Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : Vedrana RUdan ½U Zemlji Krvi I Idiota½
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
statebriga
Nivo: Forumski doajen
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Vedrana RUdan ½U Zemlji Krvi I Idiota½

citat:
sunce wrote:
na kraju cu film vjerovatno pogledati ali mi se ne zuri, znam da cu se nasekirati

tesko, ba, napisat ista o filmu, evo vec par sati pisem, valja sutra predat, a ne ide mi, al' nikako... dat cu ti link kad izadje...

nego, napisao jedan nas tuzlak dobar blog o filmu, ja se prilicno slazem, al' imam dosta toga dodat, no ne znam hocete l' da vam dam link, jer isprica (u stvari) cijeli film kroz blog, sve do kraja...
19-02-2012 at 23:56 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

icon Re: Vedrana RUdan ½U Zemlji Krvi I Idiota½

Banja Luka: Uvredljivi grafit o Angelini Jolie i Bradu Pittu

Film Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" ne prestaje izazivati kontroverzne reakcije u BiH i regiji, a tokom noæi je u Banjoj Luci ispistan uvredljivi grafit na raèun holivudske glumice i rediteljice i njenog partnera Brada Pitta.

(Foto: Sarajevo-x.com)

Nepoznati poèinitelj je sprejem napisao vulgarni grafit na zgradi u ulici Vase Pelagiæa u Banjoj Luci.

Ovo je samo jedna u nizu reakcija na film "U zemlji krvi i meda", koji od poèetka snimanja prate brojne kontroverze i razlièita reagovanja, od oduševljenja od žestokih kritika.

Publika u Banjoj Luci neæe imati priliku pogledati film zbog odluke vlasnika jedinog kina u gradu na Vrbasu da ne emituje film.

Film je prošle sedmice prikazan u Sarajevu i Zagrebu, gdje su održane sveèane premijere na kojima je bila prisutna i rediteljica. "U zemlji krvi i meda" bit æe prikazan i u Beogradu, ali bez sveèane premijere.

<br /><br /><br /><br />

20-02-2012 at 14:24 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

Nešto za maltretiranje živaca!

ne">

p*z** li p*z**!
- "Šta mi doðe to Angelina Jolie? Pa sestra od tetke. Toliko se bavila nama da je smatram svojim rodom. Nasmejem se usred jedne scene tragedije, koliko je film je diletantsko-debitanski, groteskan... " - kaže "filmska kritièarka" Dubravka Lakiæ.
- "Je l' ona neka èuvena redateljka, èuveni filozof, mislioc? Šta ako je najlepša glumica Hollywooda? Napravila glup film (naravno ova ga nije ni gledala), šta se mi oko toga izbezumljujemo?... " - kaže voditeljka.

Gost je i glumac Branislav Leèiæ, predsednik demohrišæanske stranke, koji je osudio glumce koji prihvataju uloge srba negativaca u meðunarodnim projektima i tako stvaraju ružnu sliku o Srbima. Bezbeli mu lik koji siluje i muèi albanke, i nije negativac. Onom liku Tihomiru Staniæu takoðer smiješno...

Ukratko, svaka im za Haaga, i prije toga za šljage.

[Edited by bdirlija on 21-02-2012 at 10:11 GMT]

21-02-2012 at 09:50 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
bdirlija wrote: Ukratko, svaka im za Haaga, i prije toga za šljage.

nista haag, samo sljaga pali! pa repete!
21-02-2012 at 10:30 | Ukljuèi u odgovor
arnie
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Odgovori: 4391

citat:
statebriga wrote:

u pravu si nista Hag,
samo malj u potiljak
P.S. metak je skup
21-02-2012 at 10:38 | Ukljuèi u odgovor
tuba
Registriran(a): 02-06-2006
Odgovori: 17436

citat:
yugi wrote:
Banja Luka: Uvredljivi grafit o Angelini Jolie i Bradu Pittu

Film Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" ne prestaje izazivati kontroverzne reakcije u BiH i regiji, a tokom noæi je u Banjoj Luci ispistan uvredljivi grafit na raèun holivudske glumice i rediteljice i njenog partnera Brada Pitta.

(Foto: Sarajevo-x.com)

Nepoznati poèinitelj je sprejem napisao vulgarni grafit na zgradi u ulici Vase Pelagiæa u Banjoj Luci.

Ovo je samo jedna u nizu reakcija na film "U zemlji krvi i meda", koji od poèetka snimanja prate brojne kontroverze i razlièita reagovanja, od oduševljenja od žestokih kritika.

Publika u Banjoj Luci neæe imati priliku pogledati film zbog odluke vlasnika jedinog kina u gradu na Vrbasu da ne emituje film.

Film je prošle sedmice prikazan u Sarajevu i Zagrebu, gdje su održane sveèane premijere na kojima je bila prisutna i rediteljica. "U zemlji krvi i meda" bit æe prikazan i u Beogradu, ali bez sveèane premijere.

Ipak mislim da su ovim grafitom Brad Pitta uvrijedili.
21-02-2012 at 10:41 | Ukljuèi u odgovor
tuba
Registriran(a): 02-06-2006
Odgovori: 17436

citat:
tuba wrote:

Ipak mislim da su ovim grafitom Brad Pitta uvrijedili.

Jer kako u Banja Luci znaju da je u Brad Pitta mala kita, to oni njemu pushili il' ih je nazigu!??!?!?!/
21-02-2012 at 10:42 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Cudna je ova Rudanka.......
Citao sam njene kolumne u Nacionalu nekad, svidjalo mi se njeno pisanje o zeni, o manjinama, svidjalo mi se vala i sto nije imala dlake na jeziku ni kad je trebalo napisati k**** ni p****, a ni psovka joj nije bila strana, nako in general.
Pa onda dugo nisam svracao na stranice Nacionala., a kad navratih, zatekoh nekakvu sasvim drugu zenu.
I bi mi zao moram priznati.
Jel bolest u njoj proizvela gorcinu, jel nekad davno "skrenula" s puta britkih pera u Hrvatskoj, a onakva tvrdoglava nije cula glasove onih koji su joj mozda i govorili, heeeej, u prvu mlada, daleko ti ode.....
Ko zna, vise nije ni vazno.
Helem, njeni clanci zdravo, vise mi ne odgovaraju zeludcu.
A film......
Iskreno, nemam zelje pogledati ga, nikakve.
Pogotovo nakon jednog (i jedinog) inserta kojeg sam vidio, a u kojem Serbedzija (ne razumijem ni njega sto si je dozvolio ono odglumiti onako jadno) na cistom hrvatskom, glumi srpskog oficircinu, zadriglom u ideji velike Srbije.
Dijalozi na nivou pismene vjezbe iz cetvrtog osnovne, kako tata i sin lIJepo onako bas knjiski razgovaraju.
Jebalo majku........
Neko je davno rekao da ce najbolji film o ratu u Bosni jednog dana napraviti Srbi, kad dodju tobe, samo valja docekati taj dan...........

21-02-2012 at 10:52 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija

citat:
Abulafija wrote:

Jebalo majku........
Neko je davno rekao da ce najbolji film o ratu u Bosni jednog dana napraviti Srbi, kad dodju tobe, samo valja docekati taj dan...........

Ti i ja ga neæemo doèekat', pošto ovi u emisiji kažu da su oni jedini snimili takav film o sebi.

Kometari na Vukajlija o Olji Beækoviæ:

citat:
NAjsakatiji spermatuzoid Matije Beckovica
citat:
Žena koja preko telefona želi samo da vam èuje glas
... i da ga onda prekine

Podgrejo
citat:
Neuspešna glumica (beše film Dogodilo se na današnji dan, tamo se inaèe pojavljuju bliznakinje Bobiæ), uspela ko-æe-ga-znati-kako... U stvari, stvarno je èudan njen uspeh, kad se zrelo razmisli. Gomila kontradikcija. Ona je æerka poznatog æaleta koga fanovi njene "matiène kuæe" (èisto zbog linka: B92) smatraju za jednu od najgorih pojava mrskog im nacionalizma...

Uostalom lepo reèe Selja:
Da je lepša dao bih joj da mi .... ali ('ebiga) nije...
Duh Sekire
citat:
Masnokosa zavodnica uljevitog tena, koja cak i kada se vrati sa mora i posle svoje poslovne apstinencije izgleda zuto i neispavano. na Ada bojani su postavili saobracajni znak koji zabranjuje njenu nagotu nakon jednog takvog letovanja.
ivanhoe

[Edited by bdirlija on 21-02-2012 at 10:59 GMT]
21-02-2012 at 10:59 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija

citat:
statebriga wrote:

Oooojjjjj! Nemaš pojma s kojim bi ja merakom ovoj Olji zašiljio, makar jednu za uho. Lijepo se nasekira dok sam gled'o ovo. Tiito dragi, što ženska iritira....
Laproðonke ne zatvara. Mada ni onoj drugoj nije mane. Kad se raskokodaèu...

Ko ima živaca evo i drugi dio

ne">
21-02-2012 at 11:10 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 14
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Tuzlarije : Vedrana RUdan ½U Zemlji Krvi I Idiota½ New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net