Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
racionalna manjina
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Šta mislite o ovoj koaliciji?

Ja mislim da je ovo prilika hrvatskim neustaškim stranakama da izbacivanjem iz vlasti ustaške stranke na èelu sa ustašom + kriminalcem Èoviæem pokažu da su iskreno za BiH.

Treba pitati rukovodstvo Republike Hrvatske da li æe oni poslati vojsku da brane one koji prijete da æe napraviti haos u državi BiH zbog ako njihova stranka ne uðe u vlast DRŽAVE u kojoj žive, pa da vidimo da li je Hrvatska stvarni prijatelj Bosne i Hercegovine. Ako bi se i Hrvatska stavila na stranu onih koji hoæe da ruše BiH, onda ne bi bilo drugog izbora nego da se ono g***o Èoviæ primi u vladajuæu koaliciju, jer hebiga dosta je rata bilo.

Ako vidite iste postove na sa-x forumu to ne znaèi da sam ih od nekog ukrao, veæ da ja i tamo ponekad nešto napišem. A tamo sam Great Cornholio

16-12-2010 at 23:22 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

icon Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

a ja da sam u bosni,glaso bih za Lijanovice-NSRZB

[Edited by Dilber on 16-12-2010 at 19:32 GMT]

17-12-2010 at 01:29 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

citat:
racionalna manjina wrote:
Šta mislite o ovoj koaliciji?

Ja mislim da je ovo prilika hrvatskim neustaškim stranakama da izbacivanjem iz vlasti ustaške stranke na èelu sa ustašom + kriminalcem Èoviæem pokažu da su iskreno za BiH.

Treba pitati rukovodstvo Republike Hrvatske da li æe oni poslati vojsku da brane one koji prijete da æe napraviti haos u državi BiH zbog ako njihova stranka ne uðe u vlast DRŽAVE u kojoj žive, pa da vidimo da li je Hrvatska stvarni prijatelj Bosne i Hercegovine.

Nešto baš i nisam siguran da su HSP-u ustaše mrske. Najveæa razlika je, što HSP možda još misli o bošnjacima kao hrvatskom cvijeæu, dok HDZ vjerovatno kao o korovu. Ja se sjeæam HOS-ovaca po Tuzli sa slovom U na èelu i na još nekoliko mjesta. Sad su možda makli te uznake sa èela i zastava ali u duši...

E sad birat' izmeðu ustaše lopova ili samo ustaše? Nije lako izabrat'.

Sad mi posebno godra što nisam za SDP glas'o. Jes' da "moji" nisu skoro niðe ušli, ali makar sad rahat spavam.
A Hrvatska je sada èlanica NATO-a pa ako nas napadnu onda smo plaho najebaus.

[Edited by bdirlija on 17-12-2010 at 08:38 GMT]
17-12-2010 at 08:31 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

icon Re: Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

citat:
bdirlija wrote:

Nešto baš i nisam siguran da su HSP-u ustaše mrske. Najveæa razlika je, što HSP možda još misli o bošnjacima kao hrvatskom cvijeæu, dok HDZ vjerovatno kao o korovu. Ja se sjeæam HOS-ovaca po Tuzli sa slovom U na èelu i na još nekoliko mjesta. Sad su možda makli te uznake sa èela i zastava ali u duši...

E sad birat' izmeðu ustaše lopova ili samo ustaše? Nije lako izabrat'.

Sad mi posebno godra što nisam za SDP glas'o. Jes' da "moji" nisu skoro niðe ušli, ali makar sad rahat spavam.
A Hrvatska je sada èlanica NATO-a pa ako nas napadnu onda smo plaho najebaus.

[Edited by bdirlija on 17-12-2010 at 08:38 GMT]

A šta misliš da li bi onda bilo bolje da umjesto HSP u koaliciju uðe HDZ 1990?
Sve su stranke lopovske a ja sam glasao za SDP ne zato što znam da nisu lopovi, nego zato što nisu nacionalisti. Kada moram birati izmeðu nekoliko zala ja æu uvijek izabrati najmanje, a mislim da je SDP najmanje zlo po BiH. Meni je mrsko što u ovu koaliciju mora uæi SDA, al' ako bog da pa da i oni na sljedeæim izborima ispadnu iz vlasti Možda više sreæe na sljedeæim izborima budu imali i ti "tvoji", a nadam se da to nije SBB, jer to je zlo veæe i od SDA
17-12-2010 at 10:47 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

citat:
racionalna manjina wrote:

A šta misliš da li bi onda bilo bolje da umjesto HSP u koaliciju uðe HDZ 1990?
Sve su stranke lopovske a ja sam glasao za SDP ne zato što znam da nisu lopovi, nego zato što nisu nacionalisti. Kada moram birati izmeðu nekoliko zala ja æu uvijek izabrati najmanje, a mislim da je SDP najmanje zlo po BiH. Meni je mrsko što u ovu koaliciju mora uæi SDA, al' ako bog da pa da i oni na sljedeæim izborima ispadnu iz vlasti Možda više sreæe na sljedeæim izborima budu imali i ti "tvoji", a nadam se da to nije SBB, jer to je zlo veæe i od SDA

Jopet ti kažem da je HSP vazda bila i vazda æe i ostati proUstaška. I ne vidim neku razliku izmeðu HDZ ovog ili onog, HSP...ili bilo koje druge Nacional stranke.

Gluho bilo SBB! Puj, puj, puj. "Mojih", a to nije ni d.j.l. HUSO BOSS, nejma nigdje. Osim u jednom kantonalnom parlamentu.

Bratstvo i jedinstvo. Do jajca.

[Edited by bdirlija on 18-12-2010 at 09:34 GMT]
17-12-2010 at 15:30 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136

Biti ili ne biti, pitanje je sad?!

Zak(l)on:

17-12-2010 at 22:41 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

SDAi SDP u koaliciji.

18-12-2010 at 02:04 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
bdirlija wrote:

Jopet ti kažem da je HSP vazda bila i vazda æe i ostati proUstaška. I ne vidim neku razliku izmeðu HDZ ovog ili onog, HSP...ili bilo koje druge Nacional stranke.

Ja ipak mislim da postoji razlika izmeðu stranaka i da bi bolje bilo da umjesto HSP u vladajuæu koaliciju uðe HDZ 1990. I èak šta više ja bi Raguža postavio na mjesto premijera, jer bez obzira što je iz nacionalne stranke èovjek nije (po mom mišljenu) nacionalista, u stvari iz njegovih govora se to ne može zakljuèiti. A SDA je trenutno manje zlo od SBB. Bitno je samo da se Èoviæ makne s vlasti, i da se uz božiju pomoæ brzo smjesti tamo gdje je trebao veæ odavno da bude.
18-12-2010 at 15:32 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
Black0ut wrote:
SDAi SDP u koaliciji.

Šta je alternativa, SBB? Hareta nema, ali æe uvijek ostati u našim srcima
18-12-2010 at 15:35 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

Ovo je ralno gledajuci najbolje sto se moglo postici i desiti. SDA i SDP su trenutno najjace probosanske stranke, i zato je dobro da su se ujedinili a ne da podmecu nege jedno drugome! Sad pamet u glavu...

19-12-2010 at 02:49 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 40
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net