|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sandzak
citat: hurija wrote:
ja ne mogu da vjerujem kako naivno razmišljaš @arnie.
Kakvo pripajanje? Èemu? Pa, ni tvoja sopstvena država nije ureðena kako treba, rascjepkana, i niko ne garantuje da se neæe rascjepkati još više.
Šta misliš kad bi svi tražili pripajanje svojih, na što bi to lièilo?
ne spomenuh ja nigdje da je to proces preko noci niti da ga teba traziti puskom vec Demokratijom, Kosovo se odvajalo od Srbije decenijama, pa se odvoji
nego sagledavajuci sve historisjke i trenutne cinjenice na terenu kao sto su:
Kosovo - 81% stanovnista islamske orijentacije koji su na svojim ognjistima stotinama godina,
Sandzak - 66% Bosnjaka i 10% onih prevarenih koji su se izjasnili kao muslimani, znaci 76% islamske orijentacije, ali koji su opet tu stotinama godina,
dok je RS nasilno etnicki ocistila, pobila i protjerala nesrpsko zivlje, samo prije 17 godina, i to sa prostora na kojima se Bosnjaci i zivjeli vijekovima,
to je ta nepostojeca paralela izmedju ova dva odnosno tri slucaja i treba svima nam bude jasna velikosrpska politika,
da ne ponavljam definicuju iste ko papagaj...
|
|
03-03-2013 at 12:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Sandzak
Sandžak je do unazad stotinjak godina bio dio Bosne, pa ne znam što se neki ibrete na èinjenicu da na tom dijelu Balkana žive Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom?
Ne treba trèat pred rudu jer, što @Yugi fino reèe, bilo kakve igre sa Sandžakom, autonomijom ili èak nezavisnošæu bi imale itekakve posljedice po BiH i podivljale velikoSrbe u njoj. Dajte da prvo riješimo probleme u današnjoj vlastitoj avliji, ostalo æemo otom-potom. Bitno je da se srbijanski Bošnjaci izbore za ravnopravan status u Srbiji i dalje od toga ne treba iæi.
@MelMel: Nacionalna država Bošnjaka bi se zvala Bosna. Kao što se uvijek zvala, i kao što æe se zvati i ubuduæe. Ni Dobri Bošnjani nisu živjeli u Bošnji, veæ u Bosni, pa ipak nisu bili Dobri Bosanci veæ Bošnjani. Nemoj tih sitnih provokacija živa bila.
|
|
03-03-2013 at 12:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
mustajbeg Nivo: Forumski doajen Bosnjak koji mrzi cetnike
Registriran(a): 15-10-2010 Lokacija: naci cu te sigurno-K Odgovori: 1379 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sandzak
citat: VV Cephei A wrote:
Sandžak je do unazad stotinjak godina bio dio Bosne, pa ne znam što se neki ibrete na èinjenicu da na tom dijelu Balkana žive Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom?
Ne treba trèat pred rudu jer, što @Yugi fino reèe, bilo kakve igre sa Sandžakom, autonomijom ili èak nezavisnošæu bi imale itekakve posljedice po BiH i podivljale velikoSrbe u njoj. Dajte da prvo riješimo probleme u današnjoj vlastitoj avliji, ostalo æemo otom-potom. Bitno je da se srbijanski Bošnjaci izbore za ravnopravan status u Srbiji i dalje od toga ne treba iæi.
@MelMel: Nacionalna država Bošnjaka bi se zvala Bosna. Kao što se uvijek zvala, i kao što æe se zvati i ubuduæe. Ni Dobri Bošnjani nisu živjeli u Bošnji, veæ u Bosni, pa ipak nisu bili Dobri Bosanci veæ Bošnjani. Nemoj tih sitnih provokacija živa bila.
Kako u nasoj avliji,ne kontam?
Srbima je poklonjena tz rs od zapada,onog,sto je zaustavio Bosansku Armiju pred Banjalukom.
Pojasni,kako to mislis da mi nesto u svojoj avliji,mozda mislis kao Safer Halilovic?
|
|
03-03-2013 at 12:22 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Sandzak
Mislim na državu BiH, tj. problem genocidne tvorevine i separatista iz kamenjara.
|
|
03-03-2013 at 12:27 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|