TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Srijeda 1.5.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








01.05.2024 - 22h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
79
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 120

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2012.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2012. GODINI

«Službene novine Federacije BiH», broj 1/12 /6.1.2012./

  1. ODLUKA o akontativnoj isplati dijela dobiti JP „Elektroprivreda BiH“ i „BH Telecom“ d.d. Sarajevo za 2011. godinu
  2. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom zavodu za isplatu akontacije penzija ostvarenih po članu 48. stav 4. Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 2/12 /11.1.2012./
  3. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu (hrvatski jezik)
  4. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  5. ODLUKA o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  6. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Podsticaj za veterinarstvo” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  7. ODLUKA o odobravanju izdvajanja  sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca
  8. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine-Sarajevo
  9. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju izuzetaka od primjene člana 30. stav 1. tačka 7) Zakona o privrednim društvima u postupku osnivanja društva osnivača IP “Krivaja” d.o.o. Zavidovići i “Ferimpex” d.o.o. Zavidovići
  10. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  11. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  12. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  13. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  14. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  15. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 4/12 /13.1.2012./
  16. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (hrvatski jezik)
  17. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione “Missione Belem” – Onlus, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione “Missione Belem” – Onlus, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  18. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT “Tvornica mašina i hidraulike” d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT “Tvornica mašina i hidraulike” d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  19. ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa privrednom društvu PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance gospodarskom društvu PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  20. ODLUKA o izmjenama Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa na osnovu iračkog duga (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance na temelju iračkog duga (hrvatski jezik)
  21. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS “Vitezit” d.o.o. Vitez o uređivanju matične evidencije i uplati doprinosa za prioritetno uvezivanje radnog staža zaposlenika PS “Vitezit” radi ostvarivanja prava na penziju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS “Vitezit” d.o.o. Vitez o uređivanju matične evidencije i uplati doprinosa za prioritetno uvezivanje radnog staža zaposlenika PS “Vitezit” radi ostvarivanja prava na mirovinu (hrvatski jezik)
  22. ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koje se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik) 
    ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koje se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  23. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mjesec decembar 2011. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mjesec prosinac 2011. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  24. ODLUKA o uslovima i načinu korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i načinu korištenja sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  25. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika Revolving fonda za lokalni razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika Revolving fonda za lokalni razvoj (hrvatski jezik)    
    «Službene novine Federacije BiH», broj 5/12 /18.1.2012./
  26. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa privrednom društvu „Tehnički remontni zavod“ d.d. Hadžići (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance gospodarskom društvu „Tehnički remontni zavod“ d.d. Hadžići (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 6/12 /20.1.2012./
  27. ODLUKA o donošenju Federalnog plana upravljanja otpadom 2012 – 2017
  28. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  29. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Glavnom tajništvu Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  30. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca za 2011. godinu
  31. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)  
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  32. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik) 
  33. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik) 
  34. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, V. broj 1484/11 od 28.12.2011. godine
  35. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije, V. broj 1485/11 od 28.12.2011. godine
  36. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu, V. broj 1463/11 od 28.12.2011. godine
  37. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 7/12 /25.1.2012./
  38. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za razvoj sistema i marketing u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar
  39. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za razvoj sistema i marketing u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar
  40. ODLUKA o odobravanju konačnog rasporeda sredstava “Transfer za političke stranke i koalicije” za IV. kvartal 2011. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 8/12 /27.1.2012./
  41. ODLUKA o zakupu poslovnih prostora za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, za period januar-decembar budžetske 2012. godine
  42. ODLUKA o usvajanju Rebalansa Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Rebalansa Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (hrvatski jezik)
  43. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ino radove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ino radove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  44. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)  
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za pravne i kadrovske poslove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  45. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomske poslove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  46. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za inženjering privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za inženjering gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)  
  47. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za tehnička pitanja privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za tehnička pitanja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  48. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora – zamjenika direktora privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja – zamjenika ravnatelja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  49. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora – tehničkog direktora privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja – tehničkog ravnatelja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  50. ODLUKA o izmjenama Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti
  51. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o akontativnoj isplati dijela dobiti JP Elektroprivreda BiH” i “BH Telecom” d.d. Sarajevo za 2011. godine
  52. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora “KTK Visoko” d.d. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora “KTK Visoko” d.d. Visoko   (hrvatski jezik)
  53. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  54. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  55. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje obaveze uplate sredstava u Protuvrijednosni fond (Japanski grant –KR) (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za financiranje obveze uplate sredstava u Protuvrijednosni fond (Japanski grant –KR) (hrvatski jezik)
  56. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora “Sarajevoputevi” d.d. Sarajevo
  57. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje člana Nadzornog odbora “Sarajevoputevi” d.d. Sarajevo
  58. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Rebalans plana i programa JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Rebalans plana i programa JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2011. godinu (bosanski jezik)
  59. ODLUKA o usvajanju Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 9/12 /1.2.2012./
  60. ODLUKA o kriterijima za imenovanje direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje ravnatelja Federalnog zavoda za upošljavanje (hrvatski jezik)
  61. ODLUKA o davanju odobrenja Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Goraždu za ispravku upisa koji se odnosi na k.č. 2707/1, zk.ul. 81, k.o. Ilovača, općina Goražde (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju odobrenja Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Goraždu za ispravku upisa koji se odnosi na k.č. 2707/1, zk.ul. 81, k.o. Ilovača, općina Goražde (hrvatski jezik)
  62. ODLUKA o davanju saglasnosti na Okvirni plan i finansijski plan “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo za period 2012-2014.  godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo za razdoblje  2012-2014.  godine (hrvatski jezik)
  63. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije “ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije “ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  64. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora d.d. “Fabrika duhana Sarajevo” (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora d.d. “Fabrika duhana Sarajevo” (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 10/12 /3.2.2012./
  65. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  66. ODLUKA o usvajanju Strategije i Akcionog plana za provođenje Strategije upravljanja poljoprivrednim zemljištem na području Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strategije i Akcionog plana za provođenje Strategije gospodarenja poljoprivrednim zemljištem na području Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  67. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova temeljne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  68. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  69. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  70. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog saveza Bosne i Hercegovine tokom nastupa Davis Cup reprezentacije BiH u 2012. godini  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog saveza Bosne i Hercegovine tokom nastupa Davis Cup reprezentacije BiH u 2012. godini  (hrvatski jezik)
  71. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog kluba „Sporting“ vezano za manifestaciju ATP Chalenger tour „indoor“ teniski turnir „Sarajevo Open 2012“  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog kluba „Sporting“ vezano za manifestaciju ATP Chalenger tour „indoor“ teniski turnir „Sarajevo Open 2012“  (hrvatski jezik)
  72. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke stranke i koalicije“  za I. kvartal 2012. godine 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 11/12 /8.2.2012./
  73. ODLUKA o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane velikim sniježnim padavinama i niskim temperaturama
    «Službene novine Federacije BiH», broj 12/12 /10.2.2012./
  74. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 14/12 /15.2.2012./
  75. ODLUKA o davanju saglasnosti Upravnom odboru JU Federalne novinske agencije za donošenje Odluke o razrješenju direktora i zamjenika direktora Agencije
  76. ODLUKA o davanju saglasnosti Upravnom odboru JU Federalne novinske agencije za donošenje Odluke o privremenom imenovanju direktora i zamjenika direktora Agencije
  77. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  78. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine u likvidaciji koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  79. ODLUKA o izmjeni Odluke o broju zamjenika federalnog pravobranioca (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o broju zamjenika federalnog pravobranitelja (hrvatski jezik)
  80. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
  81. ODLUKA o promjeni implementatora za LOT-3 Sarajevske zaobilaznice na Koridoru Vc
  82. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Kantona 10
  83. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona
  84. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi Koridora Vc za dionicu Tračin-Konjic (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi Koridora Vc za dionicu Tračin-Konjic (hrvatski jezik)
  85. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa (hrvatski jezik)
  86. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta “Podrška mrežama socijalne sigurnosti” za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta “Podrška mrežama socijalne sigurnosti” za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  87. ODLUKA o odobravanju sticanja dionica privrednog društva “Pobjeda sport” d.d. Goražde inozemnoj firimi “Umarex Sportwafen GmbH&Co.KG” Njemačka, u iznosu većem od 49 ukupnog dioničkog kapitala (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju stjecanja dionica gospodarskog društva “Pobjeda sport” d.d. Goražde inozemnoj firimi “Umarex Sportwafen GmbH&Co.KG” Njemačka, u iznosu većem od 49 ukupnog dioničkog kapitala (hrvatski jezik)
  88. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za januar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za siječanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 16/12 /22.2.2012./
  89. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja vladama kantona u Federaciji BiH
  90. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “Energoinvest” d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “Energoinvest” d.d. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  91. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  92. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za proizvodnju i transport gasa (hrvatski jezik)
  93. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzoriranja HKK “ŠIROKI TT –Kabeli”
  94. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzoriranja manifestacije Mostarsko proljeće – Dani matice Hrvatske
    «Službene novine Federacije BiH», broj 17/12 /24.2.2012./
  95. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  96. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (hrvatski jezik)
  97. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za proizvodnju (hrvatski jezik)
  98. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  99. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (hrvatski jezik)
  100. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnog ravnatelja za proizvodnju (hrvatski jezik)
  101. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za razrješenje vršioca dužnosti izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar
  102. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog ravnatelja za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  103. ODLUKA o prestanku stanja prirodne nesreće na području Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku stanja prirodne nesreće na području Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  104. ODLUKA o izmjeni Odluke o  utvrđivanju Liste privrednih društava u kojim ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine
  105. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 18/12 /29.2.2012./
  106. ODLUKA o utvrđivanju Plana provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 19/12 /2.3.2012./
  107. ODLUKA o davanju saglasnosti za angažovanje spoljnih saradnika u toku organizovanja stručne obuke polaznika Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za angažiranje vanjskih suradnika tijekom organiziranja stručne obuke polaznika Policijske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  108. ODLUKA o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju revidiranog Akcionog plana 1 i Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine, ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju revidiranog Akcionog plana 1 i Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine, ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  109. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje zemljišta i objekata u kasarni “Slimena” Općini Travnik
  110. ODLUKA o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provođenje Zakona o matičnim knjigama u periodu 2012. i 2013. godine (zadaci Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Akcioni plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u razdoblju 2012. i 2013. godine (zadaci Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova) (hrvatski jezik)
  111. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju predsjednika Uprave – direktora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju predsjednika Uprave – direktora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar (hrvatski jezik)
  112. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  113. ODLUKA o dinamici prebacivanja i korištenju finansijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  114. ODLUKA o davanju na privremeno korišćenje Paviljona “F” Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje Paviljona “F” Policijske akademije  Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  115. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – Transfer Željeznicama FBiH” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim poduzećima – Transfer Željeznicama FBiH” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  116. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  117. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  118. ODLUKA o usvajanju Strategije obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strategije obuke za uposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  119. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – JP “B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  120. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA namijenjenog za vodoopskrbu i kanalizaciju u Živinicama po Projektu “Zaštite kvaliteta voda” (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA namijenjenog za vodoopskrbu i kanalizaciju u Živinicama po Projektu “Zaštite kvalitete voda” (hrvatski jezik)
  121. ODLUKA o davanju saglasnosti na Uputstvo za postupanje i rad predstavnika federalnih organa uprave i federalnih upravnih organizacija u radu posebnih komisija, radnih grupa, vijeća, odbora, kao i bilo kojeg drugog tijela formiranog radi provedbe poslova iz domena evropskih integracija, a u skladu sa nadležnostima Federacije Bosne i Hercegovine 
  122. ODLUKA o davanju saglasnosti za imenovanje članova radnih grupa za evropske integracije koje će djelovati u sastavu Pododbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i u radu tijela za praćenje procesa reformi u Bosni i Hercegovini
  123. ODLUKA o davanju saglasnosti za imenovanje članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Radne grupe za programiranje IPA 2012-2013. u skladu s prioritetima Evropske komisije
    «Službene novine Federacije BiH», broj 21/12 /9.3.2012./
  124. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik) 
  125. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  126. ODLUKA o prenosu sredstava od GSM licence
    Službene novine Federacije BiH», broj 23/12 /14.3.2012./
  127. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom  „Binas“ d.d. Bugojno (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom  „Binas“ d.d. Bugojno (hrvatski jezik)
  128. ODLUKA o vraćanju putničkog motornog vozila
  129. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima – za objekat Riva Trpanj“ utvrđen Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godine Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  130. ODLUKA o davanju saglasnosti na Cjenovnik usluga medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Cjenovnik usluga medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  131. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za februar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za veljaču 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH», broj 24/12 /16.3.2012./
  132. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o rotaciji direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog i poluotvorenog tipa u Zenici, Mostaru, Sarajevu i Bihaću
  133. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju boraca – branitelja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju branitelja - boraca” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  134. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer neprofitnim organizacijama udruženja – udruge proistekle iz posljednjeg odbrambeno – domovinskog rata” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer neprofitnim organizacijama udruženja – udruge proistekle iz posljednjeg domovinskog /odbrambeno-oslobodilačkog rata” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  135. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  136. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu , Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  137. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za obilježavanje značajnih datuma” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za obilježavanje značajnih datuma” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  138. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive – Jajce” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive – Jajce” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  139. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju Počitelja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju Počitelja” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  140. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, slapovi Kravice i Koćuše” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, slapovi Kravice i Koćuše” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  141. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za NP “Una” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za NP “Una” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  142. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o načinu i uslovima korištenja nepokretne imovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o načinu i uvjetima korištenja nepokretne imovine (hrvatski jezik)
  143. ODLUKA o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za upošljavanje (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 25/12 /21.3.2012./
  144. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – za Zavod za transfuzijsku medicinu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  145. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava „Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika“
  146. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Evropske komisije za Trust fond Pretpristupnog instrumenta  Evropske unije (EC IPATF) za drugi Projekt upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Europske komisije za Trust fond Pretpristupnog instrumenta  Europske unije (EC IPATF) za drugi Projekt upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru (hrvatski jezik)
  147. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  148. ODLUKA o dopuni Odluke o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obavezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obvezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 26/12 /23.3.2012./
  149. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  150. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – za Zavod zdravstvenog  osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu  Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim razinama vlasti – za Zavod zdravstvenog  osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu  Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  151. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije
  152. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora i zamjenika direktora J.U. Federalne novinske agencije
  153. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije
  154. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  155. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  156. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  157. ODLUKA o davanju saglasnosti Razvojnoj banci Federaciji Bosne i Hercegovine za obustavu doznaka sredstava naplaćenih po komisionim kreditima Vlade Federacije BiH na ime obezbjeđenja povrata kredita društva Hidrogradnja d.d. Sarajevo
    «Službene novine Federacije BiH», broj 27/12 /28.3.2012./
  158. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju – člana Uprave J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju – člana Uprave J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  159. ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar za period 2012-2014. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar za period 2012-2014. godine (hrvatski jezik)
  160. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2012. godinu
  161. ODLUKA o prenosu javnih ovlaštenja iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu javnih ovlaštenja iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju (hrvatski jezik)
  162. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije (hrvatski jezik)
  163. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa  (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta  (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH», broj 28/12 /30.3.2012./
  164. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška „Kapitalnog transfera javnim preduzećima – JP „Aerodrom Mostar“ (za nabavku neophodne opreme) utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška „Kapitalnog transfera javnim poduzećima – JP „Aerodrom Mostar“ (za nabavku neophodne opreme) utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  165. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  166. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  167. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  168. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  169. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove (hrvatski jezik)
  170. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za pravne i opće poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za pravne i opće poslove (hrvatski jezik)
  171. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za računovodstvo i finansije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za računovodstvo i financije (hrvatski jezik)
  172. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za računovodstvo i finansije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za računovodstvo i financije (hrvatski jezik)
  173. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za održavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za održavanje (hrvatski jezik)
  174. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za održavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za održavanje (hrvatski jezik)
  175. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje direktora (hrvatski jezik)
  176. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora (hrvatski jezik)
  177. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Akcioni plan strategije okoliša“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Akcioni plan strategije okoliša“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  178. ODLUKA o odobravanju nabavke jednog putničkog vozila za potrebe Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine
  179. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole JP-u Autoceste F BiH d.o.o. Mostar za izgradnju dijela autoceste na Koridoru Vc – dionica: Svilaj – Vukosavlje
  180. ODLUKA o davanju saglasnosti Općini Tešanj za uklanjanje osam objekata izgrađenih na izletištu „Kiseljak“ Općina Tešanj
  181. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o davanju na korištenje putničkog motornog vozila
  182. ODLUKA o davanju na korištenje putničkog motornog vozila
  183. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  184. ODLUKA o izmjenama Odluke o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje
    «Službene novine Federacije BiH», broj 29/12 / 4.4.2012./
  185. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne i opće poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne i opće poslove (hrvatski jezik)
  186. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  187. ODLUKA o davanju saglasnosti na Rješenje Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova – Federalne uprave policije kojim se privrednom društvu „Rudex“ d.o.o., Sarajevo, odobrava obavljanje poslova proizvodnje eksplozivnih materija tipa ANFO (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalne uprave policije kojim se gospodarskom društvu „Rudex“ d.o.o., Sarajevo, odobrava obavljanje poslova proizvodnje eksplozivnih tvari tipa ANFO (hrvatski jezik)
  188. ODLUKA o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  189. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  190. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalnog zavoda za statistiku
  191. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalnog zavoda za statistiku
  192. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju direktora – predsjednika Uprave
  193. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o davanju saglasnosti Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za prodaju obveznica na osnovu civilnih poslova sa Republikom Irak
  194. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan komunikacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 2012.-2014. godina i Komunikacijski akcioni plan za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan komunikacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 2012.-2014. godina i Komunikacijski akcijski plan za 2012. godinu (hrvatski jezik)
    PRILOG ODLUKE 194
    - PLAN KOMUNIKACIJE VLADE FEDERACIJE
    - KOMUNIKACIJSKI AKCIONI PLAN 2012. GODINE
  195. ODLUKA o četvrtoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o četvrtoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obveza po osnovi verificiranih računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  196. ODLUKA o prenosu računarske opreme nabavljene kroz okončani projekat „Tehničke pomoći socijalnom osiguranju“ SITAP krajnjim korisnicima (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu računarske opreme nabavljene kroz okončani projekat „Tehničke pomoći socijalnom osiguranju“ SITAP krajnjim korisnicima (hrvatski jezik)
  197. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine – za proces vakcinacije i sufinansiranje troškova raseljenih lica“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava“Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine – za proces vakcinacije i sufinanciranje troškova raseljenih lica“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 31/12 /11.4.2012./
  198. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – potpora udruženjima potrošača“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – potpora udrugama potrošača“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (hrvatski jezik)
  199. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju sticanja dionica privrednog društva „Pobjeda Sport“ d.d. Goražde inozemnoj firmi „Umarex Sporwafen GmbH&Co.KG“, Njemačka, u iznosu većem od 49% ukupnog dioničkog kapitala
  200. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga za imenovanje člana Nadzornog odbora Sarajevo osiguranja d.d. Sarajevo
  201. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan poslovanja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan poslovanja Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA o uslovima i procedurama emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i procedurama emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  203. ODLUKA o davanju saglasnosti na Protokol postignutom dogovoru Federalnog zavoda za penzijsko/invalidsko osiguranje, Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Hotela „Ero“ d.o.o. Mostar, vezano za regulisanje međusobnih odnosa u vezi sa Ugovorom o zakupu poslovnog prostora – Istočno krilo Hotela „Ero“ Mostar  
  204. ODLUKA o davanju saglasnosti Općini Centar Sarajevo za prodaju stana na kojem postoji stanarsko pravo u dijelu 3/20 vlasništvo Drvno industrijskog preduzeća iz Nove Gradiške, Republika Hrvatska (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Općini Centar Sarajevo za prodaju stana na kojem postoji stanarsko pravo u dijelu 3/20 vlasništvo Drvno industrijskog preduzeća iz Nove Gradiške, Republika Hrvatska (hrvatski jezik)
  205. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mart 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za ožujak 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 32/12 /13.4.2012./
  206. ODLUKA o davanju ovlaštenja za vršenje dužnosti direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo
  207. ODLUKA o Programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfera za kinematografiju” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  208. ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda Lokalne inicijative i odobravanju kredita društvu “Pretis” d.d. Vogošća – Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda Lokalne inicijative i odobravanju kredita društvu “Pretis” d.d. Vogošća – Sarajevo (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 35/12 /25.4.2012./
  209. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  210. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  211. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava “Transfer za političke stranke i koalicije” za II. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 36/12 /27.4.2012./
  212. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  213. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  214. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – AKAZ“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – AKAZ“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  215. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  216. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora gospodarskog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 37/12 /3.5.2012./
  217. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Hitna sanacija dijela ceste u naselju Slatina u Tuzli (dionica od MZ Slatina do zgrade Tuzlanskog kantona), sanacija dijela sjeverne saobraćajnice u Tuzli (dionice od “Male pijace do tenisa”), asfaltiranje ulice Armije BiH MZ Solina i asfaltiranje ulice Pašage Mandžića MZ Tušanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  218. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalne ceste u ulici Novo naselje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  219. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Harbaši (MZ Mutnik) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  220. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Donji Konjodor – Fejzagići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  221. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Abdići – Velići –Đogići (MZ Liskovac) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  222. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Trostruki klanac – Lipa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  223. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih puteva iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  224. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Centar – Jukanovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  225. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Infrastruktura gradskog stadiona “Banja Ilidža” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  226. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Domaljevac – Brvnik – Grebenice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  227. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta: Orašje – Kostrč- Matići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  228. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta R448 Jabuka – Kriva Draga iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  229. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta u Općini Prozor – Rama iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  230. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalne ceste u Drežnici iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  231. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija gradskih saobraćajnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  232. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnih cesta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  233. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnih cesta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  234. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalne ceste u Općini Grude: Grude – Dragićina, Ledinac – Podledinac i Poteševica – Jabuka iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  235. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obilaznica Trn – Vaganj – Puringaj i lokalna cesta Kruševo – Knešpolje – Ljuti Dolac iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  236. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta u naselju Grkovci iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  237. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta M16 skijaški centar iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  238. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Lipa – Mesihovina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  239. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta R 413A Dolac – Ovnak – Zenica, izgradnja donjeg stroja dionice Kraban – Han Bila 1=1 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  240. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja mosta preko rijeke Vrbas u naselju Gračanica, Opština Bugojno iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  241. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lok. put Prusac – Ajvatovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  242. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Očevje – Mižnovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  243. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija dionice lok. ceste  Vareš – Očevlje - Ligatići – Olovo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  244. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta Luke – Donja Borovica – Gornja Borovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  245. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja ceste na području općine Žepče i to: Žepče – Osova – Dubravica (Zavidovići) i Žepče – Karaula – Ozimica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  246. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Kozarice – Tromeđa u MZ Mahmića selo i Jezerski, općina B. Krupa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  247. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Rojnica – Lubanovo brdo u MZ Tržačka Raštela iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  248. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Regulacija dijela putne komunikacije i kanalizacionih i otpadnih voda na dionici puta M18 od Osnovne škole “Djurdjevik” do mjesne džamije iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  249. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja mosta na rijeci Turiji (Mosorovac) na putu R471 uz rehabilitaciju i sanaciju kolovoza, nastavak od Babica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  250. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u MZ Velino selo – Općina Čelić iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  251. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnog puta Prusac – Ajvatovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  252. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta za naselje Bistrica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  253. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Gromljak – Višnjica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  254. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju lokalnih puteva: 1. lokalni put Kaćuni – Visoko, dionica Lugovi – Pašić iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  255. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta MZ Kamenica – izgradnja trotoara na M5 Kamenica - Bihać iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  256. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja cestovne infrastrukture za povratnička naselja na području Opštine Srebrenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  257. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni putevi iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  258. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalne ceste Brina u Livnu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  259. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija puta Košćan – Aleksići, dionica pristupnog puta za kampus centar iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  260. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lok. put Krajšine – Uzunovići, Općina Stolac iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  261. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija i asfaltiranje ceste Gabela – Gabela Polje i sanacija i asfaltiranje ceste kroz naseljeno mjesto Modrič u Općini Čapljina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  262. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Završetak rekonstrukcije lok. ceste L.13 za Podveležje  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  263. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Bila Lipa (dovršetak, preostalo cca. 2800 m) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  264. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfaltiranje gradskih ulica Kupres i to u naseljima: Čardačica i brijeg, Kratelj i Čardačica 2. iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  265. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u Općini Grude iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009 .godinu
  266. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put R418B Šćipe – Kute, Općina Prozor iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  267. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Barevo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  268. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija trotoara (pješačka staza u ulici Branilaca) na regionalnom putu Kakanj – Visoko u gradu Visoko iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  269. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfalterski radovi na lokalnom putu za Pećuj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  270. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfalterski radovi na lokalnom putu Rostovo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  271. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Marin Han - Džamija, Tešanj – Raduša iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  272. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta u Općini Tešanj: put Tugavići – Hasanbašići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  273. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Medakovo: Put Huremovići – Brezovaća iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  274. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Džemilić Planje – put Pire – Šaćirovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  275. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija puta Luke – Pomenići iz MZ Dabravine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  276. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta za selo Smršnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  277. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Očevija –Mižnovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  278. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija kolovoza Regionalnog puta R459 Šibošnica – Brnjik – Vražići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  279. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija reg. puta R459 Tuzla – Šibošnica, dionica Lovački dom – Šibošnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  280. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih puteva u Općini Goražde iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  281. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Regionalni put Hadžići – Lepenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  282. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Mašinovići u MZ Jezerski, Bosanska Krupa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  283. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Donji Memići – Sivići  (MZ Stijena) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  284. ODLUKA o davanju na korištenje roba iz federalnih robnih rezervi vladama kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine
  285. ODLUKA o davanju saglasnosti na Trogodišnji plan poslovanja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za period 2012.-2014. godina (bosanski jezik)        
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Trogodišnji plan poslovanja Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za period 2012.-2014. godina (hrvatski jezik)
  286. ODLUKA o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2012. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za “Dječiju nedjelju” (bosanski jezik)        
    ODLUKA o utvrđivanju novčanih sredstava koji će se naplaćivati tijekom mjeseca listopada 2012. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za “Dječiju nedjelju” (hrvatski jezik)
  287. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tokom aktivnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)            
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tjekom aktivnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  288. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija i sanacija regionalne ceste Masna Luka – Blidinje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  289. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija  i rekonstrukcija lokalnih cesta u Općini Ljubuški iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  290. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta u MZ Grabovine, Općina Čapljina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  291. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Nastavak sanacije regionalnog puta R448 Hrenovica – Goražde iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  292. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Ljusina – Kubeti iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  293. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija regionalne ceste Lukavac – Živinice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  294. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja lokalnih cesta u Općini Doboj Istok: lokalni put Klokotnica – Gaj Brijesnica Velika i lokalni put Lukavica Rijeka – Nova džamija iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  295. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija ceste u MZ Banovići Selo – Selo II iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  296. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u Općini Čelić, dionice: ulica Zmaja od Bosne u Čeliću i Stari Brnjik MZ Brnjik iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  297. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija dijela ceste R463 D. Mahala – Gradačac u Orašju iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  298. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Donji Memići – Hirkići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  299. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Abdići – MZ Ćoralići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  300. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Balići – Hirkići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  301. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Pudin Han – Velagići  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  302. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Ulica Musa Ćazima Ćatića iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  303. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Ulica Branilaca Bužima iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  304. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Trostruki Klanci – Lipa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  305. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Podgredina – Tromeđa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  306. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Čajići – Gorica – Drim iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  307. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Džehveruša – Selište iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  308. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obnova i ojačanje kolovoza regionalne ceste R 465 Žepče – Zavidovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  309. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obnova i ojačanje kolovoza regionalne ceste R 444 Dabravine – Vareš iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  310. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija ceste u MZ Banovići Selo – Selo II iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  311. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija R413b: Gostilj – Dobretići – Jajce, dionica Rudnik, L= 300 m, od P43 do P56 iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  312. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija R413a: Dolac – Ovnak – Zenica, izgradnja gornjeg stroja dionice: Kraban – Han Bila, 1=1,6 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 38/12 /4.5.2012./
  313. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  314. ODLUKA o korištenju sredstava sa podračuna u okviru JRT broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-Pos.TR sredstva za zaštitu i spašavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o korištenju sredstava sa podračuna u okviru JRT broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-Pos.TR sredstva za zaštitu i spašavanje (hrvatski jezik)
  315. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora J.P. “B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo
  316. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  317. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tokom Sportskih igara mladih od Udruženja za sport i rekreaciju mladih
    «Službene novine Federacije BiH», broj 39/12 /9.5.2012./
  318. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  319. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  320. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u društvu UNIS – Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u društvu UNIS – Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  321. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  322. ODLUKA o raspodjeli dobiti J.P. „Filmski Centar Sarajevo“ d.o.o. za 2011. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 40/12 /11.5.2012./
  323. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  324. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava očevidaca genocida za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  325. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik )
  326. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  327. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  328. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (hrvatski jezik)
  329. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u  2011. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u  2011. godini (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 41/12 /16.5.2012./
  330. ODLUKA o davanju saglasnosti za uništenje vozila bivšeg Novinskog preduzeća „Večernje novine“ Sarajevo
  331. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju – Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo  - Federalne direkcije za civilnu avijaciju (hrvatski jezik)
  332. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva „Pretis“ d.d. Vogošća (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Pretis“ d.d. Vogošća (hrvatski jezik)
  333. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko (hrvatski jezik)
  334. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim preduzećima – sufinansiranje izgradnje dionice autoputa na koridoru Vc“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima – sufinanciranje izgradnje dionice autoputa na koridoru Vc“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  335. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za I. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za I. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  336. ODLUKA o davanju na korištenje informatičke opreme kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje informatičke opreme kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova (hrvatski jezik)
  337. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova za dodjelu opreme na poklon učesnicima takmičenja organizovanog u okviru obilježavanja sedmice globalne sigurnosti  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova za dodjelu opreme na poklon sudionicima natjecanja upriličenog u sklopu obilježavanja tjedne globalne sigurnosti  (hrvatski jezik)
  338. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  339. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca  i invalida odbrambeno –oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata  - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca  i invalida odbrambeno –oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  340. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti“ za II kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna  Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Potpora mrežama socijalne sigurnosti“ za II kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  341. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  342. ODLUKA o pristupanju izradi Programa ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2013.-2020. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o pristupanju izradi Programa ruralnog razvitka Federacije Bosne i Hercegovine za period 2013.-2020. godine (hrvatski jezik)
  343. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 42/12 /18.5.2012./
  344. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu „staro za novo“ putničkog automobila za potrbe Arhiva Federacije
  345. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan i program Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan i program Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  346. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Plana i programa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji Plana i programa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
  347. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalni transfer „Podrška implementaciji održivom povratku, izbjeglih i prognanih lica sa područja regije Srebrenica“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalni transfer „Podrška implementaciji održivom povratku, izbjeglih i prognanih osoba sa područja regije Srebrenica“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  348. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za prevenciju zloupotrebe opojnih droga“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  349. ODLUKA o izdvajanju javnih sredstava po osnovu pružanja ugostiteljskih usluga na poseban transakcijaki račun u okviru jedinstvenog računa Trezora
  350. ODLUKA o usvajanju Općeg plana Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u borbi protiv korupcije
  351. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Aneksa 1. Ugovora o koncesiji za eksploataciju izvora termalne vode Banje „Sanska Ilidža“ u Sanskom Mostu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Aneksa 1. Ugovora o koncesiji za eksploataciju izvora termalne vode Banje „Sanska Ilidža“ u Sanskom Mostu (hrvatski jezik)
  352. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o saradnji između Vlade Federacije BiH i Međunarodne finansijske korporacije – Program poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti u Bosni i Hercegovini (IFC)
  353. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za april 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za travanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  354. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje zemljišta i pripadajućih objekta farme Jasenice
    «Službene novine Federacije BiH», broj 44/12 /23.5.2012./
  355. ODLUKA o davanju saglasnosti na „Program realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“
  356. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje generalnog direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog generalnog ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  357. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za distribuciju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za distribuciju električne energije (hrvatski jezik)
  358. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za razvoj (hrvatski jezik)
  359. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za pravne poslove (hrvatski jezik)
  360. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za ekonomske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za ekonomske poslove (hrvatski jezik)
  361. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za opskrbu električnom energijom (hrvatski jezik)
  362. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za proizvodnju električne energije (hrvatski jezik)
  363. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora za proizvodnju i razvoj
  364. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva
  365. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju komisija za verifikaciju računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju povjerenstava za verifikaciju računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  366. ODLUKA o osiguranju kadrovskih i materijalnih pretpostavki za izvršenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite
  367. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom „Od našeg polja do našeg stola“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom „Od našeg polja do našeg stola“ (hrvatski jezik)
  368. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Projekta „Registracija građana koji žive u opštini Srebrenica, a prijavljeni su na području Federacije Bosne i Hercegovine“
    «Službene novine Federacije BiH», broj 46/12 /25.5.2012./
  369. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Sporazum o raskidu Ugovora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Sporazum o raskidu Ugovora (hrvatski jezik)
  370. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za četiri člana Nadzornog odbora privrednog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za četiri člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 48/12 /1.6.2012./
  371. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o sufinansiranju obavljanja usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o sufinanciranju obavljanja usluga željezničkog putničkog i kombinovanog prometa (hrvatski jezik)  
  372. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o upravljanju željezničkom infrastrukturom, obavljanju i finansiranju poslova željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH , d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o upravljanju željezničkom infrastrukturom, obavljanju i financiranju poslova željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH , d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija  (hrvatski jezik)
  373. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog prometa (hrvatski jezik)
  374. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  375. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za tehničke poslove i proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za tehničke poslove i proizvodnju (hrvatski jezik)
  376. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za ekonomsko-pravne i finansijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za ekonomsko-pravne i financijske poslove (hrvatski jezik)
  377. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o saradnji u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o suradnji u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba sa invaliditetom (hrvatski jezik)
  378. ODLUKA o utvrđivanju visine koeficijenta za određivanje mjesečnih novčanih primanja dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja članova njihovih porodica, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine koeficijenta za određivanje mjesečnih novčanih primanja dobitnika ratnih priznanja i odličja članova njihovih porodica, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  379. ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih dodataka dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih dodataka dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  380. ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  381. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  382. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju magistralne ceste M-18 Sarajevo – Tuzla, dionica Kladanj – Podpaklenik, potez prevoj „Karaula“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju magistralne ceste M-18 Sarajevo – Tuzla, dionica Kladanj – Podpaklenik, potez prevoj „Karaula“ (hrvatski jezik)
  383. ODLUKA o odobravanju prijenosa prava korištenja na putničkom motornom vozilu marke Volkswagen – Passat 3,2 FSI (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa prava korištenja na putničkom motornom bvozilu marke Volkswagen – Passat 3,2 FSI (hrvatski jezik)
  384. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije BiH
  385. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  386. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podsticaj za veterinarstvo“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)      
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podsticaj za veterinarstvo“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  387. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)              
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 49/12 /6.6.2012./
  388. ODLUKA o potvrđivanju Sporazuma o utvrđivanju konačne osnovice plaće za 2011. godinu
  389. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  390. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  391. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za maj 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federacji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za svibanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  392. ODLUKA o dopuni Odluke o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u periodu 2012. i 2013. godina (zadaci Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova) (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o davanju suglasnosti na Akcijski plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u razdoblju 2012. i 2013. godina (zadaci Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova) (hrvatski jezik)
  393. ODLUKA o ostvarivanju prava po osnovu nezaposlenosti povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku (bosanski jezik)
    ODLUKA o ostvarivanju prava temeljem neuposlenosti povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 50/12 /8.6.2012./
  394. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer drugim nivoima vlasti – liječenje od tuberkuloze neosiguranih lica” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer drugim razinama vlasti – liječenje od tuberkuloze neosiguranih lica” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  395. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  396. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora privrednog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora gospodarskog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  397. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje kandidata za upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva Arcelormittal Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje kandidata za upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva Arcelormittal Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  398. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Akcijskog plana Strategije turizma Federacije BiH – Transfer za razvoj turizma” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma 
    Službene novine Federacije BiH», broj 51/12 /13.6.2012./
  399. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar o usvajanju novog teksta Statuta JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar o usvajanju novog teksta Statuta JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću (hrvatski jezik)
  400. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva “Bosnalijek” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora gospodarskog društva “Bosnalijek” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  401. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog Protokola o saradnji između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ImmoFinanzCenterInternational finance Management
  402. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o prenosu nadležnosti i nastavku finansiranja i rada Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica u skaldu sa članom XVI Aneksa VII Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini
  403. ODLUKA o usvajanju Programa “Realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske” iz sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  404. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica  Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica  Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  405. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  406. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora u JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora u JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  407. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  408. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  409. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa pozicije  - ostala domaća pozajmljivanja, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa pozicije  - ostala domaća pozajmljivanja, Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta  (hrvatski jezik)
  410. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  411. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  412. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  413. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o uvjetima i načinu realizacije Programa “Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostru Republike Srpske
    «Službene novine Federacije BiH», broj 52/12 /15.6.2012./
  414. ODLUKA o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na skupštinama privrednog društva ArcelorMittal Zenica d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlasti punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na skupštinama gospodarskog društva ArcelorMittal Zenica d.o.o. (hrvatski jezik)
  415. ODLUKA o davanju saglasnosti Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za korištenje dijela sredstava revolving fonda Projekta Lokalne inicijative (LIP) za obezbjeđenje garancija izdatih za privredno društvo Igman d.d. Konjic (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za korištenje dijela sredstava revolving fonda Projekta Lokalne inicijative (LIP) za obezbjeđenje garancija izdatih za gospodarsko društvo Igman d.d. Konjic (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 53/12 /20.6.2012./
  416. ODLUKA o kriterijima za imenovanje dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 54/12 /22.6.2012./
  417. ODLUKA o kriteriju za utvrđivanje Prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriteriju za utvrđivanje Prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  418. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  419. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  420. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana prilikom aktivnosti Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana prilikom aktivnosti Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  421. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (hrvatski jezik)
  422. ODLUKA o davanju saglasnosti
    «Službene novine Federacije BiH», broj 55/12 /27.6.2012./
  423. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo iz reda predstavnika sindikata
    «Službene novine Federacije BiH», broj 58/12 /6.7.2012./
  424. ODLUKA o davanju na korištenje opreme Javnoj ustanovi Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje opreme Javnoj ustanovi Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (hrvatski jezik)
  425. ODLUKA o štampanju i distribuciji matičnih knjiga i izvoda iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o tiskanju i distribuciji matičnih knjiga i izvadaka iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 59/12 /11.7.2012./
  426. ODLUKA o proglašenju 11. jula 2012. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o proglašenju 11. srpnja 2012. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 60/12 /13.7.2012./
  427. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uslovima, čiji je iznos u isplati za juni 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za lipanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  428. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH», broj 61/12 / 18.7.2012./
  429. ODLUKA o davanju saglasnosti na ugovor o prijenosu udjela u JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo
  430. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa
  431. ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  432. ODLUKA o raspisivanju konkursa za izbor dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 62/12 /20.7.2012./
  433. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Sporazuma o terminalima
    Službene novine Federacije BiH», broj 63/12 /25.7.2012./
  434. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  435. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora društva za proizvodnju i razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja društva za proizvodnju i razvoj (hrvatski jezik)
  436. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora društva za ekonomsko – finansijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja društva za ekonomsko – financijske poslove (hrvatski jezik)
  437. ODLUKA o dodjeli nagrade Fudbalskom klubu „Željezničar“ Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Fudbalskom klubu „Željezničar“ Sarajevo (hrvatski jezik)
  438. ODLUKA o dodjeli nagrade Ženskom košarkaškom klubu Čelik iz Zenice (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Ženskom košarkaškom klubu Čelik iz Zenice (hrvatski jezik)
  439. ODLUKA o dodjeli nagrade Odbojkaškom klubu „Kakanj“ iz Kaknja (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Odbojkaškom klubu „Kakanj“ iz Kaknja (hrvatski jezik)
  440. ODLUKA o utvrđivanju isplatnog koeficijenta za penzije ostvarene pod povoljnijim uvjetima koje se finansiraju iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine
  441. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer za Fond za izdavaštvo“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
     ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer za Fond za izdavaštvo“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  442. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje Doma Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, zemljišta i kotlovnice Općini Bihać za potrebe Javne ustanove Kulturni centar Bihać
  443. ODLUKA o dopuni Odluke o davanju na raspolaganje kasarne „Husein kapetan Gradaščević“ u Tuzli Univerzitetu u Tuzli (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o davanju na raspolaganje kasarne „Husein kapetan Gradaščević“ u Tuzli Univerzitetu u Tuzli (hrvatski jezik)
  444. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  445. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za fizička lica koja su registrovana za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  446. ODLUKA o davanju saglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona za pokretanje postupka legalizacije objekta Komande zgrade u Goraždu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona za pokretanje postupka legalizacije objekta Komande zgrade u Goraždu (hrvatski jezik)
  447. ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju saglasnosti na zakup poslovnog objekta za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti na zakup poslovnog objekta za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove (hrvatski jezik)
  448. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – zdravstvena zaštita Roma u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim razinama vlasti – zdravstvena zaštita Roma u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  449. ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodljivosti autoceste Tuzla – Orašje sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodljivosti autoceste Tuzla – Orašje sa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  450. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  451. ODLUKA o odobravanju otvaranja deviznog računa Energoinvestu d.d. Sarajevo u Banque SBA S.A. Paris – Francuska (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju otvaranja deviznog računa Energoinvestu d.d. Sarajevo u Banque SBA S.A. Paris – Francuska (hrvatski jezik)
  452. ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodivosti i studije uticaja na okoliš brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu prometne studije izvodivosti i studije uticaja na okoliš brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf sa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  453. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Alipašina broj 14/L (ranije broj 12), sportskim savezima
  454. ODLUKA o kriterijima i načinu upravljanja Revolving fondom uspostavljenim u projektu poboljšanja pristupa malih i srednjih poduzeća financijskim sredstvima
  455. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu
    Službene novine Federacije BiH», broj 64/12 /27.7.2012./
  456. ODLUKA o raspodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilanse
  457. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata /Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  458. ODLUKA o usvajanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva „UNIS GROUP“ d.o.o. Ilidža (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora gospodarskog društva „UNIS GROUP“ d.o.o. Ilidža (hrvatski jezik)
  459. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini naknade za rad članova ekspertne radne grupe za izradu kartografske dokumentacije za potrebe popisa stanovništva, domaćinstva i stanova
  460. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini naknade za rad članova koordinacionog tijela za izradu kartografske dokumentacije za potrebe popisa stanovništva, domaćinstva i stanova
  461. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondacije za bibliotečku djelatnost“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondacije za bibliotečku djelatnost“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  462. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  463. ODLUKA o dodjeli na trajno korištenje putničkih automobila Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i odobravanju nabavke putničkih automobila za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove
  464. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o implementaciji dogovorenih principa o raspodjeli imovine
  465. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o Listi lijekova Fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o Listi lijekova Fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 66/12 /8.8.2012./
  466. ODLUKA o odobravanju novčanih sredstava za rad Federalne komisije za procjenu šteta za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju novčanih sredstava za rad Federalnog povjerenstva za procjenu šteta za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  467. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću Hidrogradnja d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću Hidrogradnja d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  468. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Remontni zavod Travnik”d.d. Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću “Remontni zavod Travnik”d.d. Travnik (hrvatski jezik)
  469. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  470. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  471. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  472. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “Remontni zavod” d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “Remontni zavod” d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  473. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluke Nadzornog odbora Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine D.O.O. Mostar br. NO -1.01-846-5/12, NO -1.01-846-6/12 i NO -1.01-846-7/12 od 09.03.2012. i br. NO-1.01-3392-5/12 od 12.07.2012. godine, kojim su usvojeni finansijski izvještaji, Godišnji izvještaj o poslovanju i Izvještaj neovisnog revizora o reviziji seta finansijskih izvještaja JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, za 2011. godinu
  474. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Upravnom odboru Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko osiguranje za pokretanje postupka prodaje nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko osiguranje
  475. ODLUKA o provođenju Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine  
  476. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o djelimičnom razrješenju sudskog spora putem medijacije
  477. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za potpisivanje Aneksa ugovora o sponzoriranju Sarajevo Film Festivala (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za potpisivanje Aneksa ugovora o sponzoriranju Sarajevo Film Festivala (hrvatski jezik)  
  478. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sponzoriranje HKK “Široki WWin” (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sponzoriranje HKK “Široki WWin” (hrvatski jezik)
  479. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  480. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica  (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 69/12 /17.8.2012./
  481. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektroenergetskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektroenergetskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  482. ODLUKA o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 70/12 /22.8.2012./
  483. ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda lokalne inicijative i odobravanje kredita PS Vitezit d.o.o. – Proizvodnja eksplozivnih i pripalnih sredstava - Vitez
    «Službene novine Federacije BiH», broj 71/12 /24.8.2012./
  484. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 73/12 /29.8.2012./
  485. ODLUKA o pokretanju aktivnosti za podnošenje prijedloga za izmjene i dopune kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine
  486. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o preuzimanju prava osnivača Javnog preduzeća JP Geodetski zavod Bosne i Hercegovine
  487. ODLUKA o davanju saglasnosti Mikrokreditnoj fondaciji LOK za kapitalizaciju sredstava po Projektu Lokalne inicijative I. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Mikrokreditnoj fondaciji LOK za kapitalizaciju sredstava po Projektu Lokalne inicijative I. (hrvatski jezik)
  488. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Jačanje zdravstvenog sektora (HSEP) – Dodatno finansiranje“ za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Jačanje zdravstvenog sektora (HSEP) – Dodatno financiranje“ za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  489. ODLUKA o davanju saglasnosti za utrošak neutrošenih sredstava za izgradnju dionica autoceste Zenica – Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za utrošak neutrošenih sredstava za izgradnju dionica autoceste Zenica – Sarajevo (hrvatski jezik)
  490. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa na poslovima održavanja magistralnih cesta koje prolaze kroz uže gradsko područje Kantona Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa na poslovima održavanja magistralnih cesta koje prolaze kroz uže gradsko područje Kantona Sarajevo (hrvatski jezik)
  491. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  492. ODLUKA o davanju saglasnosti
  493. ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa na osnovu iračkog duga (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance na osnovu iračkog duga (hrvatski jezik)
  494. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava očevidaca genocida za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  495. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  496. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Projekta „Potpora mrežama socijalne sigurnosti“ za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 74/12 /31.8.2012./
  497. ODLUKA o kratkoročnoj pozajmici novčanih sredstava privrednom društvu “KTK Visoko”d.d. Visoko
  498. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik) 
  499. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju brze ceste Lašva-Vitez-Donji Vakuf (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju brze ceste Lašva-Vitez-Donji Vakuf (hrvatski jezik)
  500. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  501. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostavarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je je iznos u isplati za juli 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine
  502. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA za Projekt kanalizacionog sistema u Ljubuškom (bosanski jezik)   
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA za Projekt kanalizacionog sustava u Ljubuškom (hrvatski jezik)
  503. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke Željezničke Javne Korporacije kao dijela transportne korporacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke Željezničke Javne Korporacije kao dijela transportne korporacije (hrvatski jezik) 
  504. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski  jezik)   
    «Službene novine Federacije BiH», broj 75/12 /5.9.2012./
  505. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta za Projekt „Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH – željeznički transport“ u okviru programa IPA 2009 (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta za Projekt „Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH – željeznički transport“ u okviru programa IPA 2009 (hrvatski jezik)
  506. ODLUKA o ponovnom raspisivanju Javnog konkursa za izbor jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine
  507. ODLUKA o poništenju Javnog konkursa za izbor jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine
  508. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - (hrvatski jezik)
  509. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - (hrvatski jezik)
  510. ODLUKA o razvrstavanju javne ceste Drežnik (bolnica Kreka) – raskrsnica Siporeks u javnu magistralnu cestu M-4 Tuzla – Lukavac
  511. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 76/12 /7.9.2012./
  512. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke partije i koalicije„ za III. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 78/12 /12.9.2012./
  513. ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2012. godinu (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 79/12 /14.9.2012./
  514. ODLUKA o prenosu dionica JUBMES banke Beograd na Federalno ministarstvo finansija/ Federalno ministarstvo financija
  515. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo - Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo - Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (hrvatski jezik)
  516. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  517. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  518. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Nedima Filipovića broj 13, Općina Novo Sarajevo, Savezu ratnih vojnih invalida sa 100% invaliditetom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Nedima Filipovića broj 13, Općina Novo Sarajevo, Savezu ratnih vojnih invalida sa 100% invaliditetom (hrvatski jezik)
  519. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije gospodarskom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  520. ODLUKA o izmjenama odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za raseljena lica i povratnike“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  521. ODLUKA o sufinansiranju  najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za avgust 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju  najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za kolovoz 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  522. ODLUKA o odobravanju prodaje motornih vozila Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  Federalne uprave policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje motornih vozila Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Federalne uprave policije (hrvatski jezik)
  523. ODLUKA o prestanku rada Poljoprivrednog instituta d.o.o. Butmir Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o prestanku rada Poljoprivrednog instituta d.o.o. Butmir Sarajevo (hrvatski jezik) 
  524. ODLUKA o podršci kandidature Grada Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala 2017. godine (EYOWF 2017)
  525. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o vansudskoj nagodbi za izvršenja finansijskih potraživanja koja su dosuđena pravosnažnom sudskom odlukom, službenicima i namještenicima organa državne službe, sudske vlasti, upravnim organizacijama, službama i tijelima Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 80/12 /19.9.2012./
  526. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Fabrika duhana Mostar“ d.d. Mostar
  527. ODLUKA o osnivanju posebnih lovišta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utemeljenju posebnih lovišta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  528. ODLUKA o dodjeli nagrade Košarkaškom klubu HKK „Široki WWIN“ iz Širokog Brijega (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Košarkaškom klubu HKK „Široki WWIN“ iz Širokog Brijega (hrvatski jezik)
  529. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (hrvatski jezik)
  530. ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (hrvatski jezik)
  531. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  532. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije javnim preduzećima – Konsolidacija rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine“ za 2012. godinu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)  
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije javnim poduzećima – Konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji Bosne i Hercegovine“ za 2012. godinu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  533. ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju liste privrednih društava u kojim ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)  
    ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju liste gospodarskih društava u kojim ovlasti na temelju sudjelovanja državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 81/12 /21.9.2012./
  534. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Boru, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Boru, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  535. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Užicu, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Užicu, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  536. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Subotici, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Subotici, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  537. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Kragujevcu, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Kragujevcu, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  538. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (hrvatski jezik)
  539. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (hrvatski jezik)
  540. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 82/12 /26.9.2012./
  541. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Pozajmljivanje i učešće u dionicama – ostala domaća pozajmljivanja“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Pozajmljivanje i učešće u dionicama – ostala domaća pozajmljivanja“ (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 83/12 /28.9.2012./
  542. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija Kaćuni-Hadrovice (200.000,00 KM)-M i Kaćuni-Lugovi (100.000,00 KM) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  543. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja gradske obilaznice u Olovu, od regionalne ceste R 467 Olovo (Karagino polje)- magistralna cesta M18  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  544. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija regionalne ceste Previle –Jasenice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  545. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija i sanacija puta Ljubuša-Ječmišta i Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  546. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija pristupnih puteva na R-419 iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  547. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja nogostupa Boboška – Višnjica, kao i Gradske ulice od Osnovne škole do Obilaznice i Boboška – Grafotisak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  548. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja mosta preko rijeke Lepenice u Bukovici na dionici Lepenica (R443a)- Sastavci (R443a) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  549. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta slapnica (Škola-Groblje) u općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  550. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Kakanj –Dumanac u općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  551. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Miljanovci – Lončari u Općini Tešanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  552. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta uređenje ulice Kneza Mutimira u Livnu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  553. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ Han Bila, Mehurići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  554. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ grada Travnika iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  555. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju lokalnih puteva: 1. Lokalni put Kaćuni-Fojnica (dionica Hadrovci-Vladića vrh) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  556. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnog puta Raduša: put Kotlanice-Kulica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  557. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalne ceste za selo Obrenovci iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  558. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ  Turbe iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. i 2010. godinu
  559. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalna cesta Breza – Slivno –Kujave –Orahovo – Mahumatovića rijeka iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  560. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lok. cesta Šije – Rakmani – Rakman iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  561. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Tarčin – Kreševo 1=5 km, rekonstrukcija dionice Blinje 1=2 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. i 2009/10. godinu
  562. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta cesta Medakovo – Šije iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  563. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta put Brestovac – Zorići –Mamića brdo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  564. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija puta Luke – Pomenići MZ Dabravine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  565. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija i rekonstrukcija ulica: Proleterska, Sedata Karića i Bosanska u Općini Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  566. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija i rekonstrukcija IX (od VIII do XIV) ulice u Općini Orašje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  567. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalna cesta Borota – Donja Dubica – Osječak – N. Grad u Općini Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  568. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta put Huići, Ključ iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  569. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta saobraćajnica kod Kamene Ćuprije u Konjicu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  570. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija puta u selu Kaoštice na relaciji most Kaoštice – Harem u Općini Višegrad iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  571. ODLUKA o prijenosu vrijednosti dijela magistralne ceste M-5 Lašva  - Stup, dionica: Bilješevo – Kakanj ispod izgrađenog dijela autoceste Zenica – Sarajevo na koridoru Vc sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu vrijednosti dijela magistralne ceste M-5 Lašva  - Stup, dionica: Bilješevo – Kakanj ispod izgrađenog dijela autoceste Zenica – Sarajevo Sarajevo na koridoru Vc sa Javnog poduzeća Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  572. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  573. ODLUKA o imenovanju dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o imenovanju dva člana Vijeća za državnu potporu Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  574. ODLUKA o oslobađanju od plaćanja cestarine vozila Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o oslobađanju od plaćanja cestarine vozila Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  575. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  576. ODLUKA o davanju saglasnosti na Pravilnik o ostvarivanju prava iz člana 141a. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Pravilnik o ostvarivanju prava iz članka 141a. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju (hrvatski jezik)
  577. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke stranke i koalicije“ za IV. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 84/12 /3.10.2012./
  578. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za II i III kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za II i III kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  579. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  580. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  581. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 86/12 /10.10.2012./
  582. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava „Kapitalni transfer neprofitnim organizacijama-Sufinansiranje izgradnje Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i rekreaciju invalidnih lica BiH –Vlašić“, utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu,  Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava „Kapitalni transfer neprofitnim organizacijama-Sufinanciranje izgradnje Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i rekreaciju invalidnih lica BiH –Vlašić“, utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu,  Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  583. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Konfekcije „Borac“ d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva Konfekcije „Borac“ d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  584. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  585. ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koja se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom  FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koja se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom  FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  586. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za sufinansiranje Fondacije za održivi razvoj OdRaz“ utvrđenim Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za sufinanciranje Fondacije za održivi razvoj OdRaz“ utvrđenim Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  587. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju utroška sredstava sa pozicije–ostala domaća pozajmljivanja, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju utroška sredstava sa pozicije–ostala domaća pozajmljivanja, Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  588. ODLUKA o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provedbu Politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u Federaciji Bosne i Hercegovine 2006-2016. za period 2013-2014. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Akcioni plan za provedbu Politike zaštite djece bez roditeljske skrbi i obitelji pod rizikom od razdvajanja u Federaciji Bosne i Hercegovine 2006-2016. za period 2013-2014. godina (hrvatski jezik)
  589. ODLUKA o davanju na korištenje sanitetskog materijala Crvenom krstu/križu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje sanitetskog materijala Crvenom križu/krstu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  590. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  591. ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo od plaćanja putarine za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2013. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje Javnog poduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo od plaćanja cestarine za dizel goriva koja se koriste za pogon tračnih vozila u 2013. godini (hrvatski jezik)
  592. ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja putarine za dizel-gorivo za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja cestarine za dizel-gorivo za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  593. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  594. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za septembar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za rujan 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  595. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  596. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 88/12 /17.10.2012./
  597. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga tokom aktivnosti Košarkaškog kluba „Bosna“ u takmičarskoj sezoni 2012/2013. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga tijekom aktivnosti Košarkaškog kluba „Bosna“ u natjecateljskoj sezoni 2012/2013. godina (hrvatski jezik)
  598. ODLUKA o uslovima i procedurama emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o uslovima i procedurama emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  599. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  600. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  601. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  602. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za saradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za saradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  603. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  604. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtva svjedoka genocida za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtva očevidaca genocida za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  605. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 89/12 /19.10.2012./
  606. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika (hrvatski jezik)
  607. ODLUKA o odobravanju prodaje starih putničkih vozila i nabavke novih putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje starih putničkih vozila i nabavke novih putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  608. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
  609. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini
  610. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Benevolencija”
  611. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Prosvjeta”
  612. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Napredak”
  613. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Preporod”
  614. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o raspoređivanju prostora za smještaj i preseljenje federalnih ministarstava i Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u objekat Geodetskog zavoda, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 95, u skladu sa Zaključkom V. broj 358/07 od 23.05.2007. godine i Odlukom V. broj 706/08 od 06.08.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o raspoređivanju prostora za smještaj i preseljenje federalnih ministarstava i Povjerenstva za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u objekat Geodetskog zavoda, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 95,  sukladno sa Zaključkom V. broj 358/07 od 23.05.2007. godine i Odlukom V. broj 706/08 od 06.08.2008. godine (hrvatski jezik)
  615. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”  (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”  (hrvatski jezik)
  616. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora u objektu JP Geodetski zavod BiH u Sarajevu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju suglasnosti na Ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora u objektu JP Geodetski zavod BiH u Sarajevu (hrvatski jezik)
  617. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za Fond za reformu javne uprave Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za Fond za reformu javne uprave Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  618. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  619. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o usklađivanju osnivačkog akta Javnog preduzeća “B&H Airlines” društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o usklađivanju osnivačkog akta Javnog poduzeća “B&H Airlines” društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 91/12 /29.10.2012./
  620. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta- Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa- Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  621. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Transfer – implementacija mjera iz Akcionog plana u okviru Strategije zapošljavanja FBiH 2009-2013. godine“ utvrđenog  Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Transfer – implementacija mjera iz Akcionog plana u okviru Strategije zapošljavanja FBiH 2009-2013. godine“ utvrđenog  Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  622. ODLUKA o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak Male privatizacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na odluke Nadzornog odbora gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak Male privatizacije (hrvatski jezik)
  623. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za period I-VI mjesec 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostvarenju bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za period I-VI mjesec 2012. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 92/12 /31.10.2012./
  624. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  625. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  626. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva pravde na Kazneno-popravne zavode (bosanski jezik)  
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva pravde na Kazneno-popravne zavode (hrvatski jezik)
  627. ODLUKA o izmjeni Odluke o reprogramiranju obaveza po Odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o reprogramiranju obveza po Odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  628. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  629. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  630. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca
  631. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o šestim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o šestim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  632. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o petim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o petim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  633. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima – JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim poduzećima – JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  634. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  635. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom agromediteranskom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“  Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom agromediteranskom zavodu (hrvatski jezik)
  636. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata- Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata -Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  637. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o štampanju i distribuciji matičnih knjiga i izvoda iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o tiskanju i distribuciji izvadaka iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 93/12 /2.11.2012./
  638. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Tuzlanska televizija” d.o.o. Tuzla (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Tuzlanska televizija” d.o.o. Tuzla (hrvatski jezik)
  639. ODLUKA o odobravanju nabavke dva nova terenska vozila za potrebe Federalnog zavoda za geologiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave dva nova terenska vozila za potrebe Federalnog zavoda za geologiju (hrvatski jezik)
  640. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija R440: Stara Bila – Han Bila, dionica Rudnik - Han Bila, L=2,00 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  641. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta nastavak rekonstrukcije regionalne ceste Kreševo – Tarčin iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  642. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Arnauti u Općini Zenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  643. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja dijela puta D. Kakanj – Kondžilo u Općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  644. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Krševac u Općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  645. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta D. Čajno – G. Čajno u Općini Visoko iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  646. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija tri dionice lokalnih puteva u MZ Tupković (dvije dionice) i MZ Kovači (jedna dionica) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  647. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija dvije dionice lokalnih puteva u MZ Podgajevi iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  648. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija ulice Hazna (umjesto Kadić mahala) u Gradačcu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  649. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta modernizacija lokalnog puta od regionalne ceste Kalesija – Sapna do Memića iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  650. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija ceste Hadžići – Lepenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  651. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta nastavak sanacije ulica u Odžaku: Proleterske ulice, ulice K. Hadžiefendića, ulica Atifa Šapčanina, ulica Sedata Karića i Bosanske ulice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  652. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) za finansiranje Projekta “Tehnička podrška za unaprjeđivanje investicione klime i institucionalno jačanje” (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta Švedske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (SIDA) za financiranje Projekta “Tehnička podrška za unaprjeđivanje investicijske klime i institucionalno jačanje” (hrvatski jezik)
  653. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Evropske komisije za Trust fond pretpristupnog instrumenta Evropske unije (EC IPA TF) za Projekt otpadnih voda u Sarajevu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Europske komisije za Trust fond pretpristupnog instrumenta Evropske unije (EC IPA TF) za Projekt otpadnih voda u Sarajevu (hrvatski jezik)
  654. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  655. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih cesta u općini Čapljina: Lokve –Gagrice, Bivolje Brdo-Domanovići, Bivolje Brdo –Sevaš njive iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  656. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (hrvatski jezik)
  657. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji “Fra Mladen Hrkać” Zagreb, Republika Hrvatska, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji “Fra Mladen Hrkać” Zagreb, Republika Hrvatska, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  658. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji NOVA NADA iz Norveške, Fredrikstad-1632, Theodor Kollersvei 98, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji NOVA NADA iz Norveške, Fredrikstad-1632, Theodor Kollersvei 98, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  659. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Aneksa I. Ugovora o koncesiji za crpljenje mineralne vode na lokalitetu Crni Vrh izvorište Kiseljak općina Tešanj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Aneksa I. Ugovora o koncesiji za crpljenje mineralne vode na lokalitetu Crni Vrh izvorište Kiseljak općina Tešanj (hrvatski jezik)
  660. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u općini Stolac: lokalni put Pileta-Prenj, Gorica, Riđica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  661. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija cesta u općini Prozor-Rama: Šćipe-Kute, R418b, Prozor – Konjic iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 94/12 /7.11.2012./
  662. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  663. ODLUKA o poništavanju Javnog oglasa za imenovanje na poziciju člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o poništavanju Javnog oglasa za imenovanje na poziciju člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 96/12 /9.11.2012./
  664. ODLUKA o izmjeni Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti (hrvatski jezik)
  665. ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  666. ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 97/12 /14.11.2012./
  667. ODLUKA o izmjenama Odluke o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  668. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  669. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvještaja o radu za period 01.01.-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvješća o radu za razdoblje 01.01.-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 98/12 /16.11.2012./
  670. ODLUKA o odobravanju prodaje putničkog vozila i nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje putničkog vozila i nabave novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (hrvatski jezik)
  671. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o utvrđivanju konačne situacije izvršenih radova na finansiranju održavanja željezničke infrastrukture za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o utvrđivanju konačne situacije izvršenih radova na financiranju održavanja željezničke infrastrukture za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  672. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o konačnom obračunu sufinansiranja obavljanja usluga u željezničkom putničkom i kombinovanom saobraćaju za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o konačnom obračunu sufinanciranja obavljanja usluga u željezničkom putničkom i kombinovanom saobraćaju za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  673. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za oktobar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za listopad 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  674. ODLUKA o isplati naknade nematerijalne štete za pravomoćne sudske presude iz osnova ratnih tražbina (bosanski jezik)
    ODLUKA o isplati naknade nematerijalne štete za pravomoćne sudske presude iz osnove ratnih tražbina (hrvatski jezik)
  675. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta -  Federalnom ministarstvu kulture i športa
  676. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  677. ODLUKA o odobravanju nabavke motornih vozila Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata potrebnih za rad revizorskih timova
  678. ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje  kulturno-historijskog naslijeđa  i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog naslijeđa ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim taksama za period 01.01-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje  kulturno-povjesnog naslijeđa  i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog naslijeđa ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim pristojbama za razdoblje 01.01-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
  679. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ za III kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ za III kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  680. ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova -  Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 99/12 /21.11.2012./
  681. ODLUKA o odobravanju nabavke novih motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalnog ministarstva unutarnjih poslova-Federalne uprave policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave novih motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva unutarnjih poslova -Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalne uprave policije (hrvatski jezik)
  682. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju privrednog društva za skladištenje tečnih goriva „Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva „Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  683. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Predstavnički/Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Zastupnički/ Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  684. ODLUKA o odobravanju prodaje starog i nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje starog i nabave novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 100/12 /23.11.2012./
  685. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Sporazuma između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske o saradnji na području razmjene podataka stalnih GNSS (Global Navigation Satellite System) stanica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Sporazuma između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske o suradnji na području razmjene podataka stalnih GNSS (Global Navigation Satellite System) stanica (hrvatski jezik)
  686. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta u Općini Čapljina” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  687. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta u Općini Stolac” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  688. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja mosta preko rijeke Trešanice, Općina Konjic” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  689. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnog puta Prača-Čemerničko vrelo” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  690. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalni putevi u Općini Odžak” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  691. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja ceste Orašje-Ugljara-Kostrč-Matići (prvi dio IV faze) i sanacija dijela IX i XVI ulice u Orašju” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  692. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija puta Košćan-Aleksići, dionica pristupnog puta za Kampus Centar” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  693. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta”Projektiranje cesta i mostova i sanacija klizišta” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009-2010. godinu
  694. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Regionalna cesta Humci-Previle” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. i 2010. godinu
  695. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija lokalnih cesta u općini Livno” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  696. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Vrapčići (dionica osnovna škola – M17)” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  697. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija ulice Hazna u Gradačcu” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  698. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni Općine Grdačac” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  699. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija ceste Šibošnica-Stara Majevica”  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  700. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja infrastrukture  u poslovnoj zoni Općine Čelić” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu, 2009. godinu i 2010. godinu
  701. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnih puteva u Kalesiji: ulice Patriotske lige i ulice oslobodilaca Kalesije” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  702. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija dvije dionice lokalnih puteva: 1. sanacija Kovači- spoj putova i 2. sanacija Čitaonica-Autobuska stanica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  703. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija i rekonstrukcija lokalnih cesta: 1. Sanacija dijela ulice Branilaca Kule Grada u industrijskoj zoni u Gračanici 2. Rekonstrukcija i asfaltiranje puta kroz naselje Lendići u MZ Gračanica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  704. ODLUKA o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu (bosanski jezik)   
    ODLUKA o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  705. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za implementaciju Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za implementaciju Akcijskog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja (hrvatski jezik)
  706. ODLUKA o proglašenju organiziranja EYOF-a 2017. godine i trku FIS-a od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine  
  707. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Asfaltiranje lokalnih puteva u MZ Glumina, Općina Zvornik: 1. Rekonstrukcija i asfaltiranje glavnog puta; Rekonstrukcija i asfaltiranje trase glavni put-mezarje u dužini 730 m; 3. Asfaltiranje puta prema naselju Tulići 345 m; 4. Asfaltiranje puta prema naselju Gajići 705 m” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  708. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalne ceste: G. Vitez-G. Bila, Divjak-D. Večerska, Krčevine i Vjetrenice-Preočica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  709. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta ”Mini obilaznica Kiseljak-Veza M5 R443” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  710. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Finansiranje dodatnih radova na projektu izgradnje pothodnika u Općini Zavidovići” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  711. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta Bistrica – Ravna- Oruče” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  712. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalne ceste u Općini Kakanj (put O.Š. Ahmed Muradbegović Donji Kakanj do naselja Gornji Tičići; rekonstrukcija puta Zagrađe- Begići; rekonstrukcija puta u naselju Halinovići i rekonstrukcija puta u MZ Sopotnica)” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  713. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta  Poljani- Papratno-Lučići” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  714. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta Kakanj-Varda-Pope Greben” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu 
  715. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Regionalne ceste na području Općine Visoko” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu 
  716. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija dionice Regionalne ceste R474 Tešanj- Novi Šeher” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  717. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnog puta Sokak” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  718. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja mosta na R459 prema Koraju” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  719. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Modernizacija lokalnih puteva ulice Patriotske lige i Ulice oslobodilaca u Kalesiji” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  720. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  721. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  722. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)            
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  723. ODLUKA o prijenosu terenskog vozila marke Hyundai Terracan, korištenog u projektu “Tehničke pomoći socijalnom osiguranju” SITAP krajnjem korisniku Regionalni centar “Dr. Safet Mujić”-Dom zdravlja Stolac 
  724. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sklapanje ugovora o sponzorstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)         
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sklapanje ugovora o sponzorstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 101/12 /28.11.2012./
  725. ODLUKA V. broj 1585/2012
    «Službene novine Federacije BiH», broj 104/12 /5.12.2012./
  726. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata- Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
    «Službene novine Federacije BiH», broj 105/12 /7.12.2012./
  727. ODLUKA o odobravanju grant sredstava za dio korisnika po Programu „Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“-Projekt „Investicije, projekti i obrtna sredstva u maloj privredi i poljoprivredi kroz sufinansiranje putem Banke“
  728. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za novembar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za studeni 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 107/12 /12.12.2012./
  729. ODLUKA o odobravanju realizacije projekata po Programu „Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“- Projekt „Izgradnja i opremanje farmi i stajskih objekata, te dodjela poljoprivredne mahanizacije i staklenika“
    «Službene novine Federacije BiH», broj 108/12 /14.12.2012./
  730. ODLUKA o promjeni namjene šumskog zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje dijela magistralne ceste M-18 Sarajevo-Tuzla, dionica Kladanj-Podpaklenik-potez Karaula
  731. ODLUKA o načinu pretvaranja šumskog zemljišta u građevinsko
  732. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za realokaciju budžetskih sredstava na račun Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za realokaciju proračunskih sredstava na račun Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 110/12 /21.12.2012./
  733. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije - “Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja”, putem Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije - “Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja”, putem Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  734. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o komisionom poslovnom aranžmanu između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za zaključivanje Ugovora o komisionom poslovnom aranžmanu između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  735. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za realokaciju budžetskih sredstava na račun Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za realokaciju proračunskih sredstava na račun Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  736. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata (hrvatski jezik) 
  737. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)    
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 111/12 /26.12.2012./
  738. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Kazneno-popravne zavode (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija-Federalnog ministarstva finansija na Kazneno-popravne zavode (hrvatski jezik)
  739. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti Bosansko-podrinjski kanton Goražde” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Bosansko-podrinjski kanton Goražde” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  740. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti Posavski kanton” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Posavski kanton” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  741. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti  Kanton 10” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Kanton 10” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  742. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  743. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  744. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA-Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)  
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA-Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  745. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta “Podrške mrežama socijalne sigurnosti” za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta “Podrške mrežama socijalne sigurnosti” za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik) 
  746. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  747. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  748. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  749. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik) 
  750. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik) 
  751. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  752. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta-Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)       
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa-Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  753. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)          
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik) 
  754. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija na Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije
  755. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  756. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija- Federalnog ministarstva finansija na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  757. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  758. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Generalni sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija-Federalnog ministarstva finansija na Generalni tajništvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)  
  759. ODLUKA o davanju saglasnosti
  760. ODLUKA o davanju saglasnosti Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za izvođenje radova na rekonstrukciji, promjeni namjene i dogradnji dijela objekta “Doma pilota” u Bihaću  (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju suglasnosti Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za izvođenje radova na rekonstrukciji, promjeni namjene i dogradnji dijela objekta “Doma pilota” u Bihaću  (hrvatski jezik)
  761. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića broj 42, Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića broj 42, Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  762. ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  763. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o formiranju namjenskog depozita i Ugovora o komisionim poslovima između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)       
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za zaključivanje Ugovora o formiranju namjenskog depozita i Ugovora o komisionim poslovima između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  764. ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik) ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik) 
  765. ODLUKA o davanju saglasnosti na zaključivanje Sporazuma o saradnji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na zaključivanje Sporazuma o suradnji (hrvatski jezik)
  766. ODLUKA broj 1648/2012

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     




     

     

     


     

     

     
     
     
     
     
     

     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     


     

     

     


     

     

     


     

     

     

       

     

     

     

     

     

     

     

     








                    


 

 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Kolumbijski predsjednik: Prekidamo diplomatske odnose sa Izraelom
Deseci tisuća ljudi na prosvjedima po Francuskoj tražili veće plaće i mir
VIDEO Ogromni neredi u Istanbulu. Prosvjednici mlate policiju, trgaju im štitove
Bivši kazahstanski ministar ubio suprugu (31). Tukao ju do smrti u restoranu
Britanija počela pritvarati migrante koji će biti deportirani u Ruandu
Obilne poplave u glavnom gradu Turske, očekuje se još kiše
Američki šef diplomacije s Netanyahuom u Izraelu. Traži više pomoći za Gazu
Učenik u Britaniji oštrim predmetom napao ljude u školi. Optužen za pokušaj ubojstva
VIDEO Stotine migranata podigle šatore u centru Dublina. Danas su rastjerani
Žestoki sukob propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na kampusu u SAD-u
Ovaj grad je novi cilj Rusa. Ukrajinci očajni: "Sjetite se što se dogodilo lani"
Šojgu naručio još oružja za ratovanje u Ukrajini: "Isporuka mora biti brža"
VIDEO Kina počinje testiranja najnaprednijeg nosača aviona
Urušio se dio autoceste u Kini, najmanje 19 mrtvih
Nova anketa: Biden vodi ispred Trumpa, ali prednost je minimalna
Putinov propagandist: Spalite morone u Europi. Neka biraju - Posejdon ili Sotona
Zašto se slavi Praznik rada?
Burna rasprava o BiH u UN-u. Amerika stala uz Schmidta, Rusi uz Dodika
Ekstremna desnica u Austriji brutalno raste. Spominju "izvlačenje iz ludila EU"
Rusi opet napali Odesu, najmanje troje mrtvih






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Kolumbijski predsjednik: Prekidamo diplomatske odnose sa Izraelom
Deseci tisuća ljudi na prosvjedima po Francuskoj tražili veće plaće i mir
VIDEO Ogromni neredi u Istanbulu. Prosvjednici mlate policiju, trgaju im štitove
Bivši kazahstanski ministar ubio suprugu (31). Tukao ju do smrti u restoranu
Britanija počela pritvarati migrante koji će biti deportirani u Ruandu
Obilne poplave u glavnom gradu Turske, očekuje se još kiše
Američki šef diplomacije s Netanyahuom u Izraelu. Traži više pomoći za Gazu
Učenik u Britaniji oštrim predmetom napao ljude u školi. Optužen za pokušaj ubojstva
VIDEO Stotine migranata podigle šatore u centru Dublina. Danas su rastjerani
Žestoki sukob propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na kampusu u SAD-u
Ovaj grad je novi cilj Rusa. Ukrajinci očajni: "Sjetite se što se dogodilo lani"
Šojgu naručio još oružja za ratovanje u Ukrajini: "Isporuka mora biti brža"
VIDEO Kina počinje testiranja najnaprednijeg nosača aviona
Urušio se dio autoceste u Kini, najmanje 19 mrtvih
Nova anketa: Biden vodi ispred Trumpa, ali prednost je minimalna
Putinov propagandist: Spalite morone u Europi. Neka biraju - Posejdon ili Sotona
Zašto se slavi Praznik rada?
Burna rasprava o BiH u UN-u. Amerika stala uz Schmidta, Rusi uz Dodika
Ekstremna desnica u Austriji brutalno raste. Spominju "izvlačenje iz ludila EU"
Rusi opet napali Odesu, najmanje troje mrtvih


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Kolumbijski predsjednik: Prekidamo diplomatske odnose sa Izraelom

VIDEO Kina počinje testiranja najnaprednijeg nosača aviona

VIDEO Ogromni neredi u Istanbulu. Prosvjednici mlate policiju, trgaju im štitove

Deseci hiljada ljudi na prosvjedima po Francuskoj tražili veće plaće i mir

Burna rasprava o BiH u UN-u. Rusi: Stanje bi moglo izmaknuti kontroli

Ovo su detalji mirovnog sporazuma Rusa i Ukrajinaca. Gotovo sve je bilo dogovoreno

Kina - zemlja gdje je pritisak zbog obrazovanja sulud, a u životu uživaju samo starci

Zabio se u kuću u Londonu pa izašao i sjekao ljude mačem

Američko sveučilište suspendiralo studente koji su prosvjedovali za Palestinu

Rusija izgubila strateški važan otok





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi