Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Umjetnost : Jasmin Mag
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jasmin Mag na Susretu pjesnika Osijek 2008

Osječko društvo pjesnika "Antun Ivanošić" organizuje 2.susrete pjesnika Osijek 2008, koji će se održati 25.oktobra u dječijem kazalištu “Branko Mihaljević”.

Ono što je zanimljivo za ove susrete je da će se među učesnicima pojaviti i naš sugrađanin Jasmin Mujanović - Mag.
Naime, petočlani žiri društva pjesnika "Antun Ivanošić" iz Osijeka je između radova 142 autora iz regiona prispjelih na konkurs, odabrao pjesmu "Da je Nietzsche živ" bosanskohercegovačkog kantautora, pjesnika i gitariste Jasmina Mujanovića Maga, koji će uz još dvojicu kolega iz Srbije i BiH, predstaviti svoju poeziju na Drugim susretima pjesnika Osijek 2008.

23-09-2008 at 23:31 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

II susreti pjesnika iz Hrvatske ´´Osijek 2008.´´

Uspješan nastup Jasmina Mag-a

Proteklog vikenda (subota, 25. Oktobar u 20.00 h, pozorište ´´Branko Mihaljević´´) u Osijeku su održani II susreti pjesnika iz Hrvatske ´´Osijek 2008.´´, u organizaciji Društva pjesnika ´´Antun Ivanošić´´.

Kao gost i jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine nastupio je Jasmin Mujanović Mag, tuzlanski kantautor, gitarista i pjesnik. Njegove pjesme su odabrane nakon natječaja od strane petočlanog žirija u konkurenciji od 142 autora.

Jasminov nastup sa angažovanom poezijom i pjesmom ´´Da je Nietzsche živ´´ bio je više nego uspješan i rezultirao je sklapanjem poslovnog ugovora sa jednim od najeminentnijih hrvatskih književnih agenata Zvonkom Horvatom.Ugled koji grad Tuzla i tuzlanska literarna škola uživa u inostranstvu, doprinjeo je da tuzlanski pjesnik bude dočekan sa velikom pažnjom od strane kolega, medija i publike, pa su uslijedili i pozivi za nova gostovanja i promocije.

Prepuno pozorište ´´Branko Mihaljević´´ kao i već odštampana knjiga - zbornik sa pjesmama svih učesnika II susreta pjesnika ´´Osijek 2008.´´ dokaz su vrhunske organizacije ovog kulturnog događaja.

29-10-2008 at 13:14 | Uključi u odgovor
hooker
Nivo: Novi forumaš

Registriran(a): 16-10-2008
Lokacija: iza sedam gora
Odgovori: 26
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Sve najbolje o Jasminu,ali bez daljnjeg mi se urezao onaj prvi album sa Alarmom,gdje je prateci vokal pjevao BANDA.

29-10-2008 at 14:01 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Promocija knjige pozije “Vrisak kroz svilenu paučinu”

Izdavačka kuća i štamparija INDA d.o.o. Lukavac je objavila knjigu poezije ' Vrisak kroz svilenu paučinu' koja je u sastavu velikog multimedijalnog projekta autora Branislava Lukića Luke, Jasmina Mujanovića Maga i Denisa Dugonjića.Ova zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa od devet autora sa područja Balkana, a to su: Dužević Neven, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac. Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.

Prva promocija ove zbirke će se održati u sklopu 'Intermedijalne večeri' u Osijeku 12. decembra 2009. godine. Intermedijalna večer će trajati dva dana gdje će 11. decembra biti otvorena izložba radova studenata umjetničke akademije, a 12. decembra će biti održana promocija zbirke poezije 'Vrisak kroz svilenu paučinu' iz koje će poeziju čitati studenti sa gostima Jasmin Magom i Branislavom Lukićem Lukom.

(Tuzlarije.net)

07-12-2009 at 07:38 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Gdje su, šta rade?

Jasmin Mag snima video spot za pjesmu „Ramayana“

Nakon četiri godine pauze Tuzlak Jasmin Mag ponovo je na sceni. Kantautor, pjesnik i gitarista nedavno je započeo snimanje video spota za pjesmu “Ramayana”.“Trenutno se snima u Lukavcu, u saradnji sa produkacijskom kućom ˝Provision˝ a idućih šest mjeseci snimat će se na različitim lokacijama u zemlji i inostranstvu. Za ovaj album i snimanje spota ponovo je okupljen i bend “Alarm”. Video ''Ramayana'' je prvi video singl koji najavljuje album ''Visionary and Ramayana”. Album je snimljen prije tri godine u studiju ''Long Play'' u Sarajevu, kod Mahira Sarihodžića i od tada je držan van javnosti” – rekao je Jasmin Mag za Tuzlarije.

Radi se o kompilacijskom albumu, a pojedine pjesme su ponovo kompletno snimane, uključujući i pjesmu ''Ramayana'', dok je za cijeli album nanovo urađena postprodukcija, remix i mastering. U snimanju albuma su učestvovali Maja Hodžić (prateći vokali), Mahir Sarihodžić (klavijature, produkcija), Muamer Đozo (bass gitara), Eldar Isaković (violina) i Jasmin Mujanović Mag (muzika, stihovi, gitare, vokal). Album sačinjavaju četiri vokalno-instrumentalne kompozicije na engleskom jeziku i sedam instrumentala.

Promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu”

U Osijeku je sinoć, u okviru multimedijalnog programa “COOLTOUR PROVOKACIJA” koji je zajednički projekat studentskog književnog kluba Alepha, udruge Druge scene i studentskog kluba studenata Umjetničke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu” autora Branislava Lukića Luke, Jasmina Mujanovića Maga i Denisa Dugonjića.Zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa od devet autora sa područja Balkana, a to su: Dužević Neven, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac. Među autorima su i dvoje Osječana čije su pjesme pročitane na promociji.

Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.

Cilj ovog projekta je poticanje kreativnih druženja studenata različitih fakulteta kroz rad i afirmacija mladih umjetnika. Nakon službenog dijela večeri za sve goste organizovana je živa svirka.

(Tuzlarije.net)

[Edited by cupo on 14-12-2009 at 00:43 GMT]

14-12-2009 at 00:28 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jasmin Mag, Branislav Lukić i Denis Dugonjić

U Osijeku promovisana zbirka poezije "Vrisak kroz svilenu pučinu"

U Osijeku je, u okviru multimedijalnog programa “COOLTOUR PROVOKACIJA” koji je zajednički projekat studentskog književnog kluba Aleph, udruženja Druga scena i studentskog kluba studenata Umjetničke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, promovisana zbirka poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu”.Ova knjiga poezije je jedan dio istoimenog međunarodnog multimedijalnog projekta autora Branislava Lukića Luke, Jasmina Mujanovića Maga i Denisa Dugonjića.

Zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa devet autora sa područja Balkana, a to su: Neven Dužević, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac.Pored poezije u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.

Službeni dio večeri otvorila je Livija Reškovac, urednica književnog časopisa „Aleph“, dok su o zbirci poezije govorili specijalni gosti večeri Branislav Lukić Luka i Jasmin Mujanović Mag iz Bosne i Hercegovine. Nakon njihove uvodne riječi Jasmin Mag i Luka su zabavili posjetioce recitujući svoju poeziju. Publika je bila oduševljena i tražila je „Bosance na bis s njihovom masnom i političkom poezijom“. Pored Jasmina Maga i Branislava Lukića Luke poeziju su čitali i zvijezde studenti Filozofskog fakulteta iz Osijeka.Inače, „Cooltour provokacija“ se odvijala dvije večeri. U petak 11. decembra je otvorena izložba radova studenata Umjetničke akademije. Brojnoj publici se predstavilo 20-ak izlagača sa svojih 25 radova, dok je u subotu 12. decembra bila promocija već navedene zbirke poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu“.

Od menadžera „Alarma“ i direktora izdavačke kuće „INDA“ Lukavac, Denisa Dugonjića, smo saznali da će se u februaru 2010. godine u organizaciji studentskog književnog kluba Aleph, udruženja Druga scena i studentskog kluba studenata Umjetničke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost Ksum iz Osijeka, organizovati izložba fotografija Branislava Lukića Luke pod nazivom „Portret bosanskog behara“, te zbog velikog interesovanja publike i književno veče na kojem će svoju poeziju recitovati Branislav Lukić Luka i Jasmin Mujanović Mag.Sa Zvonkom Horvatom, književnim agentom iz Osijeka, dogovorena je još jedna promocija u Osijeku u maju sljedeće godine u Centralnoj knjižnici Osijek. Boris Nikšić, predsjednik društva pjesnika „Antun Ivanošić“ pozvao je Jasmina Maga i Branislava Lukića Luku da učestvuju na predstojećim Susretima pjesnika Osijek u oktobru, gdje će učešće uzeti najveća književna imena Hrvatske. Multimedijalnih projekt „Vrisak kroz svilenu paučinu“ i dalje nastavlja svoju promociju na regiji Balkana.

Po riječima menadžera „Alarm“ nije uobičajen rok bend koji smo navikli da gledamo na koncertima, a zbog specifičnosti karaktera njegovih duhovnih temelja, tj. Jasmina Maga i Luke, imat ćemo priliku gledati „Alarm“ kroz razne druge forme kulturnog izražavanja.

(Tuzlarije.net)

14-12-2009 at 20:59 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Jos slika sa snimanja spota za pjesmu "Ramayana"21-12-2009 at 00:40 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

21-12-2009 at 00:41 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

21-12-2009 at 00:42 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Jasmin Mag

Sa snimanja videoa spota za pjesmu "Ramayana"

21-12-2009 at 00:43 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 14
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: amriiich, brk, elation, fenjer, hey yo, Mama, MrBean, nani25, nessoooo, oliva, Pumpkinseed, roletar, roletar1990
FORUM : Umjetnost : Jasmin Mag New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING