Tanitha Nivo: Forumski doajen 1971
Registriran(a): 07-07-2004 Lokacija: Italia Odgovori: 16483 IP: Maskiran
|
Re: Re: samo raja iz NASE CARSIJE....
citat: meli1980 wrote:
ehhh,,,,,i ja se sjecam onog "izvoli duso,oze duso,hvala duso"....morampriznati da mi nekad to jako fali nedjeljom,ali eto...
Ali nazalost moje dijete se nece sjecati ako tih lijepih stvari.......
ma hajd ...ako ga nikad nije ni vidilo , nema zbog cega da se sikira...ne moze zalit nesto sto nije ni znalo da je NEKAD postojalo...to su nase uspomene iz djetinjstva , ne njihove ,nego nase ... 
...a to se rijecima ne moze opisati...a da im pocne covjek i pricat zaspali bi od dosade 
ono nedelja, setnja naravno bez auta...kolima se islo samo na vikendicu i na godisnji 
sladoled kod Iljazovica i trci hranit majmune  ...a poslije toga u limenku na cevape ...
Biz, pocela sam pricat ko moja baba
|
03-08-2009 at 03:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: samo raja iz NASE CARSIJE....
Šteta da ova tema ne bude u vrhu. Èega se ja sjeæam... Ima toga puno. Mene je moj stari, kad god bi mor'o doktoru da idem, a još kad treba injekciju "popit", obavezno vodio na æevape u æevabdžinicu iza Transturista na Korzu. U poèetku je bilo prije injekcije da me navuèe,a kad sam ja taj fazon skonto i kad ni æevapi nisu pomagali, a nije se moglo izbjeæ', onda je bilo poslije ubadanja da me utješi.
Sjeæam se punih kina kad se tražila karta više a tapkaroši uzimali dobre pare. Najveæe gužve su bile za Briljantin. Kad su "Ralje" igrale u kinima Mladost i Radnik, i kad je mene i komšiju mi jopet moj stari vodio prvo u Mladost, a kad ne kupismo karte, i u Radnik gdje mene narod pusti onako malecnog preko reda a ja pokupi zadnja tri komada. Bilo je cike i vriske i napuštanja sale tokom filma. Poslije sam se jedva oslobodio straha od ajkula.
Sjeæam se i kad smo moji jarani i ja trenirali, ko i sva djeca veæinom, neki sport. Mi izabrali prvo tenis radi dobrih i vruæih lepina kod Kabila. Kad ne proðosmo prvi stepen poslije prešli na judo sve do prvog "otresanja" o patos. Poslije smo završili sa gitarama.
Sjeæam se i US TOP farmerki, i to u vrijeme probijanja Bijelog Dugmeta a poslije i grupe Smak. Tad su u modi bile zvoncare široke ko vojni padobran. Uz njih i obavezan dodatak na nogavici veliki bedž Bijelog "Kopèeta".
Poslije je hit bio Carrera. Probanje po haustorima oko pijace. Zatim doðoše Rifle i na kraju i Levis sa narandžastom markicom. A prve 501 sam nosio dok nogavice nisu poèele otpadati. Et za sad toliko. Nastavite ljudi tema je baš dobra.
[Edited by bdirlija on 26-10-2009 at 09:40 GMT]
|
26-10-2009 at 09:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
ANABELA Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 30-07-2007 Lokacija: na kraju svijeta Odgovori: 3827 IP: Maskiran
|
Re: Re: samo raja iz NASE CARSIJE....
citat: bdirlija wrote:
Šteta da ova tema ne bude u vrhu. Èega se ja sjeæam... Ima toga puno. Mene je moj stari, kad god bi mor'o doktoru da idem, a još kad treba injekciju "popit", obavezno vodio na æevape u æevabdžinicu iza Transturista na Korzu. U poèetku je bilo prije injekcije da me navuèe,a kad sam ja taj fazon skonto i kad ni æevapi nisu pomagali, a nije se moglo izbjeæ', onda je bilo poslije ubadanja da me utješi.
Sjeæam se punih kina kad se tražila karta više a tapkaroši uzimali dobre pare. Najveæe gužve su bile za Briljantin. Kad su "Ralje" igrale u kinima Mladost i Radnik, i kad je mene i komšiju mi jopet moj stari vodio prvo u Mladost, a kad ne kupismo karte, i u Radnik gdje mene narod pusti onako malecnog preko reda a ja pokupi zadnja tri komada. Bilo je cike i vriske i napuštanja sale tokom filma. Poslije sam se jedva oslobodio straha od ajkula.
Sjeæam se i kad smo moji jarani i ja trenirali, ko i sva djeca veæinom, neki sport. Mi izabrali prvo tenis radi dobrih i vruæih lepina kod Kabila. Kad ne proðosmo prvi stepen poslije prešli na judo sve do prvog "otresanja" o patos. Poslije smo završili sa gitarama.
Sjeæam se i US TOP farmerki, i to u vrijeme probijanja Bijelog Dugmeta a poslije i grupe Smak. Tad su u modi bile zvoncare široke ko vojni padobran. Uz njih i obavezan dodatak na nogavici veliki bedž Bijelog "Kopèeta".
Poslije je hit bio Carrera. Probanje po haustorima oko pijace. Zatim doðoše Rifle i na kraju i Levis sa narandžastom markicom. A prve 501 sam nosio dok nogavice nisu poèele otpadati. Et za sad toliko. Nastavite ljudi tema je baš dobra.
[Edited by bdirlija on 26-10-2009 at 09:40 GMT]
E i meni su ta kina najvise u sjecanju...nije bilo filma da ga nisam gledala...a podsjetio si me na "Ralje"...odveo mene stariji brat prvi put u kino poslije duzeg moljenja i preklinjanja jer mi otac nije dao da idem bez njega...i toliko sam mu skakala za vrat od straha da mi je to ujedno bio i zadnji put...
A u ono su vrijeme bili popularni karate filmovi, Brus Li nam rahmetli pa kad ono izadjemo poslije filma a ono face zajapurene, mladji oponasaju one Brusove cujuke ...
pa "Sjaj u travi" Groznica subotnje veceri"...legende... ;hanka Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
|
26-10-2009 at 12:14 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Dreadnot, ekonomistica, hexle, meri, merima, MikiMaus, monella, MR BENJAMIN BENNY BENJO, Selm@, suad, zlajACAB
|
FORUM : Ko je ko? : samo raja iz NASE CARSIJE.... |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|