Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Ženski minder : Kucni recepti za ljepotu i njegu
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cica
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kucni recepti za ljepotu i njegu

Jooooooooj žene
Ovdje proèitah svašta al ja stvarno ne mogu zamislit na svojoj kosi bilo kakvu masku od kojekakvih voæki, meda, bilo èega Isto tako ni na licu
Neæe to mene
Na kosu nanosim dm masku od kokosa pri svakom treæem pranju jer kosu prem svaka 3 dana pa bi mi bilo previše svaki put
A lica što se tièe nikakve maske jednom stavila neku ovakva bila kad sam skinula zato samo Nivea mlijeko
Zato za nokte milion nekih kremica inaèe posle svakog kvašenja ruku odma iste minute kad ih posušim moram namazati

22-08-2009 at 15:02 | Ukljuèi u odgovor
Vejsil
izbjeglicaizbezsmisla

Registriran(a): 19-03-2004
Odgovori: 15014

sjela cica na kolica ...

zaboravih kako ono dalje ide?

22-08-2009 at 18:37 | Ukljuèi u odgovor
Aykira
Registriran(a): 17-05-2009
Odgovori: 2062

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Re: Kucni recepti za ljepotu i njegu

citat:
cica wrote:

A lica što se tièe nikakve maske jednom stavila neku ovakva bila kad sam skinula zato samo Nivea mlijeko

ako nisi sigurna, koja od kupovnih maski je za tvoj tip koze. posavjetuj se kod prodavacica. one nisu kozmeticarke, ali ti mogu povrsinski ocijeniti tip koze lica (bar je ovo standard dm-radnice "vani") i tako ti pomoci oko maske.

a evo c/p text na nasem jeziku, kako sam odrediti svoj tip koze.

citat:
Znate li koji tip kože imate?

Znate li koji tip kože imate?

Naèin na koji vam se koža ponaša i reagira odreðuje koji tip kože imate. Osnovni tipovi kože su masna, suha, mješovita i normalna.
Dermatolozi još odreðuju i druge tipove kože – osjetljiva koža i koža sklona aknama.

Normalan tip kože

Kod tog tipa koža je fina, glaka i elastièna, otvori žlijezda znojnica i lojnica (pore) su nevidljivi, a izluèivanje znoja i loja je uravnoteženo. Ten je ružièast, nos, èelo i brada lagano masni. Ovaj je tip kože, na žalost rijedak, praktièki se nalazi samo kod vrlo mladih osoba.

Suhi tip kože

Poznaje se po finoj graði i nevidljivim otvorima lojnih žlijezda (pora). Koža je mat, lagano hrapava i bez sjaja, a u predjelu oèiju sklona stvaranju bora.

Masni tip kože

Kod ovog tipa koža je neprozirna, debela i lagano otekla. Izlasci žlijezda lojnica (pore) su jasno vidljivi, nos, brada i èelo su sjajni, koža je sklona stvaranju neèistoæa, prištevima i bubuljicama.

Mješoviti tip kože

Za ovaj tip je karakteristièno što su srednji dijelovi lica, tzv. T-zona (nos, èelo i brada) izrazito sjajni, a obrazi i predjeli oko oèiju suhi i osjetljivi. Srednji dio lica obiluje žlijezdama lojnicama koje izluèuju mnogo loja. Na suhim dijelovima lica pojavljuju se bore. Uz suhu kožu, ovaj je tip najzastupljeniji.

Kojem tipu pripada vaša koža?

Koža na vašem licu najbolje æe vam pokazati kojem tipu pripadate. Lagani naèin da otkrijete kojem tipu pripada vaša koža jest da temeljito oèistite kožu, a zatim tri do èetiri sata ili preko noæi ne stavljajte nikakve proizvode na lice (kreme ili druge kozmetièke proizvode). Nakon toga pritisnite jednolièno na lice èistu papirnatu maramicu ili svileni papir. Ako su na papiru blago izražene masne mrlje, koža je normalna. Ako uopæe nema masnih mrlja, koža je suha. Kod masne kože mrlje su izražene, a kod mješovite kože na maramici æe vam ostati masne mrlje samo na odreðenim dijelovima lica (u pravilu T-zona – masnoæe ima na èelu, nosu i bradi).

Pored osnovnih tipova kože, možete imati osjetljivu kožu. Najèešæe je suha koža osjetljiva, no svaki tip kože može biti osjetljiv. Osjetljiva koža je obièno tanka, delikatna, brzo reagira na hladnoæu i toplinu, vrlo je podložna sunèanim opekotinama i alergijskim reakcijama. Sapuni, mlijeka za èišæenje, kozmetièki proizvodi, proizvodi bazirani na alkoholu, te nagle promjene temperature mogu na osjetljivoj koži prouzroèiti crvenilo, sušenje, svrbež, fleke, pa èak i pojavu vena. U takvim sluèajevima morate biti izuzetno pažljivi sa proizvodima koje nanosite na kožu, a prilikom izlaganja suncu koristite zaštitnu kremu minimalno sa zaštitinim faktorom 15. Prije upotrebe nekog proizvoda bilo bi dobro da ga testirate na koži zapešæa da provjerite kako æe vam koža reagirati. Obavezno korisitite sredstva za èišæenje kože namijenjena osjetljivoj koži.

Nakon što ste ustanovili kojem tipu pripada vaša koža moæi æete odabrati pravi kozmetièki program koji omoguæuje njegu svakog tipa kože na specifièan naèin, prema zahtjevima tog tipa tena. Bez obzira na tip kože, vrlo važna je njena njega, kako bi vam koža bila zdrava i lijepa.
22-08-2009 at 18:53 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
cica wrote:
Jooooooooj žene
Ovdje proèitah svašta al ja stvarno ne mogu zamislit na svojoj kosi bilo kakvu masku od kojekakvih voæki, meda, bilo èega Isto tako ni na licu
Neæe to mene

a, sto, cico? je l' u pitanju neka alergija ili ti se jednostavno gadi?
22-08-2009 at 19:25 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
statebriga wrote:

a, sto, cico? je l' u pitanju neka alergija ili ti se jednostavno gadi?

Ma nije alergija, veæ jednostavno ne bih mogla staviti to na kosu kad pomislim samo na ljepljivo nešto ili ljigavo do mene je haman
22-08-2009 at 20:25 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
cica wrote:
Ma nije alergija, veæ jednostavno ne bih mogla staviti to na kosu kad pomislim samo na ljepljivo nešto ili ljigavo do mene je haman

jok, bona... isto je u rukama kao regenerator (ok, skoro isto)... probaj se prisiliti jednom... stvarno je super...

a na lice... pa jest malo bjelance s medom poljigavo, ali napravis skoro pa snijeg, pa se ne osjeti toliko
22-08-2009 at 23:49 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

zene... jedno pitanje...

imam poznanicu, pocela je celavit... al' ono pravo...

uvijek je imala "rijetko lijepu kosu", pa se jos osisala, a gledam je prije par dana, pravo je pocela gubit kosu na tjemenu... ono, s ledja kad je vidis, prepadnes se...

ima l' kakve pomoci na tom planu? prirodne?

30-08-2009 at 10:21 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

citat:
statebriga wrote:
zene... jedno pitanje...

imam poznanicu, pocela je celavit... al' ono pravo...

uvijek je imala "rijetko lijepu kosu", pa se jos osisala, a gledam je prije par dana, pravo je pocela gubit kosu na tjemenu... ono, s ledja kad je vidis, prepadnes se...

ima l' kakve pomoci na tom planu? prirodne?

a znal ona to šalim se ba nego postoji li uzrok u koži , tjemenu ili je èisto ona nasljedna alopecija
da ti iskreno kažem , ja za sve vrste alopecije (bez obzira na pravi uzrok) , nisam baš èula za neke uspješne tretmane i sl... sorry , e sad ko zna ...
30-08-2009 at 12:10 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
andjela wrote:
a znal ona to šalim se ba

jok, ja mislim da ona konta da ima divnu kosu, posto meni zna ponekad kritikovat moju hahaahahahaha

citat:
andjela wrotego postoji li uzrok u koži , tjemenu ili je èisto ona nasljedna alopecija

ne znam, mozda je od zloce
30-08-2009 at 15:40 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

citat:
statebriga wrote:

ne znam, mozda je od zloce

e pa onda tretman postoji istjerat zlo.....
30-08-2009 at 16:57 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Ženski minder : Kucni recepti za ljepotu i njegu New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net