Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Umjetnost : Jasmin Mag
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jasmin Mag na Susretu pjesnika Osijek 2008

Osjeèko društvo pjesnika "Antun Ivanošiæ" organizuje 2.susrete pjesnika Osijek 2008, koji æe se održati 25.oktobra u djeèijem kazalištu “Branko Mihaljeviæ”.

Ono što je zanimljivo za ove susrete je da æe se meðu uèesnicima pojaviti i naš sugraðanin Jasmin Mujanoviæ - Mag.
Naime, petoèlani žiri društva pjesnika "Antun Ivanošiæ" iz Osijeka je izmeðu radova 142 autora iz regiona prispjelih na konkurs, odabrao pjesmu "Da je Nietzsche živ" bosanskohercegovaèkog kantautora, pjesnika i gitariste Jasmina Mujanoviæa Maga, koji æe uz još dvojicu kolega iz Srbije i BiH, predstaviti svoju poeziju na Drugim susretima pjesnika Osijek 2008.

23-09-2008 at 23:31 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

II susreti pjesnika iz Hrvatske ´´Osijek 2008.´´

Uspješan nastup Jasmina Mag-a

Proteklog vikenda (subota, 25. Oktobar u 20.00 h, pozorište ´´Branko Mihaljeviæ´´) u Osijeku su održani II susreti pjesnika iz Hrvatske ´´Osijek 2008.´´, u organizaciji Društva pjesnika ´´Antun Ivanošiæ´´.

Kao gost i jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine nastupio je Jasmin Mujanoviæ Mag, tuzlanski kantautor, gitarista i pjesnik. Njegove pjesme su odabrane nakon natjeèaja od strane petoèlanog žirija u konkurenciji od 142 autora.

Jasminov nastup sa angažovanom poezijom i pjesmom ´´Da je Nietzsche živ´´ bio je više nego uspješan i rezultirao je sklapanjem poslovnog ugovora sa jednim od najeminentnijih hrvatskih književnih agenata Zvonkom Horvatom.



Ugled koji grad Tuzla i tuzlanska literarna škola uživa u inostranstvu, doprinjeo je da tuzlanski pjesnik bude doèekan sa velikom pažnjom od strane kolega, medija i publike, pa su uslijedili i pozivi za nova gostovanja i promocije.

Prepuno pozorište ´´Branko Mihaljeviæ´´ kao i veæ odštampana knjiga - zbornik sa pjesmama svih uèesnika II susreta pjesnika ´´Osijek 2008.´´ dokaz su vrhunske organizacije ovog kulturnog dogaðaja.

29-10-2008 at 13:14 | Ukljuèi u odgovor
hooker
Nivo: Novi forumaš

Registriran(a): 16-10-2008
Lokacija: iza sedam gora
Odgovori: 26
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Sve najbolje o Jasminu,ali bez daljnjeg mi se urezao onaj prvi album sa Alarmom,gdje je prateci vokal pjevao BANDA.

29-10-2008 at 14:01 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Promocija knjige pozije “Vrisak kroz svilenu pauèinu”

Izdavaèka kuæa i štamparija INDA d.o.o. Lukavac je objavila knjigu poezije ' Vrisak kroz svilenu pauèinu' koja je u sastavu velikog multimedijalnog projekta autora Branislava Lukiæa Luke, Jasmina Mujanoviæa Maga i Denisa Dugonjiæa.



Ova zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa od devet autora sa podruèja Balkana, a to su: Duževiæ Neven, Zal Kopp, Branislava Kostiæ Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukiæ Luka, Jasmin Mujanoviæ Mag, Milan B. Popoviæ i Livija Reškovac. Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasiloviæ, Simone Dimèevske, Milene Ristiæ, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakoviæa, Branka Ostojiæa i Branislava Lukiæa Luke.

Prva promocija ove zbirke æe se održati u sklopu 'Intermedijalne veèeri' u Osijeku 12. decembra 2009. godine. Intermedijalna veèer æe trajati dva dana gdje æe 11. decembra biti otvorena izložba radova studenata umjetnièke akademije, a 12. decembra æe biti održana promocija zbirke poezije 'Vrisak kroz svilenu pauèinu' iz koje æe poeziju èitati studenti sa gostima Jasmin Magom i Branislavom Lukiæem Lukom.

(Tuzlarije.net)

07-12-2009 at 07:38 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Gdje su, šta rade?

Jasmin Mag snima video spot za pjesmu „Ramayana“

Nakon èetiri godine pauze Tuzlak Jasmin Mag ponovo je na sceni. Kantautor, pjesnik i gitarista nedavno je zapoèeo snimanje video spota za pjesmu “Ramayana”.



“Trenutno se snima u Lukavcu, u saradnji sa produkacijskom kuæom ½Provision½ a iduæih šest mjeseci snimat æe se na razlièitim lokacijama u zemlji i inostranstvu. Za ovaj album i snimanje spota ponovo je okupljen i bend “Alarm”. Video ''Ramayana'' je prvi video singl koji najavljuje album ''Visionary and Ramayana”. Album je snimljen prije tri godine u studiju ''Long Play'' u Sarajevu, kod Mahira Sarihodžiæa i od tada je držan van javnosti” – rekao je Jasmin Mag za Tuzlarije.

Radi se o kompilacijskom albumu, a pojedine pjesme su ponovo kompletno snimane, ukljuèujuæi i pjesmu ''Ramayana'', dok je za cijeli album nanovo uraðena postprodukcija, remix i mastering. U snimanju albuma su uèestvovali Maja Hodžiæ (prateæi vokali), Mahir Sarihodžiæ (klavijature, produkcija), Muamer Ðozo (bass gitara), Eldar Isakoviæ (violina) i Jasmin Mujanoviæ Mag (muzika, stihovi, gitare, vokal). Album saèinjavaju èetiri vokalno-instrumentalne kompozicije na engleskom jeziku i sedam instrumentala.

Promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu pauèinu”

U Osijeku je sinoæ, u okviru multimedijalnog programa “COOLTOUR PROVOKACIJA” koji je zajednièki projekat studentskog književnog kluba Alepha, udruge Druge scene i studentskog kluba studenata Umjetnièke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu pauèinu” autora Branislava Lukiæa Luke, Jasmina Mujanoviæa Maga i Denisa Dugonjiæa.



Zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa od devet autora sa podruèja Balkana, a to su: Duževiæ Neven, Zal Kopp, Branislava Kostiæ Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukiæ Luka, Jasmin Mujanoviæ Mag, Milan B. Popoviæ i Livija Reškovac. Meðu autorima su i dvoje Osjeèana èije su pjesme proèitane na promociji.

Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasiloviæ, Simone Dimèevske, Milene Ristiæ, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakoviæa, Branka Ostojiæa i Branislava Lukiæa Luke.

Cilj ovog projekta je poticanje kreativnih druženja studenata razlièitih fakulteta kroz rad i afirmacija mladih umjetnika. Nakon službenog dijela veèeri za sve goste organizovana je živa svirka.

(Tuzlarije.net)

[Edited by cupo on 14-12-2009 at 00:43 GMT]

14-12-2009 at 00:28 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jasmin Mag, Branislav Lukiæ i Denis Dugonjiæ

U Osijeku promovisana zbirka poezije "Vrisak kroz svilenu puèinu"

U Osijeku je, u okviru multimedijalnog programa “COOLTOUR PROVOKACIJA” koji je zajednièki projekat studentskog književnog kluba Aleph, udruženja Druga scena i studentskog kluba studenata Umjetnièke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu pauèinu”.



Ova knjiga poezije je jedan dio istoimenog meðunarodnog multimedijalnog projekta autora Branislava Lukiæa Luke, Jasmina Mujanoviæa Maga i Denisa Dugonjiæa.

Zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa devet autora sa podruèja Balkana, a to su: Neven Duževiæ, Zal Kopp, Branislava Kostiæ Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukiæ Luka, Jasmin Mujanoviæ Mag, Milan B. Popoviæ i Livija Reškovac.



Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasiloviæ, Simone Dimèevske, Milene Ristiæ, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakoviæa, Branka Ostojiæa i Branislava Lukiæa Luke.

Službeni dio veèeri otvorila je Livija Reškovac, urednica književnog èasopisa „Aleph“, dok su o zbirci poezije govorili specijalni gosti veèeri Branislav Lukiæ Luka i Jasmin Mujanoviæ Mag iz Bosne i Hercegovine. Nakon njihove uvodne rijeèi Jasmin Mag i Luka su zabavili posjetioce recitujuæi svoju poeziju. Publika je bila oduševljena i tražila je „Bosance na bis s njihovom masnom i politièkom poezijom“. Pored Jasmina Maga i Branislava Lukiæa Luke poeziju su èitali i zvijezde studenti Filozofskog fakulteta iz Osijeka.



Inaèe, „Cooltour provokacija“ se odvijala dvije veèeri. U petak 11. decembra je otvorena izložba radova studenata Umjetnièke akademije. Brojnoj publici se predstavilo 20-ak izlagaèa sa svojih 25 radova, dok je u subotu 12. decembra bila promocija veæ navedene zbirke poezije „Vrisak kroz svilenu pauèinu“.

Od menadžera „Alarma“ i direktora izdavaèke kuæe „INDA“ Lukavac, Denisa Dugonjiæa, smo saznali da æe se u februaru 2010. godine u organizaciji studentskog književnog kluba Aleph, udruženja Druga scena i studentskog kluba studenata Umjetnièke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, organizovati izložba fotografija Branislava Lukiæa Luke pod nazivom „Portret bosanskog behara“, te zbog velikog interesovanja publike i književno veèe na kojem æe svoju poeziju recitovati Branislav Lukiæ Luka i Jasmin Mujanoviæ Mag.



Sa Zvonkom Horvatom, književnim agentom iz Osijeka, dogovorena je još jedna promocija u Osijeku u maju sljedeæe godine u Centralnoj knjižnici Osijek. Boris Nikšiæ, predsjednik društva pjesnika „Antun Ivanošiæ“ pozvao je Jasmina Maga i Branislava Lukiæa Luku da uèestvuju na predstojeæim Susretima pjesnika Osijek u oktobru, gdje æe uèešæe uzeti najveæa književna imena Hrvatske. Multimedijalnih projekt „Vrisak kroz svilenu pauèinu“ i dalje nastavlja svoju promociju na regiji Balkana.

Po rijeèima menadžera „Alarm“ nije uobièajen rok bend koji smo navikli da gledamo na koncertima, a zbog specifiènosti karaktera njegovih duhovnih temelja, tj. Jasmina Maga i Luke, imat æemo priliku gledati „Alarm“ kroz razne druge forme kulturnog izražavanja.

(Tuzlarije.net)

14-12-2009 at 20:59 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jos slika sa snimanja spota za pjesmu "Ramayana"



21-12-2009 at 00:40 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

21-12-2009 at 00:41 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

21-12-2009 at 00:42 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Sa snimanja videoa spota za pjesmu "Ramayana"

21-12-2009 at 00:43 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 22
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Umjetnost : Jasmin Mag New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice