avenue, Suite 820
Chicago, IL
60611
Tel: 312-951-1173
e-mail: [email protected]
|
|
25-04-2009 at 09:03 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Aykira Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 17-05-2009 Odgovori: 2062 IP: Maskiran
|
Re: Re: tudje drzaljanstvo
citat: ZEHRUDIN wrote:
Cackam malo po forumu pa naidjoh i na ovo Mislim da se to pitanje posmatra iz dva razlicita svijeta i ugla. Na to ce oni koji zive u Bosni dati sasvim drugi odgovor od onih kiji su u dijaspori. Razloga ima more a po mom misljenju jedan od presudnih je pitanje neke ekonomske sigurnosti, mogucnosti zaposljavanja, skolovanja i studiranja, socijalne sigurnosti itd. Prosirenjem EU prema istoku i pojava globalne ekonomske krize mnogo toga je promijenjeno i otezano tako da je sada neuporedivo teze doci do vize a kamoli drzavljanstva neke od zemalja zapada. Koliko je meni poznato bar ovde u Austriji otezano je cak i spajanje porodica gdje je jedan od bracnih partnera Austrijanac a drugi drzavljanin trece zemlje (ne iz EU) jer prednost u dodjeli boravisne vize a posle odredjenog vremena provedenog u zemlji i dodjele drzavljanstva imaju gradjani iz EU.
Naravno da strano drzavljanstvo ima dosta prednosti u poredjenju sa Bosanskim ali odluciti se za jedno a ispisati se iz drugog nije mi bilo bas lako a uradio sam to prije vise od 25.godina, papir se promijenio a ja u dusi i srcu bio i ostao Bosanac, a ako Bog da pa budem zdrav i ziv i za koju godinicu dodjem u penziju, vracam se, bar povremeno u svoje staro gnijezdo, u svoj cosak Bosne, malo dusu da odmorim a mozda i svoje stare kosti u Bosni da ostavim
moji starci su od 60tih u njemackoj, ja sam ko vise manje beba se doselila takodjer tu, brat a i poslije moja kcerka su tu rodjene. no opet smo jugoslovenske putovnice zamjenili sa dvojnim HR + BiH. njemacku nikad nebi uzela, sa ovom vizom mi je dozvoljeno sve, osim na izbore da idem. kcerka je dobila njemacko drzavljanstvo na osnovu mene i oca.
|
|
12-06-2009 at 12:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|