Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sta je za rucak?
citat: zara wrote:
Najedoh se trešanja, a rodile, majko mila, a slatke ko med, a nema kakvih nema:bijelih, crnih ,sarenih , krupnih, sitnih ...al´ cijena im ne spada - 3KM za kg
I ja sam, ima na vikendici a ne da su dobreeee.
Inace za rucak puno salate i mladi krompir, ne mogu meso po vrucini.
Tuba svaka cast, moram pregledati sve sto si stavio
|
10-06-2008 at 20:55 |
| Uključi u odgovor
|
|
Sunshine Nivo: Forumski vuk Saburli Registriran(a): 02-03-2008 Lokacija: ovdje-ondje Odgovori: 619 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sta je za rucak?
citat: tuba wrote:
Krompir sa slatkom vrhnjom
Potrebno:
1kg manjih krompira jednake veličine
60 gr putera,2 češnja bjelog luka
1 velika glavica luka
250 ml slatke vrhnje
2 kašike sjeckanog peršuna
so ,biber
Priprema:
Krompir oprati i kuhati u vodi sa ljuskom oko 20 minuta.Ocjediti i oguliti ljusku.Puter stopiti .Bjeli luk zgnječiti a crveni luk isječi u sitne kockice , te prepržiti na zagrijanom buteru ali da ne porumeni puno.Zatim dodati so i biber i onda na tome prepržiti oguljene krompire.Zatim dodati slatku vrhnju i pustiti da još malo prokuha i posuti peršunom.Ovako spremljen krompir dobro odgovara uz ribu i prženo meso ili kobasice ,i uz mješanu svježu salatu.Prijatno !!!
Kasato kolač
Potrebno :
4 žumanjka ,200 gr šećera
8 kašika vrele vode ,200 gr brašna
1 prasak za pecivo ,snijeg od 4 bjelanjka
Priprema: žumanjke dobro umutiti sa šećerom ,zatim dodati vodu, brašno, prasak i na kraju črvsti snijeg od bjelanjaka. Izliti u podmašćen pleh i peci 10-15 minuta ili dok čačkalica ne bude čista kad se probode sredina kora. Kada je pečen, ohladiti pa izrezati u tri jednake trake.
Za fil:
200 gr šećera u prahu umutiti dobro sa 1 margarinom .Zatim dvije izrezane kore izmrviti u mrvice i dodati smjesu margarina te 3 kasike kakao praha ,1 jaje, 1dl soka od naranče i sve dobro umiješati. Na treću traku koja nam je ostala nanijeti kremu i oblikovati kolač.
Na kraju preliti sa rastopljenom čokoladom.
Čokoladni preljev: u 2 i pol kašike mlakog mlijeka rastopiti 2 kašike šećera pa dodati 100 gr. izrendane čokolade. Rastopiti na laganoj vatri. Preliti vruć preljev preko kolača
Ja sam neki dan pravila ovako krompir,sama smislila prije tubinog recepta i stvarno je super,jos malo suhog mesa nasjeckala i mmmmmmmmmm....
Be highirli,not sikirli!
|
14-06-2008 at 16:10 |
| Uključi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata
|