Necko Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 05-09-2002 Lokacija: Sarajevo Odgovori: 1240 IP: Maskiran
|
Re: Daje ili uzima mito isto je
Nazalost sunce, tako je. Ipak treba nastaviti javno zagovaranje i uvijek isticati zlo koje korupcija, "veze i vezice" nose sa sobom, mislim da to ipak ima pozitivnog efekta. Ako se bude sutjelo moguce je da ovo postane vrijednost, vec danas mozemo cuti argumente tipa "pa sta ces, moras, svi imaju neku stelu....". Treba izgraditi stav na cvrstim temeljima, i izdrzati...
Mali primjer sto mi isprica prijatelj, prije neki dan je dobio sincinu pa da mu mahnem , mozda i navrati ovdje. Kaze isao je u opstinu i ono na salteru uredno cekao red. Naprijed, na salteru, je bila neka starija zena, ocito "sa strane", prema kojoj je radnica bila veoma nekulturna i krajnje neljubazna. Odmah zatim je dosao jedan gospodin kog je ista ta radnica sva ushiceno pozdravila, ponudila mu svoju pomoc itd... Kad je pomogla gospodinu on je zatrazio knjigu zalbe, u cekaonici je nastao tajac. A onda je uslijedio cas lijepog odgoja, napomena da je stara zena prije njega trebala vise pomoc nego on sam, a zatim i malo podsjecanje radi cega je ona, salterska radnica, tu gdje jeste. Gospodin se lijepo upisao u knjigu i lagano izasao. Sta reci, nego svaka cast gospodinu 
|
10-02-2008 at 17:42 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
nevenkagaragic Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 2378 IP: Maskiran
|
Re: Daje ili uzima mito isto je
citat: sunce wrote:
Osudjujemo one koji traze a ima ih i koji ne traze a narod mu sam gura pa kad se naviknu i oni koji ne daju nikad pocnu.
Daje se policiji, radnicima na salterima, doktorima,medicinskim sestrama, uciteljima i ostalima , sve se podmazuje sve se pogura a kraja tome nema dokle god u lancu ucestvujemo na bilo koji nacin i shvatimo da je isti i ko daje i ko uzima.
Isti je slucaj sa stelama, oni koji najvise kukaju na stele prvi ce kad je imaju iskoristiti stelu.
Takvi smo mi, tako je bilo i izgleda da ce biti, samo ne trebamo onda puno ni kukati, sami smo krivi za mnogo sta.
Korupcija nije samo uzimanje mita, u definiciju iste spada i davanje mita. Nazalost, da mi je palo na pamet da prvom, drugom ili trecem (za tri dana)doktoru Interne klinike UKC-a Tuzla ponudim novac, mozda bi moj sin danas bio ziv. Priznajem, nisam ni pomislila na to, smatrala sam da im je duznost da svoj posao rade na najbolji moguci nacin, po Hipokratu, ali kakva zabluda! Ove BAHATE DILETANTE æu gonitu dok sam ziva.
|
10-02-2008 at 21:29 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|