Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Kakvu dravu elimo?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13656
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kakvu dravu elimo?

citat:
bdirlija wrote:


Ako je vjerovat zvaninim podacima vie je nego duplo od te tvoje cifre. U augustu je bilo 44,6% registrovanih nezaposlenih. Kad uzme cifru onih koji rade na crno, bez penzionog a kojima drava plaa zdravstveno... Boli glava. Kad jo uzme koliko ljudi neredovito ili nikako ne prima platu a vode se da rade, ne plaa im se penziono .... Migrena!
oik kad proe arijom i vidi aute po cestama i pune kahvane reko bi da smo ko bubreg u loju. A ono lovatora vidi i prepozna a fukaru teko. Na buvljaku more na Dolce Bregana, Huso Boss a vala i one prave s etiketom robe, pa se fukara lako kamuflira i teko je prepoznat dok joj ne zaviri u kuu.

Ja svakako ne bi u paniju. Malo me "utjei" podatak da tamo 77 000 izabranih politiara pije krv narodu.

I ja bih rado neku poput vice. Pogotovo ako usvoje inicijativu nekih blentovina da svakom vicarcu drava svakog mjeseca pljuhne 2500 frankia.
Mislim, vie zeza. Ko bi ozbiljan ovako neto pomislio i predloio.
Al eto lijepo oiku doe da ima sunarodnjaka koji kontaju na takav nain
http://www.advance.hr/vijesti/inicijative-u-svicarskoj-traze-da-drzava-mjesecno-bezuvjetno-daje-2-500-franaka-svakom-stanovniku-a-direktorima-da-se-place-ogranice-po-modelu-1-12/

[Edited by bdirlija on 11-10-2013 at 09:26 GMT]

U Bosni i Hercegovini ,mi i da hoemo ,dugorono gledajui,ne moemo pronai neki bolji model ili neko rjeenje nego je to u vicarskoj.
Htjeli mi to ili ne !
Da bi se izbjegli budui bilo kakvi unutranji meusobni sukobi ,a ogradili se od apetita Srbije i manjeg dijela hrvatskih ekstremista.
Da se pitam prepisao bih od njih ustav ili obavezao parlament BiH da razrade isti ...
Bilo bi bolje svima...
Kad moe manja vicarska biti na kantonalnom principu,mogla bi i BiH.
Vuk sit -ovce na broju
11-10-2013 at 09:51 | Ukljui u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kakvu dravu elimo?

PORAZAN GODINJI IZVJETAJ EVROPSKE KOMISIJE: Dok itav region ide naprijed, BiH zastraujue 'tapka' u mjestu
Subota | 12.10.2013.

Evropska agenda nije prioritet za bh. politiare, te nije postignut ni napredak na tom polju, navodi se u izvjetaju EK-a o BiH. Prevladali su kratkoroni partijski ili etniki interesi nad uvrivanjem puta zemlje ka EU

Bosna i Hercegovina "tapka" u mjestu, za Srbiju i Kosovo historijska godina zbog sporazuma, Crna Gora na pravom putu ali treba da pronae rjeenja za KAP i aferu "Snimak", a Makedonija za spor oko imena s Grkom, pie u zakljucima godinjeg izvjetaja Evropske komisije (EK).

Evropska agenda nije prioritet za bh. politiare, te nije postignut ni napredak na tom polju, navodi se u izvjetaju EK-a o BiH. Prevladali su kratkoroni partijski ili etniki interesi nad uvrivanjem puta zemlje ka EU.

- Politiki predstavnici ne dijele viziju oko pravca i budunosti zemlje niti oko toga kako bi trebalo da funkcionie. Ne postoji temeljan interni politiki dijalog o kljunim pitanjima kao to su proces evropskih integracija niti postavljanje prioriteta vezanih za taj put - pie u izvjetaju, u koji je Radio Slobodna Evropa imala uvid.

Proces evropskih integracija BiH je u zastoju, dok ostale zemlje regiona napreduju.

Navodi se da nisu ispunjene dvije kljune obaveze iz Mape puta za 2012. - provoenje presude Suda za ljudska prava u Strazburu o presudi "Sejdi-Finci i uspostavljanje efektivnog koordinacionog mehanizma.
- Bez politike hrabrosti i odlunosti, evropska perspektiva BiH se nee materijalizovati - istie EK-a.

EK-a je odluila da odloi dalje razgovore o fondovima IPA II dok se BiH ne vrati u evropski kolosijek.

- Ukoliko izostane opipljiv napredak, BiH rizikuje da izgubi znaajna pretpristupna sredstva - navodi se u izvjetaju EK-a.
- Bez politike hrabrosti i odlunosti, evropska perspektiva BiH se nee materijalizovati - istie EK-a.

EK-a je odluila da odloi dalje razgovore o fondovima IPA II dok se BiH ne vrati u evropski kolosijek.

- Ukoliko izostane opipljiv napredak, BiH rizikuje da izgubi znaajna pretpristupna sredstva - navodi se u izvjetaju EK-a.
(Fena)

12-10-2013 at 21:04 | Ukljui u odgovor
fazlija83
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 03-06-2013
Odgovori: 151
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kakvu dravu elimo?

citat:
djecko wrote:

U Bosni i Hercegovini ,mi i da hoemo ,dugorono gledajui,ne moemo pronai neki bolji model ili neko rjeenje nego je to u vicarskoj.
sve nekaki strucnjaci pravi
12-10-2013 at 23:07 | Ukljui u odgovor
neveli
Nivo: Forumski vuk
Baka ilum, baka pamet.
Registriran(a): 08-04-2006
Odgovori: 604
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kakvu dravu elimo?

citat:
:

.. provoenje presude Suda za ljudska prava u Strazburu o presudi "Sejdi-Finci i uspostavljanje efektivnog koordinacionog mehanizma.


Ovdje treba nazvati stvari pravim imenom.

Sve opcije koje vode gradjanskoj BiH za Bosnjake su prihvatljive i Bosnjaci ih zele : i povrat Ustava RBiH i novi Ustav koji bi definirao samo bosansko-hercegovacki narod ( bez definiranja etnickih skupina), i ukidanje nacionalnog kljuca itd..

Bosna i Hercegovina tapka u mjestu , jer je njen kocnicar onaj ko ju je rasturao, razvaljivao, ubijao, a to je srpska fasisoidna politika RS-a .. Odgovorni su oni Srbi koji podrzavaju tu politiku mrznje i krvi ( naravno ne svi), politicari koji je realiziraju i na prvom mjestu MZ koja je dozvolila da zlocinacki monstrum i nakon genocida i najmonstruoznijih zlocina nad nesrbima dozvoli "zivot" tog ploda zla nazvanog RS.

Opstruiranje sprovodjenja Sejdic-Finci presude je samo djelic tih fasistickih opstrukcija - sto vise opstruiraju to produzavaju period razgradnje BiH.. I oni ce sve tako raditi dok im se kroz postojanje RS priznaje pravo na zlocine koji su pocinjeni u ime srpsko-fasisticke politike..

Ako se zlocin priznaje tako sto ce se zlocinacko "RS-cedo" , nastalo natapajuci se krvlju tisuca nevino umorenih, silovanih, izmucenih, prognanih i opljackanih, nekaznjeno i dalje odrzavati na zivotu - onda je u toj nenormalnoj situaciji normalno da to "cedo" i dalje sprovodi politiku svojih kreatora.. Zlocin mu je bit, na njemu pociva..

Opstruirat ce rad institucija BiH, opstruirati sve odluke koji se odnose na jacanje drzave, a na terenu i dalje sprovoditi cistku jednom vec ubijanih i protjerivanih nesrba.. I to tako sto ce tim nesrbima otimati zemlju i u njihovim dvoristima graditi crkve, brisati iz zemljisnih knjiga i katastra vlasnicka i korisnicka prava nesrba , vakufe itd.. , neprocesuirati zlocince i praviti Kafkine "Procese" nad nekim nanama Fatama i slicnim nejakim , vec dovoljno ubijanim zrtvama..

Izvor sih zala je ono sto je izgradjeno na zlu..

A sad druga strana medalje - u ambijentu gdje je sistem vrijednosti spusten do te mjere da se zlocin i umobolna ideologija tako nagradjuje sto se rezultat tog zlocina odrzava na zivotu - sav nemoral nasih politicara : korumpiranost, nepotizam, nesposobnost , kriminal , u strahu od dalje razgradnje BiH, jednostavno nestaje, nema ga - jer je u uporedbi sa velikm zlom skoro pa nevidljiv..

I tu mi Bosnjaci pravimo gresku..

Znamo ko opstruira BiH, ali isto tako znamo ko opstruira nase zivote.. I nevezano za pricu o uredjenju drzave, mi se necemo pomjeriti naprijed dok ne procistimo svoje sopstvene redove dok nemoral, korumpiranost,nepotizam, politicki kriminal itd.. ne pocnemo svojim glasovima kaznjavati, pa samim time i procesuirati.. Nasi politicari su takvi, jer smo im mi to dozvolili!

Kad procistimo svoje redove , onda cemo moci lakse i uspjesnije da se uhvatimo u kostac i sa otvorenim neprijateljima BiH![Edited by neveli on 13-10-2013 at 00:17 GMT]
13-10-2013 at 00:13 | Ukljui u odgovor
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13656
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kakvu dravu elimo?

evo negativnog primjera ,koji od iste drave dobija platu i egzistenciju

LINOST SEDMICE: MILICA MARKOVIDaleko joj kuaMarkovi: ivopisna Bijeljinka FOTO: AVAZ
Daleko joj kua

Izjava zastupnice SNSD-a u Predstavnikom domu Parlamenta BiH Milice Markovi da je BiH retardirana drava vie je rekla o njoj samoj nego o dravi koju, na njenu sramotu, predstavlja. Dodue, izjava Markovi donekle i ima smisla, jer u kakvoj bi to dravi ova i ovakva osoba mogla biti poslanik u najveem zakonodavnom tijelu, ako ne u onoj koja ba i nije pod vinklo?!

Prevelik zalogaj

ast, svakako, narodima i mnogim njihovim izabranicima od reda, odgoja, znanja, kulture i ugleda, ali Markovi je svojom izjavom pokrenula jedno vrlo vano pitanje koje se tie nae sveope zrelosti. Kako to da neko ko je u ivotu mijenjao politike partije poput donjeg rublja, to je sluaj s Milicom Markovi, doe u situaciju da bude negdje biran, da nekog predstavlja i pri tome dri pridike o mentalnoj sposobnosti svega i svaega, pa i same drave.

U Bijeljini e vam na pitanje o njihovoj ivopisnoj sugraanki, uglavnom, odmahnuti rukom uz tihi komentar daleko joj kua, premda o njenom politikom usponu, koji je pratio hod preko mrtvih, svi znaju sve.

Bila je najprije ljuta SDS-ovka pa se onda priklonila politikoj partiji ratne zloinke Biljane Plavi pa kad su ovu spengali u Hag, navodno oijukala sa socijalistima, pa ponovo traila sebi hljeba u SDS-u, dok se na kraju nije smirila kod Milorada Dodika, tanije u Opinskom odboru SNSD-a u Bijeljini. Tamo je odmah sjela na grbau osnivaa SNSD-a u Bijeljini Gavrila Bobara, pokuavajui ga u nekoliko navrata politiki eutanazirati, ali je Bobar, zahvaljujui svom porodinom i svakom drugom bekgraundu, za nju, ipak, bio prevelik zalogaj.

Smetljite historije

Cinici u Bijeljini kau da Markovi, uz Duanku Majki, u Parlamentu BiH ini ljepu polovinu Dodikovog SNSD-a te da je radikalna retorika i pljuvanje po BiH jedino u emu su se do sada i jedna i druga dokazale i da su kao takve Dodiku jo potrebne. Tipian sindrom mahale!

Nekadanja bijeljinska profesorica Milica Markovi u parlamentarnom ivotu BiH prokockala je priliku da se upamti po pametnim i konstruktivnim idejama. Kada se jednog dana ivot u BiH bude mjerio evropskim kantarom, na kome su karakter, znanje i mudrost parlamentaraca oduvijek bili pod posebnom panjom, podsjeanje na likove poput Milice Markovi nosit e sa sobom teku gorinu i stid.

teta to ne vidi da voz s retardiranim politikama i politiarima nepovratno grabi ka svojoj posljednjoj stanici - smetljitu historije.

Iz zvanine biografije

Milica Markovi roena je 1967. godine u Bijeljini, gdje i ivi. Profesorica je francuskog i italijanskog jezika. Zastupnica je SNSD-a u Predstavnikom domu Parlamenta BiH. Razvedena je i ima sina Jovana.

13-10-2013 at 12:55 | Ukljui u odgovor
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kakvu dravu elimo?

Kakvu drzavu zelimo. Mozda bas ovakvu kad je mapa u pitanju, u politickom smislu sa novim strankama i maldim ljudima, jer mladost uvijek donosi nesto novo. Uostalom mladi prave dzavu za sebe, a stariji gledaju sta od nje da uzmu.
Lijepa mama, prezentirana u nezgodno vrijeme. Malo se preuranilo, ali hajde ga zanaj.

http://doznajemo.com/2014/02/22/httpwp-mep3cnyx-n3r/

25-02-2014 at 00:22 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: devill, Franyo, Gagi, IsmarBegic, jasmin_bihac, Patricia, put some vindex on, sandra0158, Sony
FORUM : Politika : Kakvu dravu elimo? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice