Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

citat:
arnie wrote:

sta mislite o ovim anti-islamskim protestima, koji se huskaju i koji su sve osim demokratski i ljudski, jeli oni raspiruju nacionalne i vjerske podjele...




evo 4000 antifašistièki orijentisanih GRADJANA Danske je odgovorilo na adekvatan naèin ...


Arhus Uspela danska mobilizacija protiv fašista

Više od 80 ljudi uhapšeno je u subotu tokom antiislamskog protesta u organizacije ultradesnice u gradu Arhus u Danskoj i kontramitinga u organizaciji antifašistièkih organizacija Uprkos pozivima na organizovanje najveæeg okupljanja desnièara na danskom tlu od Drugog svetskog rata, tek nešto preko 200 njihovih pristalica je došlo na skup pod nazivom “Evropski skup protiv džihada”. Na suprotnoj strani se okupilo preko 4.000 antifašista, što je mnogo veæi broj nego što se oèekivao, piše Guardian. Organizatori su opisali skup kao najveæu antifašistièku mobilizaciju u zemlji u poslednjih 15 godina. Policija je pokušala da razdvoji oko 4.000 uèesnika kontrademonstracija od nekoliko desetina desnièarskih demonstranata koji su održavali svoj skup u drugom po velièini gradu u Danskoj. Tokom intervencije lakše je povreðen jedan policajac. Danska policija navodi da su kao podrška došli i desnièari iz Velike Britanije, Švedske, Poljske i Nemaèke. Uèesnici desnièarskog skupa, 200 do 300 njih, nazvali su svoj protest "Evropski skup protiv džihada". Antiislamski protest poèeo je odavanjem pošte minutom æutanja za žrtve nedavnog napada u Tuluzu koji je poèinio Mohamed Merah, francuski državljanin alžirskog porekla. Meðu govornicima je bio Tomi Robinson, voða Engleske lige za odbranu, ultradesnièarske grupe koja je organizovala manifestacije mržnje u Britaniji i inspirisala osnivanje sliènih organizacija u još nekim evropskim zemljama. Pripadnici antifašistièkih grupa su se u isto vreme okupili u velikom broju na skupu "Arhus za razlièitost". Meðu uèesnicima antifašistièkog skupa u organizaciji levièarskih, studentskih grupa i sindikata je primeæeno dosta roditelji sa decom. Uèesnici su nosili crvene zastave, raznobojne transparente i balone. "Važno je da pokažemo da smo u veæini", rekla je nastavnica Ana Roze, dodajuæi da "Danci nisu rasisti". Posle skupova, levièari su zasuli kamenicama autobuse desnièara, pa su oni morali da budu ispraæeni uz policijsku pratnju.

E-novine.com
01-04-2012 at 12:50 | Ukljuèi u odgovor
nere68
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 12-09-2008
Lokacija: bih
Odgovori: 409
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

citat:
rainbow wrote:
i da dodam,nije samo u pitanju bila glava.To je ipak najvaznije,ali ja sam izgubio i materijalno toliko da jos nisam niti cu ikada ziviti i imati kao sto sam imao i zivio i pored recimo dobrog posla koji sam imao na zapadu,mnogo cega sam zeljan a to sam prije imao. Drugo ,unistena mi je cast,dozivljavam svuda ponizenja kod "kuce" u inostranstvu.Kada sam izgubio posao u krizi trebalo mi je 2,5 godine da nadjem novi sa mojim nestretnim imenom a pri tome moram biti najbolji i moram raditi duplo vise od ostalih,morao sam ponovo zavrsiti fakultet da bi pokazo da sam supreiorniji i da bi i pored ruzna imena ,i tolikog radnog iskustva,ponovo dobio posao..Dakle izgubio sam i cast,ponizen sam svuda ,cak i po forumima na internetu na tkzv. "probosanskim -forumima" niko me ne zarezuje nizasta,nemam nikakvih prava nigdje ,svi gledaju u mene a vide pare.Ne vole me u rodnom gradu,ne vole me u "mojoj" drzavi a najmanje me cudi da me nevole u tudjoj drzavi.Izgubio sam prijatelje,izgubio sam familiju,izgubio sam privatnu firmu,izgubio sam materijalno,izgubio sam duhovno.Izgubio sam cast,izgubio sam tradiciju izgubio sam postovanje koje je uzivala moja porodica.Izgubio sam sve osim ove lude glave u kojoj,kako kazes ima neki cudan mentalni sklop koji se boji drugacijeg iako sam odgojen u tradiciji postovanja multikulture i razlicitosti jer kao sto rekoh moji preci su "posijali" tu multikulturu kojom su vam puna usta ali samo kada je vas licni interes u pitanju ,dok su drugi samo neki "mentalni sklopovi" koji zapravo nezele,slobodu,pravdu i demokratiju vec navodno "sire netoleranciju"
Da sam ja sada poceo o vehabijama,o "izdajniku" Aliji nebi tebi sigurno smetao moj mentalni sklop...

[Edited by rainbow on 01-04-2012 at 12:38 GMT]



Treba malo racionalnosti u svemu tome..
01-04-2012 at 12:52 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
Nivo: Forumski doajen
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9876
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

citat:
arnie wrote: razmislite jos jednom o cemu i na sta vi zapravo ovde aludirate...

ni na sta, mozda da prestanes traziti skrivena znacenja i podvaljivati pod moje misljenje neku svoju fikciju i stereotipiziranje
citat:
rainbow wrote: Da sam ja sada poceo o vehabijama,o "izdajniku" Aliji nebi tebi sigurno smetao moj mentalni sklop...

dapace, uopce mi ne smeta taj mentalni sklop, samo mu ne pripadam da se povela prica o aliji, ja bih se jos manje ukljucila. postoje stvari o kojima se prica, stvari o kojima se diskutira i one o kojima se pusti druge da pokazu sta znaju

ja samo posmatram, ucim, percipiram i prosirujem vidike. povremeno potaknem dalju diskusiju, sto se - kako vidimo - pokaze vrlo korisnim (da ne kazem da je ucinkovito to tiho djelovanje poticanja)

ps. meni se cini da vehabije uopce nisu faktor destabilizacije bih, nego su samo sredstvo zastrasivanja ili dodvoravanja, zavisno od toga ko je objekt vrsenja radnje...
01-04-2012 at 13:46 | Ukljuèi u odgovor
Dilber
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 11-08-2010
Lokacija: u kamionu
Odgovori: 4206
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

gledam ove snimke i na njima ove golobrade cetnike...pa se zapitam,koja vrsta cetnika je gora...ovi golobradi ili ovi bradati

01-04-2012 at 14:29 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

POKOLJ U FOÈI WWII

Otvorena saradnja Mihailoviæa i njegovih èetnika sa okupatorima u borbama protiv NOP u toku treæe neprijateljske ofanzive nije mogla da ostane nezapažena, kao što je zamišljeno, "konspirativno izvedena".
Veæ to je predstavljalo problem sa kojim se Mihailoviæ morao uhvatiti ukoštac.

Medjutim vrlo pogodnu okolnost za cetnicke horde zla je pri tom predstavljala èinjenica gdje se mogla sprovesti akcija klanja muslimanskog zivlja na podruèju reaona Foèa, što se idealno poklapalo s "perspektivnim i politièkim programom Mihailoviæeve zlocinacke organizacije", koji je, radi pretvaranja ove teritorije u èisto èetnièko-srpsku, predviðao ni više ni manje nego totalno istrebljenje Muslimana i ne lojalnih Srba.

Posle izvršenog pokolja u Foèi, Mihailoviæevi odredi smrti, u saglasnosti sa italijanskim okupatorima, preduzimaju razne akcije "èišæenja terena" u oblastima koje su do treæe neprijateljske ofanzive bile u sklopu osloboðene teritorije, a koje su snage NOP bile prinuðene da privremeno napuste, umnogome baš zbog Mihailoviæeve izdaje i pomoæi okupatoru.

Ove akcije su, u stvari, predstavljale težak zloèin prema narodima Jugoslavije, jer su se svodile na masovne pokolje nevinog stanovništva, prvenstveno staraca, žena i dece i na paljevine i pljaèke. Izvodili su ih Mihailoviæevi "legalizovani" odredi smrti, što praktièno znaèi sve Mihailoviæeve snage van Srbije, jer u to vreme tamo nije postojao nijedan Mihailoviæev odred koji nije bio legalizovan kod okupatora. O akcijama "èišæenja terena" legalizovanih Mihailoviæevih odreda u tom periodu postoji veliki broj dokumenata iz kojih se jasno vidi suština tih akcija.









01-04-2012 at 18:09 | Ukljuèi u odgovor
bugili
Nivo: Forumas sa iskustvom
madjionicar

Registriran(a): 18-02-2003
Odgovori: 326
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

Joj da ste bogdom ovako aktivni na sex forumu bilo bi mi puno zanimljivije

01-04-2012 at 18:45 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

MIHAILOVICEV NAPAD NA PARTIZANSKU BOLNICU I NOVI SPORAZUMI SA NACISTIMA

Kada je Vrhovni štab NOV sa Prvom, Drugom, Treæom i Èetvrtom brigadom 24. juna 1942. preduzeo pohod u Bosansku krajinu, ostavio je Petu proletersku Crnogorsku udamu brigadu u rejonu donjeg toka Sutjeske i na Zelengori da štiti bolnicu sa oko 170 ranjenika i bolesnika kao i zbeg naroda, više od dve stotine lica, i da svojom aktivnošæu pruži oslonac, tada, ilegalnim partizanskim radnicima — bilo ih je više od sedam stotina.

Saznavši da se medu ovim partizanskim snagama u selu Æurevu nalazi i bolnica, Draza Mihailovic izdaje naredjenje èetnièkim komandantima iz Crne Gore, Heroegovine i istoène Bosne da sa svojim odredima izvrše napad na Æurevo.

U ovoj borbi zarobljeno i streljano je 7 partizana a ubijeno preko 20, taèan broj nije mogao biti utvrðen jer je izvestan broj nateran da skaèe sa stena visokih preko 100 metara te su mnogi ostali viseæi po stenju i potocima.

Gubici partizana se ne mogu taèno utvrditi jer je veliki broj poginulih i ranjenih partizana ostao po šumama, potocima i jarugama, a mi nismo imali vremena da ih prikupljamo veæ smo ih pogubili i u stopu gonili njihove preostale jedinice. Do sada je naðeno 54 leša a zarobljeno pa pogubljeno 17 partizana, 8 od njihovih starešina, uhvaæen je ali ostavljen u zivotu radi razmene za novac jedan politièki komesar bataljona — Vukoviæ, a politièki komesar bataljona Bogavac3 iz Kraljeva pogubljen je.

Jedan deo bolnice, 22 ranjena zarobljena i pogubljena u Vrbnici.
Predaju partizana ometa mnogo èinjenica da su ovdašnje èetnièke vlasti sve partizane strijeljali i prodavali za zlatnike talijanskim jedinicama, pa su se mnogi partizani borili do poslednje kapi krvi.

Nakon zavrene akcije klanja, pitao je predstavnik Njemaèke Vojske izaslanika Èetnika, da li su Èetnici voljni, i pod kojim uslovima da saraðuju sa Njemaèkom Vojskom, na što su predstavnici Èetnika posle dužeg veæanja izvestili:

Priznajemo Njemaèku okupaciju Jugoslavije. Izjavljujemo da smo spremni lojalno saraðivati sa Njemaèkim Vlastima.


P.S. zamislite drzavu koja i ciji vecinski zlobni narod zeli izjednaciti cetnike sa partizanima...






02-04-2012 at 07:16 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
Nivo: Forumski doajen
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9876
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

citat:
bugili wrote:
Joj da ste bogdom ovako aktivni na sex forumu bilo bi mi puno zanimljivije

haahah, svi se, ba, nadaju da ce proc foluska "ko suti - radi", pa onda samo po politici, a na seksu tajac
02-04-2012 at 08:39 | Ukljuèi u odgovor
camac
Nivo: Forumski doajen
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Lokacija: Desert roads
Odgovori: 5224
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

haman da safunjanje machora i ne ide na Drazu..
ne znam jel ovo aplikativno na ovu rehabilitaciju al et..
http://www.mojevijesti.ba/novost/118847/Prihvacena-Deklaracija-o-formiranja-Savezne-Republike-Srbije
jah, neki spisi govore da je Draza Mihajlovic uhapsen kod ili oko Visegrada, pa ce mozda ovaj Andricgrad sto Emir pravi, imat jos neku funkciju.. ko zna, mozda bude glavni grad neke nove, tvorevine..

02-04-2012 at 09:02 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa

ÈETNIÈKE BRIGADE U NACISTICKIM OKUPATORSKIM OPERACIJAMA "ALBIA", "ALFA" I "DINARA"

Posle povlaèenja partizanskih snaga iz Crne Gore, Sandžaka i Hercegovine, u tim krajevima je nastupio period èetnièke vladavine i pokolja ostataka partizanskih odreda, komunista simpatizera NOP, muslimanskog zivlja i nelojalnih Srba. U duhu Mihailoviæevog nareðenja upuæenog Baæoviæu: "Neophodno i vrlo važno potuæi partizane da im se traga ne zna", smišljenom propagandom, sprovoðenjem hajki, svakodnevnim pretraživanjem sela, šuma i planina, masovnim hapšenjem i streljanjem, uz obilatu pomoæ nacistièkog okupatora, èetnici su nastojali da pokopaju svaku nadu u moguænost promene postojeæeg stanja i da definitivno odvoje narodne mase od narodnooslobodilaèkog pokreta.

Ulogu èetnika u ovim operacijama najbolje ilustruju Baæoviæevi izveštaji upuæeni Mihailoviæu 5. i 6. septembra. U prvom piše:
"Naknadno dodajem u vezi odlaska naše kaznene ekspedicije u Ljubuški i Imotski, da su naši èetnici... izmeðu Ljubuškog i Vrgorca, oderali živa tri katolièka sveštenika. Naši èetnici ubijali su sve muškarce, žene i decu, 17 sela je potpuno spaljeno.

Primivši ove izveštaje, Mihailoviæ je radiogramom odgovorio Baæoviæu:
"Zadovoljan sam sa vašim izveštajem o izbijanju na more.
Meðutim, ovde nisu bila samo u pitanju "hrvtaska i muslimanksa sela", kako to Baæoviæ u izveštaju navodi, veæ sela èiji su žitelji bili mahom Srbi aktivni saradnici i simpatizeri NOP.








03-04-2012 at 06:25 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 44
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adnan_, Adnan_ IRAQ, Ajvi, antepavelic, goca, Herodot.H, joskobra, Lastavica, LilyL, nele73, Pasha_car_aga, rafa, SEMY_, Tuc-Muc-SRB, zaza
FORUM : Politika : Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailoviæa New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice