Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Boris Tadiæ
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
forever
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 16-07-2009
Odgovori: 869
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Boris Tadiæ

citat:
MelMel wrote:

Pa cuj, i Alija je svojevremeno bio legalni predjednik BIH kakav god da je bio, pa se sumari popese na planine i srucise granata - a Tudjman i Milosevic zauzese odredjene medjunarodne odnose i poglede ka legalnom predsjedniku BIH i takodjer BIH kao drzave. Ista logika, zar ne?

Dakle, moje je pitanje bilo jasno i ne izvlaci se na Dejton, jer svi znamo zasto i zbog cega je potpisan.

Ma ne izvlacim se ja samo Ti govorim cinjenice.Svojevremeno je britanski ambasador u BiH na takva pitanja Senada Pecanina urednika BHDANA izrevoltiran na kraju samo rekao "A STO STE POTPISALI DEJTON",to je bio kraj intervjua.
23-03-2011 at 15:55 | Ukljuèi u odgovor
forever

citat:
MelMel wrote:

A to kao bila otvorena opcija na stolu da se dejton ne potpisuje.

A to kao svi od svjetskih sila onako dzuture rekli armiji BIH, masala fino ste se organizovali - hajte slobodno napredujte ka BL i nastavite ka oslobadjanju cijele BIH, da bude onakva kakvom smo vas priznali.

Ne provaljuj se, kad i ribice znaju koju je poruku od zapada dobila armija BIH i do kojih kvota moze oslobadjati, a preko kojih kvota moze ali pod rizikom da bude sravnjena sa zemljom.

Ovdje se radi o pitanju moralnih vrijednosti.

Da li Tadic podrzava jedinstvenu BIH i da li misli da je to najbolje rjesenje za sve narode BIH ili podrzava BIH koja u svom sklopu ima RS kreiranu na krvlju mnogobrojnih civila? Pitanje je vrlo jednostavno i konkretno i kao takvo zvredjuje konkretan odgovor.

Postavljas tendenciozna pitanja,pitas da li Tadic podrazava jedinstvenu BiH a taka koncenzus nemas ni kod tri konstitutivna naroda u samoj BiH.Poenta je da Boris Tadic ne radi nista sto ne rade i drzavnici EU i najvecih svjetskih sila kada je u pitanju BiH i nije posteno njemu sve to stavljati na dusu.
23-03-2011 at 16:22 | Ukljuèi u odgovor
forever

citat:
MelMel wrote:

Moja pitanja nisu tendeciozna, nego su vrlo otvorene prirode.

Poenta nije u tome da "Boris Tadic ne radi nista sto ne rade i drzavnici EU i najvecih svjetskih sila kada je u pitanju BiH" iz jednog prostog razloga, a to je - ostali drzavnici EU i najvecih svjetskih sila nisu rodjene Sarajlije.

Prema tome, ti tvrdis u jednom prethodnom postu da je Boris Tadic sigurno dobronamjeran covjek prema svim narodima u BiH, a ja pokusavam da skontam sta je njegova definicija dobronamjernosti ka svim narodima u BIH, a i tvoja me definicija interesuje.

Moja definicija te dobronamjernosti je da BIH bude jedinstvena zemlja, onakva kakvom ju je svijet priznao po rodjenju - a ne onakva kakvom ju je Karadzic osakatio.

Znam da ne mozes odgovarati u ime Bokija, ali evo ja uputih pitanje i tebi - vrlo konkretno pitanje oko definicije dobronamjernosti BIH i bilo bi lijepo da mi das konkretan odgovor.

Tocak istorije se ne vraca lako.Problem u BiH je sto kad se neko smatra dobronamjernim obicno onaj drugi smatra nedrobronamjernim.Ovo sto Ti pises npr, naislo bi na neodobravanje i u Mostaru i Hercegovini kod bosanskih Hrvata.Pogledaj samo koliko Belgija nema vladu zbog etnickih razmirica.Borisu Tadicu ne preostaje nista drugo nego da postuje Dejton kao sto to radi i medjunarodna zajednica a svvoju dobronamjerenost da potvrdjuje kroz kulturnu,ekonomsku saradnju i zblizavanje drzava bivse SFRJ kao sto to i radi sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovicem.Sve govori da su na dobrom putu.
23-03-2011 at 16:46 | Ukljuèi u odgovor
forever

icon Re: Boris Tadiæ

citat:
MelMel wrote:

Klasicno izbjegavanje da odgovoris na konkretno pitanje.

Evo da ponovim:
Moja definicija te dobronamjernosti je da BIH bude jedinstvena zemlja, onakva kakvom ju je svijet priznao po rodjenju - a ne onakva kakvom ju je Karadzic osakatio.

Znam da ne mozes odgovarati u ime Bokija, ali evo ja uputih pitanje i tebi - vrlo konkretno pitanje oko definicije dobronamjernosti BIH i bilo bi lijepo da mi das konkretan odgovor.

Budi posten pa mi ti daj svoj iskren odgovor na ovo vrlo konkretno pitanje koje cu se potruditi da pojednostavim.

Da li smatras da BIH treba da bude jedinstvena zemlja, onakva kakvom ju je svijet prihvatio po rodjenju (bez postojanja RS)? Ako si posten covjek daces odgovor sa DA ili NE.

Pa taj isti svijet se zalaze za Dejton.Zar tebi nije jasno da ni u samoj BiH ne postoji koncenzus oko tih pitanja,pogledaj sta se desava u FBIH izmedju Mostara i Sarajeva i nije fer od Borisa Tadica traziti nesto sto ni u samoj drzavi jos nema koncenzusa.Ako bosanski Srbi i Hrvati ne zele centralizovanu drzavu kako ocekujes da npr.predsjednik Srbije i Hrvatske da to traze.

[Edited by forever on 23-03-2011 at 17:18 GMT]
23-03-2011 at 17:17 | Ukljuèi u odgovor
Inspektor
Nivo: Forumski doajen
Novus Ordo Seclorum

Registriran(a): 21-06-2005
Odgovori: 9543

@ MelMel - Mislim da ti je sasvim jasno dao do znanja sta misli o BiH kao jedinstvenoj i suverenoj drzavi...

23-03-2011 at 17:24 | Ukljuèi u odgovor
forever

citat:
Inspektor wrote:
@ MelMel - Mislim da ti je sasvim jasno dao do znanja sta misli o BiH kao jedinstvenoj i suverenoj drzavi...

nista ja nisam stavio do znanja a posebno ne to o suverenosti.Nisi fer.
BiH je i po ZAVNOBIH-U i Bosnjacka i Srpska i Hrvatska,ne postoji danas nijedna politicka opcija koja bi ujedinila ova tri naroda oko unutrasnjeg uredjenja.Ne moze se traziti od ppredsjednika jedne zemlje da posle Dejtona ,za koji su garant najvece svjetske sile,mjesa u unutrasnja pitanja jedne suverene zemlje.Ili neko smatra da konstitutivni narodi nemaju pravo da se politicki odrede o unutrasnjem uredjenu zemlje...Ako neko tako misli pravo za Mostar i Banja Luku i neka to objasne gradjanima BiH u tom dijelu zemlje.
23-03-2011 at 18:43 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
forever wrote:

Postavljas tendenciozna pitanja,pitas da li Tadic podrazava jedinstvenu BiH a taka koncenzus nemas ni kod tri konstitutivna naroda u samoj BiH.Poenta je da Boris Tadic ne radi nista sto ne rade i drzavnici EU i najvecih svjetskih sila kada je u pitanju BiH i nije posteno njemu sve to stavljati na dusu.

Joj lafine....ccccc
Ako je taj "tvoj Sarajlija" toliko iskren u "podržavanju jedinstvene i nedeljive BIH" šta æe prekjuèe kompletna njegova Vlada na teritoriji druge države?Specijalni odnosi? Ma neæe biti cakani
Btw,ovo za gas si malo žeæe upakovao u prièu od "dobroèinstvu" tvog manekena BoTe,gas nije njegov veæ ruski,a zajeb je što je ventil na teritorriji šumske republike..Gas plaæa Vlada BIH direktno Rusima i nije Tadiæ dao ništa svoje što mu nije plaæeno.Kad se bude izvršila ratifikacija spiskova kompletne imovine onda æemo da vidimo šta je sve iz BIH opljaèkano i odnijeto u Srbiju(Pretis i Famos su "humano preseljeni" malkice u Nikšiæ,malkice u Smederevo).
Državnici ostalih evropskih država mogu da rade i prièaju šta hoæe,jer nije njihova država proglašena odgovornom za NEspreèavanje Genocida,a Srbija jeste odgovorna ( i osudjena)za NESPREÈAVANJE (znaš o èemu ja pišem,pravnik si) .Nije izvršena na BIH agresija iz Kine ,veæ iz Srbije (kad isporuèe Mladiæa i kad bude završeno sudjenje onom smradu upišanom u Hagu) j***** je Srbija ježa u ledja onog trena kad BIH obnovi tužbu pred Tribunalom.Zato i dižu ove famozne interpolove potjernice protiv gradjana BIH,ne bi li "popeglali" i izjednaèili agresora i žrtvu...Al qurke im.
Ðinðiæa su streljali u sred Beograda isti smaradovi koji su onda doveli ovu marionetu od Tadiæa tu gdje je sad i napravili DS ovakvom kakva je sada,da bi nastavili sa politikom zlikovca Miloševiæa i velikosrpskom idejom pravljenja velike Srbije " mirnim putem".Al qurke im opet.
A i tebi.

[Edited by soraya on 23-03-2011 at 19:10 GMT]

[Edited by soraya on 23-03-2011 at 19:19 GMT]
23-03-2011 at 19:09 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
forever wrote:

BiH je i po ZAVNOBIH-U i Bosnjacka i Srpska i Hrvatska,ne postoji danas nijedna politicka opcija koja bi ujedinila ova tri naroda oko unutrasnjeg uredjenja.Ne moze se traziti od ppredsjednika jedne zemlje da posle Dejtona ,za koji su garant najvece svjetske sile,mjesa u unutrasnja pitanja jedne suverene zemlje.Ili neko smatra da konstitutivni narodi nemaju pravo da se politicki odrede o unutrasnjem uredjenu zemlje...Ako neko tako misli pravo za Mostar i Banja Luku i neka to objasne gradjanima BiH u tom dijelu zemlje.

jak si mi ti paravnik u maèku piterinu

nisu nosioci suvereniteta narodi i nacije ,veæ GRADJANI.A gradjani su i i oni koji nisu konstitutivni.
Prema tome serem ti se na diplomu izdatu "žutoj kuæi na æošku" (pravni fakultet u Beogradu).Idi prosipaj nekom drugom te srpske naciistièke nebuloze
23-03-2011 at 19:16 | Ukljuèi u odgovor
forever

Boris Tadiæ: Srbija neæe dozvoliti cijepanje Bosne i Hercegovine

Boris Tadiæ
Predsjednik Srbije Boris Tadiæ izjavio je da Beograd nikada i ni po koju cijenu neæe dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, jer bi na taj naèin ugrozila sopstvene argumente za odbranu Kosova!
"Bilo kakvo nametanje rješenja u BiH za nas nije prihvatljivo. Samo na taj naèin možemo obezbjediti stabilnost zapadnog Balkana", rekao je Tadiæ poslije sjednice u Banjaluci kojoj su prisustvovali i predsjednik i premijer RS Rajko Kuzmanoviæ i Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetkoviæ i ministri iz RS i Srbije.

23-03-2011 at 19:16 | Ukljuèi u odgovor
forever

citat:
soraya wrote:

jak si mi ti paravnik u maèku piterinu

nisu nosioci suvereniteta narodi i nacije ,veæ GRADJANI.A gradjani su i i oni koji nisu konstitutivni.
Prema tome serem ti se na diplomu izdatu "žutoj kuæi na æošku" (pravni fakultet u Beogradu).Idi prosipaj nekom drugom te srpske naciistièke nebuloze

Suverenitet nije ni upitan.Dodik moze govoriti sta hoce to je njegovo pravo ali kao funkcioner mora postovati USTAV svoje zemlje.
23-03-2011 at 19:18 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: BUCO, fahro48, harisalic, Imas po marke?, joja, korn, ljiljan, pcelica, sandra, Speirs
FORUM : Politika : Boris Tadiæ New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net