Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Sandzak
Strana: 1 2 3 4 5 6
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Odgovori: 4391
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Sandzak
Bez chatanja molim

citat:
hurija wrote:
ja ne mogu da vjerujem kako naivno razmišljaš @arnie.
Kakvo pripajanje? Èemu? Pa, ni tvoja sopstvena država nije ureðena kako treba, rascjepkana, i niko ne garantuje da se neæe rascjepkati još više.
Šta misliš kad bi svi tražili pripajanje svojih, na što bi to lièilo?

ne spomenuh ja nigdje da je to proces preko noci niti da ga teba traziti puskom vec Demokratijom, Kosovo se odvajalo od Srbije decenijama, pa se odvoji

nego sagledavajuci sve historisjke i trenutne cinjenice na terenu kao sto su:
Kosovo - 81% stanovnista islamske orijentacije koji su na svojim ognjistima stotinama godina,

Sandzak - 66% Bosnjaka i 10% onih prevarenih koji su se izjasnili kao muslimani, znaci 76% islamske orijentacije, ali koji su opet tu stotinama godina,

dok je RS nasilno etnicki ocistila, pobila i protjerala nesrpsko zivlje, samo prije 17 godina, i to sa prostora na kojima se Bosnjaci i zivjeli vijekovima,

to je ta nepostojeca paralela izmedju ova dva odnosno tri slucaja i treba svima nam bude jasna velikosrpska politika,
da ne ponavljam definicuju iste ko papagaj...

03-03-2013 at 12:00 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Odgovori: 1379

Bez chatanja molim

citat:
hurija wrote:

Istina, zbog takvih hegemonija koje su bile i traju (vjerujem), teško da može biti država graðana BiH.
Al', moram dodati, silom se neæe postiæi ništa niti preslikanim planom ovih koje sam navela. Mislim da ipak posrijedi osviještenost Bošnjaka, al' ne po cijenu novog sukoba i uvjerenošæu da se je sad jaèi no '92. Nacija da, al' kod nas uvijek etnos ide prije nje. Zato Amerika ima amerièku naciju, a etnicitet su ostavili slobodnoj volji graðana i garantovali je Ustavom.

Bosanska nacija nije stvorena ni kad je Zmaj od Bosne sirio takvu nadu.Sad,nema sanse.
03-03-2013 at 12:07 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Sandzak
Bez chatanja molim

Sandžak je do unazad stotinjak godina bio dio Bosne, pa ne znam što se neki ibrete na èinjenicu da na tom dijelu Balkana žive Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom?

Ne treba trèat pred rudu jer, što @Yugi fino reèe, bilo kakve igre sa Sandžakom, autonomijom ili èak nezavisnošæu bi imale itekakve posljedice po BiH i podivljale velikoSrbe u njoj. Dajte da prvo riješimo probleme u današnjoj vlastitoj avliji, ostalo æemo otom-potom. Bitno je da se srbijanski Bošnjaci izbore za ravnopravan status u Srbiji i dalje od toga ne treba iæi.

@MelMel: Nacionalna država Bošnjaka bi se zvala Bosna. Kao što se uvijek zvala, i kao što æe se zvati i ubuduæe. Ni Dobri Bošnjani nisu živjeli u Bošnji, veæ u Bosni, pa ipak nisu bili Dobri Bosanci veæ Bošnjani. Nemoj tih sitnih provokacija živa bila.

03-03-2013 at 12:12 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

Bez chatanja molim

citat:
mustajbeg wrote:

Bosanska nacija nije stvorena ni kad je Zmaj od Bosne sirio takvu nadu.Sad,nema sanse.

Izdaja je širok pojam @mustajbeže, pa je vežem i za Zmaja od Bosne. Ali istorija Zmaja nije tema.

@arnie, procente možemo svi naæi na netu, ali ono stvarno stanje je ipak malo drukèije. Opet kažem, kad bi svi tražili pripajanje ne bi dobro završilo. Kažeš, nema paralele. Kako nema? Tvoj sud o pokušajima pripajanja RS Srbiji je..? Meni je to nezamislivo da neko "odcijepi" nešto što je moje i što nisam još vratila.
Proèitaj reakcije na ideju pripajanja Srbije Rusiji. Najjednostavnijom rijeèju da kažem - idiotluk!
03-03-2013 at 12:13 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg

Bez chatanja molim

citat:
soraya wrote:

pa ja fino upitah šta se èeka?

Ko prica o oruzju,kod bega Zurkolica i cetnici na noge idu...
03-03-2013 at 12:13 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

Bez chatanja molim

citat:
VV Cephei A wrote:
Ne treba trèat pred rudu jer, što @Yugi fino reèe, bilo kakve igre sa Sandžakom, autonomijom ili èak nezavisnošæu bi imale itekakve posljedice po BiH i podivljale velikoSrbe u njoj. Dajte da prvo riješimo probleme u današnjoj vlastitoj avliji, ostalo æemo otom-potom. Bitno je da se srbijanski Bošnjaci izbore za ravnopravan status u Srbiji i dalje od toga ne treba iæi.

03-03-2013 at 12:15 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

Bez chatanja molim

citat:
camac wrote:

da li su Sandzaklije spremne da uz oruzje, traze veci nivo suverenosti, ne znam..

Sandžaklije mogu samo da se bore za autonomiju u okviru države Srbije(Crna Gora je to veæ uèinila),a suverenitet jedne države ne garantuju etniciteti ,veæ njeni graðani (bilo koje vjere,etniciteta ,rase..)
03-03-2013 at 12:21 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg

Bez chatanja molim

citat:
VV Cephei A wrote:
Sandžak je do unazad stotinjak godina bio dio Bosne, pa ne znam što se neki ibrete na èinjenicu da na tom dijelu Balkana žive Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom?

@MelMel: Nacionalna država Bošnjaka bi se zvala Bosna. Kao što se uvijek zvala, i kao što æe se zvati i ubuduæe. Ni Dobri Bošnjani nisu živjeli u Bošnji, veæ u Bosni, pa ipak nisu bili Dobri Bosanci veæ Bošnjani. Nemoj tih sitnih provokacija živa bila.

Kako u nasoj avliji,ne kontam?
Srbima je poklonjena tz rs od zapada,onog,sto je zaustavio Bosansku Armiju pred Banjalukom.
Pojasni,kako to mislis da mi nesto u svojoj avliji,mozda mislis kao Safer Halilovic?
03-03-2013 at 12:22 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

Bez chatanja molim

Mislim na državu BiH, tj. problem genocidne tvorevine i separatista iz kamenjara.

03-03-2013 at 12:27 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg

Bez chatanja molim

citat:
VV Cephei A wrote:
Mislim na državu BiH, tj. problem genocidne tvorevine i separatista iz kamenjara.

Da,Safer je skoro kod Senada porucio Dodiku brzom akciom.

[Edited by mustajbeg on 03-03-2013 at 12:30 GMT]
03-03-2013 at 12:30 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Sandzak New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net